pełnoziarniste 1 łyżka curry 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka mąki kokosowej 1/2 małej puszki mleczka kokosowego 1 łyżeczka ketchupu 1 łyżeczka musztardy Olej kokosowy do smażenia Sałata, ogórek konserwowy, cebula Przygotowanie: Kurczaka mielimy. Ugniatamy z curry, sosem sojowym, mąką kokosową i łyżką mleczka kokosowego. Formujemy dwa kotlety i smażymy na oleju kokosowym. Resztę mleczka kokosowego łączymy(...)miseczce z musztardą i ketchupem. Bułki kroimy na pół, spód smarujemy sosem na bazie mleczka kokosowego. Układamy sałatę, cebulę i ogórka konserwowego. Nakładamy kotlety, smarujemy ponownie sosem i przykrywamy bułką
Czarnawisienkaśledzika i tortillę a przygotowanie nie zajmuje więcej niż 20 minut. Składniki : 4 filety śledziowe a'la matias 3-4 placki tortilli 1 jabłko kwaśne 1 większy ogórek konserwowy zielona natka cebuli dymki 3 łyżki majonezu 2-3 łyżki gęstej śmietany 2 łyżeczki octu jabłkowego łyżeczka cukru łyżeczka soku z cytryny sól i pieprz Przygotowanie : Wymoczone i osuszone(...)płaty śledziowe kroimy w ok 1 cm kosteczkę Dodajemy pokrojone w kosteczkę i skropione sokiem cytryny jabłko Następnie pokrojony ogórek konserwowy i poszatkowaną natkę cebuli dymki Sos przygotowujemy z połączenia majonezu, śmietany i octu jabłkowego Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem Gotowy farsz nakładamy na placek tortilli i zawijamy w rulon. Wrapy zawijamy w folię i przechowujemy w lodówce. Podajemy
Mechanik w kuchniBardzo szybki i prosty w wykonaniu domowy sos tatarski. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 6 Składniki: 1 szklanka majonezu 2 jajka 10 dużych pieczarek marynowanych 1 ogórek konserwowy ½ cebuli czerwonej 1/3 szt. papryki konserwowej ½ pęczka szczypiorku ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować i wystudzić. Wszystkie składniki poszatkować. Wymieszać składniki z majonezem i doprawić
KuchniaWeDwoje.plryżem i szczypiorkiem to propozycja na przystawkę czy jako dodatek do bułeczki na śniadanie, jest pyszna i aromatyczna. Warto spróbować! Składniki: 100 g ryżu 5 jaj 3-4 ogórki konserwowe 1/2 cebuli 1/2 pęczka szczypioru 1/2 jabłka 3 ząbki czosnku 1 płaska łyżka musztardy Dijon 2 łyżki majonezu sól(...)pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonym wrzątku na sypko, zostawiamy do wystudzenia. Przesypujemy do miski. Jajka gotujemy na twardo, obieramy zimne kroimy w kostkę , tak samo ogórka konserwowego, cebulę i szczypiorek, oraz jabłko, mieszamy wszystkie składniki, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majonez i musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, całość mieszamy. Schładzamy przed podaniem
Wanilia i KardamonSkładniki: udka kurczaka 4 duże, woda 2 litry, włoszczyzna 1/4 pęczka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, jajka ugotowane na twardo 2 sztuki, ogórki konserwowe 2 sztuki, szczypiorek 1 pęczek, żelatyna 6 łyżeczek udka zagotować w małej ilości wody i tę wodę wylać - wlać 2 litry wody, dodać małą porcję włoszczyzny i gotować do miękkości udek(...)koniec gotowania dodać kucharka przestudzone udka obrać z kości, pokroić mięso na drobno, dodać pokrojone drobno ogórki konserwowe, jajka na twardo, szczypiorek, pieprz mielony do rosołu gorącego wsypać żelatynę i mieszając rozpuścić, wlać do mięska, wymieszać, galaretkę dać do miseczek lub zostawić w jednej dużej i zostawić do stężenia w lodówce na kilka godzin smaczna lekka galaretka
W Mojej Kuchni Lubięwedle gustu ..i tego co mamy w lodówce .. 50 dkg mięsa wieprzowego 20 dkg makaronu kokardki Mamma Mia 25 dkg pieczarek 1/2 słoika papryki konserwowej kilka ogórków konserwowych 1 cebula 2-3 ząbki czosnku puszka pomidorów sól, pieprz, wegeta listek, ziele Mięso pokroić w małe kawałki.Cebulę zeszklić,dodać pokrojone mięso i smażyć kilkanaście minut,następnie
Moje domowe kucharzenieSkładniki: -4 pokrojone w kostkę ogórki konserwowe -2 woreczki ryżu -1 mały słoik ketchupu -mała cebula pokrojona w kostkę -3 jajka ugotowane na twardo pokrojone w kostkę -2 łyżki majonezu -2 ugotowane filety z kurczaka pokrojone w kostkę -groszek konserwowy -warzywa do ugotowania piersi (marchew, pietruszka, seler) Sposób przygotowania: Piersi myjemy, wrzucamy go garnka. Zalewamy zimną wodą i wstawiamy(...)Podczas gotowania zbieramy szumowinę. Dodajemy umyte i obrane warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem. Piersi gotujemy aż będą miękkie a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Wszystkie wyżej wymienione składniki układamy warstwami: *ogórek konserwowy *1/2 woreczka ryżu *1/2 słoika ketchupu *cebula *1/2 woreczka ryżu *jajka *2 łyżki majonezu *1/2 woreczka ryżu *pierś z kurczaka *1/2 woreczka ryżu *1/2 słoika ketchupu *groszek konserwowy Smacznego
Magia jedzenia.gyrosa obsmażamy na oleju. Podlewamy odrobiną wody i dusimy chwilę do miękkości. Podczas, gdy mięso stygnie kroimy kapustę,ogórki.W szklanej salaterce przekładamy warstwami (kolejność wg uznania) mięso, kukurydzę, marchewkę, kapustę - sos majonezow-ketchupowy, ogórek konserwowy, znowu warstwę mięska, naszego sosu, wierzch posypujemy jajkiem startym na oczkach i posypujemy szczypiorkiem. Sałatka jest najlepsza po schłodzeniu 2h w lodówce
Walijskie Pichceniektórej przyrządzamy zrazy była miękka i delikatna, należy wcześniej ją zamarynować i odstawić na przynajmniej kilka godzin. Zachęcam do przygotowania mięsa dzień wcześniej. Do nadziewania moich zrazów użyłam ogórka konserwowego, cebuli, papryki oraz żółtego sera – to znakomite połączenie. Tutaj znajdziecie zdjęcia, na których pokazuję jak nałożyć farsz , a tutaj, jak zwinęłam roladki . Zachęcam do przygotowania tych smacznych i aromatycznych(...)Przepis na zrazy z karkówki Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 1,5 godziny + marynowanie Składniki 6 plastrów karkówki o grubości 1 cm 2 duże łyżki musztardy 2 ogórki konserwowe mała cebulka połowa papryki 20 g żółtego sera łyżka bułki tartej pół szklanki mąki szklanka bulionu - ewentualnie wody 2 liście laurowe 2 ziela angielskie ząbek czosnku łyżeczka tymianku sól
Kuchnia BazyliiSkładniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, sos pomidorowy 4 łyżki, pieczarki 5 sztuk/średnie, cebula 1 duża, parówki 5 sztuk/cienkie, ogórki konserwowe 3 sztuki, ser żółty 10 dag, kmin czarny Royal Brand - ile potrzeba ciasto francuskie rozwinąć i przenieść na blachę z papierem do pieczenia posmarować ciasto sosem ostrym pomidorowym, na sosie rozłożyć pokrojone pieczarki rozsypać pokrojoną cebulę, posypać(...)smaku kucharkiem, położyć cienkie parówki drobiowe przekrojone na połowę poukładać między parówkami przekrojone ogórki konserwowe, położyć cienkie pastry sera żółtego (użyłam morski), brzegi ciasta zawinąć do góry, posmarowac woda i obsypać kminem czarnym piekarnik nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, ciasto lekko wystudzić w chłodnym miejscu - pyszne, sycące ciasto francuskie z parówkami
W Mojej Kuchni Lubiępewno Wam zasmakuje. Składniki: 35 dag fileta z kurczaka 1 litrowy słoik marynowanych pieczarek 1 słoik mieszanki warzywnej-marchewka, kukurydza, groszek 3 jajka 3 ziemniaki 3 konserwowe ogórki 1 cebula 10 dag żółtego sera Papryka ostra do smaku 1 łyżeczka przyprawy do grosa Olej do smażenia Sól do smaku Słoiczek majonezu Pęczek natki pietruszki Pęczek koperku Pęczek(...)kurczaka pokroić w drobną kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa, usmażyć na niewielkiej ilości oleju na patelni, wystudzić. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej, mieszankę warzywną i ogórki konserwowe osączyć z zalewy, jajka, wystudzone ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, zieleninę posiekać razem. Okrągłą tortownicę wyłożyć folią spożywczą, ułożyć ściśle obok siebie pieczarki łebkami do dołu, posypać wymieszaną zieleniną
Wanilia i Kardamonhihiihih. Dziecku tez smakowalo, mimo ze sam sos byl dosc kwaskowy, z mocnym aromatem musztardowym.Penne z lososiem w sosie musztardowo-ogorkowymskladniki: 1 kubek makaronu penne 300g swiezego lososia 3 ogorki konserwowe 3 lyzki masla sol, pieprz 2 lyzeczki musztardy z calymi ziarenkami gorczycy okolo 50 ml smietany 300ml wody bulion w kostce - polowa koperek 1 lyzka maki do zaciagniecia sosu(...)wykonanie:Lososia kroimy w kostke i skrapiamy go cytryna, odstawiamy na bok.Na patelni rozgrzewamy 1 lyzke masla i podsmazamy na nim ogorki konserwowe pokrojone w slupki. Dodajemy 300ml wody i pol kostki bulionowej. Gotujemy okolo 3 minuty.Dodajemy smietane i 2 lyzki musztardy. Dokladnie mieszamy, doprawiamy pieprzem. Jak ktos musi to mozna osolic, ale uwazam, ze sol jest tu zbedna. Dorzucamy
Przysmaki KarolkiSkłada się z 3 prostych i dobrze Wam znanych składników, które z pewnością wiele z Was posiada w swoim domu. Do przygotowania sałatki potrzebujemy szynki, sera żółtego oraz ogórków konserwowych. Całość dopełnia sos na bazie majonezu i jogurtu naturalnego. Macie ochotę na szybką sałatkę? Sałatka w 5 minut będzie idealnym wyborem! Szybka, smaczna i bardzo łatwa w przygotowaniu(...)Można ją zrobić w niecałe 5 minut! PRZEPIS NA SAŁATKĘ W 5 MINUT Składniki 300 g szynki z kurczaka 300 g żółtego sera 5 ogórków konserwowych 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pieprz sól (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Wszystkie składniki na sałatkę ścieramy na tarce. Dodajemy majonez oraz jogurt naturalny. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem
Przepiski.plZobacz mój film z przygotowania sałatki Składniki – Sałatka tuńczyk z ryżem paczka ugotowanego ryżu basmati 200 g tuńczyka z puszki w kawałku papryka 2 jajka ugotowane na twardo ogórek konserwowy 200 g kukurydzy konserwowej 150 g jogurtu sól i pieprz Szukasz najlepszych przypraw do swojej kuchni? Zajrzyj tutaj. Zobacz też nasz przelicznik kuchenny . Przepis – Sałatka tuńczyk z ryżem(...)miski wsypujemy ugotowany i przestudzony ryż. Dodajemy tuńczyka i odsączoną kukurydzę. Paprykę czyścimy z nasion i kroimy w drobną kostkę. Również w kostkę kroimy ostudzone jajka i ogórek konserwowy. Wszystkie produkty dodajemy do miski. Na koniec do miski wlewamy jogurt. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy sola i pieprzem. No i gotowe. Szybko nam poszło, prawda? Jogurt naturalny możecie zastąpić majonezem
Kuchennyviral.plmąki pszennej Sól do smaku Szczypta cukru 15 ml oleju 100 ml wody średnio gazowanej Dodatki 2 kotlety mielone 2 papryczki słodkie czerwone 1 cebula czerwona 2 ogórki konserwowe Ser żółty ok 5 plastrów Natka pietruszki ok 3 łyżki Koncentrat pomidorowy 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE: Składnik ciasta łączymy ze sobą. Pozostawiamy(...)godziny w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Przykrywamy ściereczką. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Paprykę myję i kroję na plastry. Natkę drobno siekam. Ogórki konserwowe kroję w drobną kostkę. Cebulę kroję na piórka. Blachę polewam olejem a następnie kaszą manną. Ciasti dokładnie wyrabiam i przekładam na blachę. Smaruję koncentratem. Posypuję serem
Gotowanie Patki