Prosto , szybko i smacznie...ilość składników dowolna.. filety śledziowe papryka czerwona, żółta ogórek konserwowy cebula szczypiorek majonez Śledzie obrać ze skóry, pokroić w paseczki.Cebulę, paprykę i ogórka pokroić w kostkę.Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku
Moje domowe kucharzeniepotrzebowali: puszka tuńczyka duże kawałki w oleju lub wodzie puszka 400 g kukurydzy konserwowej około 150 g grzybów marynowanych – leśnych lub pieczarek 2 łyżki majonezu około 100 g ogórków konserwowych 4 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem: Sałatka z marynowanymi grzybkami Przygotowanie: Ugotowane i wystudzone jajka kroję na mniejsze kawałki. Ogórki
Uwaga Babcia GotujeTatar z cebulką i ogórkiem to dość specyficzne danie. Są osoby, które przepadają za tym rodzajem przystawki, ale też takie, które nie wyobrażają sobie zjedzenia surowego mięsa i jajka. Prawdziwy tatar jest przygotowywany ze świeżej, siekanej wołowiny, a nie mielony w maszynce. Taki też będzie(...)razem. Oczywiście, możecie kupić również w sklepie mięso już przygotowane do tatara. Sprawdź przepis na: Pad Thai z krewetkami Składniki 250g świeżej wołowiny / mięsa na tatar 2 ogórki konserwowe 1/4 łyżeczki musztardy 1 cebula 2-3 łyżki oleju 1 żółtko sól pieprz Domowy tatar z cebulką i ogórkiem – przepis Mięso siekamy dość drobno. Przekładamy do miski. Cebulę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!śledziowe Sos: 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 3 łyżeczki kaparów 2 ogórki konserwowe 5 sztuk pieczarek konserwowych 2 wiązki szczypiorku świeżo mielony czarny pieprz sól Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w wodzie około 1 godziny. Ogórki i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek szatkujemy. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą. Doprawiamy szczyptą soli
Qchnia po prostuSkładniki: 80 g makaronu w kształcie ryżu 70 g ziaren słonecznika 1 puszka kukurydzy konserwowej (waga po odsączeniu 285 g) 3 duże jajka 3 łyżki majonezu 3 średnie ogórki konserwowe (ok. 150g) 1 łyżeczka musztardy chrzanowej lekko ostrej sól i pieprz do smaku odrobina oleju do gotowania makaronu 3 małe gałązki natki pietruszki do ozdoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupiąca(...)dodatkiem odrobiny oleju). Po ugotowaniu przelać zimną wodą i odcedzić na sitku. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Obrać ze skorupek, a następnie pokroić w kosteczkę. Ogórki również pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Słonecznik uprażyć na rozgrzanej, suchej patelni. Ostudzić. Wszystkie powyższe składniki wrzucić do jednej miski, dodać majonez, musztardę oraz pieprz i sól
Kulinarne Przebojekonserwowych 10 szt czarnych oliwek 5 szt kaparów konserwowych 4 łyżki majonezu Przyprawy do smaku: sól, pieprz, oregano Przepis: Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie po ugotowaniu odcedzamy go i przekładamy do miski i zostawiamy do ostygnięcia. Gdy makaron jest już wystudzony dodajemy kukurydzę, pokrojoną w kostkę szynkę, paprykę konserwową , oliwki(...)kapary i ogórki. Całość dokładnie mieszamy z majonezem doprawiając sałatkę do smaku. Makaron gwiazdki firmy Międzybrodzki jest prześliczny! Idealnie nadaje się do sałatek - jest drobny, nie klei się i dodatkowo jest wyjątkowo efektowny. Polecam! insertCookd("d56c74f9292b4be71bae8b51cf5e04a2
Emcia PichciSkładniki: 200 g ryżu (jaśminowego) 200 g wędzonej piersi kurczaka 4 ogórki konserwowe 1 czerwona papryka 1/2 czerwonej cebuli 1/2 puszki zielonego groszku 4 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: Ryż gotujemy na sypko, studzimy. Kurczaka, ogórki, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Łączymy z ryżem i groszkiem. Dodajemy majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy
Qchnia po prostuSkładniki: 1/2 główki małej kapusty włoskiej 2 ogórki konserwowe 1 marchewka 1 mały por koperek 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz Sposób wykonania: Kapustę szatkujemy w drobne paski, oprószamy solą i odstawiamy na kilka minut. Odciskamy sok. Obraną marchewkę ścieramy na tarce razem z ogórkami
Qchnia po prostuSkładniki: 5 liści kapusty pekińskiej 6 ogórków konserwowych 1/3 pora 1 mała marchewka 1 puszka kukurydzy 1/2 pęczka grubego szczypioru 4 łyżki majonezu 1,5 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Z liści kapusty wykrawamy twarde, białe części i kroimy w paski razem z porem. Ogórki kroimy w półplasterki, marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Szczypior
Qchnia po prostuciasta do końca rurki -wtedy jest łatwiej wyjąć rurkę z upieczonego ciasta].Posmarować roztrzepanym żółtkiem .Piec przez około 15 minut w 220 stopniach. filety śledziowe papryka czerwona, żółta ogórek konserwowy cebula szczypiorek majonez Śledzie obrać ze skóry, pokroić w paseczki.Cebulę, paprykę i ogórka pokroić w kostkę.Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.Napełnić wystudzone rurki i udekorować
Moje domowe kucharzeniemajonezu. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 1 puszka tuńczyk w sosie własnym lub wodzie 200 g serka wiejskiego 4 jajka 3 małe ogórki konserwowe 2 łyżki ostrej musztardy ½ pęczka szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować. Pokroić w kostkę ogórka i jajka oraz posiekać szczypiorek. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą
KuchniaWeDwoje.plDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Zbliża się Wielkanoc , wiec podam prosty przepis na Sos tatarski . Składniki : 3 łyżki majonezu, 2 ogórki konserwowe, kilka grzybków marynowanych, łyżeczka musztardy lub chrzanu, ewentualnie sól i cukier ( puder ) do smaku, Przygotowanie : Ogórki pokroić w drobną kostkę ( można obrać ze skórki ), grzyby odsączyć z zalewy
Pysznosci Babci Basisałatka bez majonezu. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 1 puszka tuńczyk w sosie własnym lub wodzie 200 g serka wiejskiego 4 jajka 3 małe ogórki konserwowe 2 łyżki ostrej musztardy ½ pęczka szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować. Pokroić w kostkę ogórka i jajka oraz posiekać szczypiorek. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem
KuchniaWeDwoje.plkwaśnych ogórków. Nie wiem jak u Was, ale u mnie surówka z kapusty pekińskiej pojawia się dosyć często. Lubię zatem od czasu do czasu podmienić lub dodać jakiś składnik, aby nie było to wciąż to samo. Tutaj surówka z bardzo prostych, ogólnie dostępnych produktów. 1 mała kapusta pekińska 1 marchewka 1-2 jabłka 3-4 ogórki konserwowe
Smaki Na Talerzuskładniki* 1/2 opakowania makaronu w kształcie ziarenek ryżu* 50 dag szynki* 1 puszka kukurydzy konserwowej* 1 mały słoiczek papryki konserwowej* 4 ogórki konserwowe* średni słoik majonezuSposób wykonaniaUgotować makaron według przepisu na opakowaniu.Szynkę , paprykę, ogórki pokroić w kostkę, włożyć do miski, dodać makaron, oraz kukurydzę.Następnie dodać majonez i wymieszać, dodać nieco soli i pieprzu do smaku.Odstawi
Mix smaku