pędów bambusa 2 jajka 1 puszka owoców egzotycznych ( ananas, papaja, guave ) 250 g szynki kruchej puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu 2 średnie ogórki konserwowe sól, pieprz Przygotowanie: Kukurydzę, pędy bambusa i owoce osączyłem z zalewy. Jajka ugotowałem na twardo. Szynkę pokroiłem w grubą kostkę. Ogórki obrałem
R'n'G KitchenKolorowa sałatka z pomidorkiem, mozzarellą i chrupiącym dodatkiem w postaci ogórka i papryki. To moja dzisiejsza propozycja na zdrową kolację. Składniki: mix sałat (140G) 1 garść roszponki 150 g mozzarelli 200 g pomidorków koktajlowych 1/2 dużej papryki czerwonej 4 ogórki konserwowe 1/2 malej cebuli sos 4 łyżki oliwy 1 łyżka cytryny 1/2 łyżeczki oregano sól, pieprz Wykonanie
magiczna kuchnia KasiPikle w zalewie musztardowo – miodowej to doskonały dodatek do każdego obiadu. Jeżeli znudziły Ci się już ogórki konserwowe lub z chilli to myślę że warto spróbować czegoś nowego. Są troszkę bardziej czasochłonne w przygotowaniu ponieważ musimy obrać wszystkie ogórki, jednak uważam że dla samego smaku warto je zrobić do zimowych zapasów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Blog kulinarny S9.PLrodziną, zwłaszcza,gdy nie mamy zbyt wiele czasu. SKŁADNIKI: 5 ugotowanych jajek 5 średnich ogórków konserwowych 5 plastrów szynki konserwowej(5mm grubości) 30 dag ugotowanego makaronu świderki pęczek koperku sól,pieprz 4 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 18% WYKONANIE: jajka,ogórki i szynkę kroimy w kostkę , majonez mieszamy ze śmietaną, dodajemy do pokrojonych składników, mieszamy, siekamy drobno koperek
Kuchnia Beatynajmniej pracochłonna sałatka jaką znam. Mimo tego właśnie ona jest moja ulubioną. Zapraszam do jej wypróbowania. 2 puszki kukurydzy ( ja używam bonduelle) puszka tuńczyka w sosie własnym ogórki konserwowe ( ilość w zależności od ich wielkości ) ok 6 majonez wedle uznania sól pieprz Odcedzić kukurydzę i tuńczyka. Wrzucić do miski. Ogórki pokroić w kostkę i dodać do kukurydzy
cukrem pudrem posypaneskładniki: 6 łyżek majonezu 2 łyżki ketchupu Jamar 1 ogórek konserwowy 1/2 małej cebuli (ok. 30 g) 1 i 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka octu jabłkowego lub winnego sól, pieprz wykonanie: Ogórek i cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do nich majonez, ketchup, cukier oraz ocet. Wszystko miksujemy blenderem na gładką konsystencję. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy do np. kanapek
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 1 duża makrela 1 cebula 3 ogórki konserwowe 1 łyżka posiekanej pietruszki 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz Wykonanie: Rybę obrać ze skóry i dokładnie obrać z ości. Ogórka oraz cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Pietruszkę posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dodać przecier pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Gotowe, smacznego
magiczna kuchnia Kasipastę jajeczną z łososiem i chcę się nią z Wami podzielić!Pasty to super alternatywa do wędlin, serów... SKŁADNIKI: 5 ugotowanych na twardo jajek łosoś wędzony 100gr. 5 ogórków konserwowych 1 mała szalotka pęczek koperku 3 łyżki majonezu sól, pieprz grubo mielony WYKONANIE: jajka ucieramy na najmniejszych oczkach tarki, łososia, ogórki, szalotkę kroimy w drobną kostkę, koperek siekamy
Kuchnia Beatyogórek dodały jej wyraźnego smaku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Składniki: 1 puszka łososia w oleju (lub kawałek wędzonego) 4 jajka 2 łyżki majonezu 5-6 rzodkiewek 2 ogórki konserwowe koperek sól pieprz Łososia odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo i obrać. Jajka, łososia i majonez zblenderować na pastę. Ogórki i rzodkiewki pokroić w półplasterki, koperek posiekać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatakże przypadnie do gustu. Jak dla mnie jest to idealne zestawienie składników, a dodatkowo umieszczona w przezroczystej misce ładnie prezentuje się na stole dzięki warstwom. Składniki: 4-5 ogórków konserwowych 2 torebki ryżu 1 por 4 jajka tuńczyk w oleju ketchup oraz majonez Sposób przyrządzenia: na sam spód miski układamy ogórki pokrojone w kostkę następnie pół torebki ryżu
upichcicznamy , nie ma nic prostszego do zrobienia:) A ponieważ mam dziś wielkiego lenia jest to dla mnie najlepsza i pyszna propozycja:)) składniki 8 ziemniaków 1 cebula 7 ogórków konserwowych pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu lub jogurt greckiego przyprawa do ziemniaków sól, pieprz sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy, kroimy w plasterki, ogórki także kroimy w plasterki lub drobniej. Cebule
Cukier&Puderjako ciekawostka. Myśle , że kazdy z nas ma swój sposób na sos tatarski I dzisiaj przed świętami chcę przedstawić mój : Zaczynamy Składniki: 6-7 łyżek majonezu 4 ogórki konserwowe 4-5 szczypiorków sól , pieprz 1 łyżeczka chrzanu 2 łyżeczki soku z cytryny Wykonanie: Do majonezu dodajemy bardzo drobno pokrojony ogórek, szczypior, chrzan I sok z cytryny. Mieszamy
Smaki EdytySuper smaczna i prosta do zrobienia sałatka z tortellini i szynką. Składniki tortellini kukurydza groszek pomidor ogórek konserwowy papryka szynka majonez sól i pieprz Przygotowanie Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kukurydzę oraz grosze odsączyć z zalewy. Pomidor, ogórek, paprykę oraz szynkę pokroić w kostkę. Składniki połączyć w misce, dodać majonez. Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Autor przepisu
Wasze PrzepisySzybka sałatka z tuńczykiem i kukurydzą to świetny pomysł na lunch, rodzinną kolację albo spotkanie ze znajomymi. Składniki puszka tuńczyka w oleju woreczek ugotowanego ryżu puszka kukurydzy 5 ogórków konserwowych 5 jaj ugotowanych na twardo szczypior sól, pieprz majonez Przygotowanie Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić. Kukurydzę odsączyć z zalewy, jajka i ogórki poszatkować w drobną kostkę, szczypior pokroić
Wasze PrzepisyPrzygotowanie pasty z tuńczyka zajmuje zaledwie 10 minut. Możemy ją przygotować ze składników, które każdy z Was posiada w swojej lodówce. Potrzebne nam będą tuńczyk w sosie własnym, jajka, ogórek korniszony i cebula. Domowe pasty kanapkowe pojawiają się w naszym domu bardzo często. Pasta z tuńczykiem to jedna z naszych ulubionych. Przygotowuję ją zazwyczaj na kolację. Z dodatkiem świeżego pieczywa(...)kanapkową z tuńczyka. Na pewno posmakuje każdemu z Was! Smacznego! PRZEPIS NA PASTĘ Z TUŃCZYKA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 2 ogórki konserwowe 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę
Przepiski.plniż wszystkie sałatki, idealna na kolacje świąteczną lub na różne uroczystości. Składniki: · 1 opakowanie kopytek · 5 ogórków konserwowych · 1 papryka czerwona · 15 dag szynki konserwowej · Puszka kukurydzy(...)Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Kopytka gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i drobno kroimy. 2. Ogórki, paprykę oraz szynkę kroimy w kostkę. 3. Dodajemy kukurydzę ( trochę zostawiamy do dekoracji)oraz majonez i doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia, wierzch sałatki posypujemy posiekanym koperkiem
Kulinarna Chwilawyrazistym smaku dzięki suszonym pomidorom i dodatkowi serka koziego. Polecam jako powiew świeżości w klasycznych zestawieniach :) SAŁATKA JARZYNOWA Ziemniak Marchewka 3 suszone pomidory 3 łyżki ciecierzycy Ogórek konserwowy 2 łyżki kukurydzy konserwowej Łyżka jogurtu Łyżka serka koziego Zioła, sól, pieprz Ziemniaka i marchewkę obrać i pokroić w kostkę Warzywa ugotować, odcedzić z wody Ogórka pokroić w drobną kostkę, pomidory
HealthyCreationsjego udziałem. Dzisiejsza sałatka powstała w ten właśnie sposób :) Składniki : - puszka tuńczyka w kawałkach, - 50 g ugotowanego ryżu, - świeża czerwona papryka, - szklanka mrożonego groszku, - czerwona cebula, - 3 ogórki konserwowe, - sól, pieprz, - łyżka majonezu, - łyżka pikantnego ketchupu. Wykonanie : Tuńczyka osączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem, dodać ugotowany groszek i ryż. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać
Przepisy MikołajaSkładniki na jedną porcję sałatki Pół wędzonej makreli Pół czerwonej papryki Pół pomidora Dwa ogórki konserwowe 2 łyżki kukurydzy konserwowej Kilka oliwek Łyżka jogurtu naturalnego Garstka orzeszków ziemnych Pieprz Mięso makreli dokładnie oddzielić od ości i podzielić na mniejsze kawałki Paprykę, ogórki i pomidora pokroić i drobną kostkę Oliwki pokroić na mniejsze kawałki Warzywa połączyć z rybą
HealthyCreationssałatkę łatwo się przechowuje, do lodówki wystarczy zamknąć słoiczek a otwarty postawić na stół. Przepis na 5 słoiczków 400g filetów śledziowych 2 buraki 3 średniej wielkości ziemniaki 4 ogórki konserwowe 4 jajka 1/2 pęczka szczypiorku 150ml śmietany 18% 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Buraki i ziemniaki gotujemy, obieramy. Buraki, ziemniaki, ogórki kroimy w kostkę, białka oddzielamy
Szefowa kuchnisyci, ale nie jest "ciężka" mimo dodatku majonezu. Składniki: 3-4 grubsze kabanosy o wyrazistym smaku np. paprykowym 1 duża żółta papryka 1 średni por 4-5 ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej sól, pieprz, pieprz ziołowy Kabanosy pokroić w plasterki, por w półplasterki, a paprykę i ogórki w kostkę. Dodać majonez, musztardę
Simply Foodwieczorny posiłek ale także jako dodatek do potraw z grilla. Wystarczy połączyć kilka ulubionych warzyw, dodać jogurt grecki oraz przyprawić;) Składniki - 2 jajka - pół pęczka szczypiorku - 2 ogórki konserwowe -2 mniejsze pomidory - pół puszki mieszanki warzywnej - kukurydza, groszek, papryka - 3 łyżki jogurtu greckiego - sól, pieprz, czosnek granulowany Wykonanie Jajka gotujemy. Ogórki, pomidory oraz wystudzone jajka kroimy
Health-Fit-Lifemajonez zamienić na jogurt naturalny. A tu zapraszam na inną sałatkę z makaronem i kabanosem . Składniki: 200 g makaronu drobnego 1 duza czerwona papryka 4-5 ogórków konserwowych 150 g kabanosów 1/2 pęczka pietruszki majonez sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Przelać zimną wodą, odcedzić. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić
magiczna kuchnia Kasifajna, ostra i pikantna. Oczywiście jeżeli naprawdę mocno nie lubicie mortadeli, to można z powodzeniem zastąpić ją szynką. 300 g mortadeli 4 jajka 5 średnich ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej sól, pieprz Mortadele kroimy w paski, jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę, ogórki również w kostkę. Majonez
Jadło i czytadłoJajka w sosie tatarskim Składniki: - jajka - majonez - jogurt naturalny - ogórki konserwowe - grzybki marynowane - 1 łyżeczka chrzanu tartego - szczypior - mielony czarny pieprz - sól Męta&Cytryna Royal Brand (składniki: sól, mięta, esencja cytrynowa) Przygotowanie: Ogórki, grzybki i szczypior siekam drobno. Wrzucam do miski. Dodaję pół na pół majonez z jogurtem. Dodaję chrzan i przyprawiam pieprzem. Mieszam sos dokładnie. Jaja
Kuchnia co dniaUdoskonalona wersja zawijanych, mięso mielone sprawia, że karkówka nie jest taka sucha. Składniki 7 plastrów karkówki 0,5 kg mięsa mielonego cebula ogórek konserwowy przyprawy i czosnek wedle uznania Sposób Świeże mięso mielone przyprawić, dodać czosnek. Plastry karkówki rozbić, każdy posmarować mięsem mielonym, włożyć cebulę, ogórka, całość zawinąć. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu
Kuchenne aromatyskładniki: 1 słoiczek pieczarek marynowanych (170 g po odsączeniu) 300 g ogórków konserwowych 1 mały groszek konserwowy 1 mała cebula biała 1 słoiczek majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżka świeżo startego chrzanu sól, pieprz 5 jajek wykonanie: Pieczarki, ogórki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę lub rozdrabniamy blenderem. Dodajemy groszek, majonez, starty chrzan oraz musztardę doprawiamy do smaku
Domowy Smak Jedzeniabardzo szybko. Składniki: 30 dag śledzi matiasów ½ litra mleka, ocet winny 3 łyżki majonezu 2/3 szklanki śmietany 12% - 18% pieprz do smaku 2 jabłka 2 cebule 3 ogórki konserwowe Sposób wykonania: Śledzie namoczyć przez około pół godziny w mleku. W międzyczasie przygotować „pierzynkę”: Obrane jabłka zetrzeć na wiórki, cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę
Na słodko lub wytrawnieskładniki* 1 podwójny filet z kurczaka* 1 puszka kukurydzy* 1/2 kapusty pekińskiej* 3-4 małe cebulki* 3-4 ogórki konserwowe* 2 łyżeczki przyprawy gyros* majonez* ketchup pikantny lub łagodny* olej do smażeniaSposób wykonaniaFilety pokroić w kostkę, cebulę w półplasterki, ogórki w kostkę, a kapustę d cienkie paseczki.Mięso podsmażyć na oliwie, następnie wlać 1/3 szklanki wody z rozpuszczoną
Mix smakuOj nie mam czasu na gotowanie i na blogowanie :( prowadzę kawiarnię i gotuję teraz głównie dla klientów. Mam nadzieję, że szybko się ogarnę czasowo i w
Bon Appetit Małgorzatymakaronu chińskiego-puszka drobnego groszku-3 jajka-kilka suszonych pomidorów-kawałek pora-3 ogórki konserwowe-kilkanaście kostek konserwowej dyni-sól, pieprz, majonez Makaron gotujemy 3 minuty. Przelewamy zimną wodą i odsączamy.Odsączamy też groszek oraz pokrojone w drobną kostkę ogórki i dynię.W kostkę kroimy też pomidory, jajka i pora.Makaron tniemy na drobno.Brzuszki pozbawiamy skóry
Maminek kulinarnyFajna kombinacja smakowa surimi, tuńczyka i kukurydzy ... polecam! Składniki: 200g ugotowanego na sypko ryżu 200g paluszków krabowych ( surimi) 2 puszki tuńczyka w sosie własnym mała puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe sól pieprz majonez Wykonanie: Wszystkie składniki łączymy w misce: ryż, pokrojone w kostkę surimi, odcedzonego tuńczyka, odcedzoną kukurydzę oraz pokrojonego drobno ogórka. Solimy, pieprzymy, dodajemy majonez. Mieszamy całość
Walijskie Pichceniejest niesamowity! Każdy z mojej rodziny i najbliższych znajomych, kto go spróbował, podziela moją opinię. Zatem pomysł na twarożek z warzywami.Składniki: pół opakowania twarogu wędzonego 2 - 3 ogórki konserwowe 3 - 4 pomidory suszone 1 świeży pomidor koperek kilka liści bazylii sól, pieprz, zioła prowansalskie Wykonanie: Do głębokiego naczynia wkładamy twaróg, ogórki pokrojone w kawałki, pomidory suszone pokrojone
Taste Of My DayLubię przyprawę curry za jej piękny kolor i oczywiście smak. Pikle ogórkowe są pyszne i odmienne od popularnych ogórków konserwowych. Warto zrobić kilka słoików i wypróbować nowe smaki. Curry zawsze od sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl . Składniki: 1,5 do 2 kg małych ogórków gruntowych liście selera 2-3 cebule Zalewa: 3 łyżki curry 3 szklanki wody 1 szklanka octu
Apetyczna babeczkagroszek. Składniki: - puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym - 2 jajka - 2 - 3 ogórki konserwowe - 1 - 2 kawałki papryki konserwowej - 1 średniej wielkości cebula - 2 łyżki majonezu - sól, pieprz Przygotowanie: 1. Z tuńczyka odlewamy zalewę, przekładamy do miski. 2. Kroimy jajka, ogórki i paprykę w drobną kostkę. 3. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Kraina Tysiąca Smaków