Składniki: 300 g pieczarek 100 g żółtego sera 1/2 czerwonej papryki 1/2 puszki zielonego groszku 2 ogórki konserwowe 1/2 czerwonej cebuli 1/2 pęczka natki pietruszki 3 łyżki majonezu sól, pieprz ziołowy lub czarny Sposób wykonania: Pieczarki czyścimy i wrzucamy na gotującą się wodę. Gotujemy przez 4 minuty i odcedzamy. Pieczarki, paprykę, cebulę i ogórki kroimy w małą kostkę
Qchnia po prostuPrzepis na prostą i smaczną sałatkę, która zrobi furorę na wielkanocnym stole. Składniki: 5 jajek 2 podudzia wędzone z kurczaka puszka groszku biała część pora 5 ogórków konserwowych 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Groszek odcedzamy na sitku. Por i ogórki kroimy w kostkę. Mięso z kurczaka oddzielamy
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: 5 filetów śledzi al'a matias 1 świeża ostra papryczka 1 cebula 4 ogórki konserwowe 150 g ketchupu 2 łyżki ostrej musztardy 1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki cukru szczypta czarnego pieprzu Sposób wykonania: Matiasy zalewamy zimną wodą i moczymy przez godzinę. Czosnek oraz ostrą papryczkę (bez gniazda
Qchnia po prostuSmaczna sałatka z ziemniakami, papryką i ogórkiem, która świetnie sprawdzi się na grilla. Składniki: 500 g młodych ziemniaków 2 papryki czerwone 4 ogórki konserwowe (małosolne też będą dobre) puszka groszku 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Papryki przekrawamy na pół, wydrążamy nasiona, układamy(...)wyłożonej pergaminem, skórką do góry. Zapiekamy ok pół godziny w temp 180 C, aż skórka się lekko przypali. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu, zdejmujemy skórę. Ziemniaki, paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Groszek odsączamy na sitku. Wszystkie składniki wsypujemy do jednej miski, dodajemy przyprawy, majonez i musztardę. Mieszamy dokładnie i odstawiamy sałatkę na godzinkę do lodówki
e-PrzepisyKulinarnewynos do pracy czy też na imprezkę. Składniki: 100g mixu sałat, 8-10 małych pomidorków (u mnie truskawkowe) 125g małych kulek sera mozzarella, 1/2 małej czerwonej cebuli, duży ogórek konserwowy, suszona bazylia, 5-6 małych plasterków ostrej żółtej papryczki, łyżeczka oliwy lub oleju sól, pieprz (opcjonalnie) Przygotowanie: Pomidorki myjemy, kroimy na pół, cebulę i ogórka kroimy w cienkie plastry. Wykładamy
Lena Gotujekanapek na piątek. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 130 g makreli wędzonej 2 jajka 1 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 mała cebula 1 duży ogórek konserwowy ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Makrelę oczyścić z ości i przełożyć do miseczki, dodać posiekane jajka, majonez i musztardę. Cebulę
KuchniaWeDwoje.plcodziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Przygotowujemy produkty : kapusta pekińska ( moja ważyła 60 dag ) por, ( lub 2 małe ) ogórek konserwowy, cukier, ocet, olej sól, pieprz, Sposób przygotowania : Kapustę poszatkować, posolić , Por pokroić na pól i drobne paski, ( ja przelewam gorącą i zimną wodą ) Ogórek drobno pokroić w kostkę Wszystkie
Pysznosci Babci BasiSałatka śledziowa, z dodatkiem czarnej fasoli. czarna fasola Skworcu filety śledziowe papryka czerwona, żółta ogórek konserwowy cebula por szczypiorek majonez Kielecki Fasolę zalać wodą i odstawić na kilka godzin [ warto zmienić wodę, bo tak samo jak fasola będzie czarna].Ugotować do miękkości, odcedzić.Śledzie obrać ze skóry, pokroić w paseczki.Cebulę,pora, paprykę i ogórka pokroić w kostkę
Moje domowe kucharzenieszybka w przygotowaniu. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 6 Składniki: 250 g makaronu tortellini z szynką 250 g szynki 300 g sera 8 ogórków konserwowych 2 pęczki koperku 6 łyżek jogurtu naturalnego 6 łyżek majonezu szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Szynkę ser i ogórka pokroić
KuchniaWeDwoje.plsmacznej sałatki, która uratuje Was w awaryjnych sytuacjach, to sałatka na już będzie idealny wyborem. SAŁATKA NA JUŻ – PRZEPIS Składniki 200 g żółtego sera 200 g szynki konserwowej 4 ogórki konserwowe pół puszki kukurydzy 2 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie 1. Kukurydzę odsączyć z zalewy. 2. Szynkę, ser i ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Alle Dobre!wszystko wymieszać. Filety śledziowe zamarynowane z chilli dodają fajnego, lekko pikantnego smaku. Składniki: 1 opakowanie filetów śledziowych sweet chilli Seko , 1 cebula, 2 łyżki groszku konserwowego, 2 ogórki konserwowe, 2 łyżki majonezu. Przygotowanie: Filety śledziowe delikatnie odsączamy z nadmiaru zalewy. Kroimy w kosteczkę. Dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka i cebulkę. Wsypujemy groszek. Sałatkę mieszamy z majonezem
Aga w kuchniSkładniki: * 40 dag fasolki szparagowej * 25 dag żółtego sera * słoik papryki konserwowej * 6 ogórków konserwowych * 2 cebule * 3 kwaśne jabłka * 2 pęczki szczypiorku * 5 łyżek ketchupu * 5 łyżek majonezu * 2 łyżki zalewy z ogórków * sól, pieprz Sposób przygotowania: Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie, studzimy. Ser,paprykę, ogórki, cebulę i jabłka kroimy
Pobite gary BarbarySkładniki:5 jajek ugotowanych na twardo4 plasterki szynki konserwowej (lub innej)4 plastry papryki konserwowej1 ogórek konserwowy (średni)szczypiormajonez i śmietanasól i pieprz'Jajka ugotować na twardo, wystudzić i zetrzeć na tarce. Szynkę, ogórek i paprykę pokroić w drobną kosteczkę, posiekać szczypior. wszystko razem wymieszać z odrobiną majonezu i śmietany. Przyprawić solą i pieprzem. Pasta jajeczna
Bon Appetit Małgorzatyszynką. Bardzo pożywna i szybka w przygotowaniu. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 6 Składniki: 250 g makaronu tortellini z szynką 250 g szynki 300 g sera 8 ogórków konserwowych 2 pęczki koperku 6 łyżek jogurtu naturalnego 6 łyżek majonezu szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Szynkę ser i ogórka pokroić w kostkę
KuchniaWeDwoje.pl