pomysłem na wieczorną przekąskę podczas filmu lub przyjęcie. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 300 g Składniki: 100 g serka topionego (1 bloczek) 100 g sera pleśniowego 1 mały ogórek konserwowy 6 szt. pieczarek marynowanych 2 łyżki jogurtu ½ łyżeczki pieprzu czarnego Przygotowanie: Pieczarki i ogórka pokroić a serki połamać na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać za pomocą blendera na jednolitą masę
KuchniaWeDwoje.pljuż, że będzie to jeden z 4 moich ulubionych sposobów na kapustę pekińską (przepisy na pozostałe moje ulubione, pyszne surówki znajdziesz klikając w opis: Kapusta pekińska z porem i ogórkami; Kapusta pekińska z musztardą francuską; Kapusta pekińska do obiadu ) . Surówka jest pełna smaków, soczysta, no po prostu pyszna. Zdecydowanie warto ją przygotować, choć krojenie papryki na jak najcieńsze(...)znajdziesz też inne pomysły na surówki z kapusty pekińskiej, np: surówka z kalarepą surówka z kapustą pekińską i surowym brokułem surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem i ogórkami konserwowymi surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulą 1/2 główki dużej kapusty pekińskiej
Smaki Na Talerzukupić wcześniej, a one spokojnie będą czekały na swój czas. 250 g kurczaka wędzonego (u mnie pierś), słoik (280 g) selera konserwowanego, puszka (340 g) kukurydzy, 3 – 5 ogórków konserwowych, 2 – 3 łyżki majonezu, Kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Kukurydzę i selera odsączyć. Ogórki pokroić w nie za dużą w kostkę. Wymieszać kurczaka z kukurydzą, selerem. Dodać majonez
królestwo garówszynki w kształcie koła · 2 serki śmietankowe ze szczypiorkiem · 3 ogórki konserwowe · Papryka czerwona · Pomidor Sposób przygotowania: 1. Do naczynia przekładamy serki, dodajemy pokrojonego drobno ogórka i pokrojoną paprykę oraz pomidora, dokładnie mieszamy
Kulinarna Chwilalata temu podawałam tutaj swój przepis na ogórki konserwowe z miodem i musztardą . W pierwszym roku istnienia bloga publikowałam przepis na najłatwiejsze ogórki kiszone . W tym roku pomyślałam, że skoro do nastawienia zakwasu buraczanego przygotowuje się zalewę z solą i cukrem, to dlaczego nie połączyć słodyczy i soli w przypadku ogórków? Ale w pszczelarskiej rodzinie
Weekendy w domu i ogrodziesalami pokrojonych na mniejsze kawałki – 2-3 kabanosy o smaku chili – kilka łyżek kukurydzy konserwowej – zielone oliwki nadziewane papryką lub czosnkiem – czerwona cebula pokrojona w piórka – 3 spore ogórki konserwowe – szklanka tartego żółtego sera Przygotowanie: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy olej i sól. Robimy rozczyn z mleka i drożdży, dodajemy ciepłą wodę oraz cukier i wlewamy do miski
W poszukiwaniu inspiracjikrakersy oraz jako dip do nachos. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 300 g Składniki: 100 g serka topionego (1 bloczek) 100 g sera pleśniowego 1 mały ogórek konserwowy 6 szt. pieczarek marynowanych 2 łyżki jogurtu ½ łyżeczki pieprzu czarnego Przygotowanie: Pieczarki i ogórka pokroić a serki połamać na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać za pomocą
KuchniaWeDwoje.pldomówkę ——— Dodatki możecie modyfikować według własnych smaków i upodobań, np. kabanosy zastąpić kiełbasą Składniki na koreczki: ser w kawałku 2-3 kabanosy 1 papryka kilka ogórków konserwowych Przygotowanie koreczków: Ser kroimy w równe kostki, paprykę w kwadraciki, a kabanosy i ogórki na mniejsze kawałki. Nabijamy na patyczki kolejno jak na zdjęciu: ser, papryka, ogórek
NiePieprz.plSkładniki: 60 dkg świeżej wołowiny 1 duża biała cebula 8 ogórków konserwowych pieprz mielony 4 żółtka jaj sól Sposób przygotowania: Cebulę obrać i drobno posiekać. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Mięso zmielić w maszynce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Porcje mięsa nałożyć na talerze, w każdej zrobić wgłębienie. Dookoła mięsa ułożyć cebulę i ogórki. Rozbić jaja
Przepisy kulinarne babci AntoninyOszukany śledź bo tak go nazywamy... Z pewnością jedliście śledzie w śmietanie, to coś na wzór tego dania ale jednak zupełnie inne. Składniki: ogórki konserwowe cebulka ugotowane jajka śmietana 12 % sól, pieprz łyżka majonezu (niekoniecznie) kilka kropel octu Ogórki i cebulę kroimy w kosteczkę, jajka obieramy i kroimy na połówki (mogą być na miękko) lub też kostkę
Pelusiowa Kuchniabardzo przyjemnie smakuje:) Składniki: 420 g marynowanych pieczarek; 1 średniej wielkości cebula; 1 podwójna pierś z kurczaka; 8 jajek; 250 g sera żółtego; 1 pęczek zielonej pietruszki; 5 ogórków konserwowych (średniej wielkości); majonez; gęsty jogurt; 3 ząbki czosnku; sól i pieprz; Pieczarki i ogórki odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Jaja ugotować na twardo. Pierś z kurczaka
In my kitchenobydwóch stron na złoty kolor. W międzyczasie sałatę i pomidory umyć. Sałatę rozerwać na mniejsze kawałki. Pomidory i ogórki pokroić w plasterki. Placki tortilli przeciąć na pół. Każdy półplacek posmarować sosem duńskim (lub czosnkowym). Następnie na jednym boku ułożyć sałatę, ogórka, pomidory i pokrojone na mniejsze kawałki usmażone piersi z kurczaka. Zwijanie tortilli rozpocząć od tej strony, gdzie(...)folii aluminiowej zabezpieczyć tortillę przed rozwinięciem. Przed podaniem z grillować, np. na grillu elektrycznym. Podawać z sosem duńskim lub czosnkowym. * SOS DUŃSKI : 3-4 łyżki majonezu 1 mały ogórek konserwowy 1-2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz odrobina curry Ogórka bardzo drobno posiekać. Do miski dodać ogórka, majonez, musztardę, sok z cytryny. Wszystko ze sobą
UgotowaćSkładniki: 2 ogórki 3 pomidory 4 ogórki konserwowe 1 cebula dymka ze szczypiorem 3 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz Warzywa myjemy (ogórka obieramy ze skórki) i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy jogurt grecki i całość dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 15 minut. Gotowe
Mango Papajapuszka dobrej, słodkiej kukurydzy 1 puszka groszku konserwowego (lub szklanka ugotowanego, mrożonego groszku, który jest o wiele lepszy i ładniej się prezentuje) 1 por (biała część) 2 średnie ogórki konserwowe 6 jajek ugotowanych na twardo 1 łyżeczka musztardy około 300 ml majonezu (możemy go zastąpić częścią jogurtu naturalnego) sól pieprz Wszystkie ugotowane warzywa obieramy, kroimy
Rozpustne gotowanielodówce leżała za to sałata lodowa, którą postanowiłam wykorzystać. Dorzuciłam do tego resztki papryki konserwowej z obiadu i ser żółty - wyszło po prostu przepysznie! Sałatkę tą z powodzeniem można zaserwować jako sylwestrową przekąskę! SKŁADNIKI:1 pierś kurczaka 1 puszka kukurydzy1 słoik ogórków konserwowych1/2 słoika papryki konserwowejmała główki sałaty lodowej3-4 łyż keczupu3-4 łyż majonezu15 dag sera
Kto ugości moich gości?bardzo prostym stylu. Lubicie tak ? Kabaczek a'la kotlet z fasolką i ryżem (4 osoby ) 1 średni kabaczek fasolka szparagowa ok. 1/2 kg ryż parboiled lub basmati kukurydza konserwowa ogórek małosolny Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju na złoty kolor. Wyłączamy ogień i przeciskamy do cebuli czosnek. Dodajemy odrobinę soli(...)torebki, zależy od Was) i dodajemy 2 łyżki kukurydzy konserwowej, mieszamy przed podaniem. Kabaczka myjemy i kroimy w plastry grubości ok. 1 cm, panierujemy w jajku z ziołami, pieprzem i odrobiną soli oraz bułce tartej. Smażymy na oliwie na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ogórkiem małosolnym. Smacznego :) Danie polecamy, jest proste a zarazem wyśmienite
vegetanieSkładniki : puszka tuńczyka 3 jajka 2 cebule mała puszka kukurydzy 3-4 ogórki konserwowe szklanka ugotowanego ryżu ewentualnie garść pokruszonych orzechów włoskich sól, pieprz, majonez Przygotowanie: Kukurydzę osączyć, ogórki i cebulę pokroić, brokuł, jajka i ryż ugotować Brokuł podzielić na małe różyczki, jajka pokroić nie tak drobno Składniki połączyć, dodać sól i pieprz oraz majonez, jeśli
Proste Potrawyprostoty jest bardzo smaczna, jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was. PRZEPIS NA SAŁATKĘ W KOSTECZKĘ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 200 g żółtego sera 200 g szynki 6 ogórków konserwowych 1 czerwona papryka 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy Wykonanie Szynkę, ser żółty, ogórki i paprykę kroimy w kosteczkę. Jogurt naturalny mieszamy z musztardą. Suche składniki mieszamy
Przepiski.plpekińskiej z jabłkiem i papryką Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulą Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem Surówka z kalarepą Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem i ogórkami konserwowymi Surówka z kapustą pekińską i surowym brokułem Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i ogórkiem Kapusta pekińska
Smaki Na Talerzupropozycję sałatki jaka wpłynęła na Konkurs i właśnie ją postanowiłam nagrodzić. Zwyciężczynią jest Katarzyna J. z Płocka. Składniki : *1 gotowany ziemniak *mały słoiczek pieczarek w occie *4-5 ogórków konserwowych *mała puszka kukurydzy *jajka *majonez, sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki i jajka ugotować, kukurydzę osączyć, Ogórki i ziemniaki pokroić w kostkę, Składniki połączyć, doprawić do smaku solą
Proste Potrawybanner, który przekierowuje na sklep internetowy Frisco. Zachęcamy do skorzystania. Składniki 4 bułki (ulubione) 350 g wędzonego boczku 4 plastry żółtego sera (ulubionego) sałata lodowa 1 pomidor 2 ogórki konserwowe cebula czerwona remulada duńska Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pomidora i ogórki kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w cienkie piórka. Boczek kroimy
R'n'G KitchenTimes New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Ziemniaki ugotowane – 25 dag Tuńczyk -10 dag Jajka ugotowane na twardo – 2 szt Cebula czerwona – 1 szt Pomidor – 2 szt Ogórek konserwowy– ½ szt Papryka żółta– ½ szt Ocet winny – 1 łyzka Oliwa – 1 łyżka Pieprz kolorowy Sól Ogórka pokroić w półplasterki, paprykę umyć , oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paseczki
Camilla w kuchniSkładniki: 2 jajka 1 ogórek konserwowy 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego pieprz, czosnek granulowany Jajka ugotować na twardo, drobno pokroić. Ogórka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wszystko wymieszać z jogurtem i przyprawami. Wstawić do lodówki na 30 minut. Smacznego
Moje-pitraszeniepyszne. Dzisiaj proponuję faszerowane. Ale będzie jajeczna rozpusta! Już się cieszę! Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo Tuńczyk w sosie własnym rozdrobniony 1 puszka 15 zielonych oliwek 1 ogórek konserwowy 2 łyżki majonezu Pieprz kolorowy 2 gałązki natki pietruszki 1-2 rzodkiewek Wykonanie: Oliwki, ogórka i pietruszkę bardzo drobno siekamy. Jajka obieramy i kroimy na połowę. Wyjmujemy żółtka, dodajemy
Smaki Ewy