Prawda powszechnie znana jest taka, że kupne nie dorówna domowemu. tak jest i w tym przypadku. :-) Pyszny sos z grzybami w całości i wyczuwalnymi kawałkami ogórka idealnie współgra z jajkiem. W żadnym stopniu nie jest przereklamowany a próbowałam go po raz pierwszy. I nie ostatni. :-) Jaj ka w tej formie , zamiast tych z majonezem ucieszą naszyc h gości. 4 jajka 100g marynowanych kurek 4 ogórki konserwowe 1 cebula 5 łyżek majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu 2... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.