także kucharze, którzy wymyślają wyjątkowo różnorodne pyszności – pokażę Wam jak wyglądały moje dania przez trzy dni: Śniadanie: Pasta z białej fasoli z zaatarem, mini-sałatka z papryką, ogórkiem, kukurydzą i czerwoną cebulką, pieczywo | II Śniadanie: Czekoladowy pudding z tapioki z musem mango | Obiad: Indyk chimichurri, komosa ryżowa, surówka z kalarepki i marchewki | Podwieczorek: Frytki z marchewki, selera i buraka(...)karczochami i cukinią w sosie puttanesca Śniadanie: Owsianka na sojowym jogurcie migdałowym z orzechami laskowym i musem truskawkowym, cząstki pomarańczy z suszoną żurawiną | II Śniadanie: Sałata z czerwoną fasolą, ogórkiem konserwowym, kukurydzą, wegańskim serem i cykorią | Obiad: Wołowe ragout z grzybami, kasza gryczana z sorgo i zielonym groszkiem, surówka z ogórka kiszonego | Podwieczorek: Budyń waniliowy z musem z jabłka
Poezja smakubardzo przypomina go smakiem:). 200g makaronu 400g mielonej wołowiny 100g boczku wędzonego w plastrach 150g sera 2 duże cebule 3 pomidory 4 ząbki czosnku kilka ogórków konserwowych 2 łyżki musztardy 3 łyżki keczupu olej 1. Cebulę i pomidory kroimy w dużą kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, ogórki kroimy w plastry. 2. Na rozgrzanym oleju
Szefowa kuchniwszystkim pyszną przekąskę, która sprawdzi się nie tylko na Wielkanocnym stole. Przepis na prostą przekąskę z tuńczykiem SKŁADNIKI: - puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym - 5 jajek - 3 ogórki konserwowe - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 4 łyżki majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - przyprawy (sól, pieprz) - świeża bazylia - 5 wrapów Ogórki i cebulę kroimy bardzo
Związek na patelnipolecam majonez zastąpić serkiem śmietankowym, choć my uwielbiamy z majonezem:)) 6 jaj L 120 g tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebulka 1 łyżka majonezu 3 średnie domowe ogórki konserwowe 1 ćwiartka domowej papryki marynowanej sól świeżo mielony pieprz Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Tuńczyka odcedzić z zalewy. ogórki bardzo drobno posiekać. Paprykę również posiekać. Jajka obrać
Krylowa Kuchniaskładniki: 200 g sera żółtego 200 g szynki, ulubionej, używanej do sałatek 5 ogórków konserwowych 1 mały pęczek świeżej natki pietruszki lub szczypiorku 3 łyżki majonezu sól i pieprz wykonanie: Ser żółty, szynkę oraz ogórki kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki lub szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Schładzamy w lodówce
Domowy Smak JedzeniaSkładniki : 3 jajka mała puszka ciecierzycy 2 ogórki konserwowe ok. 15- 20 pomidorów koktajlowych 1 czerwona cebula sól, pieprz czarny, majonez plus jogurt Przygotowanie: Cieciorkę osączyć, jajka ugotować, ogórki, cebulę i pomidorki pokroić Składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem mielonym Polać majonezem połączonym z jogurtem, wymieszać
Proste Potrawypomijać tej jednej łyżki majonezu, jednak proponuję wybrać ten light lub najlepiej domowy. Składniki: 1 puszka fasoli 1 puszka kukurydzy 1 woreczek ugotowanego ryżu 6 ogórków konserwowych 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Garść posiekanego szczypiorku Sól himalajska oraz pieprz do smaku Przygotowanie: Fasolę płuczemy. Ogórka kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki
CzarnawisienkaGyros to sałatka niezwykle popularna. W wersji klasycznej do jej przygotowania używam: kurczaka w przyprawie do gyrosa, kapusty pekińskiej bądź sałaty lodowej, ogórków konserwowych, cebuli, kukurydzy, czerwonej papryki oraz keczupu i sosu na bazie majonezu i jogurtu. Dzisiaj mały lifting kultowej sałatki. Zamiast ogórków jest czerwona fasola, a kapustę zastąpiły kiełki strączkowych. Polecam na sylwestrowe party! Składniki
Czerwień i błękitnajbardziej go lubisz? Z czym Ci się kojarzy? Sprawdź również przepis na kotlety sojowe Składniki: Sojonez – 300g Wegańska śmietana – 125g Podgrzybki marynowane – 8-10 sztuk Ogórki konserwowe – 3-4 sztuki Koperek – 1 pęczek Pieprz – do smaku Wykonanie: Sojonez i śmietanę umieść w misce. Dodaj pokrojone grzyby, ogórki, posiekany koperek oraz pieprz
Blendmanrobiła go tylko ona ponieważ umiała tak dobrać składniki, że sos był przepyszny. W końcu i ja nauczyłam się go robić chociaż nie jest to jakoś "skomplikowane". Zakupy: - ogórki konserwowe - pieczarki marynowane - ugotowane na twardo jajko - czerwona cebula - jogurt naturalny - musztarda - majonez - sól, pieprz Przygotowanie: Ja wszystkie składniki tzn. ogórki, pieczarki, jajko i cebulę wrzucam do robota kuchennego
Tanio smacznie i prostozielona :) Por nie taki straszny jak go malują! Zapraszam :) Sałatka z pora. Składniki: 1 por 4 jajka 3 łyżki majonezu ser żółty (6 plasterków) 4 średnie ogórki konserwowe sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Posiekać por na pół księżyce. Sparzyć wrzątkiem kilka minut. Odsączyć na sicie. Ogórki, jajka, ser pokroić w średnią kostkę. Wymieszać
Tagebuch po polskupycha! Sałatka z ananasem i kurczakiem. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 200g szynki 1 mała puszka ananasa 1 mała puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu 3 jajka 3 średnie ogórki konserwowe pieprz, sól Przygotowanie: Pierś z kurczaka ugotować w wodzie z dodatkiem przypraw (np sól, pieprz) Ananas, szynkę, jajka i ogórki pokroić w niezbyt małą kostkę. Kurczak wystudzić
Tagebuch po polskuOgórki konserwowe robię według tego przepisu od lat, są bardzo smaczne i chrupiące. Zalewa jest delikatna, o lekko słodkim smaku. Składniki: Ogórki(dowolna ilość) marchewka cebula koper ziele angielskie pieprz ziarnisty liść laurowy gorczyca Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 3 łyżeczki soli 6 łyżek cukru Sposób przygotowania: Ogórki dokładnie myjemy.Do każdego słoika wkładamy:kilka plasterków
Bajeczna KuchniaPropozycja na ogórki konserwowe w troszkę innym wydaniu. Składniki Składniki na 2 słoiki o pojemności 1 l każdy 1,3 kg małych, twardych ogórków 150 g czerwonej cebuli 1 strąk czerwonej papryczki chili 1 szklanka octu 6 łyżek soli 2 kwiatostany kopru 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka białego pieprzu 1 łyżeczka cukru Przygotowanie Ogórki opłukałem
R'n'G KitchenSkładniki: 1 mała kapusta pekińska, 2 x świeża papryka ( żółta i pomarańczowa). 4 większe ogórki konserwowe, kawałek pora, 155g papryki konserwowej ( u mnie wyszło 8 różnej wielkości kawałki papryki), 3-4 łyżki majonezu, sól, pieprz, puszka kukurydzy. Przygotowanie: Kapustę, papryki, ogórki pokroić - nie musi być to drobna kostka. Por drobniej pokroić. Składniki razem wymieszać dodając jeszcze odsączoną kukurydzę
W kuchni u Moniki