Przyprawa do grosa · Sól · 6 papryczek Jalapeno · 2 ogórki konserwowe Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy bardzo drobno i przekładamy do miski. 2. Wbijamy jajko oraz dodajemy drobno pokrojona cebulę. 3. Następnie drobno pokrojone ogórki, pokrojoną paprykę oraz
Kulinarna Chwilawielkości -3 ziemniaki średniej wielkości -1 mała cebula -2 ogórki konserwowe -1/2 słoiczka selera w zalewie -1/2 puszki groszku konserwowego - mały słoiczek majonezu -sól, pieprz do smaku Marchewkę i ziemniaki gotujemy w całości, odstawiamy do wystygnięcia. Obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę i ogórki również kroimy w kostkę. Dodajemy seler, groszek, majonez. Solimy i pieprzymy
Kulinarne przemysleniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAW: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: mała główka kapusty pekińskiej, 3 średniej wielkości ogórki konserwowe, średniej wielkości czerwona papryka, 2 łyżki oleju, 2 płaskie łyżeczki suszu z liści kopru Cykoria. Przygotowanie: Kapustę myję, osuszam ręcznikiem papierowym i siekam. Ogórki i paprykę kroję w małą kostkę. Wszystkie składniki
JejKuchniamakaronem, ryżem, jarzynowe, fit, itp. Składniki 5 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula 100 g paluszków krabowych (surimi) 2 duże marchewki (ugotowane) 4-5 ogórków konserwowych 100 g ryżu (ugotowanego) 1/2 pęczka koperku 4-5 łyżek majonezu sól pieprz Jajka pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzić na sicie. Marchewkę, ogórki, cebulę pokroić w kostkę
O kuchni z uczuciemCzyli wszystko to czego wymagamy od imprezowej sałatki. 2 zupki chińskie (u mnie o smaku kurczaka) 2 filety z kurczaka 2 papryki czerwone 1 puszka kukurydzy 10 ogórków konserwowych sól, pieprz 3 łyżki majonezu 1. Makaron zalewamy wodą, odcedzamy kiedy napęcznieje. Filety drobno kroimy, podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę
Szefowa kuchnipokrojonej; pół puszki przepłukanej, czerwonej fasoli; trzy duże ogórki konserwowe; trzy jajka ugotowane na twardo; pół białej części pora; kilka przekrojonych na połówki cebulek konserwowych; szczypiorek; Dressing: 2 czubate łyżki majonezu; 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego; 2 czubate łyżki ketchupu; sól, pieprz, ostra mielona papryka, szczypta cukru, curry; Ogórki, kurczaka i jajka pokroić w drobną kostkę, pora pokroić
In my kitchenRolmopsy- szybka przekąska z filetów śledziowych. Wystarczą dobre filety ze śledzia , ogórek, papryka, cebulka, szczypiorek oraz pomidorki. Składniki: 1 opakowanie filetów śledziowych z oliwkami i kaparami Seko , 1 ogórek konserwowy, 1 kawałek papryki konserwowej, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 1 mała cebula, kilka pomidorków śliwkowych. Przygotowanie: Filety odsączamy na ręczniku papierowym z oleju. Na każdym filecie kładziemy kawałek ogórka
Aga w kuchnibardzo smaczna. Mała ilość niewyszukanych składników oraz proste przygotowanie to tylko kilka cech tej wersji :) Zapraszam! Sałatka z zupek chińskich Składniki: 1 opakowanie zupki chińskiej 4 średniej wielkości ogórki konserwowe 1 mała puszka kukurydzy 200g szynki 1 mała papryka czerwona 4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron zalać szklanką wrzątku z odrobiną soli. Ogórki, paprykę i szynkę pokroić
Tagebuch po polskuszczególnie dzięki odkryciu jego fascynujących właściwości odkażających, leczniczych, przeciwzapalnych oraz profilaktycznych – kluczem jest tu tzw. ssanie oleju. Tatar z wędzonego łososia Składniki na 2 porcje: 200 g wędzonego łososia ogórek konserwowy 1/2 czerwonej cebuli sok z limonki łyżeczka sól morska Falksalt czarny pieprz szczypior do dekoracji łyżeczka oleju rzepakowego Olejowy Raj Wykonanie: Pokroić drobno ogórka, cebulę czerwoną oraz
Bike By Lifesałatka będzie pasowała nie tylko do obiadu, ale także do domowych kebabów. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 puszki kukurydzy 1/2 zielonego ogórka mała cebula 1 marchewka 3 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu mały kubeczek jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól pieprz Majonez i jogurt wymieszać z przyprawami i startym czosnkiem. Kapustę zeszatkować. Ogórki i cebulę pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki: szklanka makaronu w kształcie ryżu ( 230g ), 250g ogórków konserwowych, 170g papryki konserwowej, 1 czerwona cebula, 130g suszonych pomidorów, 200g sera feta, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Ogórki, paprykę, ser feta i cebulę pokroić w kostkę. Suszone pomidory pokroić na kawałki. Wszystkie pokrojone składniki połączyć z makaronem i majonezem
W kuchni u Monikisię u Nas z wizytą niezapowiedziani goście. Sałatka puszkowa z majonezem SKŁADNIKI: 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki białej 1/3 pora (biała cześć) 3-4 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu kieleckiego 1 łyżeczka musztardy PRZYGOTOWANIE: Otwieramy wszystkie puszki i odlewamy zalewy. Do miski przekładamy groszek, kukurydzę oraz fasolkę i mieszamy. Ogórki kroimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiidzie kolorowa. Łatwa w przygotowaniu. Składniki : 3-4 ogórki konserwowe 4 parówki cienkie - można zastąpić szynką konserwową 4 połówki papryki konserwowej 1 puszka kukurydzy 1 pomidora pół pora 2 woreczki ryżu 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu 1 łyżka ketchupu opcjonalnie sól, pieprz Przygotowanie: Ogórki, paprykę i parówki pokroić w kostkę. Por umyć, pokroić w krążki. Ryż
Garnkowe fanaberiesól, pieprz świeżo mielony, sok z cytryny, 1/2 cebuli, sardynka w oleju z puszki, 2 korniszony lub ogórek konserwowy, 1 łyżka grzybków w occie, 1 żółtko jajka przepiórczego, Mięso posiekać – nie mielić. Mięso wymieszać z żółtkiem, musztardą, 2 łyżkami oliwy. Cebulę, grzybki, ogórki posiekać. Na talerzu ułożyć mięso, na mięsie ułożyć surowe żółtko jajka przepiórki. Obok ułożyć posiekaną cebulę
królestwo garówChrupiąca bułeczka lub chlebek z taką pyszną pastą,to wspaniałe śniadanko lub kolacja. Polecam SKŁADNIKI: 4 jajka 80g ogórków konserwowych 1 awokado 50 g cebuli lub szczypiorku 1/2 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki pieprzu mielonego 3 łyżeczki soku z limonki WYKONANIE: do blendera włożyć jajko,ogórki,awokado i cebulę pokrojone na kawałki, dodać sól ,pieprz i sok z limonki
Kuchnia BeatyPyszna sałatka makaronowa z tuńczykiem. Składniki 200 g makaronu z zielonego groszku puszka tuńczyka w oleju mała puszka kukurydzy kilka pomidorków koktajlowych zielone oliwki 3 ogórki konserwowe lub kilka malutkich pęczek szczypiorku papryka kiełki sól, pieprz oliwa z oliwek Wykonanie Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Kukurydzę odsączyć z zalewy, ogórki pokroić w drobne kawałeczki. Paprykę oczyścić
Pomysłowa kuchniasmaczną i prostą w wykonaniu pastę na kanapki. Twarożek z rzodkiewką, ogórkiem i zieloną cebulką to wyśmienita propozycja nie tylko na śniadanie. Świetnie sprawdzi się też na kolację czy lekki lunch. Polecam :) Składniki - 250 gram sera białego w kostce ( twarogu ) - 5-6 rzodkiewek - 2-3 mniejsze ogórki konserwowe - kilka gałązek zielonej cebulki - 1 ząbek czosnku - sól i pieprz
Kuchnia z widokiem na ogródpęczek rzodkiewki · 4 ogórki konserwowe · 15 dag szynki konserwowej · 15 dag sera żółtego(...)Pieprz · 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Rzodkiewkę, ogórki, szynkę oraz ser kroimy w kostkę. 2. Mieszankę po Polsku odlewamy z zalewy i łączymy z pozostałymi składnikami. 3. Następnie dodajemy obrane i drobno posiekane jajka. 4. Doprawiamy pieprzem
Kulinarna Chwila200g serka homogenizowanego – naturalnego 4 łyżki majonezu 2 ogórki konserwowe 3-4 rzodkiewki 1/4 czerwonej papryki 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1-2 łyżki siekanej natki pietruszki 1 łyżka żelatyny sól, pieprz *** Żelatynę zalewamy 4 łyżkami zimnej wody, mieszamy i odstawiamy na około 10 minut *** *** Ogórki kroimy w drobną kosteczkę *** *** Rzodkiewki oraz paprykę myjemy, osuszamy
Blog z Apetytemkoperku 2 łyżki przyprawy do mięsa mielonego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka (opcjonalnie) suszonych pomidorów. Czosnkiem Olej do smażenia Bułka tarta do panierowania 1 mozzarella 3 ogórki konserwowe PRZYGOTOWANIE: Do miski przekładam mięso ,przyprawy i płatki owsiane. Koper drobno siekam, dodaję do mięsa. Całość dokładnie wyrabiam. Międzyczasie ser kroję na pół plastry. Ogórki w kostkę
Gotowanie Patkikonserwowym. Mamy tu nieco inne dodatki, jest ich więcej i naprawdę całość świetnie smakuje. Składniki: 250 g sera białego półtłustego 1/2 dużej wędzonej makreli 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebulki 1 łyżeczka musztardy 1 mały jogurt naturalny siekany świeży koperek sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: 1. Ser rozdrobnić widelcem. Dodać makrelę dokładnie oczyszczoną z ości. 2. Cebulkę i ogórka(...)kiszonego pokroić w kosteczkę, dodać do sera. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. W ogóle nie użyłam soli, bo makrela i ogórki były dla mnie już wystarczającym słonym dodatkiem. Smacznego
Kuchnia domowa Aniauto'); ga('send', 'pageview'); - 200 g makaronu kokardki - puszka tuńczyka w oleju -10 szt. zielonych oliwek - słoik (200 g ) suszonych pomidorów w oliwie - 2-3 ogórki konserwowe - kilka liści sałaty lodowej - sos winegret z dodatkiem ziół prowansalskich Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Oliwki kroimy w krążki, pomidory w paseczki, ogórki w kostkę. Dodajemy
Kulinarne przemysleniaswój sposób dla mnie ten skład jest idealny. SKŁADNIKI: 2 średnie ogórki konserwowe kilka pieczarek konserwowych 1 mała cebulka 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka tartego chrzanu 4 łyżki gęstego majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego pieprz grubo mielony WYKONANIE: ogórki,pieczarki,cebulę kroimy w drobną kostkę, ogórki i pieczarki odsączamy na papierowym ręczniku, dodajemy czosnek przeciśnięty
Kuchnia Beatysama bułka co zawsze a w środku ta sama parówka, ale smak inny, lepszy niż tradycyjnie. Nam smakowało bardzo! 4 bułki do hot dogów 4 parówki 2 ogórki konserwowe 1/2 papryki 1 czerwona cebula majonez, musztarda, keczup 100g żółego sera 1. Bułki przecinamy wzdłuż, nie rozcinając ich do końca. Smarujemy majonezem i musztardą. Ogórki, paprykę
Szefowa kuchnidwie porcje 260 g obranego wędzonego pstrąga 100 ml jogurtu naturalnego 2 ogórki konserwowe Kilka kawałków papryki konserwowej 2 garście mieszanki sałat ¼ małej cebuli Kilka gałązek koperku 1 spora łyżeczka chrzanu Sól Wykonanie: Na talerze wykładamy sałatę i rozdrobnionego na kawałki pstrąga. Ogórki i paprykę kroimy w słupki a cebulę w cienkie plasterki. Wszystko dodajemy do pstrąga
Smaki Ewyrazem padło na ryż. Dorzuciłam pomidor, ogórki i kukurydzę i tak powstała bardzo smaczna i pożywna sałatka. Polecam :) Składniki: 1 szklanka ryżu 2 pomidory 4-5 ogórków konserwowych 150 g wędliny 1/2 puszki kukurydzy 1/2 cebuli 1/2 pęczka pietruszki majonez sól, pieprz Wykonanie: Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Pomidory, ogórki, wędlinę pokroić
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 250 g paluszków krabowych 5 ogórków konserwowych 1/2 puszki kukurydzy 200 g makaronu 1/2 pęczka koperku majonez sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, przelać wodą i odcedzić. Ogórki pokroic w małą kostkę, paluszki krabowe również pokroić na małe kawałki. Kukurydzę osączyć, koperek drobno posiekać. Do miski przełożyć makaron, paluszki krabowe, ogórki, kukurydzę
magiczna kuchnia Kasirazem dla urozmaicenia podałam z czarnym. Składniki: 100 g czarnego ryżu 120 g kabanosów 1 puszcza czerwone fasoli 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 5-6 ogórków konserwowych 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu opcjonalnie sól, pieprz, natka pietruszki Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kabanosy kroimy w kawałki, podobnie ogórki i paprykę, dodajemy odsączone
Cynamonowe szczęściepowoli wszystko dochodzi do ładu i składu i mam nadzieję, że znajdę więcej czasu na pisanie :) Tymczasem udało mi się zrobić zapasy ogórków kiszonych oraz nieco odmienione ogórki konserwowe w miodowej zalewie. Podobny przepis już na blogu jest, w tym odrobinę więcej miodu, więc to coś dla smakoszy :) Zapraszam! Składniki: 2 kg drobnych ogórków Zalewa: 6 szklanek
Kuchnia domowa Anispróbujcie schabu w tej wersji. Smakują pysznie z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami i surówką. Składniki: 5 plastrów schabu bez kości 3 łyżeczki łagodnej musztardy 2 ogórki konserwowe 2 cebule sól morska pieprz 2-3 łyżki oleju Mięso rozbić tłuczkiem przez woreczek foliowy, oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa posmarować musztardą. Ogórki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki: 1 wędzona makrela 4 jajka ugotowane na twardo pęczek natki pietruszki 3 ogórki konserwowe pół czerwonej cebuli pół puszki kukurydzy 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól, pieprz Sposób wykonania: Oddzielamy mięso makreli od skóry i ości. Jajka, ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę drobno siekamy. Wszystkie składniki razem łączymy. Doprawiamy solą i pieprzem
Qchnia po prostu