ziemniaków, z małosolnym i szczypiorkiem 500 g małych, młodych, ugotowanych ziemniaczków 1 słodkie jabłko np. Ligol 2 cebulki dymki razem ze szczypiorem 2 ogórki małosolne sos: 2 łyżki musztardy sarepskiej 3 łyżki oliwy łyżka syropu z agawy Ziemniaki kroimy na pół, jabłko myjemy i kroimy w kostkę, cebulkę kroimy w piórka a szczypior w plasterki. Ogórka kroimy
Dzieje kuchennej Wiewióryzastąpię je tym smakiem :D Klasycznie kotlet musi być podany z ziemniaczkami i surówką SKŁADNIKI: 650 g łososia 1 łyżeczka musztardy garść suszonego koperku i pietruszki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, pikantny ogórek korniszony(...)ziemniaków 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 por 2 łyżki śmietany sól, pieprz Rozdrabniamy kawałki łososia ugotowane wcześniej na parze, mieszamy z musztardą, jajkiem, bułką tartą i ziołami i ogórkiem pokrojonym w kosteczkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotleciki. Smażymy do zarumienienia z obu stron. Podajemy z puree ziemniaczanym i surówką z por. Smacznego
MarciochaKucharzymięsiwa w sosie własnym Spichlerza Rusieckiego 4 ogórki kiszone, średniej wielkości 2 pomidory 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g sera żółtego 1 łyżka musztardy stołowej 2 łyżki keczupu pikantnego sól, pieprz wykonanie: Ogórki, pomidory i cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Przekładamy do miseczki, dodajemy musztardę, keczup, mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem. Ser ścieramy
Domowy Smak Jedzeniabardzo często pojawiało się u mnie w domu, szczegolnie w weeekendy. Wspanialy i prosty przepis na smaczne kanapeczki. 5-6 jajek 2 łyżki majonezu keczup musztarda sarepska sól, pieprz dodatki: szczypiorek, pomidor, ogórek kiszony, itp Jajka ugotować na twardo. Zahartować - odcedzić, opukać, trzymać przez chwilę pod strumieniem zimnej wody, obrać. Jajka zmielić, najlepiej na maszynce do mięsa (ja obecnie(...)braku maszynki, zmiksowałam je w robocie, można także drobniutko posiekać). Przełożyć do miski dodać majonez, do smaku doprawić musztardą i keczupem oraz solą i pieprzem. Nakładać na ulubione pieczywo, udekorować szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem lub innym dodatkiem. Smacznego
Codzienne Gotowaniełyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół. 2. Ogórki i cebulę drobno kroimy. Dodajemy kurki, majonez, jogurt, musztardę, chrzan. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy do połączenia składników. 3. Jajka układamy na talerzu, polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem
Szefowa kuchniProsta i szybka w wykonaniu sałatka z ryżem.. Spokojnie zaspokoi mniejszy głód. Ostrości dodaje czosnek i ostra musztarda :) Polecam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style(...)ryżu 1 czerwona papryka 3-4 ogórki małosolne 1 cebula 1 ząbek czosnku szczypiorek sól, pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy Sposób przygotowania: Ugotowany ryż wkładamy do dłużej miski. Cebulę, paprykę i ogórka kroimy kostkę i dodajemy do ryżu. W osobnej misce mieszamy majonez, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekany szczypiorek. Tak przygotowany sos wlewamy
Smaki Nataliiznikają z półek spiżarni. Zresztą sami oceńcie. Składniki: Dowolna ilość ogórków Zalewa: 1 l wody 1 szklanka octu spirytusowego 10% 1 szklanka cukru 3 łyżki musztardy sarepskiej 3 łyżeczki soli Wykonanie: Ogórki obieramy i kroimy wzdłuż na 6 – 8 części w zależności od wielkości ogórków. Układamy pionowo w słoikach. Gotujemy zalewę, zalewamy ogórki. Pasteryzujemy przez
Smaki Ewypieprz ew ząbek czosnku , ogórek kiszony lub konserwowy łyczeczka musztardy Wyko nanie : Ziemniaki gotujemy w łupinach Obieramy , studzimy , kroimy w grubą kostkę ( kawałki ) Posypujemy solą i pieprzem Przekładamy do miseczki lub pojemnika Szczypior siekamy , posypujemy nim ziemniaki W drugiej miseczce mieszamy jogurt z majonezem żeby zaostrzyć smak sosu można dodać łyżeczkę ( lub więcej ) musztardy Powstałym sosem polewamy ziemniaki(...)cebulką i wszystko dokładnie , delikatnie mieszamy Możemy jeść od razu lub włożyć do lodówki i poczekać będzie jeszcze lepsza Opcjonalnie wyciskamy czosnek , możemy też dodać ogórki konserwowe lub kiszone pokrojone w kostką lub np śledzie
Od kuchni czyli o wszystkim po trochępałek gotowanych z kurczaka * pół puszki kukurydzy konserwowej * pół puszku groszku konserwowego * pół puszki czerwonej fasoli w puszce * pół czerwonej papryki * 5-6 ogórków curry * sól i pieprz do smaku * 1 łyżeczka musztardy sarepskiej * 1 łyżka majonezu Wykonanie: Mięso z kurczaka oddzielić od kości, pokroić na mniejsze kawałki, umieścić w misce. Kukurydzę, groszek i fasole(...)odcedzić z nadmiaru wody, dodać do kurczaka. Paprykę pokroić w kostkę, tak samo ogórki curry, dodać do miski. Wszystko dokładnie wymieszać z majonezem i musztarda, doprawić do smaku według uznania. Wstawić do lodówki na około 2-3 godziny
Zrób to smacznieobiadu, z ziemniakami i sztuką mięsa, komponowała się znakomicie; lekko kwaśna, dość pikantna - tak, jak lubię:) Stopień "ostrości" można regulować dodając mniej lub bardziej pikantną musztardę. składniki: 1 por 1 kwaśne jabłko 2 ogórki kiszone 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru sos: 2 łyżki ostrej musztardy 1 łyżka jogurtu greckiego 2 łyżki oliwy Por pokroić w półkrążki, zasypać solą
6niebopęczek selera (w moim było 4 sztuki)- 1 ogórek gruntowy- 1 opakowanie paluszków krabowych- 1 puszka kukurydzy- 1 puszka fasoli czerwonej- 2 ząbki czosnku- majonez- musztarda- przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczakaPrzygotowanie:Selera myjemy, ogórka obieramy i wszystko kroimy w kosteczkę. Do salaterki wrzucamy selera, ogórka, kukurydzę, fasolkę, pokrojone paluszki krabowe i mieszamy wszystko. Następnie przygotowujemy sos: łączymy w misce
Zainspirowana w kuchniSkładniki: 1 kg śledzi solonych 5 ogórków konserwowych 5 kawałków marynowanej papryki 1 duża cebula sos: 2 musztardy delikatesowe(...)łyżki miodu 2-3 łyżki oleju 8 goździków sól, pieprz Sposób przygotowania: Śledzie dokładnie moczymy odlewając co jakiś czas wodę. Kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki i paprykę kroimy w cienkie słupki, cebulę w piórka. Musztardę mieszamy z olejem i miodem. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy goździki. Śledzie zalewamy sosem. Schładzamy w lodówce, żeby smaki się przegryzły. źródło: przepis
Pobite gary BarbaryIdealna przystawka nie tylko na Wigilijny stół. Proste i szybkie w wykonaniu. Składniki: 10 filetów śledziowych 2 łyżki musztardy 1 łyżka octu 4 łyżki gęstej śmietany 3 ogórki konserwowe 1 żółtko 1 pęczek koperku sól do smaku pieprz do smaku cukier do smaku 2 łyżki oleju Przygotowanie: Filety pokroić na kawałki i przełożyć do salaterki. Żółtko rozetrzeć z musztardą
Tradycyjna Kuchniatuńczyka, natomiast dzisiaj nowa propozycja z wędzonego halibuta z ogórkiem kiszonym i jajkiem. Zapraszam. SKŁADNIKI 1 wędzony halibut 2 jajka 2 małe ogórki 1 mała cebula 2 łyżki twarogu 1/2 łyżeczki musztardy 1/ łyżeczka ketchupu pieprz i sól do smaku WYKONANIE Rybę rozdrabniamy. Cebulę i ogórek kroimy w kostkę,rozdrabniamy, a następnie dodajemy do ryby. Jajka
W kuchennym oknie EwySkładniki: karkówka 6 porcji bez kości, musztarda sarepska 6 łyżeczek, boczek wędzony 15 dag, ogórek kiszony 1 duży, cebula 1 duża, papryka czerwona 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, mąka pszenna - ile potrzeba, smalec 1 łyżka, woda 6 szklanek, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku zrazy gotowałam wieczorem, rano zebrałam(...)tłuszcz z sosu = porcje mało tłustej karkówki rozbić tłuczkiem na duże plastry, boczek wędzony, cebule, paprykę, pieczarki, ogórek kiszony pokroić na kawałki każdą rozbitą porcję karkówki posmarować musztardą, nałożyć nadzienie i ciasno zawijać zrazy, pospinać wykałaczkami na gorącym smalcu zrumienić z każdej strony zrazy obsypane mąką do zrazów wsypać pozostałe składniki nadzienia jeśli zostały i kucharka, wlać wodę
W Mojej Kuchni Lubię