Składniki 1 szklanka ryżu 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w oleju lub w sosie własnym (duże kawałki) 1 mała papryka czerwona 4 łyżki marynowanej cebulki 4 ogórki konserwowe 4 jajka lub 8 przepiórczych oliwa z oliwek majonez sól pieprz natka pietruszki Instrukcje Ryż gotujemy w dużej ilości osolonej wody, odcedzamy, studzimy. Przekładamy do salaterki. Tuńczyka osączamy
To co lubię - gotuję i polecamkażdą okazję. Przepis na jajka faszerowane z tuńczykiem Składniki: 8-10 jajek ugotowanych na twardo, puszka tuńczyka w oleju (kawałki), pół małej cebuli, pół pęczka świeżego koperku, mały ogórek konserwowy, łyżka musztardy, łyżka majonezu, i dodatkowy majonez do posmarowania talerza, sól, pieprz. Jak zrobić jajka faszerowane z tuńczkiem? Każde jajko przekrój na pół delikatnie wyjmij żółto i przełóż
Kulinarna Polskapewnością posmakuje osobom lubiącym kuchnię w stylu meksykańskim. Składniki -1 puszka tuńczyka w sosie własnym -1 puszka kukurydzy -1 cebula -1 papryczka chili -1 papryka czerwona -3 ogórki konserwowe -3 jajka -1 puszka fasoli pinto lub czerwonej -2 łyżki majonezu -2 łyżki jogurtu greckiego -1 łyżka musztardy -słodka i ostra papryka -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo
Zielona Kuchniaogórki konserwowe 1 duży por (biała część) 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz Skrzydełka obieramy z mięsa, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Pora dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki, wrzucamy do mięsa. Dodajemy do tego odsączoną kukurydzę i odsączony seler, ogórki i jajka pokrojone
Kardamonovyprostą w przygotowaniu i tanią sałatkę ryżową. Sałatka jest świetna na kolację. Możemy również zabrać ją w pojemniku do pracy. Polecam Składniki: 1 szkl ugotowanego białego ryżu 2 ogórki konserwowe 50 g wędliny w plastrach 3 łyżki kukurydzy z puszki 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1/4 łyżeczki soli i pieprzu Przygotowanie
słodkie i nie tylko historie kulinarneinaczej. Dzisiaj zapraszam na moją wersję. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros oliwa 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej papryki 1/2 czerwonej cebuli 1 puszka kukurydzy 6 ogórków konserwowych 4 łyżki ketchupu 4 łyżki majonezu Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę i przyprawić przyprawą gyros. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie odrobinę
Trufelkowokażdym razem smakują wybornie. Wystarczy inny ser włożyć do środka inny dodatek i już mamy inny smak. Składniki: pierś z kurczaka 3 połówki ser gouda 10 plastrów ogórek konserwowy 5 szt sól,pieprz do smaku. Panierka: płatki kukurydziane ( zblenderowane) 3 szklanki jajka 2 szt olej do smażenia. Wykonanie: Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w plastry
Różowa kuchniaSkładniki: 5 dużych jaj; 7 średnich ogórków konserwowych; Duży słoik marynowanych pieczarek (o wadze netto, po odsączeniu ok. 420 g); 2 łyżeczki musztardy (u mnie delikatesowa); 2 łyżki kwaśnej, gestęj smietany 18 %; 6 łyżek majonezu; Sól; Pieprz; Szczypta białego cukru. Sposób przygotowania: Jaja ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać. Drobno pokroić. Ogórki odcedzić z zalewy. Drobno pokroić. Dodać
Gospodyni Miejskadziałania i rozbudzające wyobraźnię. Możecie zastąpić pewne składniki i skomponować własne „arcydzieło”. 30 min składniki: 2 bułki 2 jajka 100 ml mleka majonez plasterek szynki serek topiony Hochland ogórek konserwowy szczypiorek sól, pieprz wykonanie: Rozgrzewamy piekarnik do 185 st. W bułce drążymy dziurę i maczamy ją z każdej strony w mleku, by lekko nasiąknęła (dzięki temu wolniej się przypiecze) Wkładamy
Ania i Marcin gotująKlopsiki wołowe z pieczonymi ziemniakami -500 g wołowiny zmielonej gulaszowej -jedna duża cebula -jedno jajko - 4 ogórki konserwowe wielkości ok. 10 cm -łyżka majeranku -łyżeczka suszonych pomidorów (suchych- nie w oliwie ) -szczypta chili -łyżka ciemnego sosu sojowego -sól -pieprz -80 ml zimnej przegotowanej wody Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, starte na tarce
Kulinarne przemysleniajeszcze ładnie prezentuje się na stole. Tak podane śledzie polecam na różnego rodzaju uroczystości rodzinne. Składniki: 4 jajka 4 śledzie marynowane 1 duża cebula 2 duże ogórki konserwowe 8 łyżek majonezu Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół. Układamy na półmisku żółtkiem do dołu. Płaty śledziowe przekrawamy wzdłuż na dwie części. Owijamy wokół
Pobite gary Barbaryciągu dnia. Spróbujcie jej koniecznie! :-) Sałatka serowa SAŁATKA SEROWA 250 g żółtego sera (u mnie gouda, salami i wędzony) 2 jaja na twardo 1 średnia czerwona cebula 4 ogórki konserwowe kilka liści cykorii 1/2 pęczka drobnego szczypiorku posiekana natka pietruszki 3 łyżeczki jogurtu 3 łyżeczko majonezu pieprz kolorowy przyprawa do sałatek Sery kroimy w plasterki a następnie w cienkie
peggiwkuchnizwłaszcza do czystej wódki. Białko mięsa pomoże rozłożyć alkohol. Składniki: 1 kilogram polędwicy wołowej surowej, 6 żółtek, 1/2 szklanki oliwy, 3 łyżeczki sosu sojowego, 2 cebule, 5-6 ogórków konserwowych, sól, pieprz, papryka mielona. Przygotowanie: Polędwicę myjemy i suszymy, a następnie mielimy lub siekamy na drobno. Do mięsa dodajemy przyprawy. Następnie wlewamy po łyżce oliwy i sosu sojowego. Odstawiamy
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniapopularny przepis w naszym kraju. Nie musi gościć w naszym domu tylko od święta. Nadaje się na każdą imprezę, na kolację. Składniki; 5 solonych filetów śledziowych, cebula, 4 ogórki konserwowe, 2 ziemniaki duże, 2 buraki duże lub gotowa sałatka z buraczków z papryką, 3 jajka, majonez, Wykonanie; Śledzie moczymy w wodzie na 2 godziny. Po tym czasie na pół
Anioły w kuchni