szklanka wody · 12 płatów makaronu lasagne · 1 papryka czerwona · 3 ogórki konserwowe · 15 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie(...)płaty makaronu i smarujemy 1/3 sosu. 7. Następnie układamy warzywa, brokuł, pokrojone w paseczki papryki oraz w kostkę ogórki konserwowe. 8. Przykrywamy ostatnią warstwą makaronu, smarujemy pozostałym sosem serowym i wykładamy pozostałe mięso
Kulinarna Chwilaorzechową rukolą i konserwowym ogórkiem to świetna alternatywa dla klasycznych hamburgerów. Składniki: 500g wołowiny z łopatki 1 czerwona cebula 1 jajko 1 łyżeczka skórki z cytryny 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka mielonej kolendry 2 łyżki natki z pietruszki sól pieprz olej rzepakowy bułka tarta do obtoczenia Dodatkowo: 4 bułki do hamburgerów garść rukoli 2 ogórki konserwowe(...)okrągłe burgery o grubości około 2 cm, lekko obtoczyć w bułce tartej, smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju rzepakowym. 3. Cebulę obrać, pokroić w plastry, pomidory i ogórki również pokroić w plastry. 4. Bułki przekroić poprzecznie na pół i lekko podpiec w piekarniku. Na każdym spodzie bułki położyć po jednym plasterku żółtego sera, kilka krążków czerwonej cebuli
Szalona Kuchnia EwelinySKŁADNIKI: 5g oliwy z oliwek 310g piersi z kurczaka 7g przyprawy kebab-gyros 1g przyprawa do kurczaka 110 g ogórek konserwowy 140g sałata lodowa 4 placki tortilli Sos czosnkowo-jogurtowy 150g jogurt naturalny 1g ostra papryka mielona 8g czosnku (przeciśnięty przez praskę bądź drobno posiekany 3 szczypty zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE: Umyj, osusz i pokrój kurczaka(...)całym placku) ułóż na środku sałatę potem kurczaka - sos - ogórek - sos i zawiń jak tortille. 1 Porcja tortilli ma 277 kcal 58g placek tortilli - 183kcal 26g sos czosnkowo-jogurtowy - 19 kcal 23g sałata lodowa - 3 kcal 53g pierś z kurczaka - 66kcal 26g ogórek konserwowy - 6 kcal białko 5% węglowodany
Misz-masz by Domikwaśna śmietana + odrobina soku z cytryny oraz szczypta soli i pieprzu (a więc z pominięciem musztardy i żółtek jaja) smakuje nawet lepiej. 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy ogórki konserwowe (u mnie mniej więcej cały słoiczek, ale można dać mniej, wg upodobań) 1 mały słoiczek marynowanych pieczarek 3-4 całe papryki marynowane 7 jajek 3-4 łyżki majonezu
Smaki Na TalerzuSkładniki: Filet z kurczaka 2 pojedyncze Nachos 150 g Papryka czerwona Ogórki konserwowe 5 Kukurydza konserwowa Fasola czerwona z puszki Kapusta pekińska mała ok 1 kg Pomidory malinowe 2 duże Jogurt naturalny 170 g Majonez 3 łyżki pełne czosnek ząbek Sól Pieprz Przyprawa do gyrosa łyżka Przygotowanie: Na początku przygotujemy sos. Przeciskamy przez praskę ząbek czosnku, dodajemy jogurt majonez(...)Sałatkę układamy warstwowo: Połowa kapusty pekińskiej poszatkowanej, puszkę czerwonej fasoli, paprykę pokrojoną w kosteczkę, fileta z kurczaka, Całość polewamy połową przygotowanego sosu. Kolejna warstwa to kukurydza z puszki, ogórki konserwowe pokrojone w większą kostkę, pomidory pokrojone w większą kostkę, pozostałą kapustę pekińską poszatkowaną. Całość polewamy pozostałym sosem. Całość dekorujemy nachosami. Wokół układam całe nachos, a do środka daje pokruszone
Kulinarne przygodyPRZEPIS NA SAŁATKĘ Z KURCZAKIEM I MAKARONEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 600 g kurczaka 150 g makaronu 1 por 1 papryka czerwona 5 jajek 1 puszka kukurydzy 6 ogórków konserwowych 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżka ketchupu 2 ząbki czosnku sól pieprz przyprawia do kurczaka Wykonanie Fileta z kurczaka dokładnie umyć i oczyścić z błonek. Następnie pokroić(...)wybrać dowolny makaron o ulubionym kształcie, ja wybrałam muszelki. Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę. Pora kroimy w półkrążki, paprykę i ogórki konserwowe w kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Majonez mieszamy z ketchupem, musztardą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Jeśli chcecie, aby sałatka była nieco lżejsza, możecie majonez zastąpić jogurtem naturalnym
Przepiski.plsklepu radix-bis.pl SKŁADNIKI DLA 6 OSÓB: 2 filety z kurczaka 2 łodygi selera naciowego 1 por 10 dag sera żółtego w kawałku 150 g mix sałat 5 ogórków konserwowych 3 łyżki suszonych wiśni Radix-bis 4 morele suszone Radix-bis 2 łyżeczki oleju kokosowego Radix-bis sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu(...)Suszone wiśnie zalewam wrzątkiem a następnie czekam ok 15 min i odcedzam. Morele kroję bardzo drobno. Pora i selera kroję drobno.ser żółty kroję w kostkę. Ogórki konserwowe drobno siekam. Do miski przekładam wszystkie składniki. Doprawiam solą, pieprzem, majonezem, ketchupem i jogurtem. Dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki
Gotowanie Patkinudy kulinarnej z części kotlecików postanowiłam przygotować roladki. Składniki ( na jeden obiad dla modelu 2+1): 4-5 kotletów z piersi indyka (grubości ok 1 cm każdy) 1 ogórek konserwowy serek topiony w kubeczku (typu gouda, cheddar, ementaler) do posmarowania kotletów ok. 1 płaskiej łyżki masła sól, pieprz kurkuma słodka papryka majeranek Przygotowanie: Mięso na roladki w początkowej fazie zostało(...)nimi ponowie zajęłam. Wybrałam cztery solidne sztuki - tak żebyśmy się na jeden obiad we trójkę najedli. Każdy z kotlecików posmarowałam serkiem. Na każdym ułożyłam z matematyczną precyzją po 2/8 ogórka konserwowego i po kilka wiórków masła ;) Pozostało tylko zawinąć roladki. Tam gdzie nie chciały się trzymać zdyscyplinowałam je drewnianymi wykałaczkami. Pozostało tylko upiec. Wrzuciłam je do rękawa. Podlałam odrobiną wody
Kuchnia po mojemuduże cebule obieramy i kroimy w kostkę. Zeszklić na oleju i lekko posypać cukrem.4. Rybę ułożyć w jakimś naczyniu, rozłożyć na nią cebulę i pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Zalać przestudzoną zalewą. Smacznego
charlotte gotujesami! Zapraszam na przepis PRZEPIS NA SAŁATKĘ HIT IMPREZY Składniki 500 g fileta z kurczaka 5 jajek 1 puszka kukurydzy 1 mały por 1 czerwona papryka 5 ogórków konserwowych 150 g makaronu 2 ząbki czosnku 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki majonezu sól pieprz przyprawa do kurczaka papryka słodka 1 łyżka oleju do smażenia(...)oleju. Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie odcedzić i pozostawić do przestygnięcia. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kosteczkę. Ogórki konserwowe oraz paprykę pokroić w kosteczkę, pora w półkrążki. Kukurydze odsączyć z zalewy. Majonez wymieszać z musztardą oraz ketchupem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki
Alle Dobre!marchew · ½ papryki czerwonej · ½ papryki żółtej · 3 ogórki konserwowe · Sól · 1 łyżeczka papryki ostrej Sposób przygotowania: 1. Jajka ubijamy mikserem, dodajemy majonez, ser żółty straty na tarce o dużych(...)dużych oczkach marchew, wbijamy jajko, wsypujemy sól oraz paprykę ostrą. Papryki myjemy, osuszamy, obieramy z nasion i bardzo drobno kroimy, łączymy z mięsem. Następnie dodajemy drobno pokrojone ogórki konserwowe i wyrabiamy masę mięsną. 3. Mięso z warzywami układamy na upieczonej masie serowej po całej powierzchni i zwijamy w roladę. 4. Roladę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem
Kulinarna Chwilapodczas podróży do Bawarii. Danie Sałatka Kuchnia Niemiecka Czas przygotowania 30 minutes Czas gotowania 2 hours Porcje 6 Autor smakowitehistorie.com Składniki 6 średnich ziemniaków 1 czerwona cebula 2 ogórki konserwowe szczypiorek 150 ml bulionu 4 łyżki octu winnego lub jabłkowego 2 łyżki oliwy pieprz, sól Składniki na bulion warzywny 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula ½ selera ½ pora pieprz, sól(...)solą i pieprzem. Ugotuj ziemniaki w mundurkach, odcedź, obierz ze skórki i pokrój na grube plastry. W dużej misce zrób zalewę: pokrój w drobną kostkę czerwoną cebulę i ogórki konserwowe. Dodaj posiekany szczypiorek, następnie przyprawy. Zalej octem winnym i skrop oliwą. Wymieszaj. Do zalewy wrzuć pokrojone ziemniaki. Delikatnie wymieszaj, żeby ziemniaki się nie rozpadły i odstaw na kilka minut
smakowitehistorie.compodczas podróży do Bawarii. Danie Sałatka Kuchnia Niemiecka Czas przygotowania 30 minutes Czas gotowania 2 hours Porcje 6 Autor smakowitehistorie.com Składniki 6 średnich ziemniaków 1 czerwona cebula 2 ogórki konserwowe szczypiorek 150 ml bulionu 4 łyżki octu winnego lub jabłkowego 2 łyżki oliwy pieprz, sól Składniki na bulion warzywny 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula ½ selera ½ pora pieprz, sól(...)solą i pieprzem. Ugotuj ziemniaki w mundurkach, odcedź, obierz ze skórki i pokrój na grube plastry. W dużej misce zrób zalewę: pokrój w drobną kostkę czerwoną cebulę i ogórki konserwowe. Dodaj posiekany szczypiorek, następnie przyprawy. Zalej octem winnym i skrop oliwą. Wymieszaj. Do zalewy wrzuć pokrojone ziemniaki. Delikatnie wymieszaj, żeby ziemniaki się nie rozpadły i odstaw na kilka minut
smakowitehistorie.comwarzywem. Dzięki temu zabiegowi nabiera zdecydowanie łagodniejszego charakteru. Składniki: 2 buraki 2 ziemniaki 2 marchewki 2 cebule 1 jabłko (1 łyżka soku z cytryny do skropienia jabłka) 3 ogórki konserwowe 2 płaty marynowanych śledzi sos: 3 łyżki kwaśnej śmietany (u mnie 18%), 3 łyżki majonezu, 1 łyżka octu balsamicznego, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz Wykonanie: Buraki umyć i gotować(...)Jajka ugotować na twardo, wystudzić i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Jabłko obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Płaty śledziowe osuszyć z zalewy i pokroić w kostkę. Z podanych składników przygotować sos. Można podać w wersji jak na większym zdjęciu lub wymieszaną
zadanie-gotowanieSkładniki: 5 jajek, 1 puszka tuńczyka z sosie własnym, 200 g żółtego sera, 1 cebula biała, 1 cebula czerwona, 1 ogórek konserwowy, 6 łyżek majonezu, 3 łyżki musztardy, 1/2 puszki kukurydzy. Przygotowanie: Jest to sałatka warstwowa, więc bardzo łatwo ją się robi. Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo, osobno kroimy w kostkę białka i żółtka. Następnie przygotowujemy sos mieszając(...)Kolejną warstwę robimy z połowy sosu, no to pokrojoną białą cebulę i czerwoną cebulę. Kolejno tuńczyk, kukurydza, 100 g żółtego sera i na samą górę żółtka i drobno pokrojony ogórek konserwowy
Aga w kuchniświątecznych dań mają naprawdę mało czasu. Polecam i życzę Wam zdrowych, wesołych, rodzinnych Świąt Składniki: 250 g filetów śledziowych a la matjas* 3 łyżki cieciorki z puszki 2 ogórki konserwowe „POLONAISE” 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 2 pełne łyżki majonezu świeżo mielony czarny pieprz do smaku mała szczypta soli ziołowej do smaku *jeśli użyjecie lekko solonych śledzi (dostępne(...)najmniej 2 razy. Po tym czasie kroimy je na około 1 cm kawałki i przekładamy do miski. Do naszych śledzi dodajemy 3 łyżki cieciorki z puszki, 2 pokrojone ogórki konserwowe , posiekaną zieloną pietruszkę i majonez. Całość doprawiamy do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem i odrobiną (mała szczypta) soli ziołowej. Mieszamy, próbujemy. Smacznego Polecam produkty POLONAISE : W ofercie znajdzie również
Słodkie okruszkiroku, z nadejściem jesiennych dni na naszym stole zaczyna się pojawiać klasyczna sałatka jarzynowa . Przygotowana tradycyjnie, tak jak to się robiło u babci; z zielonym groszkiem, konserwowym ogórkiem i kwaskowym jabłkiem. Dziś natomiast zapraszam Was na jej trochę odmienioną wersję, tym razem dodałam do niej topinambur i brukselkę, pyszne i zdrowe jesienne warzywa. Parę słów o topinamburze Topinambur, nazywany(...)brukselką i topinamburem Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 opakowanie sałatki jarzynowej Poltino 1/2 kwaśnego jabłka 1 mała szalotka 150 g brukselki 200 g topinambura 2 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ostrej musztardy sól pieprz Wykonanie: Zawartość torebki z sałatka wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy przez 5 minut
Kulinarne przygody Gatitypotrawa , podobnie jak bigos , kwaśnica czy grochówka u każdego inna . Składniki 1 kg polędwicy wołowej 30 dag pieczarek 2 cebule szklanka bulionu warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 ogórki konserwowe 2 papryki ( czerwona i zielona ) kieliszek białego wina 1 łyżka musztardy sarepskiej łyżka soku z cytryny łyżka mąki pszennej 3 łyżki masła sól , pieprz Przygotowanie Wołowinę umyłem , osuszyłem(...)pieczarki pokroiłem w cienkie plasterki . Cebulę obrałem i drobno posiekałem . W rozgrzanym rondlu roztopiłem masło , dodałem cebulę , zeszkliłem , dodałem pieczarki , lekko poddusiłem. Paprykę po umyciu pokroiłem w paski , ogórki konserwowe pokroiłem w słupki. Mięso oprószyłem mąką , włożyłem do garnka , przesmażyłem krótko na niewielkiej ilości tłuszczu , dodałem bulion , koncentrat pomidorowy , musztardę , wino , paprykę oraz przesmażoną cebulę z pieczarkami , uzupełniłem wodą
R'n'G Kitchen