makaronu chińskiego-puszka drobnego groszku-3 jajka-kilka suszonych pomidorów-kawałek pora-3 ogórki konserwowe-kilkanaście kostek konserwowej dyni-sól, pieprz, majonez Makaron gotujemy 3 minuty. Przelewamy zimną wodą i odsączamy.Odsączamy też groszek oraz pokrojone w drobną kostkę ogórki i dynię.W kostkę kroimy też pomidory, jajka i pora.Makaron tniemy na drobno.Brzuszki pozbawiamy skóry
Maminek kulinarnyFajna kombinacja smakowa surimi, tuńczyka i kukurydzy ... polecam! Składniki: 200g ugotowanego na sypko ryżu 200g paluszków krabowych ( surimi) 2 puszki tuńczyka w sosie własnym mała puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe sól pieprz majonez Wykonanie: Wszystkie składniki łączymy w misce: ryż, pokrojone w kostkę surimi, odcedzonego tuńczyka, odcedzoną kukurydzę oraz pokrojonego drobno ogórka. Solimy, pieprzymy, dodajemy majonez. Mieszamy całość
Walijskie Pichceniejest niesamowity! Każdy z mojej rodziny i najbliższych znajomych, kto go spróbował, podziela moją opinię. Zatem pomysł na twarożek z warzywami.Składniki: pół opakowania twarogu wędzonego 2 - 3 ogórki konserwowe 3 - 4 pomidory suszone 1 świeży pomidor koperek kilka liści bazylii sól, pieprz, zioła prowansalskie Wykonanie: Do głębokiego naczynia wkładamy twaróg, ogórki pokrojone w kawałki, pomidory suszone pokrojone
Taste Of My DayLubię przyprawę curry za jej piękny kolor i oczywiście smak. Pikle ogórkowe są pyszne i odmienne od popularnych ogórków konserwowych. Warto zrobić kilka słoików i wypróbować nowe smaki. Curry zawsze od sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl . Składniki: 1,5 do 2 kg małych ogórków gruntowych liście selera 2-3 cebule Zalewa: 3 łyżki curry 3 szklanki wody 1 szklanka octu
Apetyczna babeczkagroszek. Składniki: - puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym - 2 jajka - 2 - 3 ogórki konserwowe - 1 - 2 kawałki papryki konserwowej - 1 średniej wielkości cebula - 2 łyżki majonezu - sól, pieprz Przygotowanie: 1. Z tuńczyka odlewamy zalewę, przekładamy do miski. 2. Kroimy jajka, ogórki i paprykę w drobną kostkę. 3. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Kraina Tysiąca Smakówwizyty znajomych. Sałatka z 4 składników to idealna opcja, kiedy mamy mało czasu na przygotowanie czegoś smacznego, ponieważ robi się ją naprawdę szybko. Wystarczy pokroić w kostkę szynkę, ser, ogórka i paprykę i wymieszać je z sosem. Sałatka po przygotowaniu jest gotowa do spożycia. Sałatka z 4 składników mimo swojej prostoty jest bardzo smaczna. Z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi domowych(...)lubicie ostry posmak w sałatce, możecie ją wzbogacić o szczyptę chilli. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z 4 SKŁADNIKÓW Składniki 100 g sera żółtego 100 g szynki z kurczaka 3 ogórki konserwowe 1/2 czerwonej papryki Dodatkowo 1 łyżka majonezu 1 jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ser żółty, szynkę, ogórki i paprykę kroimy w kosteczkę
Przepiski.plłososiem i sałatą ** Bruschetta z pomidorami i bazylią (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2-3 porcje: 200 g wędzonego łososia 1 mała cebulka (np. szalotka, dymka) mały ogórek konserwowy świeży koperek sok z połówki cytryny 2 łyżki oliwy lub oleju pieprz łyżeczka sosu sojowego (lub szczypta soli do smaku) Łososia, cebulę, ogórek i koperek drobno posiekaj. Przełóż
Kulinarny S.O.S.święta i nie tylko. Najlepiej smakuje schłodzona. SKŁADNIKI : 1 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach 500 g śledzi solonych ( wymoczonych , lub z zalewy olejowej ) 4 ogórki konserwowe 4 jajka ugotowane na twardo 1/2 puszka groszku konserwowego 1 czerwona cebula 1 łyżka musztardy sarepskiej 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku(...)PRZYGOTOWANIE : Śledzie nalerzy pokroić w większą kostkę, ogórki, jajka i cebulę w mniejszą kostkę. Do miski przekładamy wszystkie składniki, dodajemy musztardę, majonez i przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy. Salatkę chłodzimy i podajemy. Smacznego . Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskybcji kanału
Kulinarne Fantazje Mariolischabowym lub z dodatkiem kiełbasy swojskiej, jako sałatka na różne okazje. Obie wersje są pyszne 👌😋 Składniki: -kilka ziemniaków ( u mnie to było 700 g ) -400 g swojskiej kiełbasy -ogórki konserwowe ( 450 g ) -2 ząbki czosnku -posiekany koperek -sól, pieprz do smaku Ziemniaki gotujemy w mundurkach ok. 20 min. Studzimy i obieramy. Kiełbasę, ogórki i ziemniaki kroimy w kostkę
Kulinarne przemysleniaa.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -4 marchewki -2 ziemniaki -1 czerwona cebula -2 ogórki konserwowe sos musztardowy Wyszorowane ziemniaki i marchewkę ugotować, odstawić bez przykrycia do wystygnięcia i odparowania. Następnie obrać i pokroić w kostkę wraz z ogórkami i cebulą
Kulinarne przemysleniaauto'); ga('send', 'pageview'); - 1/2 szklanki ryżu suchego - puszka tuńczyka w oleju - 1/2 papryki czerwonej - 1/2 małego słoiczka kaparów - 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju - 3-4 ogórki konserwowe - sól, pieprz do smaku Ryż ugotować na sypko, odstawić do wystygnięcia. Dodać odsączony z oleju tuńczyk, kapary, pokrojone drobno pomidory, paprykę i ogórki. Posolić i popieprzyć do smaku. Jeżeli
Kulinarne przemysleniazrobienia bo wyszła bardzo pyszna :) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki zielonego groszku 200 g szynki 1 por biała część 2 marchewki 2 pietruszki 3 ogórki konserwowe majonez sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę obrać i ugotować do miękkości. Czerwoną fasolę i groszek osączyć na sicie z zalewy. Marchewkę, pietruszkę, ogórki, por i szynkę pokroić
magiczna kuchnia KasiSkładniki : 50 dkg filetów śledziowych 1/2 kubka śmietany 18 % 2 winne jabłka 1 cebula kilka ogórków konserwowych ( korniszonów ) około 200 ml dobrego majonezu Sposób wykonania : Ś ledzie wymocz, osącz, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w dość drobną kostkę. Ogórki także pokrój w małą kostkę. jeśli chcesz możesz je obrać ze skórki, ja nie obieram. Jabłka obierz
Przepisy i porady kulinarneskładniki: 100 g drobnego makaronu gwiazdki 150 g szynki, dowolnej (wg własnego uznania) 1/2 puszki groszku 2-3 ogórki konserwowe 1 czerwona papryka majonez sól, pieprz opcjonalnie: 1/2 puszki kukurydzy wykonanie: Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Paprykę oraz ogórki kroimy w kostkę. Groszek oraz kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą oraz
Domowy Smak Jedzeniaznika... również ekspresowo. Idealnie smakuje ze świeżym pieczywem i nadaje się na lunch do pracy (*). Polecam! 3 jajka 1 puszka makreli w oleju 1 cebula 2 ogórki konserwowe 2 łyżki posiekanej pietruszki Dodatkowo: sól, pieprz 2 łyżki majonezu (lub wg gustu) Jajka należy ugotować na twardo i następnie - wraz z ogórkami pokroić w kostkę. Cebulę
Di gotuje