ogórki w musztardzie - 1008 przepisów (strona:11/68)

Pikantny sos tatarski 169

smaczny sos do jajek,wędlin lub mięsa pieczonego.Idealny na Święta Wielkanocne. Składniki: 1 szklanka majonezu 1 mały słoik marynowanych grzybów 5 kawałków marynowanej papryki 4 ogórki konserwowe 1 jabłko  1 łyżka musztardy sól,pieprz szczypta chilli cukier puder Sposób przygotowania: Paprykę ,grzyby,ogórki i jabłko kroimy w drobną kostkę,dodajemy majonez i musztardę.Doprawiamy solą,pieprzem,chilli

Bajeczna Kuchnia
Regionalne Smaki. STYCZEŃ. ZAPROSZENIE 217

Składniki: 3 solone płaty śledziowe 1 ugotowane jajko 2 średnie ogórki kiszone 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki musztardy miodowej 1 cienka dymka ze szczypiorkiem kilka gałązek koperku pieprz czarny mielony Przygotowanie: Płaty śledziowe lekko wymoczyć, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Śledzie, jajko i ogórki kiszone pokroić w niewielką kostkę.  Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Składniki sałatki wymieszać(...)musztardą i przyprawić do smaku pieprzem. Sałatkę wstawić na godzinę do lodówki. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Hekele - śląska sałatka śledziowa - Regionalne Smaki 270

Składniki: 3 solone płaty śledziowe 1 ugotowane jajko 2 średnie ogórki kiszone 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki musztardy miodowej 1 cienka dymka ze szczypiorkiem kilka gałązek koperku pieprz czarny mielony Przygotowanie: Płaty śledziowe lekko wymoczyć, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Śledzie, jajko i ogórki kiszone pokroić w niewielką kostkę. Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Składniki sałatki wymieszać(...)musztardą i przyprawić do smaku pieprzem. Sałatkę wstawić na godzinę do lodówki. Smacznego

Stare Gary
Sałatka z wątróbką 258

wielbicieli wątróbki. Składniki: 400 g wątróbki drobiowej opakowanie mixu sałat, albo sałata lodowa ok 250 g pomidorków koktajlowych 4 ogórki konserwowe 4 łyżki pestek dyni mąka olej Sos: trzy łyżki oliwy dwie łyżki octu jabłkowego łyżeczka musztardy (rosyjska) sól, pieprz, szczypta cukru, oregano, bazylia Przygotowanie Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju

e-PrzepisyKulinarne
Mielone a’la strgonow 176

cebula (oczywiście można użyć dwie białe) 750 g pieczarek 600 g mielonego mięsa, najlepiej wołowego 600 ml rosołku 1 łyżka mąki 80 g ogórków konserwowych pół pęczka pietruszki 200 g kwaśnej śmietany 60 g musztardy 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Mięso podsmażamy jak na spagetti, my lubimy dość mocno podsmażyć, i odkładamy na bok. Grzyby czyścimy, kroimy na dość spore(...)dusimy około 5 minut. Odsączamy ogórki i kroimy w malutką kostkę, dodajemy drobno pokrojoną czerwoną cebulkę i posiekaną pietruszkę. Doprawiamy pieprzem i mieszamy. Śmietanę mieszamy z musztardą, dwoma łyżkami octu z ogórków, cukrem, solą i pieprzem. Wlewamy to powoli do naszego sosu, dokładnie mieszając. Na koniec dodajemy ogórki z cebulą, całość jeszcze raz mieszamy i danie gotowe

KasiaiKrzysiu.pl
Sos tatarski 231

Składniki: 200g majonezu, 200g jogurtu naturalnego, sól, pieprz cytrynowy, 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, 5 mniejszych ogórków konserwowych, 1/2 cytryny. Przygotowanie: Ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać do nich majonez, jogurt, musztardę, wyciśnięty sok z cytryny, sól, pieprz i wymieszać. Smacznego

W kuchni u Moniki
Pasta jajeczna z tuńczykiem 233

Pasta jajeczna z tuńczykiem... Wiórki ugotowanych na twardo jaj i żółtego sera. Drobne kostki kiszonego ogórka i cebuli. W towarzystwie dostojnego tuńczyka. Doprawione majonezem i musztardą. Pyszna pasta kanapkowa. Polecam(...)Składniki: 4 jaja; Puszka tuńczyka w kawałkach w oleju (waga netto, po odsączeniu 130 g); 100 g żółtego sera (u mnie gouda); 1 duży, kiszony ogórek; 1 mała cebula; 3 łyżki majonezu; 1 łyżeczka musztardy (u mnie delikatesowa); Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki). Ser żółty

Gospodyni Miejska
Sałatka ratunkowa z quinoą, groszkiem i tuńczykiem 152

przepisów na smaczną sałatkę. W sam raz na wizytę niezapowiedzianych gości :) Składniki: 1 i 1/2 szklanki ugotowanej quinoy puszka groszku puszka tuńczyka w sosie własnym 2 ogórki konserwowe natka pietruszki łyżka musztardy bezglutonowej 4 łyżki majonezu bezglutenowego pieprz sól Wykonanie: Tuńczyka i groszek odsączamy, ogórki konserwowe kroimy w kostkę, natkę pietruszki siekamy. Mieszamy wszystkie składniki z majonezem(...)musztardą, doprawiamy solą i pieprzem

Quinoa Raz!
Sałatka z mortadeli 383

pikantna. Oczywiście jeżeli naprawdę mocno nie lubicie mortadeli, to można z powodzeniem zastąpić ją szynką.     300 g mortadeli 4 jajka 5 średnich ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej sól, pieprz     Mortadele kroimy w paski, jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę, ogórki również w kostkę. Majonez mieszamy z musztardą

Jadło i czytadło
Chłodnik z szynką 170

duży jogurt naturalny 100 g szynki konserwowej 5-6 ogórków 1/2 pęczka rzodkiewki 1 cebula dymka wraz ze szczypiorkiem 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka musztardy francuskiej sól, pieprz Ogórki, rzodkiewkę umyć i pokroić w drobną kostkę. Dymkę wraz z szczypiorkiem umyć i drobno posiekać. Szynkę pokroić w cienkie paski. Do miski dodać pokrojone warzywa, szynkę, jogurt naturalny(...)musztardę i posiekany koperek. Wszystko ze sobą wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. Na sam koniec wszystko ze sobą wymieszać i ewentualnie mocniej doprawić. Chłodnik najlepiej smakuje, gdy jest podany schłodzony

Ugotować
164. Śledzie w zalewie miodowo-musztardowej 193

użyłam oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno, olej ten ma delikatną nutę i aromat słoneczników. 400g filetów śledziowych a'la matjas 2 cebule 2-3 kiszone ogórki 1-2 pomidory 3 łyżki musztardy(...)łyżeczki miodu 5 łyżek oleju słonecznikowego Przygotowanie: Śledzie moczymy aby pozbyć się soli. Następnie kroimy je w kawałki grubości około 1cm. Cebulę kroimy w piórka, ogórka w plasterki a pomidora w półplasterki. Musztardę mieszamy z miodem i olejem, dodajemy śledzie i warzywa, mieszamy.  Gotowe śledzie wstawiamy do lodówki na kilka godzin. UWAGA: Panie, które stosują w kosmetyce oleje

Jadło i czytadło
Roladki schabowe z boczkiem i papryką 178

jeszcze innymi dodatkami. Polecam nie tylko na niedzielny obiad. Składniki: 6 cienkich kotletów schabowych musztarda papryka czerwona (świeża lub konserwowa) ogórek kiszony plastry boczku sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kotlety delikatnie rozbić. Lekko oprószyć solą i pieprzem z obu stron. 2. Paprykę i ogórka kiszonego pokroić w paski lub słupki. 3. Każdy plaster schabu posmarować z jednej strony musztardą, ułożyć

Kuchnia domowa Ani
Sos tatarski 154

łyżeczka musztardy sarepskiej 5 grzybków marynowanych w naturalnej zalewie 10 mini ogórków konserwowych Sól Pieprz W misce dokładnie mieszamy ze sobą majonez, śmietanę, chrzan, musztardę. Koperek, marynowane grzybki i mini ogórki konserwowe siekamy bardzo drobno. Dodajemy do masy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Taki sos idealnie sprawdzi się do jajek  jak i różnego rodzaju mięs np. grillowanych

VioletoweKucharzenie
ZRAZIKI SCHABOWE Z WARZYWAMI 135

już nasza polska tradycyjna. Zamiast nudnych schabowych polecam takie zraziki z warzywami. Pycha!   Składniki: 1 kg schabu 4 marchwie 2 pietruszki 3 kiszone ogórki 1 por biała część 1 cebula musztarda(...)delikatesowa Wikinga ROLESKI sól,pieprz 4 szklanki bulionu warzywnego mąka do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Schab kroimy w plastry, każdy cienko rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem, smarujemy musztardą. Pietruszkę i marchewkę oraz ogórka kroimy słupki. Cebulę i pora kroimy w półplasterki. Na każdy kawałek schabu układamy warzywa, ciasno zwijamy, spinamy wykałaczkami. Gotowe roladki panierujemy w mącę, smażymy na rumiano

Z Majeczką w kuchni
Sałatka ziemniaczana 175

ogórki konserwowe 1 łyżka koperku 1 łyżka musztardy gruboziarnistej 1 łyżeczka gładkiej ostrej musztardy 200ml kwaśnej śmietany 2 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz Przygotowanie :  Ziemniaki ugotować, uważać aby ich rozgotować, odstawić aby wystygły. W misce dokładnie wymieszać dymkę pokrojoną w plasterki, drobniutko pokrojoną czerwoną cebulę,  ogórki konserwowe pokrojone w kostkę, koperek, musztardę i śmietanę, doprawić

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania