ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:89/331)

Zapiekanka gyros z ryżem 492

zapiekanka smakuje również odgrzana w w mikrofalówce. Jeśli chcemy wersję mniej kaloryczną, można zrezygnować z majonezu. Składniki: duża pierś z kurczaka przyprawa do gyrosa 200 ryżu cebula 200g konserwowych ogórków/pieczarek/papryki czerwona papryka puszka kukurydzy konserwowej 250g żółtego sera 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu pikantnego sól, pieprz natka z pietruszki Przygotowanie Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka ryżowa z szynką 156

garnek, nóż i deskę do krojenia, miski, łyżkę, sitka. Przygotuj składniki: 1 woreczek ryżu, 20 dag ulubionej szynki (np. konserwowej), 1 puszkę kukurydzy, 1 czerwoną cebulę, 1 słoik ogórków konserwowych o pojemności 500 ml, sól, pieprz, 3 łyżki majonezu. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kukurydzę i ogórki odsącz z zalewy na sitkach. Odsączone ogórki pokrój

blog.moje-pasje.info
Spiżarnia 195

Korzenna cytryna z imbirem do herbaty Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem, mini koktajlowe Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą Grzyby marynowane, prawdziwki w miodzie   Ogórki konserwowe łagodne Fasolka szparagowa do słoika Ogórki w zalewie curry z liściem selera Malinówka, nalewka z malin Aroniówka, nalewka z aronii z liśćmi wiśni To tylko mała część wszystkich

Apetyczna babeczka
Różyczki z ciasta francuskiego (z mortadelą i sezamem) 123

użyjecie od środka Waszego kwiatuszka.   1 płat ciasta francuskiego 300-400g mortadel i (dobrej jakości) (*) ketchup Dodatkowo: 1 jajko 2-3 łyżki sezamu Opcjonalnie: 1 słoik ogórków konserwowych w plastrach (można użyć świeżego ogórka)   Ciasto francuskie pokroić na paski o szerokości 1,5-2 cm. Plastry mortadeli przekroić na pół. Każdy pasek ciasta posmarować ketchupem

Di gotuje
Ogórki z marchewką w zalewie octowej 230

Sezon ogórkowy w pełni. Tym razem przygotowaliśmy ogórki konserwowe z dużą ilością marchewki.     Składniki: -ogórki -młoda marchewka -ząbki czosnku -koper -seler -liście laurowe -gorczyca -ziele angielskie -pieprz ziarnisty   Zalewa ( jedna porcja): -3 szklanki wody -1/2 szklanki octu -łyżka soli -4-5 łyżek cukru Składniki zalewy należy zagotować. Ogórki myjemy i odcinamy końcówki. Marchew

Maminek kulinarny
Sałatka warzywna 147

Składniki ziemniaki, 3 duże sztuki marchewka, 3 średnie sztuki pietruszka korzeń, 2 sztuki seler, 1 średnia sztuka groszek konserwowy, 1 puszka por, 1 mały ogórek konserwowy, 3-4 sztuki jajka, 3 sztuki majonez, 150g śmietana 12%, 150g sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler gotujemy w mundurkach do miękkości. Groszek odsączamy z zalewy. Por płukamy. Jajka gotujemy na twardo

Gotowanie moimi oczami
Pikle z ogórków 179

Przechowywać w zaciemnionym miejscu. Pikle mogą być samodzielną przegryzką, dodatkiem do dań obiadowych lub warzyw czy mięs grillowanych. Pamiętam czasy, gdy dorośli jadali je pod wódeczkę :) --------- Podobne: Ogórki konserwowe Cukinie i patisony w occie Ogórki z papryką, cebulą i imbirem

Weekendy w domu i ogrodzie
Ogórki z kolendrą 235

Urlop skończył się, ale sezon ogórkowy w pełni. Proponujemy przepis Tereni na ogórki konserwowe z kolendrą.    Składniki: -4 kg ogórków -1/2 kg cebuli -4 zielone papryki -1 seler -solanka:               4 szklanki wody               1 szklanka soli kamiennej

Maminek kulinarny
Ogórki krojone w słoikach na zimę 4096

zimę, ale mam nadzieję, że uda mi się zgromadzić większe zapasy. Chciałabym zrobić sałatkę z ogórków (o której pisałam w tamtym roku TU ), ogórki kiszone i ogórki konserwowe. Poniżej prezentuję najprostrzą sałatkę z ogórków na zimę, według przepisu stosowanego przez moją mamę od naprawdę wielu lat.  Składniki: Ogórki Przyprawy: koper, czosnek, chrzan, pieprz, ziele

Co w głowie piszczy
Sałatka z tortellini 565

wyboru są różne rodzaje tortellini ..ja miałam akurat tortellini z prawdziwkami  i zrobiłam pyszną sałatkę.. tortellini z prawdziwkami   ogórki korniszony  ogórek zielony  cebula  grzyby marynowane   papryka konserwowa lub świeża majonez  sól morska pieprz Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu.Warzywa pokroić w kostkę, grzyby osączyć z zalewy. Wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Galaretka drobiowa 137

konserwowy, 1/2 puszki marchewka, 1-2 sztuki ogórek konserwowy, 2-3 sztuki żelatyna, 12 łyżeczek jajko, 2 sztuki kostka rosołowa, 2 sztuki vegeta, pieprz Przygotowanie Marchewkę gotujemy do miękkości, obieramy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Mięso zalewamy wodą, dodajemy rosołek, gotujemy do miękkości. Groszek odsączamy z zalewy. Marchewkę, jajka i ogórki kroimy w plasterki. Ugotowane mięso kroimy

Gotowanie moimi oczami
Sałatka z sosem czosnkowym. 170

muszelki) kilka różyczek brokuła kilka małych pomidorków (miałam truskawkowe) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 250 g. szynki konserwowej 150 g. sera żółtego 2-3 ogórki konserwowe sól, pieprz Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól,pieprz Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać majonez i jogurt. Przyprawić sola i pieprzem

Agusiowe smakołyki
Rolada z szynki -idealna przekąska na imprezę 21674

święta,można przygotować je dzień wcześniej i przed samą imprezą tylko pokroić-polecam spróbujcie sami  Składniki: 300 g szynki konserwowej w plastrach 4 łyżki majonezu 3 ogórki konserwowe 4-5 pieczarek marynowanych(lub podgrzybków) serek naturalny homogenizowany 200 g posiekana natka pietruszki  łyżka żelatyny sól,pieprz Przygotowanie: Żelatynę  zalej 4 łyżkami zimnej wody i odstaw

Swojskie jedzonko
Zapiekanka a la gyros 529

tylko wyrazistym smakiem, ale również propozycją podania w postaci zapiekanki. Składniki: 700g fileta z kurczaka przyprawa do gyrosa 200g dzikiego ryżu 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 200g konserwowych ogórków 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy konserwowej 250g żółtego sera oliwa majonez ketchup pikantny natka z pietruszki Wykonanie: 1. Fileta umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka Ventura z kurczakiem 129

wędzony filet z kurczaka: 1 szt. (możesz zastąpić gotowanym) pieczarki drobne: 150 – 200 g jajka: 3 szt. kukurydza konserwowa: 1 puszka cebula czerwona: 1 szt. ogórki konserwowe: 3 – 4 szt. szczypiorek: pół pęczka masło: 1 łyżka Sos: czosnek: 1 ząbek jogurt naturalny: 2 łyżki majonez: 1 łyżka koperek posiekany: 1 łyżka sól i pieprz do smaku Sałatka

Kuchnia Na Wypasie