Ogórki konserwowe własnoręcznie zrobione, smakują najbardziej. Oto przepis na pyszne ogóreczki, które smakują wybornie. Świetnie się sprawdzą jako dodatek do obiadu, kanapek lub samodzielna przekąska. Składniki: małe jędrne ogórki 2 l wody 1 szklanka octu 3 łyżki soli 3 łyżki cukru 5 ziarenek pieprzu ziele angielskie listek laurowy gorczyca koper czosnek marchew Przygotowanie: W większym
Krokusowy Domprzygotowaniu. Polecam na kolację. Składniki: 100 g ryżu surowego (1 torebka) od Cenos 1 mała puszka kukurydzy 2 łyżki selera konserwowoego bez zalewy 1/4 czerwonej papryki 4-5 ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Ryż gotujemy wg instrukcji z opakowania i studzimy. Kukurydzę i seler odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w drobną kostkę a ogórki
słodkie i nie tylko historie kulinarneprzemian: śledź, jabłko prażony seler, marynowany prawdziwek, cebula. Polewaj lub maczaj w sosie tatarskim. Posyp koperkiem lub szczypiorkiem. Sos tatarski do polania : 150 ml jogurtu 2 ogórki konserwowe 2 marynowane prawdziwki szczypiorek sól pieprz ząbek czosnku 1 łyżeczka majonezu Sposób przygotowania: W misce wymieszaj jogurt z majonezem na gładką masę. Posiekaj w malutką kostkę
AZgotuj!śniadanie, kolację lub przekąskę, którą można zapakować do lunchboxa. Polecam! ;) Składniki: ok. 50 g ugotowanej kaszy gryczanej prażonej 2 kabanosy wieprzowe 0,5 dużej czerwonej papryki 3 ogórki konserwowe pęczek szczypiorku sól, pieprz, pieprz ziołowy oliwa z oliwek Ugotowaną i ostudzoną kaszę wsypać do miski, dodać pokrojone w dość duże plasterki kabanosy. Paprykę i i ogórki
Simply FoodSkładniki: pół opakowania makaronu gwiazdki 20 dag sera żółtego w kostce pół małej kapusty pekińskiej 4-5 ogórków konserwowych 20 dag szynki 1 puszka kukurydzy 1 cebula 4-5 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować wg zaleceń na opakowaniu. Pokroić w kostkę: ser, szynkę, ogórki, cebulę. Kapustę pekińską cieniutko pokroić. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać kukurydzę
Olga Piecze i GotujeZobaczcie też: Pasta jajeczna z tuńczykiem Przepis na pastę z makreli Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 30 minut Składniki mała wędzona makrela 4 jajka na twardo 4 ogórki konserwowe mała cebulka sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu Przepis 1 Z makreli pozbywamy się ości i rwiemy ją na mniejsze kawałeczki. 2 Ugotowane jajka, ogórki oraz
Kuchnia BazyliiSkładniki: - 5 dużych marchewek - pół puszki groszku - 2 pietruszki (korzeń) - 1 jabłko - 3 ogórki konserwowe - 3 czubate łyżki majonezu - łyżka musztardy sarepskiej - przyprawy: sól Sposób przygotowania: 1. Marchewkę, pietruszkę obieramy i gotujemy na parze, lekko solimy pod koniec gotowania. 2. Jabłko, ogórki, marchew oraz pietruszkę kroimy w kostkę. Łączymy z groszkiem, majonezem i musztardą. Podaję do kanapek
Od łyżki do widelcaSKŁADNIKI: Pasta 150 g tuńczyka kawałki np. W oleju 2 ogórki konserwowe 2 jajka na twardo 1 szalotka Sos 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu Sól czarna (może być dowolna) Pieprz PRZYGOTOWANIE: Jajka obieram a następnie rozgniatam widelcem. Ogórka drobno siekam a następnie dodaję do jajka. Szalotkę obieram i kroję w kostkę. Tuńczyka odcedzam i dodaję do pozostałych
Gotowanie Patkigórki konserwowe, s łonecznik łuskany, oliwa z oliwek, sól, pieprz. Przygotowanie: makaron gotujemy al dente, odcedzamy, przekładamy do miski i pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie kroimy paprykę, kurczaka i ogórka konserwowego. Dokładamy fasolę z puszki, słonecznika (można go wcześniej podprażyć na suchej patelni), doprawiamy solą, pieprzem i oliwą, wszystko razem mieszamy
Państwo Wojtczuk gotująsmaku - jest zrównoważona i idealnie dopasowana. Z podanych produktów wychodzi dość spora porcja. 250g ugotowanego ryżu (na sypko) 100g wędzonego łososia (użyłam brzuszków) 1 jajko 1-2 ogórki konserwowe 1/2 puszki kukurydzy (użyłam Bonduelle ) Dodatkowo: majonez + jogurt grecki/naturalny (w proporcji 1:1) (użyłam majonezu Folwark ) pieprz cytrynowy ( Skworcu ) sól Jajka ugotować na twardo i z ogórkami pokroić
Di gotujemielonego * 2 łyżki tartej bułki * 1 jajko * 3 ząbki czosnku * 2 l bulionu (może być z kostki) * 2 cebule * łyżka masła * 2 czerwone papryki * 25 dag pieczarek * 10 ogórków konserwowych + szklanka zalewy * 2 łyżki mąki * 2 łyżki śmietany * 2 pęczki natki pietruszki * sól, pieprz Sposób przygotowania : Bulion zagotowujemy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Ogórki kroimy
Pobite gary BarbarySałatka doskonale nadaje się jako drugie śniadanie do pracy, na kolację czy nawet lekki obiad. Składniki: 100 g kaszy gryczanej 1 papryka 4 ogórki konserwowe pół opakowania fety kawałek pora (biała część) pieprz (ew. sól) 1 łyżeczka musztardy pół łyżeczki soku z cytryny oliwa Wykonanie: Kaszę ugotować i przestudzić. Paprykę i ogórki pokroić
Sto kolorów kuchnitego soli himalajskiej, gdyż jest dużo zdrowsza od innych. Składniki na 2 porcje: 1 biała część pora 3 ugotowane na twardo jajka 3 duże garści kukurydzy 1 ogórek konserwowy 150 g jogurtu naturalnego Sól, pieprz Przygotowanie: Pora cienko pokroić, posypać solą i odstawić na 15 minut. Następnie przecisnąć przez ręce by odsączyć wodę. Jajko i ogórka pokroić w drobną
Czarnawisienkawszak nasze żołądki nie wróciły jeszcze do formy po trzy dniowej uczcie :) Dlatego na moim sylwestrowym stole, w dużej mierze zagoszczą niewielkie przekąski. SKŁADNIKI: 150 g wędzonego łososia 1 ogórek konserwowy 1 mała cebula dymka razem ze szczypiorkiem 6 pieczarek konserwowych pieprz szczypta chilli 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka chrzanu (ze słoiczka) papryka
Kuchnia w opałachŚledzika??? :-) Składniki: kilka sztuk matiasów 2 ząbki czosnku 2 cebule 3 ogórki konserwowe łyżka octu pieprz olej Wykonanie:Matiasy moczymy ok 1h. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy. W miseczce mieszamy cebulę z czosnkiem, dodajemy łyżkę octu. Ogórki kroimy w kostkę. W słoiku (miseczce) układamy warstwowo: śledzie, cebulę z czosnkiem, ogórek aż do wyczerpania składników. Każdą
Walijskie Pichcenie