ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:112/331)

Salatka z makaronem i paluszkami krabowymi 246

Składniki: 250 g paluszków krabowych 5 ogórków konserwowych 1/2 puszki kukurydzy 200 g makaronu 1/2 pęczka koperku majonez sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, przelać wodą i odcedzić. Ogórki pokroic w małą kostkę, paluszki krabowe również pokroić na małe kawałki. Kukurydzę osączyć, koperek drobno posiekać. Do miski przełożyć makaron, paluszki krabowe, ogórki, kukurydzę

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka z czarnym ryżem i kabanosem 161

razem dla urozmaicenia podałam  z czarnym. Składniki: 100 g czarnego ryżu 120 g kabanosów 1 puszcza czerwone fasoli 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 5-6 ogórków konserwowych 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu opcjonalnie sól, pieprz, natka pietruszki Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kabanosy kroimy w kawałki, podobnie ogórki i paprykę, dodajemy odsączone

Cynamonowe szczęście
Ogórki konserwowe z miodem II 317

powoli wszystko dochodzi do ładu i składu i mam nadzieję, że znajdę więcej czasu na pisanie :) Tymczasem udało mi się zrobić zapasy ogórków kiszonych oraz nieco odmienione ogórki konserwowe w miodowej zalewie. Podobny przepis już na blogu jest, w tym odrobinę więcej miodu, więc to coś dla smakoszy :) Zapraszam! Składniki: 2 kg drobnych ogórków Zalewa: 6 szklanek

Kuchnia domowa Ani
zraziki musztardowe 155

spróbujcie schabu w tej wersji. Smakują pysznie z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami i surówką.  Składniki: 5 plastrów schabu bez kości 3 łyżeczki  łagodnej musztardy 2 ogórki konserwowe 2 cebule sól morska pieprz  2-3 łyżki oleju  Mięso rozbić tłuczkiem przez woreczek foliowy, oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa posmarować musztardą.  Ogórki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pasta z wędzonej makreli 150

Składniki: 1 wędzona makrela 4 jajka ugotowane na twardo pęczek natki pietruszki 3 ogórki konserwowe pół czerwonej cebuli pół puszki kukurydzy 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól, pieprz Sposób wykonania: Oddzielamy mięso makreli od skóry i ości. Jajka, ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę drobno siekamy. Wszystkie składniki razem łączymy. Doprawiamy solą i pieprzem

Qchnia po prostu
Śledzie pod pierzynką 248

filetów śledziowych a'la matjas w oleju1 duża cebula 3 ogórki konserwowe 3 ugotowane ziemniaki3-4 ugotowane burakimajonez 3 jajka na twardobiały pieprzFilety śledziowe pokroić w dość grubą kostkę. Cebulę drobno posiekać. Ogórki i ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Buraki starkować na tarce o dużych oczkach, natomiast jajka na tarce o małych oczkach.Na dnie szklanego (najlepiej przeźroczystego, ponieważ

Świat Domowej Kuchni
Jajka z sałatką rybno warzywną 221

pstrąga w sosie chrzanowym. Wyszło smacznie i ciekawie. Składniki: 1 puszka filety z pstrąga w sosie chrzanowym Graal 4 łyżki groszku z puszki 10 pieczarek marynowanych 3-4 ogórki konserwowe 1 jajko ugotowane na twardo sól i pieprz do smaku Dodatkowo: 7 jajek ugotowanych na twardo pieczarki, groszek i koperek zielony do dekoracji Przygotowanie: Ogórki i pieczarki pokroić

Ala piecze i gotuje
Ponadczasowa klasyka na talerzu 177

wzbogaconą. Cóż więcej potrzeba? Zwłaszcza gdy jest to romantyczna kolacja we dwoje, a Młody cichutko śpi ;)) Po cudownie spędzonym dniu. W sam raz! Imieninowo. 2- 3 duże pomidory ogórki konserwowe (lub zielony, dla mnie na przykład ;)) 1 cebula kilka zielonych oliwek 2 jajka ugotowane na twardo zielone pesto sól, pieprz Pomidory pokroiłam w ósemki, ogórka w plasterki, cebulę

bastalena
Sałatka z kuskusem 351

jest super! Kolejne opakowanie już zakupione, nie pozwolę mu czekać już tak długo. Składniki: szklanka kuskusu szklanka wrzątku 8-10 pomidorków koktajlowych pół cebuli czerwona papryka 6 średnich ogórków konserwowych pół pęczka natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie: 1. Kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut. Mieszamy. 2. Pomidorki, paprykę, cebulę i ogórki kroimy w kostkę

Pasja Smaku
Rolmopsy dla hardcorów 136

zupełnie innym klimacie, bo ostrym! Zwinięte w rolmopsy w zalewie octowej. Ale to nie koniec. Postanowiłam ukryć je w warzywach.  Rolmopsy śledziowe... filety śledzie ogórek konserwowy papryczka piri piri musztarda 1 szklanka przegotowanej wody 1/3 szklanki octu 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 2 goździki 1 cebula Śledzie wymoczyłam w zimnej wodzie. Cebulę pokroiłam w drobną kostkę. W garnku(...)położyłam pasek ogórka i papryczkę piri piri. Zwinęłam, spięłam wykałaczką i ułożyłam w naczyniu. Całość zalałam zimną marynatą i włożyłam na dobę do lodówki.  Rolmopsy po dniu marynowania są gotowe do spożycia. Ja jednak mam wobec nich niecny plan. Postanowiłam część ukryć w sałatce ziemniaczanej.  ... w sałatce ziemniaczanej 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach kukurydza groszek konserwowy 1 jajko

bastalena
Biała Mgiełka 113

Papryka ostra ·        Majeranek ·        2 papryki ( czerwona, żółta) ·        5 ogórków konserwowych ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Kiełbasę kroimy w plastry, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 2.    Do kiełbasy dodajemy pokrojone w plasterki

Kulinarna Chwila
Pasta z makreli. 177

teraz ja czasem wracam do niej, serwując w czasie weekendowych śniadań. A wszystko, co kojarzy się z weekendem musi być dobre :) Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebula 2 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Rybę dokładnie oczyścić z ości. Cebulę drobno posiekać i sparzyć wrzątkiem. Dokładnie odsączyć. Ogórki pokroić

zadanie-gotowanie
Naleśniki z samych jajek z pastą z buraczków i ciecierzycy 106

PASTA Z BURACZKÓW I CIECIERZYCY Czas przygotowania 20 minut Składniki podane na jedną porcję Pasta 3 łyżki tartych buraczków 4 łyżki ciecierzycy 3-4 zielone oliwki 2 małe ogórki konserwowe 3-4 pomidorki koktajlowe Łyżka serka naturalnego Pieprz, sól Naleśniki Jajko Łyżka zmielonego siemienia lnianego Woda/mleko Pasta Połowę ciecierzycy rozgnieść widelcem, resztę zostawić w całości Ogórki, oliwki

HealthyCreations
SAŁATKA Z WĘDZONEJ MAKRELI 129

SKŁADNIKI: 1 makrela wędzona 10 dag sera żółtego może być tarty 1 szalotka 5 rzodkiewek 3 ogórki konserwowe 3 łyżki świeżej natki pietruszki Sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu tradycyjnego PRZYGOTOWANIE:  Makrelę wędzoną obieram z ości i dziele na mniejsze kawałeczki. Ogórki, ser, szalotkę drobno siekam. Rzodkiewki myję i dzielę na drobną kosteczkę. Natkę pietruszki

Gotowanie Patki