Ogórki w musztardzie – najprostsze na świecie

Ogórki w musztardzie – najprostsze na świecie

Ogórki w musztardzie – najprostsze na świecie

Przepis ten  wykorzystuję  od lat.   Jest genialny w swojej prostocie a przy tym ogórki są pyszne. Te słoiki zwykle jako pierwsze znikają z półek spiżarni. Zresztą sami oceńcie. Składniki: Dowolna ilość ogórków Zalewa: 1 l wody 1 szklanka octu spirytusowego 10% 1 szklanka cukru 3 łyżki musztardy sarepskiej 3 łyżeczki soli Wykonanie: Ogórki obieramy i kroimy wzdłuż na 6 – 8 części w zależności od wielkości ogórków. Układamy pionowo w słoikach. Gotujemy zalewę, zalewamy ogórki. Pasteryzujemy pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.