Papryka ostra · Majeranek · 2 papryki ( czerwona, żółta) · 5 ogórków konserwowych · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Kiełbasę kroimy w plastry, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 2. Do kiełbasy dodajemy pokrojone w plasterki
Kulinarna Chwilateraz ja czasem wracam do niej, serwując w czasie weekendowych śniadań. A wszystko, co kojarzy się z weekendem musi być dobre :) Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebula 2 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Rybę dokładnie oczyścić z ości. Cebulę drobno posiekać i sparzyć wrzątkiem. Dokładnie odsączyć. Ogórki pokroić
zadanie-gotowaniePASTA Z BURACZKÓW I CIECIERZYCY Czas przygotowania 20 minut Składniki podane na jedną porcję Pasta 3 łyżki tartych buraczków 4 łyżki ciecierzycy 3-4 zielone oliwki 2 małe ogórki konserwowe 3-4 pomidorki koktajlowe Łyżka serka naturalnego Pieprz, sól Naleśniki Jajko Łyżka zmielonego siemienia lnianego Woda/mleko Pasta Połowę ciecierzycy rozgnieść widelcem, resztę zostawić w całości Ogórki, oliwki
HealthyCreationsSKŁADNIKI: 1 makrela wędzona 10 dag sera żółtego może być tarty 1 szalotka 5 rzodkiewek 3 ogórki konserwowe 3 łyżki świeżej natki pietruszki Sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu tradycyjnego PRZYGOTOWANIE: Makrelę wędzoną obieram z ości i dziele na mniejsze kawałeczki. Ogórki, ser, szalotkę drobno siekam. Rzodkiewki myję i dzielę na drobną kosteczkę. Natkę pietruszki
Gotowanie Patkibardzo często do obiadu lub mięsa z grilla. Polecam bo jest pyszna! Surówka z kapusty pekińskiej w kolejnej odsłonie :)) Składniki: 1 średniej wielkości kapusta pekińska 3 ogórki konserwowe mała puszka groszku (200g) najlepiej drobnego 1 marchewka 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany koperek lub natka pietruszki szczypta soli szczypta cukru Wykonanie: Pekinkę i ogórki kroimy (dowolnie). Marchewkę
Walijskie PichcenieSkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka 200 g drobnego makaronu (gwiazdki, ryżowy) 5 dużych ogórków konserwowych puszka groszku konserwowego sól, pieprz majonez koper (opcjonalnie) Pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, przesmażamy na odrobinie oliwy. Studzimy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Ogórki kroimy w drobną kostkę, groszek odcedzamy z wody. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, sól
Pelusiowa Kuchniatortellini z kurczakiem znajdziecie tutaj Składniki: 1 opakowanie tortellini 3-4 ogórki konserwowe 200 g szynki konserwowej 150 g żółtego sera 3 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Wykonanie: Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić na sicie. Ogórki, szynkę i ser pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać doprawić solą i pieprzem. Schłodzić sałatka
O kuchni z uczuciemkozi wędzony, paprykę konserwową, szparagi zielone obrane ze słoiczka, kurczaka wędzonego. Zwinąłem w rulon, spiąłem wykałaczką z cząstkami papryki, listkami bazylii i marynowanymi kurkami. Podałem z grzankami. Można użyć ogórka konserwowego, cebulek
R'n'G KitchenKOKILKACH. SKŁADNIKI: 3 jajka 3 plastry ulubionej szynki 3 plastry kiełbasy kawałek zielonego ogórka mały ogórek konserwowy lub kiszony 1/2 pomidora 3 plastry sera żółtego przyprawy:sól, pieprz, trochę vegety, i przyprawa kamisa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. WYKONANIE: szynkę, kiełbasę, ogórki kroimy na cienkie paski, mieszamy, ser żółty i pomidory kroimy w drobną kostkę, jajka roztrzepać
Kuchnia BeatyPyszna sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem SKŁADNIKI 5 jajek puszka tuńczyka w oleju puszka kukurydzy cebula dymka + szczypior 2 ogórki konserwowe lub kiszone kilka łyżek majonezu sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu kroimy w kostkę. Dymkę siekamy, Dodajemy tuńczyka i odsączoną kukurydzę. Wrzucamy ogórki pokrojone w kosteczkę. Doprawiamy pieprzem i solą
Moje Kuchenne Rewelacjeponieważ jest z kawałkiem kiełbachy i troszkę pikantniejsza :) Jest to jedna z ulubionych sałatek moich znajomych. Więc potrzebować będziemy: 1 op. kabanosów- 380g 1 papryka czerwona 1 słoik ogórków konserwowych ( ok.6 szt) 1 puszka fasoli czerwonej 20 dag sera żółtego 3 łyżki majonezu sól pieprz mielona papryka chilli Kabanosy kroimy w małe krążki, paprykę i ogórki w drobną
Olikowa kuchniasałata lodowa · 2 pomidory · 1 czerwona papryka · 3 ogórki konserwowe · 2 łyżki oliwy z oliwek · 1 łyżeczka kopru · Sól(...)łyżka ziół prowansalskich · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Sałatę myjemy, następnie rwiemy na małe kawałki. 2. Pomidory, ogórki paprykę kroimy w małą kostkę. 3. Oliwę mieszamy z koprem, ziołami, solą oraz pieprzem. 4. Wszystkie składniki razem mieszamy. 5. Gotowe. 6. Smacznego
Kulinarna Chwilapapryki, chili, suszonego tymianku 4 placki tortilli 1/2 małej główki sałaty lodowej 1/2 czerwonej papryki 2 łyżki kukurydzy z puszki 2 łyżki kaparów sól, pieprz Sos tatarski 3 ogórki konserwowe 2 łyżki kaparów 1 nieduża cebula 30 ml. mleka 150 g. majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Przygotuj sos: Mleko zmiksuj z posiekaną cebulą, ogórkami
Delicious PlaceJest bardzo duża szansa, że do niego wrócę. Muszę tylko pomyśleć do czego będzie jeszcze pasował, poza jajkami i śledziem. Składniki: 8 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru pudru sól pieprz Ogórki, cebulę
Kardamonovyredukcji płynów. Studzimy i blendujemy. Możecie zmiksować to na gładką pastę, ja zrobiłam to po łebkach. 3. Sos tatarsk i Składniki: 8 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru pudru sól pieprz Ogórki, cebulę
Kardamonovyzrobienie imprezowej sałatki. Pyszna sałatka z porem i warzywami z dodatkiem sera. Składniki: · Por · 5 szt. ogórków konserwowych · Puszka kukurydzy · 15 dag sera żółtego · 4 jajka ugotowane na twardo(...)Pieprz · Sól · 3 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Pora białą końcówkę kroimy w krążki. 2. Ogórki kroimy w kostkę. 3. Dodajemy kukurydzę odlaną z zalewy. 4. Następnie ser pokrojony w kostkę i posiekane jajka. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą i wszystko razem
Kulinarna Chwilapotrzeba: 6 jajek ugotowanych na twardo, 100 g wędzonego łososia, 1 czubata łyżka majonezu, 5 łyżek posiekanych ogórków konserwowych , Sól, Pieprz Co potrzeba do dekoracji: Czerwona papryka, Sałata, Koperek, Majonez Wykonanie: Jajka kroimy na polówki, wyjmujemy żółtka, przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem, dodajemy pokrojone drobno ogórki , łososia pokrojonego w kosteczkę, mieszamy, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, mieszamy, dodajemy
Bułka z Chlebemchce mi się myśleć. Od 5 minut zastanawiam się co napisać i naprawdę nie wiem. Szybko więc i na temat - pyszne to to. Składniki: 5 jajek 4 ogórki konserwowe biała część pora pęczek koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich ogórki pokrojone
KardamonovyOgórki konserwowe to znakomity dodatek do mięsa, szczególnie w sezonie grillowym. Moja propozycja to smaczne i aromatyczne ogóreczki z dodatkiem koncentratu pomidorowego i wyrazistej cebulki. Składniki: 2,5kg ogórków 1/2 kg cebuli 200g koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki octu 1/2 oleju 3 łyżki soli Wykonanie: 1. Ogórki dokładnie oczyścić (nie obierać ze skórki), pokroić
Szalona Kuchnia EwelinyOgórki konserwowe własnoręcznie zrobione, smakują najbardziej. Oto przepis na pyszne ogóreczki, które smakują wybornie. Świetnie się sprawdzą jako dodatek do obiadu, kanapek lub samodzielna przekąska. Składniki: małe jędrne ogórki 2 l wody 1 szklanka octu 3 łyżki soli 3 łyżki cukru 5 ziarenek pieprzu ziele angielskie listek laurowy gorczyca koper czosnek marchew Przygotowanie: W większym
Krokusowy Domprzygotowaniu. Polecam na kolację. Składniki: 100 g ryżu surowego (1 torebka) od Cenos 1 mała puszka kukurydzy 2 łyżki selera konserwowoego bez zalewy 1/4 czerwonej papryki 4-5 ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Ryż gotujemy wg instrukcji z opakowania i studzimy. Kukurydzę i seler odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w drobną kostkę a ogórki
słodkie i nie tylko historie kulinarneprzemian: śledź, jabłko prażony seler, marynowany prawdziwek, cebula. Polewaj lub maczaj w sosie tatarskim. Posyp koperkiem lub szczypiorkiem. Sos tatarski do polania : 150 ml jogurtu 2 ogórki konserwowe 2 marynowane prawdziwki szczypiorek sól pieprz ząbek czosnku 1 łyżeczka majonezu Sposób przygotowania: W misce wymieszaj jogurt z majonezem na gładką masę. Posiekaj w malutką kostkę
AZgotuj!śniadanie, kolację lub przekąskę, którą można zapakować do lunchboxa. Polecam! ;) Składniki: ok. 50 g ugotowanej kaszy gryczanej prażonej 2 kabanosy wieprzowe 0,5 dużej czerwonej papryki 3 ogórki konserwowe pęczek szczypiorku sól, pieprz, pieprz ziołowy oliwa z oliwek Ugotowaną i ostudzoną kaszę wsypać do miski, dodać pokrojone w dość duże plasterki kabanosy. Paprykę i i ogórki
Simply FoodSkładniki: pół opakowania makaronu gwiazdki 20 dag sera żółtego w kostce pół małej kapusty pekińskiej 4-5 ogórków konserwowych 20 dag szynki 1 puszka kukurydzy 1 cebula 4-5 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować wg zaleceń na opakowaniu. Pokroić w kostkę: ser, szynkę, ogórki, cebulę. Kapustę pekińską cieniutko pokroić. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać kukurydzę
Olga Piecze i GotujeZobaczcie też: Pasta jajeczna z tuńczykiem Przepis na pastę z makreli Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 30 minut Składniki mała wędzona makrela 4 jajka na twardo 4 ogórki konserwowe mała cebulka sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu Przepis 1 Z makreli pozbywamy się ości i rwiemy ją na mniejsze kawałeczki. 2 Ugotowane jajka, ogórki oraz
Kuchnia BazyliiSkładniki: - 5 dużych marchewek - pół puszki groszku - 2 pietruszki (korzeń) - 1 jabłko - 3 ogórki konserwowe - 3 czubate łyżki majonezu - łyżka musztardy sarepskiej - przyprawy: sól Sposób przygotowania: 1. Marchewkę, pietruszkę obieramy i gotujemy na parze, lekko solimy pod koniec gotowania. 2. Jabłko, ogórki, marchew oraz pietruszkę kroimy w kostkę. Łączymy z groszkiem, majonezem i musztardą. Podaję do kanapek
Od łyżki do widelcaSKŁADNIKI: Pasta 150 g tuńczyka kawałki np. W oleju 2 ogórki konserwowe 2 jajka na twardo 1 szalotka Sos 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu Sól czarna (może być dowolna) Pieprz PRZYGOTOWANIE: Jajka obieram a następnie rozgniatam widelcem. Ogórka drobno siekam a następnie dodaję do jajka. Szalotkę obieram i kroję w kostkę. Tuńczyka odcedzam i dodaję do pozostałych
Gotowanie Patkigórki konserwowe, s łonecznik łuskany, oliwa z oliwek, sól, pieprz. Przygotowanie: makaron gotujemy al dente, odcedzamy, przekładamy do miski i pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie kroimy paprykę, kurczaka i ogórka konserwowego. Dokładamy fasolę z puszki, słonecznika (można go wcześniej podprażyć na suchej patelni), doprawiamy solą, pieprzem i oliwą, wszystko razem mieszamy
Państwo Wojtczuk gotująsmaku - jest zrównoważona i idealnie dopasowana. Z podanych produktów wychodzi dość spora porcja. 250g ugotowanego ryżu (na sypko) 100g wędzonego łososia (użyłam brzuszków) 1 jajko 1-2 ogórki konserwowe 1/2 puszki kukurydzy (użyłam Bonduelle ) Dodatkowo: majonez + jogurt grecki/naturalny (w proporcji 1:1) (użyłam majonezu Folwark ) pieprz cytrynowy ( Skworcu ) sól Jajka ugotować na twardo i z ogórkami pokroić
Di gotujemielonego * 2 łyżki tartej bułki * 1 jajko * 3 ząbki czosnku * 2 l bulionu (może być z kostki) * 2 cebule * łyżka masła * 2 czerwone papryki * 25 dag pieczarek * 10 ogórków konserwowych + szklanka zalewy * 2 łyżki mąki * 2 łyżki śmietany * 2 pęczki natki pietruszki * sól, pieprz Sposób przygotowania : Bulion zagotowujemy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Ogórki kroimy
Pobite gary BarbarySałatka doskonale nadaje się jako drugie śniadanie do pracy, na kolację czy nawet lekki obiad. Składniki: 100 g kaszy gryczanej 1 papryka 4 ogórki konserwowe pół opakowania fety kawałek pora (biała część) pieprz (ew. sól) 1 łyżeczka musztardy pół łyżeczki soku z cytryny oliwa Wykonanie: Kaszę ugotować i przestudzić. Paprykę i ogórki pokroić
Sto kolorów kuchnitego soli himalajskiej, gdyż jest dużo zdrowsza od innych. Składniki na 2 porcje: 1 biała część pora 3 ugotowane na twardo jajka 3 duże garści kukurydzy 1 ogórek konserwowy 150 g jogurtu naturalnego Sól, pieprz Przygotowanie: Pora cienko pokroić, posypać solą i odstawić na 15 minut. Następnie przecisnąć przez ręce by odsączyć wodę. Jajko i ogórka pokroić w drobną
Czarnawisienkawszak nasze żołądki nie wróciły jeszcze do formy po trzy dniowej uczcie :) Dlatego na moim sylwestrowym stole, w dużej mierze zagoszczą niewielkie przekąski. SKŁADNIKI: 150 g wędzonego łososia 1 ogórek konserwowy 1 mała cebula dymka razem ze szczypiorkiem 6 pieczarek konserwowych pieprz szczypta chilli 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka chrzanu (ze słoiczka) papryka
Kuchnia w opałachŚledzika??? :-) Składniki: kilka sztuk matiasów 2 ząbki czosnku 2 cebule 3 ogórki konserwowe łyżka octu pieprz olej Wykonanie:Matiasy moczymy ok 1h. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy. W miseczce mieszamy cebulę z czosnkiem, dodajemy łyżkę octu. Ogórki kroimy w kostkę. W słoiku (miseczce) układamy warstwowo: śledzie, cebulę z czosnkiem, ogórek aż do wyczerpania składników. Każdą
Walijskie Pichcenie