document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -pół szklanki ugotowanego ryżu -1/3 papryki żółtej -1/3 papryki czerwonej -dwa duże ogórki konserwowe -puszka tuńczyka w oleju -łyżka majonezu -pęczek szczypiorku -sól, pieprz do smaku Obie papryki i ogórki kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka odsączamy z oleju, rozdrabniamy i wszystko mieszamy
Kulinarne przemysleniamnie na działce ogórki wciąż rosną i kolejne słoiki zapełniam tymi pysznościami. Dzisiaj tradycja ...ogórki konserwowe, moje ulubione na słodko. Zapraszam po przepis. Składniki na 6 litrowych słoików: 3 kg równych ogórków 1 marchewka 1 cebula 6 baldachów kopru z gałązkami 6 liści laurowych 18 ziaren ziela angielskiego 6 goździków 6 płaskich łyżeczek gorczycy Zalewa
Gosia gotujeogórków, ale wiadomo, że zrywając te warzywa, natrafia się na ładne okazy, które szkoda kroić. Te ładne zatem wsadziłam do słoika w całości i zamiast przygotować klasyczne ogórki konserwowe , na które przyjdzie jeszcze czas, zalałam je płynem z sałatki, którego sporo powstaje podczas mięknięcia ogórków. Składniki : Sałatka (sposób 1. na 6 słoików) 2 kg ogórków
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: 1 kostka sera białego kawałek wędzonej makreli jogurt naturalny 1-2 ogórki konserwowe natka pietruszki sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Ser umieszać z jogurtem naturalnym. Dodać drobno pokrojone ogórki i kawałki wędzonej makreli. Dokładnie wymieszać. 2. Dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku. 3. Podawać z pieczywem. Smacznego
Kuchnia domowa AniSzybka przekąska, nie tylko sylwestrowa, z łososia wędzonego i kolorowych pikli. Składniki: • 200 g łososia wędzonego • 4 ogórki konserwowe • 1/2 słoiczka dyni marynowanej • cytryna Wykonanie: • Łososia pokroić bardzo drobno. • Tak samo w kosteczkę pokroić ogórki i dynię. • Za pomocą metalowej obręczy ucisnąć łososia, ogórek i dynię. • Można również wymieszać wszystkie składniki razem
To co kochamwikłę , chrzan , chrzan z żurawiną ,żurawinę , borówkę w słoiczkach, - puszki groszku konserwowego - puszki kukurydzy - puszki białej i czerwonej fasoli, - puszki pomidorów , passatę pomidorową,koncentrat pomidorowy, pulpę pomidorową, - ogórki konserwowe ,korniszony, - oliwę z oliwek ,olej itp.np.olej lniany ,kokosowy itp. - matiasy, - kabanosy ,parówki, chorizo, - flaki kielbasa - ryby( pstrąg , coraz , karp), owoce morza , - sery podstawa to parmezan i chedar - salami
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimajonezu, z jego dodatkiem też będzie dobra! :) Składniki: makrela wędzona pół puszki kukurydzy 4-5 sztuk ogórków konserwowych 3-4 kawałki papryki konserwowej (około 1/2 całej papryki) mała czerwona cebula sól, pieprz sok z cytryny ***opcjonalnie-majonez Ogórki, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Makrelę obieramy i usuwamy ości. Wszystkie składniki mieszamy razem i doprawiamy solą
Czerwona PorzeczkaBardzo smaczny sos do jajek,wędlin lub mięsa pieczonego.Idealny na Święta Wielkanocne. Składniki: 1 szklanka majonezu 1 mały słoik marynowanych grzybów 5 kawałków marynowanej papryki 4 ogórki konserwowe 1 jabłko 1 łyżka musztardy sól,pieprz szczypta chilli cukier puder Sposób przygotowania: Paprykę ,grzyby,ogórki i jabłko kroimy w drobną kostkę,dodajemy majonez i musztardę.Doprawiamy solą,pieprzem
Bajeczna Kuchniakoper Chleb pokroić na mniejsze kawałki, posmarować serkiem, nałożyć łososia i posypać posiekanym koperkiem. Koreczki w wersji light - ogórki konserwowe - pieczarka konserwowa - chleb żytni - pomidorki koktajlowe - ser feta - oliwki -szynka Wszystkie składniki pokroić- chlebek w małą kostkę, ogórki w zależności od wielkości na mniejsze kawałki, pomidorki na połówki oraz ser i szynkę w kostkę. Nadziewać na przemian
Tradycyjna KuchniaSezon ogórkowy w pełni :) Oprócz tradycyjnych kiszonych oraz konserwowych ogórków, co roku przygotowuje również takie, które z powodzeniem mogę zaserwować do obiadu. Sałatka szwedzka to właśnie jedna z tych, która po otwarciu słoika zimą przypomina mi letnie smaki. Składniki: ok 2 kg ogórków (nieco większych niż do kiszenia) 12 szklanek wody pół szklanki soli
Taste Therapylubimy z warzyw. 120 g serka puszystego śmietankowego 200 g jogurtu greckiego 40 dkg bobu 150 g groszku konserwowego 1/3 pęczka natki pietruszki 1 łyżka pieprzu czerwonego sól, pieprz czarny 1/2 szklanki groszku świeżego obranego 5 łyżeczek żelatyny 1 ogórek zielony Serek śmietankowy, mieszam z jogurtem, dodaję sól, pieprz. Dzielę na trzy części. Bób wrzucam do wrzątku osolonego i gotuję(...)łyżeczkę namaczam w 30 ml wody zimnej i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dodaję łyżkę serka do żelatyny, hartuję ją i mieszam. Wlewam do 1/3 części serka. Dodaję groszek konserwowy. Ogórek zielony kroję na cienkie plastry wzdłuż zrobiłam to na maszynce do chleba ze skórką kroję. Układam w foremce plastry jeden obok drugiego. Wylewam masę z groszkiem, posypuję pieprzem czerwonym
wesoła kuchniadobrej jakości mortadeli, parówek lub mielonki. Do wędliny w podstawowej wersji dodawana jest tylko cebula, w bogatszej ser żółty i ogórki konserwowe.Wszystkie składniki zalewa się zalewą na bazie musztardy i zalewy z ogórków, z dużą ilością pieprzu. Ma być cierpko i pikantnie. I taka wyszła. W oryginale nie dodaje się majonezu, choć podobno niektórzy dodają. Ja dodałam(...)sałatka najlepiej smakuje w towarzystwie piwa i słonych przekąsek :) U mnie zjedzona na kolację :) Składniki - 250 gram dobrej jakości mortadeli - 150 gram sera żółtego - 2 średniej wielkości ogórki konserwowe - 1 cebula czerwona Zalewa - 1 łyżka musztardy - 1 łyżka majonezu ( opcjonalnie ) - 3 - 4 łyżki zalewy z ogórków - szczypta cukru - sól, pieprz do smaku Wykonanie Wszystkie składniki kroję
Kuchnia z widokiem na ogródżółtek ugotowanych na twardo, które zostały nam po wydrążeniu z białek 1 słoiczek maślaków marynowanych Leśne Skarby 1 łyżka kaparów 1 czerwona cebula 3 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka musztardy Sól, pieprz do smaku Przygotowanie sosu: Ogórki, grzybki i cebulę kroimy bardzo
Życie zaczyna się w kuchniŚwięta Bożego Narodzenia, gdy smakuje najlepiej u boku wszelkiego rodzaju ryb i sałatek. Składniki: szklanka majonezu pół szklanki śmietany 18% pół szklanki grzybków marynowanych pół szklanki ogórków konserwowych pół większej cebuli spora garść świeżego szczypiorku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Grzybki, cebulę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Szczypior siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce
NiePieprz.pldaniami grillowymi jak i z domowym obiadem. Dla lepszego wyglądu można posypać natką pietruszki, której ja w tym momencie nie miałem :) , Składniki : - 1 mniejszy surowy seler, - 3 ogórki konserwowe, - czubata łyżka chrzanu, - gęsty jogurt naturalny, - sól, pieprz. Wykonanie : Seler zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Ogórki pokroić na cienkie półplasterki lub zetrzeć na mandolinie. Jogurt wymieszać z chrzanem
Przepisy Mikołaja