ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:136/331)

Sałatka ziemniaczana z jajkiem, cebulą i korniszonami 216

Sałatka ziemniaczana z jajkiem, cebulą i korniszonami, doprawiona musztardą francuską i oliwą. Idealna jako dodatek do biesiady grillowej lub samodzielna przekąska. Składniki: 3 nieduże ziemniaki 3 ogórki konserwowe 3 jajka 1 nieduża cebula czerwona garść siekanego koperku 2-3 łyżki oliwy extra vergine 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżka octu winnego sól pieprz Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy

Smak mojego domu
Sałatka ze szpinakowym tortellini i szynką 137

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie (250 g) makaronu tortellini ze szpinakiem i ricottą 150 g szynki drobiowej 120 g żółtego sera (Gouda lub Edamski) 2-3 większe ogórki konserwowe 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka szczypiorku garść roszponki lub rukoli 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić

Danka Pichci
marynata z ogorkiem na kanapki,obiad 131

cukru. Wymyć ogórki ,usunąć nasiona i pokroić na małe kawałki .Pokrojone ogórki zalać solanką. Połączyć ogórka i solankę. Wymieszać ,odstawić na 90 minut. Odcedzić i smacznego:)). Ogórki konserwowe prawdopodobnie zacz ęły się tysiące lat temu w Mezopotamii i stały się popularne w starożytnym świecie. (Legenda głosi, że Kleopatra przypisywała jej wyglądowi dietę bogatą w pikle). Amerykanie przyjęli

mojej kuchni
TATAR WOŁOWY 183

naszym kraju przyjął się on dość dobrze i to dawno temu.  SKŁADNIKI :  0,5 kg polędwicy wołowej sól, pieprz do smaku  1 cebula 2 ogórki konserwowe  2-3 żółtka  2 łyżeczki musztardy sarepskiej magi do smaku  cytryna, kapary lub grzybki do dekoracji   PRZYGOTOWANIE :  Mięso oczyszczamy z wszelkich błon i powięzi

Kulinarne Fantazje Marioli
marynata z ogorkiem na kanapki,obiad 156

cukru. Wymyć ogórki ,usunąć nasiona i pokroić na małe kawałki .Pokrojone ogórki zalać solanką. Połączyć ogórka i solankę. Wymieszać ,odstawić na 90 minut. Odcedzić i smacznego:)). Ogórki konserwowe prawdopodobnie zacz ęły się tysiące lat temu w Mezopotamii i stały się popularne w starożytnym świecie. (Legenda głosi, że Kleopatra przypisywała jej wyglądowi dietę bogatą w pikle). Amerykanie przyjęli

w mojej kuchni
Co w maju do lunchboxa? - Proste obiady na 7 dni #3 (PDF do pobrania) 313

małego słoiczka i polać nim sałatkę przed podaniem. Składniki / dla 2 osób: 500 g ugotowanych młodych ziemniaków (które zostały z niedzieli) 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 czerwonej papryki 1 duży ogórek konserwowy lub kiszony 2 cebulki dymki kilka ugotowanych szparagów zielonych (które zostały z niedzieli) 4 jajka ugotowane na twardo łyżka musztardy 2 łyżki octu z białego wina 6 łyżek oliwy

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z paluszkami krabowymi z ryżem i ogórkiem 242

ogórkiem. Do tego jest bardzo łatwa i szybka  do zrobienia.  Doskonale sprawdzi się na domową imprezę. Składniki: 250 g paluszków krabowych 2/3 szklanki ryżu 3-4 ogórki konserwowe 1 średnia czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pęczka szczypiorku majonez sól, pieprz Wykonanie: Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Gotowy ryż przepłukać zimną wodą i odcedzić

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka z zielonej soczewicy 238

się obojętna dla naszego podniebienia :) Przepis na sałatkę znalazłam w gazecie. Smaczna propozycja na weekendowe menu :) Składniki: - 3/4 szkl. zielonej soczewicy - 2 czerwone cebule - 4 ząbki czosnku - 3 ogórki konserwowe - jabłko - 1/2 szkl. sosu tatarskiego - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki - 2 łyżki posiekanego szczypiorku - 3 jajka ( w przepisie jajek nie było , ja dodałam ) - pieprz i sól Umyte ziarna soczewicy

Różne smaki w kuchni
Sałatka warstwowa 7245

ozdobić nią stół na przyjęcie, ale i na co dzień, , bo bardzo prosta i smakuje wyśmienicie! Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej 3 jajka ugotowane na twardo 2-3 ogórki konserwowe 2 duże pomidory 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku 2 łyżki keczupu pikantnego pęczek szczypiorku Wykonanie: Fasolę opłukać, osuszyć, wyłożyć na dno szklanej miski, posmarować

kgwjanczewo
Śledzie w zalewie ketchupowej 509

Przepis na pyszne śledzie marynowane w zalewie ketchupowej. Składniki: 500 g solonych filetów śledziowych 2 cebule 5 ogórków konserwowych Marynata: 7 łyżek keczupu łyżka musztardy 2 łyżki octu winnego 5 łyżek oleju łyżeczka cukru kilka ziarenek pieprzu, liść laurowy, ziele angielskie Przygotowanie Śledzie moczymy 3-4 godziny w wodzie, następnie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka

e-PrzepisyKulinarne
Sos tatarski... nie tylko do jajek 165

ogórki konserwowe 4-5 pieczarek konserwowych 1 mała cebula (lub połowę średniej) 2 łyżeczki chrzanu 2 łyżki śmietany (12 %) 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy (np. miodowej) sól świeżo zmielony pieprz koperek do posypania        Wykonanie: Obrałam jajka, oddzieliłam żółtka od białek. Do blendera włożyłam pokrojone w cząstki: białka jajek, ogórki, pieczarki, cebulę

Kuchnia u Krysi
Sałatka warstwowa ze śledziem i żółtym serem 183

Duża miska)  450g filetów śledziowych (użyłam w oleju, ale mogą być solone/marynowane) 2 jajka 1 jabłko (duże) 1 czerwona cebula (duża) 1 por (średni; biała część) 4 ogórki konserwowe 100g żółtego sera Sos: 4 łyżki majonezu 4 łyżki śmietany sól, pieprz Dodatkowo: sok z cytryny 1 łyżka oleju (w przypadku śledzi solonych/marynowanych) Filety śledziowe pokroić w kostkę. (Używając

Di gotuje
Sałatka ciasto 3131

Składniki krakersy, 36 szt   jajka, 4 szt ser żółty tarty, 130g tuńczyk w oleju, 2 puszki ogórek konserwowy, 1 duża szt cebula 1 szt majonez, 1 słoik śmie tana 18%, 6 łyżek piep rz szczypiorek Przygotowanie Ser tarty mieszamy z 5 łyżkami majonezu i 2 łyżkami śmietany, doprawiamy p ieprzem. Tuńczyka o dsączamy z zalewy, dodajemy pokrojone w drobną

Gotowanie moimi oczami
Ryżowa sałatka curry 8317

obiad na wynos. Dziś przedstawiam ryżową sałatkę curry. Jest smaczna i sycąca, prosta w przygotowaniu, niedroga - same superlatywy!  2 woreczki ryżu 2 filety z kurczaka 6 dużych ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy 6 gałązek natki pietruszki majonez przyprawa curry, u mnie od Skworcu olej sól, pieprz 1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. 2. Filety kroimy

Szefowa kuchni

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję