mojprzepisna.pl | Miód z mniszka ze skórką cytrynową Mniszek lekarski – popularnie znany jako mlecz jest dobrą roślinką mimo, że niszczy nam trawnik to przydaje się w
moj przepis namojprzepisna.pl | Ekstrakt miętowy W związku z tym, że u mnie mięty w bród, postanowiłam zrobić ekstrakt miętowy, a nóż się przyda do jakieś tortu z nasączem
moj przepis namojprzepisna.pl | Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń Coś co lubimy z mężem robić najbardziej – naleweczki. Szczególnie mój mąż para się w przerabianiu wszelkiego rodzaju „owoców
moj przepis namojprzepisna.pl | Syrop z kwiatu czarnego bzu Drugi rok robię ten syrop i cieszy się bardzo dużym powodzeniem. Szczególnie smakuje z zimną wodą gazowaną. Przepis pochodzi z
moj przepis namojprzepisna.pl | Mus brzoskwiniowy na zimę Już niedługo sezon brzoskwiniowy. Może zainteresuje Was przepis na mus brzoskwiniowy, który z powodzeniem będziecie mogli dodać do szarlotki, czy do
moj przepis namojprzepisna.pl | Marmolada gruszkowo-rabarbarowa Robiliście kiedyś dżem lub marmoladę z gruszek? Generalnie troszkę to mdłe i słodkie, prawda? Aby złamać słodycz i dodać odrobinkę ostrzejszego smaczku
moj przepis namojprzepisna.pl | Prażone jabłka do słoików na zimę Domowe jabłka prażone to jest to! Będę ich używać nie tylko do szarlotki, ale również do ryżu i kaszek
moj przepis namojprzepisna.pl | Domowy ocet jabłkowy Domowy ocet jabłkowy robi się ze skórek po jabłkach, więc jeżeli macie dostęp do dobrych, niepryskanych i niewoskowanych jabłek nie wyrzucajcie skórek
moj przepis namojprzepisna.pl | Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa Święta zbliżają się wielkimi krokami, ja już szykuję swoją kandyzowaną skórkę pomarańczową do Makowca zawijanego , a wy, używacie skórki pomarańczowej, do
moj przepis namojprzepisna.pl | Buraczki na zimę Jak ja TO lubię, zachodzę do spiżarki, a tam ogóreczki gotowe na ogórkową lub kanapeczkę czy dodatek do kotlecika. Dynia, gotowa na
moj przepis naOpis Marynowana cukinia: Marynowana cukinia to wspaniały pomysł na zimowe przetwory. Cukinia jest bardzo zdrowa i sprzyja naszemu organizmowi zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym. Cukinia bogata jest w witaminę C. Jeżeli dbacie o linię oraz waszą dietę, polecam Wam cukinię w codziennych daniach. Jest bowiem ona lekkostrawna i niskokaloryczna. Również wspomaga trawienie oraz przyspiesza metabolizm. Polecam cukinię również dla osób(...)chorych na cukrzycę, ponieważ posiada niski indeks glikemiczny. Korzystnie działa również na nasz wzrok i poprawia wygląd skóry. Przetwory zazwyczaj przygotowujemy w zalewie octowej. W tym przypadku również tak będzie. Warzywa w occie często stanowią doskonałą bazę dla innych, nieco bardziej urozmaiconych przetworów. Polecamy Wam również nasze przepisy na przetwory . Składniki: 3 kg cukinii 2,5 szklanki octu
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSałatka Lwowska z buraczków , zimowe przetwory Sałatka Lwowska z buraczków to jeden ze smaczniejszych sposobów na przetworzenie tego warzywa jaki znam . Jest naprawdę doskonała nawet na surowo , a już po za pasteryzowaniu i odczekaniu miesiąca po prostu wymiata . Doskonała przystawka do zimowych obiadów . Nic nie trzeba robić , tylko odkręcić wieczko i wypuścić trochę lata ze słoika , a w domu zrobi(...)się przytulnie i ciepło Własne przetwory to coś, bez czego nie wyobrażam sobie prawdziwego domu . To one robią atmosferę jesieni kiedy kuchnia zasłana jest warzywami , a na blatach stoją słoiki , wiadomo że już lato dobiega ku końcowi .. Moje chłopaki mówią ,że dom pachnie jesienią czyli jak suszone grzyby ,koper , kiszone ogórki i powidła w jednym.. Też uwielbiam ten klimat
Ogrodnik w podróżyzrobić nasze ulubione ogórki kiszone na zimę. Przepis ten podała mi moja babcia, która robi tak ogórki od lat. Ile należy dodać soli, jakie przyprawy i jakie naczynia, by przetwory były najsmaczniejsze? Ten prosty przepis pozwoli na szybkie przygotowanie przetworów, jest on banalnie prosty a smak i wykonanie na pewno zachwycą każdego! Ogórki kiszone na zimę można przygotowywać w wielu(...)Przygotuj słoiki, muszą być czyste i suche . Często poleca się, by wyparzyć wcześniej słoiki, aczkolwiek ja wstawiam je do zmywarki i nigdy nic złego się nie stało z moimi przetworami. Dokładnie umyj również nakrętki, nie mogą mieć śladów rdzy ani żadnych wgnieceń. Lepiej zakupić kilka nowych nakrętek, niż liczyć, że kilkuletnie lekko uszkodzone nakrętki pozwolą na bezproblemową fermentacje. Ogórki kiszone
To Musisz WiedziećFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Wrzesień to miesiąc, w którym robimy przetwory. Kluczowym przetworem jest ketchup domowej roboty. Zobacz jak zrobić ketchup domowej roboty. The post Ketchup domowej roboty appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyOgórki kiszone – to chyba obowiązkowe przetwory w każdym domu co roku w sezonie ogórkowym. Nie wyobrażam sobie sezonu bez zaprawiania ogórków kiszonych , czy konserwowych :) One muszą być i koniec! :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ogórki kiszone na zimę Kiszone ogórki są przygotowywane przez nas co roku. Z resztą tak jak ogórki konserwowe, czy dżem truskawkowy – te przetwory muszą(...)najmniej 2-3 godziny. Ogórki powinny być twarde, jędrne i bez uszkodzeń. Poza tym do przepisu na ogórki kiszone niezbędna jest woda, sól (najlepiej kamienna niejodowana – taka do przetworów), czosnek, korzeń chrzanu, koper wraz z baldachami oraz dodatkowo można użyć liści chrzanu, dębu lub wiśni. Niektórzy dodają jeszcze do ogórków kiszonych ziele angielskie i liście laurowe – ale moim
Kulinarne Przeboje