mamy w lodówce. Wyszły pyszne. Polecam :) WYKONANIE: ok. 15-20 dag szynki konserwowej lub gotowanej w plasterkach serek śmietankowy 150 g 4 łyżki majonezu łyżka żelatyny 1-2 ogórki konserwowe 1/3 czerwonej papryki szczypiorek wg uznania 5 dag startego żółtego sera sól, pieprz WYKONANIE: Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Na stole rozkładamy folię spożywczą(...)żeby delikatnie na siebie zachodziły, na prostokąt mniej więcej o wymiarach 25/35 cm. Żelatynę rozpuszczamy, do miski przekładamy serek, majonez oraz żelatynę. Mieszamy ze sobą i doprawiamy. Paprykę, ogórek oraz szczypiorek drobno kroimy, razem z serem żółtym dodajemy do masy. Mieszamy i równo smarujemy na szynce. Zwijamy od dłuższego boku, pomagając sobie folią. Następnie dobrze owijamy w folię i chowamy
Pani na desersztuki Szczypiorek – kilka łodyg Mrożony groszek – 100-150 gram Pomidorki koktajlowe – Garść duża Ogórki konserwowe – kilka sztuk Cebulki konserwowe – Garść duża Wołowina Pastrami – kilka plasterków Majonez – 200-250 gram Woda z ogórków – do smaku Sól – do smaku Pieprz świeżo zmielony – do smaku Jeśli mamy już składniki, Huzarensalade, samo
RafalCookrozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Smażyć naleśniki z dwóch stron. Dodatkowo 1 mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka 4 ogórki konserwowe sos barbecue lub inny swój ulubiony Na usmażone naleśniki układać poszarpaną karkówkę, ogórki pokrojone w kostkę, paprykę i poszatkowaną kapustę pekińską. Polać sosem i złożyć naleśnik. Po wierzchu
O kuchni z uczuciemproste połączenia zawsze się sprawdzają. I najczęściej tego typu produkty mamy w lodówce. Aczkolwiek... ogórek małosolny - sezonowo. Ale można zastąpić go w tej przekąsce świeżym, kiszonym bądź konserwowym ogórkiem, nawet pomidorem czy papryką. Każdy z tych warzyw pasuje do jajek, więc będzie dobrym dopełnieniem takich domowych przekąsek. Roladki to taki rodzaj przekąski, do której możecie użyć różnych
Zasmakuj Kuchniosób przygotowujemy sałatkę. Sałatka ta ma jeden minus o którym byłam informowana - w mig znika ze stołu :) Składniki: 1 średni por, 1 słoik selera, 1 puszka kukurydza, kilka ogórków konserwowych, 2-3 udka kurczaka wędzonego, 1 puszka ananasa, majonez. Przygotowanie: pora, kurczaka, ogórki, ananasa pokroić. Dodać odcedzoną kukurydzę i selera. Dołożyć majonez i wymieszać
Państwo Wojtczuk gotująróżne sposoby. Do tej dodałam paprykę i żółty ser. Składniki: nieduża wędzona makrela 3-4 łyżki startego żółtego sera kawałek czerwonej papryki kawałek cebuli 2 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu pieprz szczypiorek Makrelę przebrać z ości. Czerwoną paprykę i ogórki pokroić w kosteczkę. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i przyprawić pieprzem. Solić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawzięłam wędzony. Składniki 10 osób 1i 1/2 kg łososia wędzonego na zimno 2 średnie cebule 7 ogórków konserwowych 1 czerwona papryka konserwowa 2 łyżki oliwy z oliwek ,pieprz do smaku (1 łyżeczka) Wykonanie Cebulę,ogórki ,paprykę pokroiłam w drobną kostkę. Ściągnełam skórę z łososia ,odkroiłam warstwę ciemną jaka była tuż pod skórą i drobno
Eli Gotowanieczasu by poświęcić go na pichcenie, koreczki są idealnym rozwiązaniem. Składniki: wykałaczki ser żółty w kawałku kabanos niewielki kawałek kiełbasy kilka oliwek np. z nadzieniem paprykowym kilka marynowanych pieczarek ogórek konserwowy świeża papryka żółta lub czerwona Wykonanie: Ser pokroić na niewielkie równe kostki. Ogórek pokroić na grube plastry, jeśli są one większe niż kostki sera to przekroić je jeszcze
Mama Gotujedość szybkie danie i bardzo smaczne, super smakują z kluskami śląskimi i kapustą modrą. ROLADY ŚLĄSKIE SKŁADNIKI: 70 dag. szynki wieprzowej lub dużego schabu 2-3 ogórki konserwowe 15 dag. boczku wędzonego 2 łyżki musztardy 0,5 szkl. śmietany WYKONANIE: ogórki i boczek zmielić w maszynce z dużymi oczkami, doprawić do smaku mięso ubić, posypać z obu stron
Kuchnia Beatypomysłem na wieczorną przekąskę podczas filmu lub przyjęcie. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 300 g Składniki: 100 g serka topionego (1 bloczek) 100 g sera pleśniowego 1 mały ogórek konserwowy 6 szt. pieczarek marynowanych 2 łyżki jogurtu ½ łyżeczki pieprzu czarnego Przygotowanie: Pieczarki i ogórka pokroić a serki połamać na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać za pomocą blendera na jednolitą masę
KuchniaWeDwoje.pljuż, że będzie to jeden z 4 moich ulubionych sposobów na kapustę pekińską (przepisy na pozostałe moje ulubione, pyszne surówki znajdziesz klikając w opis: Kapusta pekińska z porem i ogórkami; Kapusta pekińska z musztardą francuską; Kapusta pekińska do obiadu ) . Surówka jest pełna smaków, soczysta, no po prostu pyszna. Zdecydowanie warto ją przygotować, choć krojenie papryki na jak najcieńsze(...)znajdziesz też inne pomysły na surówki z kapusty pekińskiej, np: surówka z kalarepą surówka z kapustą pekińską i surowym brokułem surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem i ogórkami konserwowymi surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulą 1/2 główki dużej kapusty pekińskiej
Smaki Na Talerzukupić wcześniej, a one spokojnie będą czekały na swój czas. 250 g kurczaka wędzonego (u mnie pierś), słoik (280 g) selera konserwowanego, puszka (340 g) kukurydzy, 3 – 5 ogórków konserwowych, 2 – 3 łyżki majonezu, Kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Kukurydzę i selera odsączyć. Ogórki pokroić w nie za dużą w kostkę. Wymieszać kurczaka z kukurydzą, selerem. Dodać majonez
królestwo garówszynki w kształcie koła · 2 serki śmietankowe ze szczypiorkiem · 3 ogórki konserwowe · Papryka czerwona · Pomidor Sposób przygotowania: 1. Do naczynia przekładamy serki, dodajemy pokrojonego drobno ogórka i pokrojoną paprykę oraz pomidora, dokładnie mieszamy
Kulinarna Chwilalata temu podawałam tutaj swój przepis na ogórki konserwowe z miodem i musztardą . W pierwszym roku istnienia bloga publikowałam przepis na najłatwiejsze ogórki kiszone . W tym roku pomyślałam, że skoro do nastawienia zakwasu buraczanego przygotowuje się zalewę z solą i cukrem, to dlaczego nie połączyć słodyczy i soli w przypadku ogórków? Ale w pszczelarskiej rodzinie
Weekendy w domu i ogrodziesalami pokrojonych na mniejsze kawałki – 2-3 kabanosy o smaku chili – kilka łyżek kukurydzy konserwowej – zielone oliwki nadziewane papryką lub czosnkiem – czerwona cebula pokrojona w piórka – 3 spore ogórki konserwowe – szklanka tartego żółtego sera Przygotowanie: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy olej i sól. Robimy rozczyn z mleka i drożdży, dodajemy ciepłą wodę oraz cukier i wlewamy do miski
W poszukiwaniu inspiracjikrakersy oraz jako dip do nachos. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 300 g Składniki: 100 g serka topionego (1 bloczek) 100 g sera pleśniowego 1 mały ogórek konserwowy 6 szt. pieczarek marynowanych 2 łyżki jogurtu ½ łyżeczki pieprzu czarnego Przygotowanie: Pieczarki i ogórka pokroić a serki połamać na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać za pomocą
KuchniaWeDwoje.pldomówkę ——— Dodatki możecie modyfikować według własnych smaków i upodobań, np. kabanosy zastąpić kiełbasą Składniki na koreczki: ser w kawałku 2-3 kabanosy 1 papryka kilka ogórków konserwowych Przygotowanie koreczków: Ser kroimy w równe kostki, paprykę w kwadraciki, a kabanosy i ogórki na mniejsze kawałki. Nabijamy na patyczki kolejno jak na zdjęciu: ser, papryka, ogórek
NiePieprz.plSkładniki: 60 dkg świeżej wołowiny 1 duża biała cebula 8 ogórków konserwowych pieprz mielony 4 żółtka jaj sól Sposób przygotowania: Cebulę obrać i drobno posiekać. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Mięso zmielić w maszynce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Porcje mięsa nałożyć na talerze, w każdej zrobić wgłębienie. Dookoła mięsa ułożyć cebulę i ogórki. Rozbić jaja
Przepisy kulinarne babci AntoninyOszukany śledź bo tak go nazywamy... Z pewnością jedliście śledzie w śmietanie, to coś na wzór tego dania ale jednak zupełnie inne. Składniki: ogórki konserwowe cebulka ugotowane jajka śmietana 12 % sól, pieprz łyżka majonezu (niekoniecznie) kilka kropel octu Ogórki i cebulę kroimy w kosteczkę, jajka obieramy i kroimy na połówki (mogą być na miękko) lub też kostkę
Pelusiowa Kuchniabardzo przyjemnie smakuje:) Składniki: 420 g marynowanych pieczarek; 1 średniej wielkości cebula; 1 podwójna pierś z kurczaka; 8 jajek; 250 g sera żółtego; 1 pęczek zielonej pietruszki; 5 ogórków konserwowych (średniej wielkości); majonez; gęsty jogurt; 3 ząbki czosnku; sól i pieprz; Pieczarki i ogórki odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Jaja ugotować na twardo. Pierś z kurczaka
In my kitchenobydwóch stron na złoty kolor. W międzyczasie sałatę i pomidory umyć. Sałatę rozerwać na mniejsze kawałki. Pomidory i ogórki pokroić w plasterki. Placki tortilli przeciąć na pół. Każdy półplacek posmarować sosem duńskim (lub czosnkowym). Następnie na jednym boku ułożyć sałatę, ogórka, pomidory i pokrojone na mniejsze kawałki usmażone piersi z kurczaka. Zwijanie tortilli rozpocząć od tej strony, gdzie(...)folii aluminiowej zabezpieczyć tortillę przed rozwinięciem. Przed podaniem z grillować, np. na grillu elektrycznym. Podawać z sosem duńskim lub czosnkowym. * SOS DUŃSKI : 3-4 łyżki majonezu 1 mały ogórek konserwowy 1-2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz odrobina curry Ogórka bardzo drobno posiekać. Do miski dodać ogórka, majonez, musztardę, sok z cytryny. Wszystko ze sobą
Ugotować