Składniki : puszka tuńczyka 3 jajka 2 cebule mała puszka kukurydzy 3-4 ogórki konserwowe szklanka ugotowanego ryżu ewentualnie garść pokruszonych orzechów włoskich sól, pieprz, majonez Przygotowanie: Kukurydzę osączyć, ogórki i cebulę pokroić, brokuł, jajka i ryż ugotować Brokuł podzielić na małe różyczki, jajka pokroić nie tak drobno Składniki połączyć, dodać sól i pieprz oraz majonez, jeśli lubimy dodamy orzechy Posypać szczypiorkiem. czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula