kebab z makaronem. Idealna do podania na każdą okazję. SKŁADNIKI : 500 g makaronu penne 500 g piersi z kurczaka + dowolna przyprawa 5 ogórków konserwowych 1 mały słoik papryki konserwowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 1 czerwona cebula sól, pieprz do smaku 4 łyżki majonezu(...)PRZYGOTOWANIE : Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Kurczaka podsmażamy z przyprawami na oleju, odcedzamy i studzimy. Odcedzone ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce i doprawiamy do smaku. Sałatkę podajemy od razu lub schłodzona
Kulinarne Fantazje Mariolipoczęstunek dla gości, który na pewno ich pozytywnie zaskoczy. Zazwyczaj z dodatkiem makreli przyrządza się różnego rodzaju pasty kanapkowe, teraz pora na sałatkę. Wędzona makrela w połączeniu z ogórkiem korniszonym, jajkiem i cebulką daje ciekawą kompozycję smakową, która z pewnością wpadnie w Wasze gusta. Przepis na warstwową sałatkę z makreli jest bardzo prosty i szybki. Sałatka składa się z zaledwie(...)ostatni, ponieważ każdemu bardzo smakowała. Mam nadzieję, że i Wam posmakuje. PRZEPIS NA WARSTWOWĄ SAŁATKĘ Z MAKRELI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 2 makrele wędzone ok 500 g 6 ogórków konserwowych 6 jajek 2 średniej wielkości cebule czerwone 4 łyżki majonezu 6 łyżek jogurtu naturalnego sól pieprz Przygotowanie Makrelę oddzielić od skóry i pozbawić ją ości. Jajka ugotować na twardo
Przepiski.pldowolny sposób łączyć składniki i wyczarować coś nowego i bardzo smacznego. Sałatka z makaronem , szynką, papryką i kukurydzą z pewnością jest Wam dobrze znana. Ja dodałam do niej jeszcze ogórka, cebulkę i odrobinę czosnku, aby była bardziej wyrazista. Oczywiście sam czosnek możecie pominąć, szczególnie jeśli będziecie ją zabierać ze sobą do pracy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z makaronem i szynką(...)ulubionego makaronu kilka ogórków konserwowych (w zależności od wielkości) 1 papryka czerwona 300 g szynki konserwowej 1 cebula czerwona 1/2 puszki kukurydzy 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz 2 ząbki czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szynkę, paprykę, cebulę oraz ogórki kroimy w kostkę. Kukurydze odsączamy
Przepiski.plZapraszam do zapoznania się z przepisem! PRZEPIS NA MIESZANĄ SAŁATKĘ Z GYROSA Składniki 500 g fileta z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 2 cebule czerwone 6 ogórków konserwowych 1/2 kapusty pekińskiej ketchup majonez przyprawa do gyrosa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Fileta z kurczaka, opłukać, oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić przyprawą do gyrosa i usmażyć na niewielkiej
Przepiski.plporów - 1 duże jabłko albo dwa małe - 1 duża gruszka albo dwie małe - puszka groszku ( duża lub mała , zależy jak lubicie) - 5 jajek ugotowanych na twardo - 5 małych ogórków konserwowych - porządna garść posiekanej kapusty pekińskiej - 2 łyżki majonezu - 1 łyżka jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka łagodnej musztardy - 1 łyżeczka płynnego miodu - sól, pieprz do smaku Wykonanie: Pora myję , kroję
Kuchnia Pełna Emocjismarowidło. Nie przepadam za gotową wędliną, więc robię rożne pasty, żeby urozmaicić nasze codzienne kanapki. Dziś mam dla Was pyszną i bardzo prostą do zrobienia pastę. Pasta rybna z ogórkiem powstała na bazie białego sera i wędzonej makreli. W domu ją uwielbiamy, jest idealna do świeżego domowego chlebka. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inni pomysły na pasty do chleba(...)wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta łososiowa Pasta rybna z ogórkiem Pasta rybna z ogórkiem Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 250 g białego półtłustego sera 1 makrela 1/2 drobno pokrojonej cebuli 2-3 łyżki jogurtu 2 łyżki majonezu 2 drobno pokrojone ogórki konserwowe 2 łyżki posiekanej natki sól pieprz Wykonanie: Makrelę obieramy ze skóry
Kulinarne przygody Gatitywyrośnięcia, uzyskania złotobrązowego koloru i chrupkości. Tatar z polędwicy wołowej Składniki: 250 g polędwicy wołowej Uczta Qulinarna Sokołów 2 małe szalotki 50 g kaparów (1 łyżka kaparów) 2 ogórki konserwowe kilka gałązek natki pietruszki + do dekoracji 1-2 łyżki oleju roślinnego lub oliwy z wytłoczyn oliwek 2 jajka przepiórcze (opcjonalnie mogą być kurze) sos Worcester sól, pieprz sos tabasco
Obiad gotowySól · 30 dag pieczarek · 2 papryki czerwone · 5 ogórków konserwowych · Chili · Przyprawa Gulasz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą
Kulinarna Chwilarozpoczynam od surówki, która co prawda została wchłonięta w pieleszach domowych, ale jestem przekonana, że będzie idealna na grilla. Składniki: 2 sałaty rzymskie mini (lub 1 lodowa) 4 ogórki konserwowe 2 marchewki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Sałatę kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski
Kardamonovyfaszerowania, ja proponuję je faszerowane po węgiersku, z papryką, ogórkiem, owinięte boczkiem. Smakują każdemu:). 6 szt. udek bez kości 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 3 ogórki konserwowe 1 cebula 3 łyżki ajwaru 3 plastry sera 12 cienkich plastrów wędzonego boczku sól, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany 1 łyżka oleju 1. Ajwar
Szefowa kuchnikęski piwne) 100 g sera żółtego 1 puszka fasolki czerwonej 1/2 puszka kukurydzy 1 mały słoiczek selera konserwowanego 1 por ( biała cześć ) 4-5 ogórki konserwowe 1-2 pomidory 1 mała kapusta pekińska sól, pieprz 3-4 łyżki majonezu(...)PRZYGOTOWANIE : Z udek ściągamy skórkę, następnie oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. Fasolkę, kukurydzę i seler dokładnie odcedzamy. Por, kapustę kroimy drobno. Ogórki, ser i pomidory kroimy w kostkę, ogórki wyciskamy z nadmiaru płynu. Do dużej miski przekładamy wszystkie składniki, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do ozdobnych miseczek
Kulinarne Fantazje Mariolizgrabnie wyglądają, są kolorowe i przykuwają uwagę intrygując zawartością Polecam! Składniki: Wersja 1: kilka tortilli według tego przepisu lub kupionych w sklepie humus według tego przepisu lub takiej receptury ogórek konserwowy według tego przepisu wędlina wegańska w plasterkach papryka słodka Wersja 2: kilka tortilli według tego przepisu lub kupionych w sklepie smalec wegański według tego przepisu lub domowy majonez wędlina
Lamarida.plblogu Feel eat . Trochę ją zmodyfikowałam. Składniki na 2 porcje: Puszka tuńczyka w sosie własnym lub w wodzie jeden por (biała część) dwa jajka ugotowane na twardo 4 ogórki konserwowe Mała puszka kukurydzy mały kubek jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy Dijon pieprz i sól Przygotowanie: Pora pokroić w cienkie paski, sparzyć. Tuńczyka odsączyć z puszki, dodać do miski wraz
Fabryka pomysłówSkładniki: 1 kg śledzi solonych 5 ogórków konserwowych 5 kawałków marynowanej papryki 1 duża cebula sos: 2 musztardy delikatesowe 3 łyżki miodu 2-3 łyżki oleju 8 goździków sól, pieprz Sposób przygotowania: Śledzie dokładnie moczymy odlewając co jakiś czas wodę. Kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki i paprykę kroimy w cienkie słupki, cebulę w piórka. Musztardę mieszamy z olejem
Pobite gary BarbarySkładniki: * 250 g kaszy kus-kus * 2 szklanki bulionu * 30 dag pieczarek * 1 duża cebula * 1 papryka * por (biała część) * 5 ogórków konserwowych * 5 łyżek majonezu * 2 płaskie łyżki ziół prowansalskich * sól, pieprz * oliwa do smażenia Sposób przygotowania : Kaszę zalewamy bulionem i odstawiamy aby napęczniała. Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na oliwie aż warzywa zmiękną. Paprykę
Pobite gary Barbarypuszka kukurydzy 300 gram pieczarek 3 ogórki konserwowe Kilka kawałków papryki konserwowej Szczypiorek Olej do usmażenia pieczarek Majonez Sól Pieprz Wykonanie: Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju z odrobiną soli i pieprzu. Odstawiamy do ostygnięcia. Kurczaka rozdrabniamy na mniejsze kawałki, kukurydzę odsączamy i dodajemy do kurczaka. Ogórki i paprykę również kroimy. Dodajemy wystudzone pieczarki
Smaki EwySmaczna pasta do kanapek dla amatorów śledzi. Składniki 1 matjas 2 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki konserwowe pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu (kopiaste) pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Śledzia kroimy (wymoczonego wcześniej) i jajka kroimy w kostkę. Miksujemy na papkę. Dodajemy majonez ,posiekany szczypiorek i pokrojone w drobną kostkę ogórki (bez skóry
R'n'G Kitchenstworzyć pyszną i aromatyczną sałatkę :) Składniki: 4 marchewki 1 mały seler 1 pietruszka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 kalafiora 3 jajka 2 łodygi selera naciowego 4 ogórki konserwowe mała puszka groszku mała puszka kukurydzy biała część pora 100g szynki konserwowej 1 jabłko pęczek szczypiorku koperek majonez łyżka musztardy sól pieprz Wykonanie:Marchew, pietruszkę, seler, kalafior
Walijskie Pichceniebiałko sałatka krabowa- rewelacyjna na kolację, śniadanie czy też przyjęcie. Zadowoli każdego I pozostanie w Waszym menu :) Polecam Składniki: ok 150 gr makaronu ryżowego 5 jajek 5 ogórków konserwowych ok 10 paluszków krabowych 5-6 łyżek majonezu lub jogurtu sól , pieprz 1 łyżeczka soku z cytryny 1-2 ząbki czosnku koper- świeży lub suszony Wykonanie: Gotujemy makaron ryżowy- według
Smaki Edytywymyślę:) Ale czasami bywa tak, że to co najprostsze jest najlepsze a potrzebujemy inspiracji aby to dostrzec. Zapraszam po przepis:)) Składniki Kostka twarożku, do wyboru, chudy, półtłusty, tłusty ogórek konserwowy rzodkiewki, pęczek szczypiorek, pęczek 1/2 główki czosnku ( można pominąć jak nie lubimy) mały kubek jogurtu naturalnego sól, pieprz, szczypta słodkiej, mielonej papryki kilka kromek razowego chleba kilka liści sałaty lodowej
gotuj ze mnąJajko + 2 do panierki · 1 łyżka przyprawy gyros · Sól · 4 ogórki konserwowe · Papryka czerwona · 2 łyżki mąki ziemniaczanej · 2 łyżki mąki pszennej(...)meksykańskim · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy bardzo drobno, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą. 2. Ogórki oraz paprykę kroimy bardzo drobno w kostkę i łączymy z mięsem. 3. Wsypujemy mąki, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. 4. W grzybów usuwamy ogonki, myjemy
Kulinarna Chwilaprzygotowania, sycąca i kolorowa, czego chcieć więcej ;) Składniki: 100 g ryżu ugotowanego na sypko 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 0,5 dużej czerwonej papryki 3-4 ogórki konserwowe 2 małe cebule dymki mały pęczek szczypiorku 1 mała puszka kukurydzy z groszkiem 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz, pieprz ziołowy Ugotowany i ostudzony ryż wsypać
Simply FoodSKŁADNIKI: • podwójna pierś z kurczaka • 1 kapusta pekińska • 1 puszka kukurydzy • 1 puszka fasolki czerwonej • 1 por lub średnia cebula • kilka ogórków konserwowych • 2 papryki, mogą być kolorowe • przyprawa do gyrosa • majonez, ketchup PRZYGOTOWANIE: Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć na odrobinie oliwy, kapustę drobno poszatkować, odsączyć kukurydzę i fasolkę, a pora, paprykę
KUCHNIA POLSKAZapraszam na sałatkę z młodych ziemniaków z dodatkami. Składniki: 2 średnie ugotowane młode ziemniaczki 3 rzodkiewki (kolorowe) 1 młoda cebulka ze szczypiorkiem 2 średnie ogórki konserwowe 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Rzodkiewki i cebulkę myjemy i osuszamy. Następnie kroimy rzodkiewki w plasterki a cebulkę razem ze szczypiorkiem kroimy drobno, przekładamy do miseczki. Ziemniaki kroimy
słodkie i nie tylko historie kulinarnekilka składników i w ten sposób szybko powstała pyszna, zdrowa surówka, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 4 ogórki konserwowe 1/2 cebuli 4-5 rzodkiewek 1 łyżka posiekanej pietruszki 4 łyżki oleju z zalewy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka miodu sól, pieprz Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować, przełożyć
magiczna kuchnia KasiSałatka jarzynowa z marynowanym czosnkiem Składniki : 3 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka - korzeń kawałek selera 1 puszka mieszanki kukurydzy z groszkiem 4-5 średnich ogórków konserwowych 1/2 małego słoiczka czosnku marynowanego 4 jajka 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek do dekoracji Przygotowanie : Warzywa gotujemy w mundurkach, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiproblemu możecie go zmodyfikować. Czas przygotowania i ilość porcji 10 minut, 2 porcje Produkty 2 x jajko, 2 x kromka chleba żytniego, 1 x pomidor, 1 x ogórek konserwowy, 4 x plaster szynki z indyka, szczypiorek, sól, pieprz, bazylia, olej. Przygotowanie Na początek myjemy dokładnie jajka, pomidora i szczypiorek. Na patelni rozgrzewamy odrobin ę oleju i smażymy jajka
Fit&Fast Kitchenbędzie sałatka. Nie wyprowadzałam go z błędu, ale nie przygotowywałam sałatki. Zrobiłam sos tatarski, który podałam z jajkami na twardo. Był pyszny. Smakował wszystkim. Polecam. Składniki: • 4 ogórki konserwowe • 6 marynowanych pieczarek • 2 jajka ugotowane • majonez • 1 łyżka chrzanu • 2 łyżeczki jogurtu • sól • pieprz • sok z cytryny (opcjonalnie) Sposób przygotowania: 1. Ugotowane i ostudzone jajka na twardo obrać
W mojej kuchnizwykła-niezwykłą sałatkę udekorowałam w bardzo wiosenny motyw jakim są bzy. Mam nadzieję, że na zdjęciach to widać ;) 5 ziemniaków 4 marchewki 1 korzeń pietruszki 1/2 słoika ogórków konserwowych słoik selera marynowanego puszka groszku puszka kukurydzy 7 jajek (4 do dekoracji) sól, pieprz łyżka musztardy mały słoiczek majonezu natka pietruszki czerwona cebulka Ziemniaki, marchew i pietruszkę ugotować w łupinkach
Smakołyki Asikopytem( ja zrobiłam z 3 ugotowanych średnich ziemniaków , 1 łyżki mąki pszennej i białko) 150 g.schabu wieprzowego sól pieprz dowolna,ulubiona przyprawa niepełna szklanka ugotowanych buraczków 150 g. 1 ogórek konserwowy 50 g. woda mineralna bez ograniczeń ************************************************* Schab dobrze doprawić i upiec na grillu lub w folii w piekarniku ( jak wolicie).Podajemy z ugotowanymi kopytkami , z wytworzonym sosem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: mała kapusta pekińska, 4 duże łyżki ziaren słonecznika, 1 czerwona cebula, 5 ogórków konserwowych, 120g kabanosów ( najlepiej pieprznych lub pikantnych), 200g sera feta, puszka groszku (280g po odsączeniu), sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Słonecznik uprażyć na suchej patelni i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Kapustę pekińską i kabanosy pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę, ogórki i ser feta pokroić
W kuchni u Moniki