szybkie! Spróbujcie i Wy! SKŁADNIKI: * filety śledziowe z suszonymi ziołami SEKO – 4 płaty * ziemniaki – 4 szt * biała cebula – 1 szt * kukurydza – ok. 200 g * ogórki konserwowe – 4-5 szt * olej ze śledzi * kurkuma – 1 łyżeczka * curry – 1 łyżeczka * jogurt naturalny – ok. 150-200 ml * świeży koperek – 1 pęczek * sól, pieprz(...)bułki maślane – 4 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ziemniaki gotujemy ( niech będą lekko twardawe! ), kroimy w kosteczkę. Dodajemy drobno pokrojone śledzie i ogórki konserwowe. Wsypujemy kukurydzę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju ze śledzi, podsmażamy posiekaną cebulkę, dodajemy kurkumę i curry. Zalewamy pokrojone warzywa i śledzie. Dodajemy jogurt oraz posiekany koperek. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku, odstawiamy do lodówki
Ostra na Słodkowędzonym łososiem i szwedzka sałatka ziemniaczana do których wypróbowania serdecznie Was zapraszam. Składniki : 500g młodych ziemniaków 4 łodygi cienkiej dymki 1 czerwona cebula 3-4 ogórki konserwowe 1 łyżka koperku 1 łyżka musztardy gruboziarnistej 1 łyżeczka gładkiej ostrej musztardy 200ml kwaśnej śmietany 2 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz Przygotowanie : Ziemniaki ugotować, uważać(...)rozgotować, odstawić aby wystygły. W misce dokładnie wymieszać dymkę pokrojoną w plasterki, drobniutko pokrojoną czerwoną cebulę, ogórki konserwowe pokrojone w kostkę, koperek, musztardę i śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki połączyć z sosem śmietanowym, delikatnie wymieszać. Przełożyć na talerz, udekorować jajkami pokrojonymi w ćwiartki i koperkiem i podawać. Smacznego
Codzienne GotowanieSkładniki: 4 płaty śledziowe, słoiczek suszonych pomidorów, cebula, cebula czerwona, 4 ogórki konserwowe, 4 papryczki chilli nadziane fetą, olej, 2 listki laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, pieprz grubomielony, cytryna, kilka pieczarek marynowanych ( ja miałam 14), garść natki pietruszki. Przygotowanie: 1. Płaty śledziowe pokroić na kawałki. 2. Suszone pomidory pokroić na kawałki. 3. Cebule pokroić w paseczki. 4. Ogórki konserwowe pokroić w plasterki. 5. Pieczarki pokroić na cztery części, mniejsze na pół. 6. Natkę pietruszki nie siekać, oddzielić tylko listki od gałązek. 7. Wszystkie wyżej wymienione składniki razem wymieszać i włożyć do dwóch słoików. Do środka pomiędzy składniki włożyć papryczki chilli - w całości. 8. Cytrynę sparzyć i ukroić cztery plasterki. Włożyć po dwa plasterki do słoika
W kuchni u Monikimnie to podstawa, jak sałatka jarzynowa. Tego typu sosy pasują nie tylko do wędlin, ale też do jajek. Zróbcie. Składniki: 8 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka musztardy 1 łyżeczka świeżo startego chrzanu sok z połowy cytryny 1 płaska łyżeczka cukru pudru(...)koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wkładamy do lodówki. Ja przed podaniem całość posypałam jeszcze poszatkowanymi ogórkami, pieczarkami i szczypiorkiem. Podobne przepisy: Sos tatarski Sos tatarski z kaparami Sos polski Ziołowy sos z jajkami, chrzanem i ogórkami konserwowymi Artykuł Sos tatarski z chrzanem pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyposiekaną zieloną pietruszkę. Spróbujcie. Do sałatki użyłam produktów „POLONAISE” Polecam. Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym 170 g 2 jajka 2 ogórki konserwowe „POLONAISE” 1 duży kawałek papryki marynowanej „POLONAISE” 4-5 łyżek majonezu 1 pełna łyżka posiekanego koperku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo(...)obieramy i kroimy w kostkę. Do miski z jajkami dodajemy odsączonego z oleju tuńczyka w kawałkach. Marynowaną paprykę i ogórki konserwowe kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy posiekany koperek i majonez. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy składniki. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku. Smacznego Polecam produkty POLONAISE : W ofercie znajdzie również inne produkty
Słodkie okruszkiczerwonej, 5 ogórków konserwowych, kilka kawałków papryki konserwowej ( 4-5 kawałków), 4 listki laurowe, 8 ziarenek ziela angielskiego, kolorowy pieprz ziarnisty ( można użyć również grubozmielonego pieprzu w zastępstwie), cytryna, olej. Przygotowanie: 1. Śledzie wymoczyć ( jeżeli używasz śledzi w oleju, nie ma konieczności ich moczenia). Pokroić na kawałki. 2. Cebule pokroić w paseczki. 3. Ogórki konserwowe pokroić w plastry
W kuchni u MonikiSkładniki : * 2 łagodne zupki chińskie plus przyprawy z torebki - bez tego oleju * podwójny filet z kurczaka * przyprawa gyros * 3 łyżki oleju rzepakowego * papryka czerwona * ogórki konserwowe * 2 duże łyżki majonezu Przygotowanie : Rozkruszamy zupki chińskie , wsypujemy przyprawy i zalewamy zagotowana woda tak żeby przykryła makaron. Ostawiamy aż wystygnie. Kroimy fileta w kostkę , posypujemy przyprawą gyros i odstawiamy na godzinę(...)lodówki. Smażymy i łączymy z makaronem. W kostkę kroimy paprykę czerwoną i ogórki konserwowe. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i mieszamy. Można dodać kukurydzę z puszki - ja nie miałam bo zapomniałam kupić i bez też była pyszna
Magiczne Życie Martyśledzia z jabłkiem , żurawiną. i innymi jeszcze składnikami. Warto wypróbować. Składniki: 4 szt. solonych śledzi 2 jabłka jeden ogórek konserwowy 2 łyżki cebulki perłowej 1 łyżka żurawiny 1 łyżka musztardy sarepskiej sok z jednej cytryny szczypta cukru szczypta czarnego pieprzu szczypta soli(...)łyżki oleju słonecznikowego Przygotowanie: Opłukałem śledzie, osuszyłem je do sucha, pokroiłem na kawałki. Żurawinę musztardę, sok z cytryny, przyprawy, olej oraz cukier wymieszałem. Ogórka konserwowego pokroiłem w kostkę. Jabłka obrałem ( ekologiczne ), usunąłem gniazda nasienne i pokroiłem w słupki. Przygotowane składniki przełożyłem razem z kawałkami ryby do miski i dobrze wymieszałem. Doprawiłem pieprzem i odrobiną
R'n'G KitchenSKŁADNIKI: 1/3 fenkułu 3 jajka na twardo 3 ogórki konserwowe 1 papryka 10 dag sera żółtego 1 0 dag ulubionej wędliny Sól i pieprz do smaku 2 łyżki musztardy delikatesowej 2 łyżki majonezu PRZYGOTOWANIE: Fenkuł myję i drobno siekam. Jajka na twardo obieram i kroję w kostkę. Paprykę myję, wyrajam gniazdo nasienne i kroję w kostkę. Ogórki konserwowe również kroję w kostkę. Ser żółty oraz wędlinę kroję w kostkę. Wszystkie składniki przekładam do miski. Dodaję musztardę i majonez oraz przyprawy. Mieszam ze sobą. Przed podaniem wkładam do lodówki na minimum 30 minut
Gotowanie Patkiłyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego Sałatka 2 garście mix sałat 1 Garść świeżego szpinaku 3 ogórki konserwowe 1 cebula 1 zupka chińska sam makaron 1 /2 puszki kukurydzy 10 dag sera żółtego 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki ketchupu Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE(...)Filet z kurczaka myję, nacieram przyprawami. Kroję w kostkę. Smażę na rumiano ze wszystkich stron. Studzę. Kukurydzę odcedzam. Ogórki konserwowe drobno siekam. Cebulę obieram i drobno siekam. Natkę myję i drobno siekam. Ser żółty kroję w kostkę. Szpinak myję i w razie potrzeby drobno siekam. Wszystkie składniki dodaję do miski. Łącze ze sobą. Dodaję jogurt, ketchup i sól
Gotowanie Patkipolewać w trakcie grillowania. Sos Panna Składniki: 1/3 szklanka natki pietruszki drobno posiekanej 1/3 szklanki świeżej Bazyli drobno posiekanej ¼ szklanki zielonych oliwek drobno posiekanych 2 ogórki konserwowe drobno posiekane 1 łyżka drobno posiekanej szalotki 1 łyżeczka papryki jalapeno drobno posiekanej 2 łyżeczki soku z cytryny/limonki około 200 gram Sardeli w oliwie 1 wyciśnięty ząbek czosnku ¾ szklanki oliwy z oliwek(...)extra virgin sól koszerna i czarny pieprz Przygotowanie: W misce umieścić: pietruszkę, bazylię, oliwki, ogórki konserwowe, szalotkę, paprykę, sardele i czosnek. Wszystko wymieszać z oliwą z oliwek a następnie z sokiem z limonki. Doprawić solą i pieprzem. Sos ten powinniśmy odstawić na około 30 minut aby smaki się ładnie połączyły. Najlepiej stosować go chwilę po przygotowaniu. Sos można przechowywać
naRuszcieSól · 1 łyżka przyprawy Gyros · Olej do smażenia · 4 ogórki konserwowe · 1 papryka czerwona · ½ puszki kukurydzy · 200 ml przecieru pomidorowego(...)żółtego Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz ogórki konserwowe, kukurydzę bez zalewy, pod koniec prużenia wlewamy przecier, doprawiamy chili. 3. Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie i kroimy w 2 cm plastry. 4. Panierujemy
Kulinarna Chwilafilet z kurczaka · 1 opak Mrożonki groszek z marchewką · 4 ogórki konserwowe · 1 papryka czerwona · 1 papryka żółta · 1 opakowanie Pomysł na kurczaka w sosie serowym(...)kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Na drugiej patelni prużymy groszek z marchewką na rozgrzanym oleju. 3. Do warzywa dodajemy pokrojone ogórki konserwowe oraz pokrojone w paski papryki. 4. Podlewamy szklanką wody i prużymy aż warzywa będą miękkie i łączymy z mięsem. 5. Pomysł na kurczaka w sosie serowym
Kulinarna ChwilaKawałki ryby w towarzystwie chrupiących konserwowych ogórków, wyrazistej cebulki niezwykle aromatycznych suszonych grzybów z pewnością będą hitem świątecznego stołu i zadowolą fanów popularnego śledzika. Składniki: 700g płatów śledziowych Matias w oleju 70g suszonych grzybów mix 8 ogórków konserwowych 4 cebule 8 łyżeczek koncentrat pomidorowego 4 łyżki oleju sól i pieprz Wykonanie: 1. Płaty śledziowe, odsączyć z nadmiaru oleju
Szalona Kuchnia Ewelinyogórki konserwowe 1/2 słoika czerwonej papryki konserwowej 1 puszka ananasa w plastrach 1 puszka kukurydzy 2 małe czerwone cebule 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Tortellini gotujemy w garnku z lekko osolonym wrzątkiem według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzamy, studzimy i wrzucamy do dużej miski. Wędzonego kurczaka i ogórki konserwowe kroimy
Smakowite Daniasię przechowuje w lodówce i nawet po kilku dniach świetnie smakowała jako dodatek do obiadu:-) Składniki: 4-5 średnich ziemniaków - najlepiej sałatkowych, na pewno nie mączystych 2 spore ogórki konserwowe 1 mała cebula czerwona pęczek koperku ewentualnie kilka gałązek świeżej kolendry dobry majonez - ok 3 łyżek pieprz, sól Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać ze skórki i pokroić(...)sporą kostkę. Najlepiej ugotować je dzień wcześniej i zostawić w mundurkach do wystygnięcia do następnego dnia. Cebulkę i ogórki konserwowe posiekać w drobną kostkę. Koperek i kolendrę również posiekać. Całość wymieszać dodając odrobinę pieprzu. Majonez dodałam przed samym podaniem, ponieważ po jakimś czasie ziemniaki wchłaniają majonez. Dopiero po wymieszaniu ziemniaków z majonezem posoliłam. Wcześniej lepiej nie solić
Ze smakiem bez glutenuSkładniki na warstwową sałatkę z tuńczykiem: 4 jajka por 3 ogórki konserwowe 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz puszka kukurydzy 150 g sera żółtego Sposób przygotowania sałatki z tuńczykiem - układamy warstwowo. Jajka gotujemy, studzimy. Białko drobno kroimy i układamy na samym dole miski. Por siekamy i układamy na białka. Następnie układamy drobno posiekane(...)ogórki konserwowe. Kolejną warstwą jest tuńczyk. Tuńczyka smarujemy majonezem, który posypujemy solą, oraz pieprzem. Na majonez wysypujemy kukurydzę. Następnie dajemy starty ser żółty. Ostatnią warstwą jest z drobno pokrojone żółtko. Życzę smacznego :) Spodobał Ci się mój post? Polub moją stronę na Facebooku i pozostań ze mną na dłużej: PaniDomowa Zobacz również: - sałatka z brokułów
Pani domowaCiekawa sałatka z marynowanymi grzybkami, ogórkami konserwowymi i innymi, charakterystycznymi dla domowych sałatek warzywami. Wszystkie jarzyny idealnie ze sobą komponują tworząc smaczną sałatkę idealną do podania np. ze śledzikami w śmietanie lub oleju. Sałatka z Marynowanymi Pieczarkami - Składniki: słoik marynowanych pieczarek 1 duży por puszka kukurydzy 400 g puszka groszku 300 g 3 średnie ogórki konserwowe
Słodka Strona