wieprzowa a zamiast boczku – słonina. I co? I nadal jest to doskonałe danie! W Wielkopolsce to potrafią …. Składniki: 1 kg szynki bez kości 20 dag słoniny ogórki konserwowe cebula musztarda sól pieprz Przygotowanie: Najważniejszą rzeczą podczas robienia rolad jest zakup właściwego kawałka mięsa a następnie jego odpowiednie pokrojenie. Najłatwiej zrobić rolady z podłużnego kawałka szynki ponieważ najłatwiej(...)kroimy w plastry grubości 1 cm. Rozbijamy je z obu stron starając się nadać im kształt prostokąta. Na nadzienie kroimy cebulę w drobną kostkę, słoninę w słupki a ogórki wzdłuż na pół na następnie również wzdłuż na 3-4 kawałki. Zawijanie. Kładziemy rozbite mięso, solimy, pieprzymy i smarujemy musztardą. Następnie posypujemy cebulą, układamy po kawałku słoniny i ogórka
Kulinarna Patilogiateż fajnie jakby były smaczne;) Reasumując, to bardzo fajna sałatka:) 1 duży brokuł lub dwa mniejsze 3 dojrzałe pomidory lub około 200 g pomidorków koktajlowych 6-7 ogórków konserwowych 4-5 jajek 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu sól Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru. Jajka gotujemy na twardo(...)dużą kostkę. Pomidory po sparzeniu i obraniu ze skórki kroimy w ćwiartki lub w kostkę (wówczas pozbawiam je gniazd nasiennych). Jeśli wykorzystujemy pomidorki koktajlowe wystarczy przekroić je na pół. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Majonez mieszamy z ketchupem i solą i powstałym sosem polewamy sałatkę
Smaki Na TalerzuMała wariacja na temat sałatki ziemniaczanej. Tym razem z dodatkiem kurczaka w przyprawie do gyrosa. 6-7 ziemniaków 8 jajek 7 marchewek 1 puszka groszku 7 ogórków konserwowych 1 duża cebula 2-3 pojedyncze piersi kurczaka przyprawa gyros majonez musztarda francuska sól, pieprz Ziemniaki gotujemy w mundurkach na półmiękko (powinny być ugotowane, ale nie mogą się rozpadać). Odcedzamy. Odstawiamy(...)mięso kroimy w drobną kostkę. Oprószamy 2-3 łyżkami przyprawy do gyrosa i odstawiamy na około 30 minut do lodówki. Następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Studzimy. Cebulę drobno siekamy. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w dużej misce. Dodajemy 3-4 łyżki majonezu oraz 2 łyżeczki musztardy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem
Smaki Na Talerzumózgu, a nawet poprawiają wzrok. [embed]https://youtu.be/iLNuSazw5lg[/embed] Składniki na sałatkę ziemniaczaną z tuńczykiem: 5-6 średnich ziemniaków puszka tuńczyka w sosie własnym czerwona cebula 5 średnich ogórków konserwowych 4 jajka puszka kukurydzy około 4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i również kroimy
e-PrzepisyKulinarneśniadanie, ale również na kolację, czy też przekąskę na imprezy okolicznościowe. Koniecznie musicie spróbować. SKŁADNIKI 100 g ryżu (1 torebka) 1 cebula 1 czerwona papryka 1 średni słoik ogórków konserwowych 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz WYKONANIE Ryż ugotować w lekko
Passions hobbies lifewielkie wzięcie. Uważam, że jest doskonały do sałatek. Polecam na różne okazje i bez okazji 250-350 g makaronu w kształcie ryżu, orzo 2 piersi kurczaka 5 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy przyprawa do kurczaka 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki gęstego jogurtu 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg czasu zamieszczonego na opakowaniu(...)Odcedzamy. Umyte, osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w drobną kostkę. Oprószamy przyprawą do kurczaka oraz solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Usmażonego kurczaka mieszamy z makaronem. Ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Składniki łączymy ze sobą w misce. Dodajemy majonez, jogurt oraz posiekany koperek. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy schłodzoną. Źródło
Smaki Na Talerzusmak. Sałatka z kolorowym tortellini i czarną fasolą Składniki : 1 opakowanie kolorowego tortellini z szynką 300 g sera żółtego 300 g szynki konserwowej 4 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy 1 puszka czarnej fasoli 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz czosnek granulowany do smaku szczypiorek do dekoracji Przygotowanie : Tortellini gotujemy w osolonej wodzie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkilodówce. Możemy jeść na ciepło albo na zimno. Składniki: 3 jajka 1 łyżka mąki pszennej 100 g szynki wieprzowej 1 pomidor 4 łyżki mini marchewki konserwowej 1 ogórek konserwowy 1/4 żółtej papryki 1/4 czerwonej papryki 1 cebula do smaku sól, biały pieprz 100 g żółtego sera Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto na niewielkiej ilości oleju
Ala piecze i gotujeświęta wielkanocne? Składniki: 100 g makaronu w kształcie ryżu 1 puszka tuńczyka kawałki w sosie własnym 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 0,5 puszki groszku konserwowego 5 ogórków konserwowych 2 jajka ugotowane na twardo majonez kremowy Folwark majonezowy sos chrzanowy Folwark Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie i ostudzić. Z tuńczyka odlać sos i rozdrobnić
Ala piecze i gotujeogórków konserwowych (300 g) puszka kukurydzy konserwowej puszka groszku konserwowego 5-6 łyżek majonezu łyżka musztardy (dałam ostrą) sól, pieprz Przygotowanie Marchew i ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Następnie studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo i również studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy. Pora i ogórki kroimy
e-PrzepisyKulinarnekorniszony tworzą wyjątkowy smak. Przepis na kaszotto alla kaszanka Składniki: szklanka kaszy pęczak , 500 gramów wątróbki drobiowej, 2 duże cebule lub 3 mniejsze, 1 duża marchewka, 4 ogórki konserwowe lub kiszone, 3 łyżki sosu sojowego, olej, sól, pieprz. Jak zrobić kaszotto alla kaszanka? Pęczak zalej 2 szklankami wody, gotuj pod przykryciem aż cała woda zostanie wchłonięta (przez około(...)minuty – chodzi o to, aby zamknąć pory, wątróbka nie puści wody, ładnie się usmaży i będzie soczysta. W międzyczasie pokrój cebulę w pióra, a marchewkę i ogórki w drobną kostkę, dodaj do wątróbki, smaż nadal, często mieszając, przez około 5 minut. Dodaj ugotowany pęczak, dopraw sosem sojowym, solą i pieprzem, smaż nadal często mieszając kolejne 3 minuty. Rada
Kulinarna Polskaróżnego rodzaju uroczystości rodzinne, święta, Sylwestra. Podzielna i sycąca. Zaskakująca, przez dodatek mięsa mielonego. 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 2 op. mozzarelli w zalewie 2 czerwone cebule kilka ogórków konserwowych (ja daję dużo, bo lubię) 1 puszka kukurydzy 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub drobiowego) 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/4 łyżeczki mielonej papryki(...)ostrą oraz solą i pieprzem. Smażymy jeszcze chwilę, aż do odparowania z patelni wszelkich płynów. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Kapustę pekińską szatkujemy. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. Ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Mozzarellę osączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Majonez łączymy ze śmietaną i musztardą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem
Smaki Na TalerzuSkładniki na pastę z makreli na kanapki: duża wędzona makrela (około 350 g) 4 jajka (rozmiar M) cebula dymka (albo pół niewielkiej żółtej czy czerwonej) 2 średnie ogórki konserwowe 1,5 łyżki majonezu łyżeczka musztardy mały pęczek szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Makrelę dzielimy na dwie części, usuwamy
e-PrzepisyKulinarnesmakują delikatnie, a z zalewy octowej są bardziej wyraziste. Sałatka jest dzięki temu bardziej bogata. Można oczywiście zdecydować się jedynie na jeden rodzaj śledzi. SKŁADNIKI 1 duży słoik ogórków konserwowych 2 słoiki buraczków wiórki 1 duża czerwona cebula 6 filetów śledziowych w zalewie octowej 6 filetów śledziowych a'la matjas 1/2 szklanki octu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 4 łyżki(...)WYKONANIE Śledzie solone a'la matjas przełożyć do miski, zalać wodą, wlać ocet i włożyć do lodówki na co najmniej 3 godziny. Cebulę obrać i pokroić w niewielkie piórka. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie filety śledziowe dobrze odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać dobrze odsączone buraczki, musztardę, majonez, posypać pieprzem i wymieszać
Passions hobbies life