wyrazistym smaku dzięki suszonym pomidorom i dodatkowi serka koziego. Polecam jako powiew świeżości w klasycznych zestawieniach :) SAŁATKA JARZYNOWA Ziemniak Marchewka 3 suszone pomidory 3 łyżki ciecierzycy Ogórek konserwowy 2 łyżki kukurydzy konserwowej Łyżka jogurtu Łyżka serka koziego Zioła, sól, pieprz Ziemniaka i marchewkę obrać i pokroić w kostkę Warzywa ugotować, odcedzić z wody Ogórka pokroić w drobną kostkę, pomidory
HealthyCreationsjego udziałem. Dzisiejsza sałatka powstała w ten właśnie sposób :) Składniki : - puszka tuńczyka w kawałkach, - 50 g ugotowanego ryżu, - świeża czerwona papryka, - szklanka mrożonego groszku, - czerwona cebula, - 3 ogórki konserwowe, - sól, pieprz, - łyżka majonezu, - łyżka pikantnego ketchupu. Wykonanie : Tuńczyka osączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem, dodać ugotowany groszek i ryż. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać
Przepisy MikołajaSkładniki na jedną porcję sałatki Pół wędzonej makreli Pół czerwonej papryki Pół pomidora Dwa ogórki konserwowe 2 łyżki kukurydzy konserwowej Kilka oliwek Łyżka jogurtu naturalnego Garstka orzeszków ziemnych Pieprz Mięso makreli dokładnie oddzielić od ości i podzielić na mniejsze kawałki Paprykę, ogórki i pomidora pokroić i drobną kostkę Oliwki pokroić na mniejsze kawałki Warzywa połączyć z rybą
HealthyCreationssałatkę łatwo się przechowuje, do lodówki wystarczy zamknąć słoiczek a otwarty postawić na stół. Przepis na 5 słoiczków 400g filetów śledziowych 2 buraki 3 średniej wielkości ziemniaki 4 ogórki konserwowe 4 jajka 1/2 pęczka szczypiorku 150ml śmietany 18% 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Buraki i ziemniaki gotujemy, obieramy. Buraki, ziemniaki, ogórki kroimy w kostkę, białka oddzielamy
Szefowa kuchnisyci, ale nie jest "ciężka" mimo dodatku majonezu. Składniki: 3-4 grubsze kabanosy o wyrazistym smaku np. paprykowym 1 duża żółta papryka 1 średni por 4-5 ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej sól, pieprz, pieprz ziołowy Kabanosy pokroić w plasterki, por w półplasterki, a paprykę i ogórki w kostkę. Dodać majonez, musztardę
Simply Foodwieczorny posiłek ale także jako dodatek do potraw z grilla. Wystarczy połączyć kilka ulubionych warzyw, dodać jogurt grecki oraz przyprawić;) Składniki - 2 jajka - pół pęczka szczypiorku - 2 ogórki konserwowe -2 mniejsze pomidory - pół puszki mieszanki warzywnej - kukurydza, groszek, papryka - 3 łyżki jogurtu greckiego - sól, pieprz, czosnek granulowany Wykonanie Jajka gotujemy. Ogórki, pomidory oraz wystudzone jajka kroimy
Health-Fit-Lifemajonez zamienić na jogurt naturalny. A tu zapraszam na inną sałatkę z makaronem i kabanosem . Składniki: 200 g makaronu drobnego 1 duza czerwona papryka 4-5 ogórków konserwowych 150 g kabanosów 1/2 pęczka pietruszki majonez sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Przelać zimną wodą, odcedzić. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić
magiczna kuchnia Kasifajna, ostra i pikantna. Oczywiście jeżeli naprawdę mocno nie lubicie mortadeli, to można z powodzeniem zastąpić ją szynką. 300 g mortadeli 4 jajka 5 średnich ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej sól, pieprz Mortadele kroimy w paski, jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę, ogórki również w kostkę. Majonez
Jadło i czytadłoJajka w sosie tatarskim Składniki: - jajka - majonez - jogurt naturalny - ogórki konserwowe - grzybki marynowane - 1 łyżeczka chrzanu tartego - szczypior - mielony czarny pieprz - sól Męta&Cytryna Royal Brand (składniki: sól, mięta, esencja cytrynowa) Przygotowanie: Ogórki, grzybki i szczypior siekam drobno. Wrzucam do miski. Dodaję pół na pół majonez z jogurtem. Dodaję chrzan i przyprawiam pieprzem. Mieszam sos dokładnie. Jaja
Kuchnia co dniaUdoskonalona wersja zawijanych, mięso mielone sprawia, że karkówka nie jest taka sucha. Składniki 7 plastrów karkówki 0,5 kg mięsa mielonego cebula ogórek konserwowy przyprawy i czosnek wedle uznania Sposób Świeże mięso mielone przyprawić, dodać czosnek. Plastry karkówki rozbić, każdy posmarować mięsem mielonym, włożyć cebulę, ogórka, całość zawinąć. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu
Kuchenne aromatyskładniki: 1 słoiczek pieczarek marynowanych (170 g po odsączeniu) 300 g ogórków konserwowych 1 mały groszek konserwowy 1 mała cebula biała 1 słoiczek majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżka świeżo startego chrzanu sól, pieprz 5 jajek wykonanie: Pieczarki, ogórki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę lub rozdrabniamy blenderem. Dodajemy groszek, majonez, starty chrzan oraz musztardę doprawiamy do smaku
Domowy Smak Jedzeniabardzo szybko. Składniki: 30 dag śledzi matiasów ½ litra mleka, ocet winny 3 łyżki majonezu 2/3 szklanki śmietany 12% - 18% pieprz do smaku 2 jabłka 2 cebule 3 ogórki konserwowe Sposób wykonania: Śledzie namoczyć przez około pół godziny w mleku. W międzyczasie przygotować „pierzynkę”: Obrane jabłka zetrzeć na wiórki, cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę
Na słodko lub wytrawnieskładniki* 1 podwójny filet z kurczaka* 1 puszka kukurydzy* 1/2 kapusty pekińskiej* 3-4 małe cebulki* 3-4 ogórki konserwowe* 2 łyżeczki przyprawy gyros* majonez* ketchup pikantny lub łagodny* olej do smażeniaSposób wykonaniaFilety pokroić w kostkę, cebulę w półplasterki, ogórki w kostkę, a kapustę d cienkie paseczki.Mięso podsmażyć na oliwie, następnie wlać 1/3 szklanki wody z rozpuszczoną
Mix smakuOj nie mam czasu na gotowanie i na blogowanie :( prowadzę kawiarnię i gotuję teraz głównie dla klientów. Mam nadzieję, że szybko się ogarnę czasowo i w
Bon Appetit Małgorzaty