filety z kurczaka · Mozzarella · Papryka czerwona · 3 ogórki konserwowe · 8 podłużnych plastrów boczku parzonego · Sól · Mąka pszenna do panierki(...)jajka · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy. 2. Mozzarellę, ogórka i paprykę kroimy w słupki, układamy na środku mięsa. 3. Zwijamy w roladki i zawijamy w boczek. 4. Panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. 5. Smażymy na rozgrzanym
Kulinarna ChwilaRolada ze śledzia to świetna przystawka nie tylko od święta. Doskonale sprawdza się podczas spotkań towarzyskich . Śledź w towarzystwie serka śmietankowego, zaostrzonego chrzanem oraz chrupiącego ogórka i cebulki smakuje wyśmienicie. Moją roladę udekorowałam dodatkowo musztardą francuską, którą uwiebiam i która wspaniale pasuje do śledzia. W przepisie podałam dwa rodzaje śledzi, które mogą być śmiało użyte do wykonania tego dania(...)konkursie zorganizowanym przez firmę SEKO . Trzymajcie kciuki za powodzenie:) Rolada ze śledzia płaty śledziowe Bismarck albo a’la matjas 100 g serka śmietankowego z chrzanem 2-3 ogórki konserwowe 1 czerwona cebula natka pietruszki musztarda francuska Płaty śledziowe Bismack dokładnie osuszyć ręcznikiem ( śledzie a’la matjas namoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem 3 łyżek octu przez
Pieguskowa KuchniaPapryka czerwona · 1 opakowanie paluszków surmii · 5 ogórków konserwowych · Kukurydza · 4 jajka · Sól · Pieprz · Średni majonez Sposób(...)Jajka gotujemy na twardo. 2. Por kroimy w krążki. 3. Paprykę kroimy w małe paseczki. 4. Paluszki krabowe w krążki. 5. Ogórki w kosteczkę. 6. Dodajemy kukurydze. 7. Jajka drobno posiekane. 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy z majonezem
Kulinarna Chwilaogniska. Bardzo pięknie uzupełniła kiełby na talerzu. Do grilla na pewno też będzie pasować. I do zwykłego obiadu. Tego bez mięsa także. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 5 ogórków konserwowych 1 cebula pół pęczka koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Kapustę szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone
KardamonovySałatka która sprawdzi się na uroczystościach,imprezach karnawałowych.Bardzo fajna propozycja do Wielkanocnego menu. 6 jajek M 4 duże ogórki konserwowe Pieczarki marynowane ok. 300 gram 1 puszka groszku 4.5 łyżek majonezu sól,pieprz płaska łyżeczka musztardy 2 łyżki posiekanego koperku Jajka gotujemy na twardo,studzimy. Pieczarki i groszek odcedzamy z zalewy. Ogórki,jajka kroimy w kostkę
Andzia Pichcisałatek. Sosy są tak uniwersalne, że naprawdę pasują do wszystkiego. Dzisiaj zapraszam po przepis na sos tatarski z prawdziwkami :) i sos tysiąca wysp. Składniki: Sos tatarski 3 ogórki konserwowe lub kiszone 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 10 grzybków marynowanych, u mnie prawdziwki 1 łyżka chrzanu 1 łyżka cukru pieprz sól 1 łyżka kaparów zioła prowansalskie do smaku
Życie zaczyna się w kuchniczego, to jadłam ją z taką samą przyjemnością jak reszta ludzi :). Składniki: 200 g drobnego makaronu (ja użyłam rotini csiga) 300 g szynki 4 duże ogórki konserwowe biała część pora 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego pęczek koperku sól pieprz Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niego pokrojone w średnią kostkę
Kardamonovylunch do pracy. Składniki na 2-3 porcje: 100 g makaronu ryżowego (Tao-Tao) 100 g paluszków surimi (krabowych) 90 g kiełków fasoli mung (w puszce) 2 ogórki konserwowe lub korniszony 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka majonezu lub jogurtu naturalnego biały pieprz papryka chilli Przygotowanie: Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu - odcedź i pokrój na krótsze nitki. Surimi
Alutka-Gotujebudowie http://dawidlagowski.pl/ A wracając do przepisu na szybką sałatkę ze szpinakiem i cieciorką… Składniki: 2-3 garście szpinaku 5 czubatych łyżek cieciorki z puszki 2 większe ogórki konserwowe 2 jajka olej porowy Manufaktury Łagowski odrobina soli i świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy. Do miski przekładamy cieciorkę, szpinak i pokrojone
Słodkie okruszkikonkursie zorganizowanym przez firmę SEKO . Trzymajcie kciuki za powodzenie:) Rolada ze śledzia płaty śledziowe Bismarck albo a’la matjas 100 g serka śmietankowego z chrzanem 2-3 ogórki konserwowe 1 czerwona cebula natka pietruszki musztarda francuska Płaty śledziowe Bismack dokładnie osuszyć ręcznikiem ( śledzie a’la matjas namoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem 3 łyżek octu przez
Pieguskowa Kuchniakurczaka - 3 łyżki kaszy manny - 1 jajko + 1 żółtko - 2 kromki chleba - 100-150ml mleka - cebula - 2 ząbki czosnku - 20dag żółtego sera - 1 czerwona papryka - 3 ogórki konserwowe - przyprawy - sól, papryka słodka i ostra, natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Mięso z ćwiartek obieramy, chleb moczymy w mleku. 2. Mięso mielimy razem z odciśniętym chlebem, cebulą i czosnkiem
Od łyżki do widelcakanapki. Dodatki to już kwestia gustu. Zazwyczaj to jest majonez, musztarda, ogórek konserwowy, kiszony, papryka lub jaja na twardo. Moja pasta jest nieco ostra, ale nie przesadnie. Składniki: tuńczyk w wodzie z puszki ( lub w oleju ) 2 puszki jaja ugotowane na twardo 3 szt. ogórek kiszony 2 szt. koperek świeży siekany 2 łyżki majonez 3 łyżki(...)tabasco 6 kropel ketchup pikantny 2 łyżki sól, pieprz do smaku Metoda: Tuńczyka odsączyć z wody (oleju), umieścić w misce. Rozdrobnić widelcem. Jaja i ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać do tuńczyka. Majonez, tabasco, ketchup wymieszać razem ze sobą, aż powstanie jednolity sos. Wlać do tuńczyka. Wymieszać. Wsypać koperek i doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać
Kuchnia PaulettesSałatka "Gyros" Jedna z najbardziej popularnych sałatek warstwowych... Potrzebne będą: podwójna pierś kurczaka 7-8 ogórków konserwowych 2 czerwone cebule puszka kukurydzy kapusta pekińska majonez ketchup przyprawa kebab-gyros Pierś kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę. Porządnie przyprawiamy przyprawą kebab-gyros, przesmażamy na oleju na złoty kolor. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę, szatkujemy pekinkę. Układamy kolejno
Pelusiowa KuchniaDzięki tym wszystkim składnikom sałatka nabiera lekkości. Polecam. Składniki: Małe opakowanie makaronu ryżowego Pieczony kurczak ( najlepiej jak pozostało z dnia poprzedniego, razem z pieczarkami ) Pędy bambusa Marynowana papryka Ogórki konserwowe Natka pietruszki Sos sojowy Sok z cytryny Sos tabasco Wykonanie: Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem ( zgodnie z zaleceniami na opakowaniu ). Do namoczonego i odcedzonego makaronu dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka
Smaki Ewyimprezę ze znajomymi. Sałatkę podałam w miseczce z serii "Malta" od Porcelany Bogucice. 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 130g drobnego makaronu, np. ryż papryka 4 ogórki konserwowe 4 jajka puszka kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli 1/3 szkl słonecznika aól pieprz 2-3 łyżki majonezu Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć
Smakołyki Asi