podane jajka będą pyszną imprezową przystawką. A na wielkanocne śniadanie stanowią u mnie punkt obowiązkowy. 10 jajek Sos tatarski: duży słoik marynowanych pieczarek 5 ogórków konserwowych średni słoiczek majonezu sól, świeżo zmielony pieprz Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Pieczarki i ogórki bardzo drobno pokroić. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Odstawić w chłodne miejsce
Smakołyki Asijaka byłam naiwna :D Wszystkie a to wszyściutkie wyrosły. Szkoda było mi ich przerywać, to rosną a ja muszę zakasać rękawy do roboty :D Jako pierwsze będą ogórki konserwowe. W następnej kolejności kiszone, w musztardzie i sałatki. Dziś napiszę jak robię te w occie. Składniki: * ogórki * 1 szklanka octu * 4 szklanki wody * ziele angielskie * liście laurowe * czosnek * gałązki
Pieprzyć z FantazjąBardzo lubię ogórki szczególnie małosolne i kiszona, ale takim w occie też nie pogardzę. Dziś mam dla Was mój przepis na przepyszne, chrupiące ogórki konserwowe, które zimą będą pyszny dodatkiem do obiadu, kanapki albo po prostu do schrupania. Składniki: 5 kg ogórków gruntowych 3 marchewki 2 cebule na każdy słoik
magiczna kuchnia Kasiktórą szczerze polecamy!:) SAŁATKA GYROS- SKŁADNIKI: -podwójny filet z kurczaka -2 czerwone cebule -7 ogórków konserwowych -puszka kukurydzy konserwowej -średnia kapusta pekińska -keczup -jogurt naturalny -przyprawa gyros SAŁATKA GYROS- WYKONANIE: Filety z piersi kurczaka oraz ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju smażymy na rumiano pokrojone kawałki kurczaka posypane 2 łyżkami
Aromatyczne Podróżedoprawionych składników, sałatki nie potrzeba dodatkowo doprawiać solą i pieprzem. Składniki: 2 słoiczki chrzanu 200 g sera gouda 1 puszka ananasa 5 jajek ugotowanych na twardo 4 duże ogórki konserwowe majonez Wykonanie: Chrzan przełożyć na sito i odcisnąć nadmiar wody, ser żółty zetrzeć, ananas, jajka i ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i odrobiną majonezu
Mama Gotujenaleśników (myślę, że każdy ma swój sprawdzony przepis na naleśniki, więc nie będę się wdawała w szczegóły) 3 długie i cienkie parówki (ugotowane w wodzie) 3-4 ogórki konserwowe 0,5 dużej czerwonej papryki 1 nieduża cebula 2-3 duże pieczarki kilka plastrów żółtego sera Ogórki pokroić w długie słupki, podobnie paprykę i żółty ser. Cebulę
Simply FoodDZISIAJ SAŁATKĘ,KTÓRĄ WYMYŚLIŁAM OSTATNIO I SMAKOWAŁA WSZYSTKIM PROSTA I SMACZNA SPRÓBUJCIE SAMI SKŁADNIKI: GOTOWANA LUB PIECZONA PIERŚ Z KURCZAKA ŻÓŁTY SER KUKURYDZA OGÓRKI KONSERWOWE SŁOICZEK SELERA CZERWONA PAPRYKA SZCZYPIOREK MAJONEZ, ŚMIETANA I ODROBINA KETCHUPU SÓL , PIEPRZ PRZYGOTOWANIE: PIERŚ,PAPRYKĘ I OGÓRKI KROIMY W KOSTKĘ, SELER ODCEDZAMY I WYCISKAMY Z WODY, SZCZYPIOREK KROIMY DROBNIUTKO, SER ŚCIERAMY
Swojskie jedzonkojajka ugotowane na twardo 1 słoik grzybków z octu 3-4 ogórki konserwowe 1 szalotka 1-2 łyżki majonezu ok. 15-20 plastrów dobrej szynki Jajka, grzybki, szalotkę i ogórek pokroić w kostkę wymieszać z majonezem, nałożyć na plastry szynki i zawinąć w rulon
Jadło i czytadłosztuki: 4 bułki (u mnie orkiszowe) 4 kotlety mielone (u mnie z indyka) 4 plastry sera żółtego 4 liście sałaty 2 pomidory kawałek świeżego ogórka lub ogórki konserwowe ketchup 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Warzywa umyć i osuszyć. Ogórka i pomidory pokroić w plasterki. Majonez, jogurt i czosnek zmiksować w blenderze. Kotlety podgrzać
Ze smakiem i z pasjąSzybka surówka obiadowa, rewelacyjnie się sprawdza do kasz I gulaszy, ale może tyż być przekąską :) Zaczynamy Składniki: Pół głowki sałaty lodowej 6-8 ogórków konserwowych 1 łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Do miski porozrywać na mniejsze kawałki sałate, skroić w talarki ogórki. Dodać majonez, wymieszać . Doprawić do smaku :) Surówka gotowa :) Smacznego
Smaki Edytyogórek konserwowy 1/2 słoika papryka czerwona konserwowa, jajko Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na 12 części (3x4). Parówki dzielimy na połowę(ze skosa), ogórki na ćwiartki wzdłuż, paprykę na podłużne paski. Na każdy kawałej ciasta dajemy małą łyżeczkę majonezu, następnie plaster żółtego sera, układamy parówkę
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sezon na ogórki w pełni! Warto go wykorzystać i przygotować ulubione przetwory z ogórków na zimę, by móc się cieszyć ich smakiem przez cały rok. Najbardziej popularne ogórki do słoików to oczywiście tradycyjne ogórki kiszone , a także ogórki konserwowe , ich przygotowujemy najwięcej. Warto także urozmaicić swoje coroczne przetwory i przygotować coś innego
Damusia.pladsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sezon na ogórki w pełni! Warto go wykorzystać i przygotować ulubione przetwory z ogórków na zimę, by móc się cieszyć ich smakiem przez cały rok. Najbardziej popularne ogórki do słoików to oczywiście tradycyjne ogórki kiszone , a także ogórki konserwowe , ich przygotowujemy najwięcej. Warto także urozmaicić swoje coroczne przetwory i przygotować coś innego
Damusia.plBardzo smaczna, a zarazem bardzo prosta w przygotowaniu sałatka z dodatkiem mortadeli. Składniki 800g mortadeli 4 ogórki konserwowe 2 średnie cebule 40 ml oleju słonecznikowego 30 ml octu jabłkowego 60 ml wody sól, pieprz Przygotowanie Ogórki pokroić w kosteczkę, cebulkę obrać i pokroić w półksiężyce. Mortadelę pokroić w paski lub można kupić już pokrojoną. Przełożyć składniki do miseczki
Wasze Przepisy