Przepis na bardzo uniwersalną sałatkę na grilla. Sałatka ta pasuje zarówno do dań mięsnych jak i rybnych. Składniki dowolny makaron 450g 1 czerwona papryka 6 ogórków konserwowych puszka kukurydzy puszka groszku 250 g szynki majonez sól, pieprz Przygotowanie Makaron ugotować al dente, odcedzić zostawić do przestygnięcia. Ogórki, paprykę pokroić w kosteczkę wsypać do miski, dodać groszek z kukurydzą
Wasze Przepisytakże kucharze, którzy wymyślają wyjątkowo różnorodne pyszności – pokażę Wam jak wyglądały moje dania przez trzy dni: Śniadanie: Pasta z białej fasoli z zaatarem, mini-sałatka z papryką, ogórkiem, kukurydzą i czerwoną cebulką, pieczywo | II Śniadanie: Czekoladowy pudding z tapioki z musem mango | Obiad: Indyk chimichurri, komosa ryżowa, surówka z kalarepki i marchewki | Podwieczorek: Frytki z marchewki, selera i buraka(...)karczochami i cukinią w sosie puttanesca Śniadanie: Owsianka na sojowym jogurcie migdałowym z orzechami laskowym i musem truskawkowym, cząstki pomarańczy z suszoną żurawiną | II Śniadanie: Sałata z czerwoną fasolą, ogórkiem konserwowym, kukurydzą, wegańskim serem i cykorią | Obiad: Wołowe ragout z grzybami, kasza gryczana z sorgo i zielonym groszkiem, surówka z ogórka kiszonego | Podwieczorek: Budyń waniliowy z musem z jabłka
Poezja smakubardzo przypomina go smakiem:). 200g makaronu 400g mielonej wołowiny 100g boczku wędzonego w plastrach 150g sera 2 duże cebule 3 pomidory 4 ząbki czosnku kilka ogórków konserwowych 2 łyżki musztardy 3 łyżki keczupu olej 1. Cebulę i pomidory kroimy w dużą kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, ogórki kroimy w plastry. 2. Na rozgrzanym oleju
Szefowa kuchniwszystkim pyszną przekąskę, która sprawdzi się nie tylko na Wielkanocnym stole. Przepis na prostą przekąskę z tuńczykiem SKŁADNIKI: - puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym - 5 jajek - 3 ogórki konserwowe - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 4 łyżki majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - przyprawy (sól, pieprz) - świeża bazylia - 5 wrapów Ogórki i cebulę kroimy bardzo
Związek na patelnipolecam majonez zastąpić serkiem śmietankowym, choć my uwielbiamy z majonezem:)) 6 jaj L 120 g tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebulka 1 łyżka majonezu 3 średnie domowe ogórki konserwowe 1 ćwiartka domowej papryki marynowanej sól świeżo mielony pieprz Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Tuńczyka odcedzić z zalewy. ogórki bardzo drobno posiekać. Paprykę również posiekać. Jajka obrać
Krylowa Kuchniaskładniki: 200 g sera żółtego 200 g szynki, ulubionej, używanej do sałatek 5 ogórków konserwowych 1 mały pęczek świeżej natki pietruszki lub szczypiorku 3 łyżki majonezu sól i pieprz wykonanie: Ser żółty, szynkę oraz ogórki kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki lub szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Schładzamy w lodówce
Domowy Smak JedzeniaSkładniki : 3 jajka mała puszka ciecierzycy 2 ogórki konserwowe ok. 15- 20 pomidorów koktajlowych 1 czerwona cebula sól, pieprz czarny, majonez plus jogurt Przygotowanie: Cieciorkę osączyć, jajka ugotować, ogórki, cebulę i pomidorki pokroić Składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem mielonym Polać majonezem połączonym z jogurtem, wymieszać
Proste Potrawypomijać tej jednej łyżki majonezu, jednak proponuję wybrać ten light lub najlepiej domowy. Składniki: 1 puszka fasoli 1 puszka kukurydzy 1 woreczek ugotowanego ryżu 6 ogórków konserwowych 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Garść posiekanego szczypiorku Sól himalajska oraz pieprz do smaku Przygotowanie: Fasolę płuczemy. Ogórka kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki
CzarnawisienkaGyros to sałatka niezwykle popularna. W wersji klasycznej do jej przygotowania używam: kurczaka w przyprawie do gyrosa, kapusty pekińskiej bądź sałaty lodowej, ogórków konserwowych, cebuli, kukurydzy, czerwonej papryki oraz keczupu i sosu na bazie majonezu i jogurtu. Dzisiaj mały lifting kultowej sałatki. Zamiast ogórków jest czerwona fasola, a kapustę zastąpiły kiełki strączkowych. Polecam na sylwestrowe party! Składniki
Czerwień i błękitnajbardziej go lubisz? Z czym Ci się kojarzy? Sprawdź również przepis na kotlety sojowe Składniki: Sojonez – 300g Wegańska śmietana – 125g Podgrzybki marynowane – 8-10 sztuk Ogórki konserwowe – 3-4 sztuki Koperek – 1 pęczek Pieprz – do smaku Wykonanie: Sojonez i śmietanę umieść w misce. Dodaj pokrojone grzyby, ogórki, posiekany koperek oraz pieprz
Blendmanrobiła go tylko ona ponieważ umiała tak dobrać składniki, że sos był przepyszny. W końcu i ja nauczyłam się go robić chociaż nie jest to jakoś "skomplikowane". Zakupy: - ogórki konserwowe - pieczarki marynowane - ugotowane na twardo jajko - czerwona cebula - jogurt naturalny - musztarda - majonez - sól, pieprz Przygotowanie: Ja wszystkie składniki tzn. ogórki, pieczarki, jajko i cebulę wrzucam do robota kuchennego
Tanio smacznie i prostozielona :) Por nie taki straszny jak go malują! Zapraszam :) Sałatka z pora. Składniki: 1 por 4 jajka 3 łyżki majonezu ser żółty (6 plasterków) 4 średnie ogórki konserwowe sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Posiekać por na pół księżyce. Sparzyć wrzątkiem kilka minut. Odsączyć na sicie. Ogórki, jajka, ser pokroić w średnią kostkę. Wymieszać
Tagebuch po polskupycha! Sałatka z ananasem i kurczakiem. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 200g szynki 1 mała puszka ananasa 1 mała puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu 3 jajka 3 średnie ogórki konserwowe pieprz, sól Przygotowanie: Pierś z kurczaka ugotować w wodzie z dodatkiem przypraw (np sól, pieprz) Ananas, szynkę, jajka i ogórki pokroić w niezbyt małą kostkę. Kurczak wystudzić
Tagebuch po polskuOgórki konserwowe robię według tego przepisu od lat, są bardzo smaczne i chrupiące. Zalewa jest delikatna, o lekko słodkim smaku. Składniki: Ogórki(dowolna ilość) marchewka cebula koper ziele angielskie pieprz ziarnisty liść laurowy gorczyca Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 3 łyżeczki soli 6 łyżek cukru Sposób przygotowania: Ogórki dokładnie myjemy.Do każdego słoika wkładamy:kilka plasterków
Bajeczna KuchniaPropozycja na ogórki konserwowe w troszkę innym wydaniu. Składniki Składniki na 2 słoiki o pojemności 1 l każdy 1,3 kg małych, twardych ogórków 150 g czerwonej cebuli 1 strąk czerwonej papryczki chili 1 szklanka octu 6 łyżek soli 2 kwiatostany kopru 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka białego pieprzu 1 łyżeczka cukru Przygotowanie Ogórki opłukałem
R'n'G KitchenSkładniki: 1 mała kapusta pekińska, 2 x świeża papryka ( żółta i pomarańczowa). 4 większe ogórki konserwowe, kawałek pora, 155g papryki konserwowej ( u mnie wyszło 8 różnej wielkości kawałki papryki), 3-4 łyżki majonezu, sól, pieprz, puszka kukurydzy. Przygotowanie: Kapustę, papryki, ogórki pokroić - nie musi być to drobna kostka. Por drobniej pokroić. Składniki razem wymieszać dodając jeszcze odsączoną kukurydzę
W kuchni u MonikiSkładniki: * 1 kg śledzi marynowanych (mogą być też ala matijas) * 0,5 kg cebuli * słoik ogórków konserwowych * 0,5 kg jabłek * ketchup (mały słoik) * 0,5 szklanki oleju Sposób przygotowania: Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Jabłka, ogórki, cebulę kroimy w kostkę. Ketchup mieszamy z olejem. Wszystkie składniki mieszamy. Źródło: przepis od mojej mamy
Pobite gary Barbarywywar warzywny 1,5 L · ziemniaki 4,-5 szt · ogórki konserwowe 2 szt · tłuszcz · mąka pszenna 1,- łyżki · fasolka konserwowa 3-4 łyżki · rodzynki 1 lyżka · koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki · groszek konserwowy 2 łyżki · natka pietruszki · sól · pieprz · przyprawa do zup Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Ogórek pokrajać w plasterki. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać
Camilla w kuchnisycącą kompozycję idealną na podwieczorek. Sałatka jest szybka i bardzo prosta w wykonaniu . Poszczególne warstwy można dowolnie modyfikować wedle własnych upodobań. Składniki 1 główka kapusty pekińskiej 1 słoik ogórków konserwowych 2- 3 cebule 1 puszka kukurydzy 1 duża podwójna pierś z kurczaka przyprawa Gyros keczup majonez Sposób Kapustę pekińską, ogórki, cebulę drobno kroimy (wielkość przybliżona
Kuchenne aromatyspróbować użyć jej jako dodatek do sałatki i powiem, że fajnie spełniła się w tej nowej funkcji :) Składniki: - 1 średniej wielkości wędzona makrela - 4 duże ziemniaki - 3 ogórki konserwowe - 2 jajka - 2 łyżeczki kaparów - sól, pieprz - majonez Przygotowanie: Ziemniaki oraz jajka gotujemy. Po wystudzeniu kroimy je w kostkę. Ogórki obieramy i również kroimy je w kostkę. Makrelę
Zainspirowana w kuchniPrzed Wami kolejna propozycja na lekką sałatkę tym razem z mozzarellą:) składniki: pół kulki mozzarelli sałata lodowa 2 pomidorki śliwkowe garść kiełków luceryny* 1 ogórek konserwowy pół papryki 2 rzodkiewki oliwa z oliwek Mozzarelle pokroić w drobną kostkę. Sałatę podrzeć na mniejsze kawałki , pomidorki i ogórka pokroić w kostkę. Sałatę wrzucamy do pojemniczka i dorzucamy wszystkie składniki
Cukier&Puderskładniki* 50 dag filetów śledziowych małosolnych * 200 ml gęstej śmietany 18%* 3 ogórki konserwowe* 6-7 pieczarek marynowanych* 1 cebulka* pieprzSposób wykonaniaŚledzie wypłukać, ewentualnie chwilę namoczyć, osuszyć i pokroić w paseczki. Ogórki i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę, cebulkę w dość małe piórka.Wszystko wrzucić do naczynia, wymieszać, dodać śmietanę, doprawić pieprzem, wymieszać i odstawić
Mix smakuSkładniki (4 porcje):500g mięsa mielonego wołowego4 sztuki pieczywa pitasos tatarski (przepis poniżej)pomidorki koktajlowesałata roszponkasól, pieprz Przygotowanie:Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem i
Smakowity Blog Kulinarnywersja na bazie filetów z śledzia w sosie pomidorowo paprykowym. Składniki: 2 puszki filet ze śledzia z sosie pomidorowym z papryką GRAAL 2 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki konserwowe 2 łyżki pokrojonego szczypiorku sól, pieprz do smaku Przygotowanie:Filety razem z sosem przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Ogórki i jajka pokroić w kostkę dodać
Ala piecze i gotujetuńczyka z puszki (może być zarówno w oleju jak i sosie własnym) – pół szklanki kukurydzy z puszki – pół czerwonej papryki – 2 średnie ogórki konserwowe lub trochę więcej mniejszych korniszonów – 1-2 łyżki majonezu – sól i pieprz do smaku – koperek do podania Przygotowanie : Paprykę oraz ogórki pokrój w małą kostkę, mniej więcej wielkości
nietylkopasta.plświetnie, sprawdźcie sami. PRZEPIS NA ZAPIEKANKI TOSTOWE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 9 kromek chleba tostowego 1 czerwona cebula 150 g sera żółtego 150 g szynki z kurczaka 5 ogórków konserwowych 1/2 czerwonej papryki pęczek szczypiorku Wykonanie Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a na niej rozkładamy kromki chleba tostowego. Szynkę, paprykę ogórki i cebulę kroimy w kosteczkę. Ser żółty
Przepiski.plpędów bambusa 2 jajka 1 puszka owoców egzotycznych ( ananas, papaja, guave ) 250 g szynki kruchej puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu 2 średnie ogórki konserwowe sól, pieprz Przygotowanie: Kukurydzę, pędy bambusa i owoce osączyłem z zalewy. Jajka ugotowałem na twardo. Szynkę pokroiłem w grubą kostkę. Ogórki obrałem
R'n'G KitchenKolorowa sałatka z pomidorkiem, mozzarellą i chrupiącym dodatkiem w postaci ogórka i papryki. To moja dzisiejsza propozycja na zdrową kolację. Składniki: mix sałat (140G) 1 garść roszponki 150 g mozzarelli 200 g pomidorków koktajlowych 1/2 dużej papryki czerwonej 4 ogórki konserwowe 1/2 malej cebuli sos 4 łyżki oliwy 1 łyżka cytryny 1/2 łyżeczki oregano sól, pieprz Wykonanie
magiczna kuchnia KasiPikle w zalewie musztardowo – miodowej to doskonały dodatek do każdego obiadu. Jeżeli znudziły Ci się już ogórki konserwowe lub z chilli to myślę że warto spróbować czegoś nowego. Są troszkę bardziej czasochłonne w przygotowaniu ponieważ musimy obrać wszystkie ogórki, jednak uważam że dla samego smaku warto je zrobić do zimowych zapasów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Blog kulinarny S9.PLrodziną, zwłaszcza,gdy nie mamy zbyt wiele czasu. SKŁADNIKI: 5 ugotowanych jajek 5 średnich ogórków konserwowych 5 plastrów szynki konserwowej(5mm grubości) 30 dag ugotowanego makaronu świderki pęczek koperku sól,pieprz 4 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 18% WYKONANIE: jajka,ogórki i szynkę kroimy w kostkę , majonez mieszamy ze śmietaną, dodajemy do pokrojonych składników, mieszamy, siekamy drobno koperek
Kuchnia Beatynajmniej pracochłonna sałatka jaką znam. Mimo tego właśnie ona jest moja ulubioną. Zapraszam do jej wypróbowania. 2 puszki kukurydzy ( ja używam bonduelle) puszka tuńczyka w sosie własnym ogórki konserwowe ( ilość w zależności od ich wielkości ) ok 6 majonez wedle uznania sól pieprz Odcedzić kukurydzę i tuńczyka. Wrzucić do miski. Ogórki pokroić w kostkę i dodać do kukurydzy
cukrem pudrem posypaneskładniki: 6 łyżek majonezu 2 łyżki ketchupu Jamar 1 ogórek konserwowy 1/2 małej cebuli (ok. 30 g) 1 i 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka octu jabłkowego lub winnego sól, pieprz wykonanie: Ogórek i cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do nich majonez, ketchup, cukier oraz ocet. Wszystko miksujemy blenderem na gładką konsystencję. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy do np. kanapek
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 1 duża makrela 1 cebula 3 ogórki konserwowe 1 łyżka posiekanej pietruszki 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz Wykonanie: Rybę obrać ze skóry i dokładnie obrać z ości. Ogórka oraz cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Pietruszkę posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dodać przecier pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Gotowe, smacznego
magiczna kuchnia Kasipastę jajeczną z łososiem i chcę się nią z Wami podzielić!Pasty to super alternatywa do wędlin, serów... SKŁADNIKI: 5 ugotowanych na twardo jajek łosoś wędzony 100gr. 5 ogórków konserwowych 1 mała szalotka pęczek koperku 3 łyżki majonezu sól, pieprz grubo mielony WYKONANIE: jajka ucieramy na najmniejszych oczkach tarki, łososia, ogórki, szalotkę kroimy w drobną kostkę, koperek siekamy
Kuchnia Beatyogórek dodały jej wyraźnego smaku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Składniki: 1 puszka łososia w oleju (lub kawałek wędzonego) 4 jajka 2 łyżki majonezu 5-6 rzodkiewek 2 ogórki konserwowe koperek sól pieprz Łososia odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo i obrać. Jajka, łososia i majonez zblenderować na pastę. Ogórki i rzodkiewki pokroić w półplasterki, koperek posiekać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatakże przypadnie do gustu. Jak dla mnie jest to idealne zestawienie składników, a dodatkowo umieszczona w przezroczystej misce ładnie prezentuje się na stole dzięki warstwom. Składniki: 4-5 ogórków konserwowych 2 torebki ryżu 1 por 4 jajka tuńczyk w oleju ketchup oraz majonez Sposób przyrządzenia: na sam spód miski układamy ogórki pokrojone w kostkę następnie pół torebki ryżu
upichcicznamy , nie ma nic prostszego do zrobienia:) A ponieważ mam dziś wielkiego lenia jest to dla mnie najlepsza i pyszna propozycja:)) składniki 8 ziemniaków 1 cebula 7 ogórków konserwowych pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu lub jogurt greckiego przyprawa do ziemniaków sól, pieprz sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy, kroimy w plasterki, ogórki także kroimy w plasterki lub drobniej. Cebule
Cukier&Puder