Pasta z makreli

Pasta z makreli

Pasta z makreli

Pomysł na pastę do kanapek na piątek. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 130 g makreli wędzonej 2 jajka 1 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 mała cebula 1 duży ogórek konserwowy ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Makrelę oczyścić z ości i przełożyć do miseczki, dodać posiekane jajka, majonez i musztardę. Cebulę i ogórka posiekać – przełożyć do reszty składników. Wszystko doprawić i wymieszać ze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.