rozpoczynam od surówki, która co prawda została wchłonięta w pieleszach domowych, ale jestem przekonana, że będzie idealna na grilla. Składniki: 2 sałaty rzymskie mini (lub 1 lodowa) 4 ogórki konserwowe 2 marchewki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Sałatę kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski(...)Dodajemy do niej pokrojone w grubsze plasterki ogórki, starte na grubych oczkach marchewki, pokrojoną w kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek i poszatkowaną natkę. Musztardę mieszamy z jogurtem i wlewamy do warzyw. Sałatkę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki. Artykuł Surówka z sałatą, marchewką i ogórkami konserwowymi pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyporcja ma 269kcal (B/T/W- 9.87/6.17/20.69), sam placek bez serka i łososia ma zaledwie 190kcal i można dowolnie kombinować z nadzieniem. Spróbujcie Składniki: – 1 jajko – 60g ogórków konserwowych – 30g jogurtu naturalnego typu greckiego – 20g mąki żytniej razowej – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia – zioła i przyprawy wg smaku ( u mnie czubryca zielona, pieprz(...)wierzch się zetnie, na jedną połowę naleśnika wyłożyć ulubione dodatki, przykryć drugą połową i smażyć przez kolejne 1,5-2 minuty. Smacznego Artykuł Naleśnik żytni o smaku ogórków konserwowych pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki Armineszybko, to idealny przykład przystawki typu finger food. Jak przygotować pyszny Tatar ze śledzia na pumperniklu? Składniki: 2 podwójne marynowane filety śledziowe wraz z marchewką i cebulką 1 duży ogórek konserwowy, może być kupny jak nie macie domowych 😉 1 czerwona cebulka 2 łyżeczki majonezu ½ łyżeczki musztardy np. sarepskiej mini pumpernikiel czarny pieprz natka pietruszki Przygotowanie tatara ze śledzia marynowanego: Marynowane(...)śledzie razem z marchewką i marynowaną cebulą, ogórek konserwowy, oraz czerwoną cebulkę drobno siekamy i przekładamy do miseczki. Doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem i 1 łyżeczką majonezu, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy. Każdy mini pumpernikiel smarujemy sosem składającym się z mieszaniny majonezu i musztardy. Na posmarowanym sosem okrągłym pumperniklu nakładamy tatara ze śledzia np. łyżką do lodów, wtedy kanapki będą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmoim mężem bez pamięci. Polecam. Przepyszna. Składniki na sałatkę z porem (około 6 - 7 porcji): duży por (lub kilka małych) kawałki tuńczyka w puszce 3 jajka 5 ogórków konserwowych 1/2 puszki kukurydzy ser żółty około 100 g majonez (kilka łyżek) sól pieprz Ugotować jajka na twardo i odstawić do ostygnięcia. W tym czasie odcedzić kukurydzę i tuńczyka z zalewy(...)następnie przełożyć do miski. Pokroić ogórki konserwowe w drobną kostkę, a pora oczyścić (odciąć zbędne liście i końcówkę) i pokroić w cieniutkie paseczki. Dodać do wcześniej przygotowanych składników. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w kostkę (jak wolicie). Jajka pokroić w małą kostkę. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać
Karola gotujejajka 1 - 2 ogórki konserwowe 3 - 4 łyżki kukurydzy konserwowej 3 - 4 łyżki groszku konserwowego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka chrzanu sól i pieprz natka pietruszki pieczarki marynowane – małe PRZYGOTOWANIE: Marchewkę, ziemniaka, pietruszkę – gotujemy w mundurkach. Obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe kroimy również
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipodaną kolację. Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą SKŁADNIKI: 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym sól pieprz 1/3 pora (środkowa część) 4 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy koperek Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Pora pokroić na cieniutkie plasterki i dodać do miski. Ja przekładam pora najpierw(...)sitko i przelewam gorąca wodą. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Dodać majonez, musztardę i wymieszać. Doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Z wierzchu posypać posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimało, dlatego na sam „spód” tortilli wylądował jeszcze colesław 5 placków tortilli 10 paluszków rybnych 1 op. sera halloumi sałata strzępiasta 1-2 pomidory ogórki konserwowe mała czerwona papryka opcjonalnie – kilka łyżek surówki colesław (1/2 główki białej kapusty (szatkujemy, solimy i odstawiamy na około 15 minut, po czym dokładnie ugniatamy kapustę, by nieco zmiękła), cebula(...)kwaśnej śmietany 18 1 kopiasta łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka octu z białego wina 1 łyżeczka soku z cytryny pieprz do smaku Sałatę myjemy. Pomidory kroimy na plasterki. Ogórki konserwowe na plasterki. Paprykę kroimy na paseczki. Ser halloumi kroimy na plasterki. Skrapiamy olejem i smażymy na patelni grillowej do lekkiego obsmażenia. Paluszki rybne smażymy wg wskazówek zamieszczonych na opakowaniu
Smaki Na TalerzuWiosna idzie, idzie i...dojść nie może. Tęsknimy za słońcem, świeżymi warzywkami, prawda? Marzą mi się moje ukochane sałatki z pachnących pomidorów, ogórków i chrupiącej sałaty. Pochrupałabym marchewkę i rzodkiewkę. Echhh...Tymczasem trzeba zadowolić się tym, co mamy i co choć trochę ucieszy oko i podniebienie. Co powiecie na warzywa z jajkiem i szynką w galarecie(...)litr wywaru - może być rosół lub wywar z samych warzyw,żelatyna w ilości odpowiedniej do ilości płynu - wskazówki na opakowaniu,ugotowane warzywa z wywaru: marchewka, pietruszka, seler,groszek konserwowy,ogórki konserwowe,cieniutko pokrojona w plastry szynka,jajka ugotowane na twardo,zielona pietruszka.Wywar połączyć z żelatyną. Wlać trochę na dno foremki i odstawić do lodówki, żeby stężał. Następnie układać
Codzienna kuchnia niecodziennarewelacyjna sałatka na Wigilie i Święta przy, której się nie napracujesz. Ten przepis sprawdzi się na każda okazje. Składniki: 3 śledziowe filety wiejskie 1 mala cebula czerwona 1 duży ogórek konserwowy 2 jajka na twardo 1 mala puszka groszku 2 łyżki majonezu 1 lyzka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka musztardy 1 lyzka posiekanego koperku sol i pieprz do smaku Zapraszam również(...)film Wykonanie: Śledzie, cebule, ugotowane jajka i ogórka konserwowego, pokroić w kostkę. Przelozyc do miseczki dodać odcedzony groszek. Majonez, śmietanę, musztardę, posiekany koperek oraz przyprawy wymieszać ze soba i połączyć z pozostałymi składnikami. Całość dobrze wymieszać. Sałatkę podawać schłodzoną. Smacznego
Pani M - kuchnia smakowitaOgórki konserwowe to chyba jedne z najbardziej klasycznych przetworów, które lubiane są przez większość(...)bardzo proste w przygotowaniu, mają niepowtarzalny smak i bardzo szerokie zastosowanie. Jednak te sklepowe zdecydowanie nie mogą konkurować z tymi własnoręcznie przygotowanymi ogórkami w zaciszu domowej kuchni. Przygotowując […] Artykuł Ogórki konserwowe pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchnikawałków białej ryby, farszu warzywnego i sosu pomidorowego. 6. Ryba po japońsku , czyli smażona ryba w cieście naleśnikowym zalana pomidorowym sosem wraz z dodatkiem papryki i ogórków konserwowych. 7. Śledzie po sułtańsku to połączenie cebuli, rodzynek(...)zalewy pomidorowej. Pamiętajcie o tym, że takie śledzie najlepiej smakują na drugi dzień po przyrządzeniu, ponieważ rodzynki muszą napęcznieć. 8. Śledzie pod pierzynką - sałatka śledziowa z ziemniakami, cebulą, ogórkiem konserwowym, jajkiem i buraczkami. 9. Sałatka śledziowa z kiwi i jajkami . Według mnie słodko-kwaśne kiwi idealnie pasuje do słonego śledzia, dlatego jeżeli wcześniej nie jedliście takiej sałatki to zachęcam
Ugotowaćbardzo szybko, ponieważ w trakcie gotowania ryżu, możemy pokroić pozostałe składniki. Składniki: 1 woreczek ulubionego ryżu (100 g) 1 nieduża czerwona cebula 1 mała puszka kukurydzy 2-3 ogórki konserwowe 250 g paluszków krabowych surimi 1 pęczek koperku sól, pieprz 3-4 łyżki majonezu Przygotowanie: 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić i przesypać do miseczki. 2. Cebulę(...)obrać, pokroić w kostkę, dodać do ryżu. 3. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki. 4. Paluszki krabowe obrać z folii, pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do pozostałych składników. 5. Kukurydzę odsączyć z zalewy, przesypać do miseczki. 6. Do miseczki dodać majonez, umyty i posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Przykryć i odstawić na 30 minut
Danka PichciPrzepis na ten rodzaj ogórków konserwowych (w occie) jest u nas od roku. W ubiegłym zrobionych zostało kilka słoików "na próbkę". Jadał je najbardziej wybredny pod względem zdecydowanych smaków członek rodziny, co dowodzi, że są pyszne. Spotkałam się z określeniem, że są to ogórki po żydowsku, choć nie mam pojęcia, dlaczego. Niezależnie od nazwy zróbcie sobie kilka słoików
Weekendy w domu i ogrodzieSKŁADNIKI: 🍕🍕🍕 2 bagietki ok 30 cm Mix sałat Farsz 🍕🍕🍕🍕 1 puszka tuńczyka stek w oleju 2 mini papryki lub 1 duża 3 ogórki konserwowe 10 dag sera np. Gouda Sól i pieprz do smaku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy PRZYGOTOWANIE: 👉Tuńczyka odcedzam,dodaję do miski. Paprykę myję i kroję(...)kostkę. 👉Ser żółty kroję w kostkę. Ogórki konserwowe kroję w kostkę. 👉Wszystkie składniki łącze ze sobą. Dokładnie mieszam. Dodaję jogurt, majonez i musztardę. 👉Bagietkę przekrajam wzdłuż, nakładam farsz. 👉Piekę na rumiano ok 5 min w 180 stopniach. Podaję z mixem sałat
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI: 4 jajka 3 ogórki konserwowe 4 rzodkiewki 2 łyżki suszonego koperku Sól i pieprz do smaku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu PRZYGOTOWANIE: Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram a następnie za pomocą widelca ugniatam. Rzodkiewki myję i drobno siekam. Ogórki konserwowe drobno siekam. Wszystkie składniki ze sobą łączę. Następnie dodaję suszony szczypiorek
Gotowanie Patki