ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:28/1376)

Ciasto czekoladowe z serem 183

Pyszne i łatwe do zrobienia ciasto czekoladowe z serem to wspaniały deser, który powinien posmakować osobom lubiącym czekoladowe i serowe wypieki. Wilgotne i niezbyt słodkie ciasto na pewno będzie hitem na każdym stole. Smak tego ciasta pamiętam z dzieciństwa i długo szukałam odpowiedniego połączenia składników,  aby odtworzyć ten smak. Może nie jest ono w 100% takie samo, gdyż(...)jakości składników i cały proces przygotowania odbywał się ręcznie bez miksera, ale otrzymałam podobny smak i strukturę ciasta, które rozpływa się w ustach. W moim domu wszyscy bardzo lubią ciasta czekoladowe, a za sernikami wręcz przepadają i takiego właśnie ciasta czekoladowego z serem bardzo często się domagają. Mam nadzieję, że Wam również przypadnie ono do gustu i będzie ulubionym ciastem

Kuchcik gotuje
ciasto cynamonowe z jabłkami w budyniu 112

Ciasto czekoladowe, cynamonowy biszkopt i jabłka w budyniu to kwintesencja jesiennych smaków. Ciasto lekkie i bardzo aromatyczne. Jeśli komuś może wydawać się zbyt suche, blaty ciasta można naponczować herbatą. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto czekoladowe: 100 g gorzkiej czekolady 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 6 jajek 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka kakao(...)łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cynamonu na nadzienie jabłkowe: 1 kg jabłek 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 l mleka 4 łyżki cukru 125 g masła łyżeczka cynamonu Przygotować ciasto czekoladowe: czekoladę rozpuścić nad parą. Masło, cukier puder i kakao rozpuścić i wystudzić. Dodać żółtka, czekoladę, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksować. Białka ubić na pianę i delikatnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bardzo szybkie ciasto z mikrofalówki - czekoladowe z migdałami 137

Z mikrofali korzystam niespecjalnie często. Nie moja bajka - wychowałam się bez i jakoś wolę sobie coś odsmażyć niż odgrzać w kuchence mikrofalowej. Chociaż nie zaprzeczam, że

Kraina Tysiąca Smaków
Ciasto czekoladowe z kokosem 34

Przepyszne ciasto czekoladowe z kokosem, a dokładniej z zapiekaną i chrupiącą kokosową skórką. Świetny smak i różne struktury ciasta. Myślę, że posmakuje nawet tym, którzy nie przepadają za kokosem. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na ciasto czekoladowe: 1 ¾ szklanki Mąki Szymanowskiej uniwersalnej 480 (jeśli nie masz Mąki Szymanowskiej u siebie w sklepie, tutaj możesz zamówić z dostawą do domu(...)jednym jajku, a na koniec dodaję rozpuszczoną czekoladę. Ciasto mieszam do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 20 cm wykładam papierem do pieczenia (możesz użyć też tortownicy z tulejką ), przekładam ciasto do foremki, wyrównuję i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę 55-60 minut do suchego patyczka. Ciasto wyciągam z pieca, a w tym czasie przygotowuję kokosową skórkę. Składniki

Słodki sentyment
Kremowe ciasto o smaku czekoladowym z posypką orzechową 123

Ostatnio w sobotę włączyłam sobie telewizor i natrafiłam akurat na program kulinarny Nigelli Lawson. Wprawdzie była już połowa odcinka, ale brytyjska dziennikarka przygotowywała właśnie tort z

Kolizje Smaków
Ciasto czekoladowe z moimi powidłami śliwkowymi 25

maślanym tortom, miodownikom czy ciastom na zimno. Nigdy jednak nie wzgardziłam czekoladą. Doceniam jej smak w wielu swoich wypiekach: czekoladowych spodach moich serników, w gęstych i mazistych brownie, muffinach czy po prostu w mocno czekoladowym cieście. Do tego, które prezentuję Wam dzisiaj, dodałam swoich powideł śliwkowych, które także zostały wzbogacone czekoladą. Całość wyszła wybornie! W sam raz na taki listopadowo(...)dodałam do masy czekoladowej i całość wymieszałam. Białka ubiłam na sztywną pianę. Ciągle miksując, delikatnie wlewałam do piany cienkim strumyczkiem masę czekoladową. Gdy masa połączyła się z pianą, partiami dodawałam mąkę, na sam koniec proszek, sodę i moje domowe powidła śliwkowo-czekoladowe. Masę przełożyłam do tortownicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam ok. 1h. Wystudzone ciasto nakłułam w wielu miejscach

Raj dla Podniebienia
Ciasto czekoladowe z moimi powidłami śliwkowymi 19

maślanym tortom, miodownikom czy ciastom na zimno. Nigdy jednak nie wzgardziłam czekoladą. Doceniam jej smak w wielu swoich wypiekach: czekoladowych spodach moich serników, w gęstych i mazistych brownie, muffinach czy po prostu w mocno czekoladowym cieście. Do tego, które prezentuję Wam dzisiaj, dodałam swoich powideł śliwkowych, które także zostały wzbogacone czekoladą. Całość wyszła wybornie! W sam raz na taki listopadowo(...)dodałam do masy czekoladowej i całość wymieszałam. Białka ubiłam na sztywną pianę. Ciągle miksując, delikatnie wlewałam do piany cienkim strumyczkiem masę czekoladową. Gdy masa połączyła się z pianą, partiami dodawałam mąkę, na sam koniec proszek, sodę i moje domowe powidła śliwkowo-czekoladowe. Masę przełożyłam do tortownicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam ok. 1h. Wystudzone ciasto nakłułam w wielu miejscach

Raj dla Podniebienia
Ciasto czekoladowe z moimi powidłami śliwkowymi 68

zimno. Nigdy jednak nie wzgardziłam czekoladą. Doceniam jej smak w wielu swoich wypiekach: czekoladowych spodach moich serników, w gęstych i mazistych brownie, muffinach czy po prostu w mocno czekoladowym cieście. Do tego, które prezentuję Wam dzisiaj, dodałam swoich powideł śliwkowych, które także zostały wzbogacone czekoladą. Całość wyszła wybornie! W sam raz na taki listopadowo – grudniowy czas! A więc? Czas(...)ciasto czekoladowe! A jak przygotować takie ciasto czekoladowe? Składniki 150-200 g gorzkiej, dobrej czekolady 200 g masła 1,5 szklanki cukru do wypieków 1 łyżeczka esencji waniliowej 150 ml mleka 2 łyżki oleju słonecznikowego 4 jajka 3 łyżki kakao 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 – 4 łyżki powideł śliwkowych (moje

Raj dla Podniebienia
Kostka malinowo-czekoladowa 121

maliny w ciastach, więc najpewniej całe zapasy znajdą się w słodkich wypiekach. Podsuwam Wam przy okazji kilka sprawdzonych przepisów na ciasta malinowe-klik . Kostka malinowo-czekoladowa /inspiracja Moje wypieki Ciasto czekoladowe 130 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g masła 55 g gorzkiej czekolady 60 g kakao 2 duże jajka 185 g drobnego(...)śmietany 18% Mus malinowy 650 g malin 3 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki malinowej 470 g śmietany kremówki 200 g świeżych malin (jako dodatek do musu) Dodatkowo galaretka malinowa Ciasto czekoladowe: mąkę, sodę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. W garnuszku roztopić masło, zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę i mieszać, aż się roztopi. Dodać kakao i wymieszać rózgą

Pieguskowa Kuchnia
Kostka malinowo-czekoladowa 123

maliny w ciastach, więc najpewniej całe zapasy znajdą się w słodkich wypiekach. Podsuwam Wam przy okazji kilka sprawdzonych przepisów na ciasta malinowe-klik . Kostka malinowo-czekoladowa /inspiracja Moje wypieki Ciasto czekoladowe 130 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g masła 55 g gorzkiej czekolady 60 g kakao 2 duże jajka 185 g drobnego(...)śmietany 18% Mus malinowy 650 g malin 3 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki malinowej 470 g śmietany kremówki 200 g świeżych malin (jako dodatek do musu) Dodatkowo galaretka malinowa Ciasto czekoladowe: mąkę, sodę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. W garnuszku roztopić masło, zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę i mieszać, aż się roztopi. Dodać kakao i wymieszać rózgą

Pieguskowa Kuchnia
WALENTYNKOWE CIASTO CZEKOLADOWE Z SERCEM – NA SŁODKO ZE SWEET DECOR 55

Walentynki tuż przed nami, a na blogu wciąż kwitnie seria walentynkowych przepisów pełnych miłości. Zaczęliśmy 2 tygodnie temu od pysznego ciasta bez pieczenia , by potem rozkoszować się chrupiącymi, kruchymi ciasteczkami. Dziś przyszła pora na przepyszne ciasto czekoladowe z ukrytym w środku czerwonym sercem. Kod: SYLWIA2020 rabat na zakupy w https://www.sweetdecor.pl/ ! Ciemną czekoladę Callebaut Select o 54,5% zawartości kakao(...)warstwą ciasta. Układamy wzdłuż keksówki rząd serduszek. Nakładamy ciasto wokół serc i na nich. Pieczemy około 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 160°C (termoobieg) lub 180° bez termoobiegu.Studzimy. Smacznego! Zobaczcie też inne walentynkowe pyszności na blogu! I sprawdźcie jakie barwniki dostaniecie w https://www.sweetdecor.pl/barwniki-spozywcze.html ! Kolorowe szaleństwo na Was czeka! The post WALENTYNKOWE CIASTO CZEKOLADOWE Z SERCEM

Ostra na Słodko
Wilgotne ciasto czekoladowe z pomarańczową nutą 113

Wilgotne ciasto czekoladowe z pomarańczową nutą to endorfinowa bomba. Intensywna gorzka czekolada podrasowana kakao, trochę brązowego cukru dla złamania wytrawności, a do tego wszystkiego pomarańczowa nuta podkręcająca smak. Ciasto jest niesamowicie wilgotne, długo zachowuje wilgotność. Są także opinie, że drugiego dnia jest jeszcze lepsze, jeszcze bardziej wilgotne i pełne kawałków czekolady, która zaraz po upieczeniu jest roztopiona. To wilgotne ciasto(...)zagotować. Mieszając gotować kilka minut, aż syrop zgęstnieje. Jeszcze ciepłe ciasto polać przygotowanym syropem (jego część wsiąknie w ciasto), a następnie, gdy bardziej ostygnie – posypać startą czekoladą. Wilgotne ciasto czekoladowe z pomarańczową nutą można podawać na ciepło z lodami i miętą; następnego dnia jest równie obłędne (niektórzy mówią, że jeszcze lepsze). Post Wilgotne ciasto czekoladowe z pomarańczową nutą pojawił

Pociąg Do Kuchni
Tort czekoladowo - malinowy 1132

rozpoczęcie sezonu malinowego na moim blogu - pyszny tort czekoladowo - malinowy :). Wykonałam go na mocno czekoladowym cieście, które nie wyrasta tak bardzo jak biszkopt i jest od niego cięższe, ale do kremu na bazie frużeliny i serka mascarpone pasuje idealnie. No i jest bardzo wilgotne, dlatego nie wymaga dużej ilości nasączenia ( całkiem z nasączenia nie chciałam rezygnować, bo krem jest(...)torcie. Tort jest nie za słodki, wspaniale komponują się w nim smaki czekolady i malin. Posiada jeszcze jedną ogromną zaletę - świetnie się kroi, na równiutkie, eleganckie kawałki :). Skusicie się? ;). Ciasto czekoladowe: 170 g mąki pszennej tortowej 5 dużych jajek 210 g brązowego cukru ( użyłam cukru Demerara ) 125 g masła 65 g czekolady gorzkiej 40 g kakao 85 g kwaśnej śmietany

Opowieści z piekarnika
Naked cake z nutellą i truskawkami 124

cake Przepis na ten tort znalazłam na jednym z popularnych blogów o pieczeniu. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym go nie zmodyfikowała Naked cake z nutellą i truskawkami Składniki: Ucierane ciasto czekoladowe: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżki czekolady gorzkiej (startej na drobnych oczkach tarki) 1 łyżka miękkiego masła 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Czekoladowy biszkopt(...)serka mascarpone (dobrze schłodzone) 1 łyżka cukru pudru śmietanfix (opcjonalnie) Dodatkowo: około 500 g truskawek Do przygotowania ciast użyłam okrągłej tortownicy o średnicy 26 cm. Wszystkie składniki na ciasto czekoladowe i biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Najlepiej wyciągnąć je z lodówki 2 godziny wcześniej. Najpierw pieczemy ciasto czekoladowe. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Dodajemy

PatiGotuje
Brownie z dyni (ciasto czekoladowe paleo) 251

Ciasto czekoladowe zawsze będzie moją słabością. Nie wiem, czy wszyscy tak mamy, czy może ja szczególnie jestem podatny na połączenie wilgoci, słodyczy i kakao. Całe szczęście jest dużo zdrowszych alternatyw do pełnych glutenu i cukru chemicznych wypieków. Oto brownie dyniowe – ciasto czekoladowe paleo . Dynia jest fantastycznym warzywem, można ją w niezliczony sposób wykorzystać w naszej kuchni, a z jednej(...)odmiany można nawet uzyskać przepyszny makaron! Zobacz więcej: Spaghetti z dyni makaronowej . Brownie z dyni – czekoladowe ciasto paleo – przepis: purée z dyni – 2 szklanki ( przepis ) jajka – 4 (zobacz też: Zamiast jajek ) kakao surowe albo karob – 1 szklanka gorzka czekolada – tabliczka (100 g) miód – ½ szklanki mąka kokosowa – ⅓ szklanki mąka/skrobia ziemniaczana – ⅓ szklanki

PaleoSMAK