ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:132/331)

Makaronowa sałatka z pieczonym kurczakiem i grillowanymi paprykami – chorwacka improwizacja 168

jeszcze w tym sezonie. Składniki: Makaron z zupek chińskich 2 filety pieczone z kurczaka ( pojedyncze ) 2 - 3 grillowane papryki 5 jajek 4 łyżki oliwek ½ czerwonej cebuli 3 – 4 ogórki konserwowe Czerwona fasola z puszki Majonez Sól Pieprz czarny Wykonanie: Makaron z zupek przyprawiamy złączonymi dodatkami i zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy. Fasolę wykładamy na sito i przepłukujemy. Filety kroimy

Smaki Ewy
Śledzie w sosie koperkowym 247

Idealna przystawka nie tylko na Wigilijny stół. Proste i szybkie w wykonaniu. Składniki: 10 filetów śledziowych 2 łyżki musztardy 1 łyżka octu 4 łyżki gęstej śmietany 3 ogórki konserwowe 1 żółtko 1 pęczek koperku sól do smaku pieprz do smaku cukier do smaku 2 łyżki oleju Przygotowanie: Filety pokroić na kawałki i przełożyć do salaterki. Żółtko rozetrzeć z musztardą

Tradycyjna Kuchnia
HOT DOG – BIOSHOCK INFINITE – hot dog z pikantną karmelizowaną cebulą w whisky, grillowaną papryką oraz korniszonami 234

patelnią, paprykę najlepiej pokroić w kostkę i przesmażyć na odrobinie oleju na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby była bardzo mocno zarumieniona (ok. 4 min). 4. OGÓRKI KONSERWOWE (1 min) Z nimi jest mało roboty – wystarczy pokroić je w kostkę i gotowe. 5. MONTAŻ I PODANIE (2 min) Bułki podgrzać, a kiełbaski/parówki najlepiej szybko obsmażyć

Nerds Kitchen
Sałatka z porem, wędzonym kurczakiem i ogórkiem konserwowym 485

Serdecznie zapraszam na pyszną sałatkę z wędzonym kurczakiem. Doskonała na każdą imprezę. Warto ją przygotować. SKŁADNIKI: 1 por, 1 wędzony filet z piersi kurczaka, 4 ogórki konserwowe, 1 puszka kukurydzy, 4 jajka, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz, PRZYGOTOWANIE: 1. Pora kroję w plasterki. Zaparzam 10 minut w osolonym wrzątku. Następnie odcedzam na sitku. 2. Jajka gotuję na twardo, obieram

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka Tysiąca Wysp 2939

Lubię chrupkość, którą w tej sałatce gwarantuje nam seler naciowy. Składniki: - 1 pęczek selera naciowego - 250 g pieczarek - 1/2 puszki kukurydzy - 3 małe piersi z kurczaka - 2 duże ogórki konserwowe - 1 garść rukoli - 1 słoik suszonych pomidorów - przyprawy: delikat czerwony, pieprz, sól oraz przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy do miękkości. Identycznie robimy z piersiami

Zainspirowana w kuchni
Krzysiek Jarzyna ze Szczecina 281

jajka 2- 3 ogórki konserwowe 1 jabłko puszka groszku konserwowego mała puszka kukurydzy 1 cebula sól, pieprz 4 łyżki majonezu (+ do posmarowania) 2 łyżki musztardy Ziemniaki, marchew ugotowałam w całości w osolonej wodzie. Wystudzone, obrałam ze skóry, pokroiłam w kostkę. Jajka ugotowałam na twardo. Także pokroiłam w kostkę. Cebulę, jabłko i ogórki potraktowałam tak samo. Groszek i kukurydzę

bastalena
Sałatka z pieczarek marynowanych 95

zapoznania się z przepisem na pyszną sałatkę z pieczarek marynowanych. Myślę, że Wam również powinna posmakować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z PIECZAREK MARYNOWANYCH Składniki 6 ogórków konserwowych 1 słoik pieczarek marynowanych 1 mała puszka kukurydzy 5 jajek 1 por 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Wykonanie Ugotowane na twardo jajka kroimy

Przepiski.pl
Sałatka z łososiem palce lizać 91

Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 200 g łososia wędzonego (np. łososia wędzonego z pieprzem) 5 ogórków konserwowych 1 cebula 150 sera żółtego szczypiorek (pęczek) majonez Sposób przygotowania: Sałatkę układamy warstwami: 1 warstwa - białka starte na tarce, 2 warstwa - ser żółty starty na tarce, 3 warstwa - łosoś (połowa opakowania), 4 warstwa - majonez 5 warstwa - cebula pokrojona w kostkę

Z notatnika
Babka Gołąbkowa 111

minut czas przygotowania  8 porcji Składniki: • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego • 1 główka kapusty włoskiej • Jajko • ½ torebki ryżu ugotowanego • 1 marchew • 1 papryka czerwona • 1 cebula • 3 ogórki konserwowe • 1 sos meksykański w słoiczku • 10 dag sera żółtego • Sól • Papryka ostra Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką, dodajemy ryż, startą

Kulinarna Chwila
Sałatka z jajkami, wędzonym kurczakiem i kukurydzą 98

kurczaka 2 ogórki konserwowe duży por (biała część) 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz Skrzydełka obieramy z mięsa, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Pora dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki, wrzucamy do mięsa. Dodajemy do tego odsączoną kukurydzę i odsączony seler, ogórki i jajka pokrojone

Kardamonovy
Sałatkowa Magia 139

Sól ·        Olej do smażenia ·        1 papryka czerwona ·        4 ogórki konserwowe ·        10 dag sera żółtego ·        Puszka kukurydzy konserwowej ·        3 łyżki majonezu Sposób przygotowania(...)Następnie studzimy i przekładamy do miski. 3.      Tortellini gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu dodajemy do mięsa. 4.      Paprykę, ser oraz ogórki kroimy w kostkę, kukurydzę odlewamy z zalewy, przekładamy do mięsa, dokładnie mieszamy dodając majonez. 5.      Sałatka gotowa. 6.      Smacznego

Kulinarna Chwila
Sałatka ryżowa 101

Składniki 1 szklanka ryżu 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w oleju lub w sosie własnym (duże kawałki) 1 mała papryka czerwona 4 łyżki marynowanej cebulki 4 ogórki konserwowe 4 jajka lub 8 przepiórczych oliwa z oliwek majonez sól pieprz natka pietruszki Instrukcje Ryż gotujemy w dużej ilości osolonej wody, odcedzamy, studzimy. Przekładamy do salaterki. Tuńczyka osączamy

To co lubię - gotuję i polecam
Jajka faszerowane z tuńczykiem. Pyszna przekąska nie tylko na Wielkanoc. PRZEPIS 266

każdą okazję. Przepis na jajka faszerowane z tuńczykiem Składniki: 8-10 jajek ugotowanych na twardo, puszka tuńczyka w oleju (kawałki), pół małej cebuli, pół pęczka świeżego koperku, mały ogórek konserwowy, łyżka musztardy, łyżka majonezu, i dodatkowy majonez do posmarowania talerza, sól, pieprz. Jak zrobić jajka faszerowane z tuńczkiem? Każde jajko przekrój na pół delikatnie wyjmij żółto i przełóż

Kulinarna Polska
Pikantna sałatka z tuńczykiem i fasolą 108

pewnością posmakuje osobom lubiącym kuchnię w stylu meksykańskim. Składniki  -1 puszka tuńczyka w sosie własnym -1 puszka kukurydzy -1 cebula -1 papryczka chili -1 papryka czerwona -3 ogórki konserwowe -3 jajka -1 puszka fasoli pinto lub czerwonej -2 łyżki majonezu -2 łyżki jogurtu greckiego -1 łyżka musztardy -słodka i ostra papryka -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo

Zielona Kuchnia
Sałatka z jajkami, wędzonym kurczakiem, selerem i kukurydzą 124

ogórki konserwowe 1 duży por (biała część) 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz Skrzydełka obieramy z mięsa, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Pora dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki, wrzucamy do mięsa. Dodajemy do tego odsączoną kukurydzę i odsączony seler, ogórki i jajka pokrojone

Kardamonovy