SKŁADNIKI: 6 płatów śledziowych solonych 3 ogórki konserwowe 2 szalotki 1 00-150ml oleju rzepakowego Sól, pieprz, suszony koperek PRZYGOTOWANIE: Płaty śledziowe mocze w ciepłej wodzie ok 2 godziny. Następnie kroję je w paski o grubości ok 2 cm. Szalotkę obieram i kroję w drobną kostkę. Ogórki konserwowe kroję w drobną kostkę. Wszystko łącze ze sobą. Dodaję olej i przyprawy. Mieszam. Przekładam do słoiczka i wkładam do lodówki na ok 2 doby. Smacznego. ... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...