ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:81/331)

Zrazy mielone w sosie cebulowym 226

miałam ochoty. W tym czasie moja koleżanka wyszeptała zrazy w sosie cebulowym. To była myśl. Dla odmiany przygotowałam moje zraziki z mięsa mielonego, a w środku ukryłam ogórka konserwowego owiniętego polędwicą surową ułożoną na musztardzie. Całość uduszone w pysznym cebulowym sosie, który nadał daniu przepyszny smak. W domu unosił się piękny zapach, który zwabił domowników na smaczny obiadek ...  Zrazy(...)cebulowym SKŁADNIKI: zrazy: 700 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej sól i pieprz do smaku 1 czerstwa bułka bułka tarta 5 małych ogórków kiszonych lub konserwowych 5 plastrów polędwicy surowej musztarda mąka pszenna olej do smażenia sos: 2 duże cebule 1 łyżka oleju 1 kostka bulionowa wołowa 70 ml śmietany  1 łyżka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka meksykańska 151

ryżu parabolicznego lub 200 g makaronu ryżowego  puszka słodkiej kukurydzy puszka ananasa w zalewie puszka białej fasoli puszka czarnej fasoli nieduży słoiczek papryki konserwowej nieduży słoiczek ogórków konserwowych 30 dag sera żółtego 30 dag szynki czosnek granulowany, sól i pieprz jako przyprawy 6 łyżek majonezu 3 łyżki ketchupu Wykonanie: Makaron lub ryż ugotować według przepisu na opakowaniu

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 67

tuńczykiem i ryżem to pyszna i sycąca propozycja na obiad lub kolację. Składniki: 1,5 woreczka ryżu 2 puszki tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy konserwowej 5-7 ogórków konserwowych 1 czerwona papryka 4-5 łyżek majonezu sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ryż ugotować w osolonej wodzie, następnie dobrze odcedzić na sitku i pozostawić do ostygnięcia. Tuńczyka

Wasze Przepisy
Zapiekanka gyros 648

kokardki.  Składniki: 300 g makaronu, np. świderek trójkolorowych 1 podwójna pierś z kurczaka (co najmniej 0,5 kg) 1/2 puszki kukurydzy 3 połówki papryki konserwowej 3-4 ogórki konserwowe 200 g startego żółtego sera przyprawa gyros sól, pieprz sos 4 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 2 łyżki śmietany 18% Makaron ugotować al dente we wrzącej, osolonej wodzie. Przecedzić(...)kostkę. Polać olejem i przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą gyros. Odstawić na 15-30 minut. Następnie rozgrzać suchą patelnię i przesmażyć kawałki piersi z kurczaka. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki i papryki pokroić w kostkę. Składniki sosu wymieszać ze sobą.  Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć:  1/3 ugotowanego makaronu 1/3 sosu przesmażone kawałki piersi z kurczaka 1/3 startego

Ugotować
Bułeczkowa Niespodzianka 133

Sól ·        Pieprz ·        ½ puszki groszku konserwowego ·        3 małe ogórki konserwowe ·        4 paski papryki konserwowej ·        Chili ·        Przecier pomidorowy(...)rozgrzanym oleju. 3.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.    Kiełbasę oraz pieczarki przekładamy do garnka. 5.    Dodajemy groszek. 6.    Następnie pokrojone drobno ogórki oraz paprykę. 7.    Doprawiamy chili. 8.    Zalewamy wodą tylko tyle żeby warzywa były przykryte, ponieważ sos musi być gęsty i gotujemy 10 minut

Kulinarna Chwila
Roladki nadziewane leczem 116

Sól ·        Pieprz ·        ½ puszki groszku konserwowego ·        3 małe ogórki konserwowe ·        4 paski papryki konserwowej ·        Chili ·        Przecier pomidorowy(...)rozgrzanym oleju. 5.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6.    Kiełbasę oraz pieczarki przekładamy do garnka. 7.    Dodajemy groszek. 8.    Następnie pokrojone drobno ogórki oraz paprykę. 9.    Doprawiamy chili. 10.                     Zalewamy wodą

Kulinarna Chwila
Sałatka z Zupek Chińskich 75

przygotowaniu. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z ZUPEK CHIŃSKICH Składniki: zupka chińska – 60 g filet z kurczaka – 200 g cebula – ćwiartka kukurydza konserwowa – 50 g ogórki konserwowe – 2 sztuki – 50 g papryka czerwona – pół – 90 g łyżka jogurtu naturalnego łyżka majonezu przyprawy: sól, pieprz ziołowy, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę(...)solą, ziołami. Makaron skruszyć, dodać przyprawy zawarte w zupce chińskiej, zalać około szklanką wrzącej wody. Przykryć i pozostawić na 5 minut, aż makaron napęcznieje. Makaron przecedzić przez sito. Cebule, ogórki, paprykę pokroić w kostkę. Ostygnięte mięso i makaron umieszczamy w misce, dodajemy wszystkie warzyw warzywa, majonez, jogurt. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl
TORTILLA Z KURCZAKIEM 158

najbardziej o to, że najemy się chemii.  Składniki: filet z kurczaka - 3 szt. kapusta pekińska - 1/2 główki  cebula czerwona - 1/2 szt.  papryka konserwowa - 1 szt.  ogórek konserwowy - 2 szt. kukurydza w puszce - 1 puszka  tortilla - 6 szt.  majonez light - 6 łyżek sól - do smaku  pieprz czarny mielony - do smaku  przyprawa kebab- gyros(...)Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić przyprawa kebab- gyros. Wymieszać z oliwą. Kurczaka usmażyć na patelni, na złoto. Kapustę pekińską poszatkować. Dodać kukurydzę, przecedzoną. Paprykę, obraną cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Dodać do kapusty i wymieszać. Placki tortilli zwilżyć wodą i w elektrycznym grillu ugrzać. Placki wysmarować majonezem. Przyprawić solą, pieprzem. Zwinąć w rulon. Spód tortilli owinąć

Kuchnia Paulettes
Leczo Draculi 105

pieczarek ·        ½ kg kiełbasy podwawelskiej ·        870 g papryki konserwowej ·        870 g ogórków konserwowych ·        400 g groszku konserwowego ·        400 g fasoli czerwonej ·        200 g przecieru(...)solą. Następnie przekładamy do garnka. 2.    Kiełbasy kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju i łączymy z pieczarkami. 3.    Papryki kroimy w małe paseczki a ogórki w kostkę, przekładamy do garnka 4.    Dodajemy odlany z zalewy groszek oraz fasolę. Podlewamy wodą tak żeby składniki były przykryte i gotujemy. 5.    Pod koniec

Kulinarna Chwila
RYBA PO JAPOŃSKU 365

Klasyk bożonarodzeniowy w moim domu.Dziś wegetarianie będą oburzeni. W moim rodzinnym domu, co roku na święta zamiennie występuje ryba po grecku bądź ryba po japońsku

W kuchni Karmel-itki
Sałatka Ziemniaczana 143

Składniki : Ziemniaki 5 sporych sztuk - najlepiej sałatkowych Pęczek dymki - sam szczypior Mały kubek jogurtu naturalnego zott 3 spore łyżki majonezy Kieleckiego Sól , pieprz ew ząbek czosnku , ogórek kiszony lub konserwowy łyczeczka musztardy Wyko nanie : Ziemniaki gotujemy w łupinach  Obieramy , studzimy , kroimy w grubą kostkę ( kawałki ) Posypujemy solą i pieprzem Przekładamy do miseczki lub pojemnika Szczypior siekamy , posypujemy nim ziemniaki(...)wszystko dokładnie , delikatnie mieszamy Możemy jeść od razu lub włożyć do lodówki i poczekać będzie jeszcze lepsza  Opcjonalnie wyciskamy czosnek ,  możemy też dodać ogórki konserwowe lub kiszone pokrojone w kostką lub np śledzie

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Ryba po japońsku - ryba w cieście z sosem pomidorowym z marynatami (przystawka na zimno) 350

robię ją często i na stałe zagościła w menu imprezowym. POLECAM:-) Składniki: 1 kg filetów z ryby (np. Dorsz, Morszczuk itp.) 1 słoik papryki konserwowej 1 słoik ogórków konserwowych 2 duże cebule Składniki ciasto naleśnikowe: 1 szkl. mąki 1/2 szkl. wody 1 łyżka wegety lub soli 1 jajko Składniki sos: 1 szkl. wody 1/2 szkl oleju (ja daję(...)Wykonanie: Składniki na ciasto dokładnie połączyć ze sobą. Rybę posolić, następnie obtoczyć w cieście i smażyć na złoty kolor. Pokroić usmażoną rybę na mniejsze kawałki (ok. 5 cm) Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w drobna kostkę, Wszystko razem wymieszać. W szklanym naczyniu układać warstwami: rybę, marynaty z cebulą, i znów rybę itd, aż do wykończenia składników. Sos: wszystkie składniki

IMPRESJA SMAKU
Ryba po japońsku 291

Składniki: 1/2kg fileta z ryby ( np. dorsz ), 155g papryki konserwowej, 5-10 ogórków konserwowych ( w zależności od wielkości), mąka pszenna, mąka ziemniaczana, 1/2 cytryny, olej, sól, pieprz, majeranek. Sos: 2 cebule, 4 łyżki ketchupu pikantnego, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 2 łyżki cukru, 400ml wody, 2 łyżki octu, sól. Przygotowanie: Filety ryby pokroić na średniej wielkości kawałki. Z obu stron(...)Cebulę pokroić w piórka i zagotować ze wszystkimi składnikami na sos. Gotować do momentu aż cebula zmięknie.  Gdy cebula jest już dobra dodać do niej pokrojone w plasterki ogórki i pokrojoną w grubszą kostkę paprykę - dodać do sosu i wymieszać. Do naczynia wlać pierwszą warstwę sosu, wyłożyć rybę i pokryć górną warstwą sosu. Odstawić na kilka godzin

W kuchni u Moniki