Składniki: 1/3 szklanki jogurtu naturalnego typu grecki 3 czubate łyżki ketchupu 4 czubate łyżki majonezu 5 ćwiartek ogórka konserwowego garść szczypiorku sól, pieprz, szczypta słodkiej czerwonej papryki Sposób przyrządzenia: Ogórki pokroić w bardzo malutką kosteczkę, która będzie kluczem do sukcesu. Majonez, ketchup, szczypiorek, jogurt wymieszać z ogórkami. Przyprawić
pieprzny smaczeksobie taki "fast food" bo równowaga musi być ;) Potrzebne są - same niezdrowe rzeczy :)) czyli wszystko z puszki, konserwowe i gotowe :D I robimy tak: Puszka czerwonej fasoli, kilka ogórków konserwowych, cebulka prażona, zielony wypełniacz - sałata (coś zdrowego :)) i sosik super speed czyli 2 łyżki musztardy i chlust ketchupu Do tego placki tortilla, oczywiście gotowe - z "Biedronki" sprawdzone - wegańskie
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEdobra była" :) W szklanej misce układamy warstwowo: - karkówkę przyrządzoną według przepisu Karkówka w cebuli - karkówkę polewamy ostrym ketchupem - ogórki konserwowe z cebula pokrojone w kostkę - puszkę groszku konserwowego i puszkę kukurydzy - Zalewamy to majonezem wymieszanym z woda z ogórków - posypujemy szatkowana kapusta pekińską lub startym żółtym serem Smacznego
chwile dla mniewidniała data prima aprilis. DOMOWY SOS TATARSKI. (podaję składniki - proporcje zależą od ilości, jaką chcemy uzyskać i od upodobań, w zależności od preferencji smakowych) marynowane pieczarki cebula kilka ogórków konserwowych sól, pieprz majonez odrobina chrzanu troszkę musztardy Cebulę, pieczarki i ogórki bardzo drobno posiekałam. Wymieszałam z majonezem, musztardą, chrzanem. Doprawiłam do smaku. Przełożyłam do słoiczka i wstawiłam
W kuchni Karmel-itkiSkładniki: tuńczyk w sosie własnym: 1 puszka seler konserwowy: 1 słoiczek jajka: 5 szt. ser żółty: 100 – 150 g krakersy małe: 1 paczka ( 90 g ) szczypiorek: pół pęczka ogórek konserwowy: 4 szt. papryka konserwowa: 1 szt. majonez: 3 łyżki jogurt naturalny: 2 łyżki sól i pieprz do smaku natka pietruszki Sałatka z tuńczykiem i jajkiem Przygotowanie: Jajka ugotować(...)Pozostałe dwa jajka pokroić w kosteczkę. Przenieść do miski. Tuńczyka wraz zalewą dodać do pokrojonych jajek. Selera konserwowego wyjąć z zalewy (nie wyciskać) i pokroić w mniejsze kawałki. Następnie dodać do pozostałych składnik ów. Dodać starty ser, pokrojony szczypiorek, skrojone w kosteczkę ogórki i paprykę. Wymieszać majonez z jogurtem i dodać do składników sałatki. Dokładnie połączyć. Na dno miseczki
Kuchnia Na Wypasiekolację. Składniki makaron drobny u mnie kokardki 200g 2 papryki czerwone duże puszka kukurydzy 5-7 ogórków konserwowych 30 dag szynki konserwowej 30 dag sera żółtego majonez sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Paprykę, ogórki, szynkę i ser kroimy w kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Składniki przekładamy do miski dodajemy majonez, doprawiamy solą(...)pieprzem do smaku. Całość mieszamy. Autor przepisu: Katarzyna Artykuł Sałatka makaronowa z szynką konserwową pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisystarte na tarce o grubych oczkach 5 płatów śledziowych w oleju słoik buraczków konserwowych lub 3 duże buraki ugotowane i starte na tarce o grubych oczkach 1/2 słoika ogórków konserwowych, pokrojonych w drobną kosteczkę puszka groszku czerwona cebula, drobno posiekana w kosteczkę 5 jajek ugotowanych na twardo – białka siekamy a żółtka ścieramy na tarce słoik majonezu sól, pieprz
Życie ze smakiemSkładniki : 3 ugotowane białka jajka 5 grzybków marynowanych 1 ogórek konserwowy sok z cytryny odrobina cukru pudru majonez Przygotowanie : Białka jaj, grzybki, ogórek oraz szczypiorek drobno pokroić Składniki wymieszać dodać majonez, odrobinę soli, łyżkę soku i cukru pudru do smaku- wymieszać. Sos stosuję do kanapek. Niekoniecznie tych z wędliną. Do takich z pasztetem( przepis
Proste PotrawyDzisiaj podam przepis na mój sprawdzony przepis na ogórki konserwowe. Ogóreczki wychodzą zawsze twarde, dosmakowane, pyszne. Polecam. SKŁADNIKI : 2-3 kg ogórków na słoik - liść laurowy, 1 łyżeczka gorczycy,1 kwiatostan kopru, 2 kulki ziela angielskiego, kilka kulek pieprzu (4-5 sztuk ), 1 ząbek czosnku, można dodać plasterki marchewki i papryki. zalewa
Kulinarne Fantazje MarioliPomidory konserwowe są mało popularne w polskiej kuchni, ale warto się skusić by je przygotować. Ja najczęściej je robię, gdy mam nadwyżkę pomidorów i brak mi sił, by stać przy maszynce i przekręcać je na przecier :) Potem zimą podaję takie konserwowe pomidory do mięs czy nawet kanapek. Są podobne w przygotowaniu do ogórków konserwowych, może z tą różnicą
Pieprzyć z Fantazjąsmakują i szybko znikają z półmiska. Jajka w sosie tatarskim – Składniki: 8 jajek 200 ml majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 18% 5-6 marynowanych grzybków 2-3 ogórki konserwowe 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu sól, pieprz Wykonanie: Grzybki i ogórki pokroić w drobną kostkę. Majonez wymieszać z musztardą, chrzanem i śmietaną. Doprawić do smaku. Wstawić
Pasja SmakuSkładniki na 3 porcje: Sos tatarski: 100 g pieczarek marynowanych 100 g ogórków konserwowych 1 jajko, ugotowane na twardo 3 łyżki majonezu sól, pieprz Pieczarki, ogórki i jajko posiekać w drobną kostkę. Dodać majonez, doprawić sola i pieprzem. Wymieszać. Dorsz: 500 g polędwicy z dorsza 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki piwa 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Moja Galeria Smakusurowego łososia to świetna przekąska na zimno. Idealnie zastąpi tradycyjny tatar wołowy. Składniki na 1 małą miseczkę: 100 g peklowanego łososia (przepis tutaj ) 1/2 czerwonej cebuli 2 ogórki konserwowe 1 łyżka brandy sok z cytryny pieprz cytrynowy ewent. sól Łososia, ogórki i cebulkę bardzo drobno posiekać. Składniki przesypać do miski. Zalać brandy i posypać odrobiną pieprzu cytrynowego
Ugotować