Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe własnoręcznie zrobione, smakują najbardziej. Oto przepis na pyszne ogóreczki, które smakują wybornie. Świetnie się sprawdzą jako dodatek do obiadu, kanapek lub samodzielna przekąska. Składniki: małe jędrne ogórki 2 l wody 1 szklanka octu 3 łyżki soli 3 łyżki cukru 5 ziarenek pieprzu ziele angielskie listek laurowy gorczyca koper czosnek marchew Przygotowanie: W większym czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krokusowy Dom

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.