Przepis na nieco urozmaicone kotlety mielone. Składniki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) jajko 2 ząbki czosnku bułka tarta pół cebuli 2 ogórki konserwowe 100 g sera żółtego sól, pieprz, pieprz cayenne, papryka wędzona Przygotowanie Mięso mielone mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, jajkiem, przyprawami i ok 3 łyżkami bułki tartej. Mieszamy do połączenia się składników (jeśli masa będzie
e-PrzepisyKulinarnejest bardzo smaczna, a do tego niezwykle mało pracochłonna i szybka do wykonania – do jej przygotowania potrzeba tylko pięć składników. Idealna na każdą okazję. Składniki: brokuł 4 ogórki konserwowe 5 jajek puszka kukurydzy 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (uważamy, aby się nie rozgotował). Jajka gotujemy
e-PrzepisyKulinarneZawijane zrazy z karkówki z pewnością podbiją wasze kubki smakowe. https://youtu.be/TB8hAHb-5qg Składniki na roladki z karkówki w sosie: około 800 g karkówki wieprzowej 2 cebule 3 ogórki konserwowe (lub kiszone) 2 łyżki koncentratu pomidorowego szklanka wody około pół szklanki mąki sól, pieprz Przygotowanie Karkówkę kroimy w plastry grubości około 2 cm. Każdy plaster rozbijamy dość cienko tłuczkiem
e-PrzepisyKulinarnemięs, czy wędlin. Można je jeść również z samym pieczywem jako pożywne bezmięsne danie. [embed]https://youtu.be/-r_pU5vKhbc[/embed] Składniki: 6-7 średnich ziemniaków cebula czerwona puszka groszku 5 ogórków konserwowych pęczek koperku 3 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości, następnie studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Groszek odsączamy z zalewy
e-PrzepisyKulinarneNieskomplikowana wyżerka na 8-10 porcji. :)!! Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka 2 torebki ryżu 1 puszka ananasa 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 średnia cebula 5 ogórków konserwowych 3-4 łyżki majonezu curry, sól i pieprz Przygotowanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, studzimy na niewielkiej ilości oleju smażymy pokrojoną w kostkę pierś
Studencka Michaburaczkami i serkiem. Jest pyszna i delikatna w smaku. Koniecznie musicie kiedyś spróbować. SKŁADNIKI 1 słoik śledzi w zalewie octowej 1/2 czerwonej cebuli 1 duży słoik ogórków konserwowych 1 pęczek koperku 1/2 słoika buraczków wiórki 150 g serka śmietankowego (np. Almette) sól, pieprz WYKONANIE Buraczki odsączyć na sitku z zalewy. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Śledzie pokroić
Passions hobbies lifeimprezie, świątecznym stole czy jako lunch do pracy. Składniki na sałatkę z makaronem w kształcie ryżu i szynką: 250 g makaronu w kształcie ryżu 250 g szynki 5 ogórków konserwowych puszka kukurydzy średni por 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej al dente. Trzeba uważać, bo drobny makaron wyjątkowo łatwo się rozgotowuje. Makaron przelewamy zimną
e-PrzepisyKulinarnePolecam przepis na smaczną zapiekankę z makaronem, kurczakiem i papryką. Składniki: 250 g makaronu (wstążki,świderki czy rurki) pierś z kurczaka papryka czerwona 4 ogórki konserwowe 200 g sera żółtego 2 łyżki ketchupu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki śmietany 18% jajko przyprawa kebab-gyros, sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy
e-PrzepisyKulinarnejajka ugotowane na twardo · 20 dag szynki konserwowej · 5 ogórków konserwowych · Puszka kukurydzy · Cebula czerwona · Pieprz · Sól(...)Naleśnika kroimy drobno, jajka obieramy ze skorupek i siekamy. 2. Szynkę oraz ogórki kroimy w kostkę. 3. Dodajemy kukurydzę i drobno posiekaną cebulę. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą i łączymy z majonezem
Kulinarna ChwilaSzybka sałatka, która będzie pyszną przekąską na świątecznym stole. Składniki: 2 małe cebule mała czerwona papryka mała zielona papryka ok 500 g filetów śledziowych 3 ogórki konserwowe sól i pieprz, pieprz czosnkowy 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Śledzie moczymy w wodzie przez kilka godzin. Odsączamy i kroimy na ok 5 cm kawałki. Cebule
e-PrzepisyKulinarnefiletów śledziowych solonych a'la matias pół słoiczka musztardy sarepskiej 150 ml oleju rzepakowego z Wielkopolski SemCo (można modyfikować w zależności od upodobań i potrzeb) słoik ogórków konserwowych słoik pieczarek marynowanych (u mnie 420 g po odsączeniu) 1 duża cebula czerwona Śledzie moczymy w czystej wodzie około 1,5 godziny, zmieniając raz wodę. Następnie odsączamy i odkładamy. Cebulkę
CynamonemPoOczachfiletów śledziowych solonych a'la matias pół słoiczka musztardy sarepskiej 150 ml oleju rzepakowego z Wielkopolski SemCo (można modyfikować w zależności od upodobań i potrzeb) słoik ogórków konserwowych słoik pieczarek marynowanych (u mnie 420 g po odsączeniu) 1 duża cebula czerwona Śledzie moczymy w czystej wodzie około 1,5 godziny, zmieniając raz wodę. Następnie odsączamy i odkładamy. Cebulkę
CynamonemPoOczachSzybka sałatka, która będzie pyszną przekąską na świątecznym stole. Składniki: 2 małe cebule mała czerwona papryka mała zielona papryka ok 500 g filetów śledziowych 3 ogórki konserwowe sól i pieprz, pieprz czosnkowy 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Śledzie moczymy w wodzie przez kilka godzin. Odsączamy i kroimy na ok 5 cm kawałki. Cebule
e-PrzepisyKulinarneprawdziwych głodomorów ;-) Porcja niewielka, ale do kanapki będzie idealna. Składniki: 15 dag sera żółtego mała puszka zielonego groszku 2 jajka ugotowane na twardo kilka kawałków papryki konserwowej kilka ogórków konserwowych 1/2 czerwonej cebuli majonez musztarda sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Ser żółty drobno pokroić lub zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. 2. Paprykę i ogórki pokroić, cebulkę
Kuchnia domowa Aniświąteczne dni. Składniki: · Por · 20 dag szynki konserwowej · 4 ogórki konserwowe · Kukurydza · 1 słoik marchewki konserwowej · 5 jajek ugotowanych na twardo(...)łyżki majonezu · 20 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1. Pora kroimy w krążki. 2. Szynkę, ser oraz ogórki kroimy w kostkę. 3. Dodajemy kukurydzę oraz marchewkę, trochę możemy zostawić do dekoracji. 4. Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6. Wszystkie składniki
Kulinarna Chwila