ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:76/331)

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i porem 181

gotowa. Przepis przyda się tym ,którzy często przyjmują niespodziewanych gości. Składniki 2 białe części pora szklanka drobnego makaronu (typu zacierki) mała puszka kukurydzy mała puszka groszku konserwowego 4 ogórki konserwowe 2 jajka  2 puszki tuńczyka 250 g pomidorków koktajlowych pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pory kroimy(...)osączamy i studzimy. Makaron gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniu. Osączamy i przelewamy zimną wodą. Kukurydzę ,groszek i tuńczyka osączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo ,kroimy w kostkę. Ogórki obieramy ze skórki ,kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy w ćwiartki ,natkę siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski . Dodajemy majonez i dokładnie wszystko łączymy przy pomocy łyżki. Do smaku doprawiamy

R'n'G Kitchen
Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i brokułem 426

Składniki: 250g makaronu penne brokuł -1 sztuka czerwona papryka- 1 sztuka 1 udko wędzonego kurczaka czerwona cebula kukurydza konserwowa 2 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego typ grecki 2 łyżeczki musztardy sarepskiej pieprz ziołowy zioła prowansalskie około 2 łyżki czosnek granulowany 3 ząbki czosnku   Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Brokuł dzielimy(...)mniejsze różyczki i gotujemy również al dente, w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru. Udko obieramy, mięso kroimy w kostkę. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę, a cebulę w pół-piórka. Wszystko razem mieszamy, dodajemy kukurydzę i zioła prowansalskie. Sos:   Mieszamy majonez, jogurt i musztardę. Dodajemy drobno posiekany czosnek, pieprz ziołowy i czosnek granulowany . Zalewamy sosem składniki

Czerwona Porzeczka
Hamburgery według przepisu Magdy Gessler 717

świeża papryczka chili ½ łyżka kolendry ½ łyżka imbiru w proszku 4 łyżki oleju Odrobina sosu sojowego Gorczyca Pieprz Sól Dodatki: 6 bułek z sezamem 6 plasterków żółtego sera 3 ogórki konserwowe Pomidor Sałata Majonez, ketchup Wszystkie przyprawy umieszczamy w moździerzu i ucieramy na gładką masę. Papryczkę chili toczymy po stole ręką, rozcinamy i wysypujemy pestki. Kroimy drobno i dodajemy(...)między czasie rozkrajamy bułkę i podpiekamy chwilkę w piekarniku, po 2 minutkach kładziemy na spodniej stronie żółty ser i wkładamy jeszcze na minutkę. Wyciągamy. Układamy sałatę, mięso, pomidor, ogórek oraz majonez lub ketchup. Zamykamy bułkę i podajemy póki jest ciepła. U nas z dodatkiem frytek z piekarnika . Smacznego

Kolizje Smaków
Rolada serowa 374

sprawdzi się idealnie na ostatkowej imprezie. Składniki: 250 g żółtego sera 200 g serka ziołowego do smarowania 1/2 czerwonej papryki mały pęczek szczypiorku 100 g szynki 2 małe ogórki konserwowe pieprz Przygotowanie Ser żółty kroimy w plastry. Układamy je równo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia jeden lekko nakładając na drugi, tak aby tworzyły prostokąt. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

e-PrzepisyKulinarne
TARTA KEBAB-GYROS 156

Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 żółtko 120 g masła 50 ml zimnej wody 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1 filet z kurczaka 1/2 papryki 1 czerwona cebula 2 ogórki konserwowe Dagoma 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 3 jajka 2 łyżki mleka przyprawa kebab-gyros 2 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Ciasto: Do miski(...)łyżeczka) do momentu aż nie będzie surowy. Odsączamy na sitku i studzimy. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy na piórka. Ogórki odsączamy z octu i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie pokrojone składniki wykładamy na podpieczonym cieście. Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Dodajemy mleko, ok. 1 łyżeczkę przyprawy

Kuchnia MagdaLeny
Szybkie Danie A'la Gulaszowe 76

Składniki: 600 g mięsa wieprzowego lub wołowego 2 duże cebule 4 papryki konserwowe 6 ogórków konserwowych 2 łyżki suszonej mielonej papryki (1 ostra i 1 słodka) 4 ząbki czosnku 1 szklanka wody doprawić: oregano, bazylią i majerankiem wegeta i pieprz do smaku Przygotowanie: Mięsko umyć i pokroić w kostkę. Obsypać lekko papryką mieloną i posiekanymi ząbkami czosnku. Razem wymieszać(...)rozgrzaną patelnie z dodatkiem oliwy przerzucić mięsko i smażyć. W trakcie obrać i posiekać cebule, dodać na patelnię do mięska. Ogórki i paprykę pokroić z kostkę, dodaj na patelnię. Zmniejszyć ogień lub moc kuchenki. Do szklanki wody wsypać przyprawy, mieszać i wlać do patelni. Wszystko przemieszać i przykryć. Dusić około godzinki. Podawać z ryżem :) Smacznego

ClauditteMissCooking
Papryczki nadziewane 93

Papryczki nadziewane to super przekąska na imprezę :) Robi się je szybko, a smakują pysznie :) Można je nadziewać ulubionymi dodatkami. U mnie akurat pojawił się ogórek konserwowy, ale świetnie się tutaj sprawdzi także chrupiąca rzodkiewka. Jeszcze r The post Papryczki nadziewane appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Big Mac, czyli kulinarne grzeszki 211

Maca): 1 cała bułka do burgerów 1 spód bułki do burgerów 100g mielonego mięsa wołowego 1 mała cebulka, drobno posiekana szczypta soli szczypta pieprzu sałata lodowa, drobno posiekana ogórek konserwowy, pokrojony na plasterki ser tostowy (1 plasterek) sos do Big Mac'a ( http://my-culinaryart.blogspot.com/2014/03/sos-do-big-maca.html ) 1. Do miski wrzucamy mięso, cebulę, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Następnie dzielimy(...)dołu):    - dolna część bułki    - łyżka sosu do Big Mac'a    - sałata lodowa    - plasterek sera    - burger    - 2 plasterki ogórka    - druga dolna część bułki    - sos    - sałata lodowa    - burger    - górna część bułki Smacznego

My Culinary Art
Zupa a’la strogonoff 278

makaron też się idealnie w nią wkomponował. Pyszna, aromatyczna zupa a’la strogonoff, polecam serdecznie! Składniki: - 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka; - 20 dag pieczarek; - 3 ogórki konserwowe; - 1 duża cebula; - 1/2 czerwonej papryki; - 1 łyżeczka ostrej musztardy; - ostra mielona papryka, słodka mielona papryka, sól, pieprz - 4 łyżki koncentratu pomidorowego; - 1/4 szklanki śmietany 30% Wykonanie: Mięso pokroić(...)patelni, na której było smażone mięso podsmażyć cebulę, gdy będzie złota dodać paprykę oraz pieczarki. Podsmażyć, wrzucić do garnka z mięsem razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ogórkami. Do garnka dodać musztardę, koncentrat. Chwilę gotować, dodać śmietanę i doprawić do smaku. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl
Sałatka z kaszą jaglaną 344

Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej (nieugotowanej) 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 ogórki konserwowe 2 plasterki żółtego sera 5 plasterków szynki drobiowej 3 łyżki majonezu 1/2 łyżki oleju Sól, pieprz do smaku Przepis: Do garnuszka przelewamy 300 ml wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli i doprowadzamy do wrzenia. Następnie przesypujemy kaszę, dodajemy olej i gotujemy, co pewien czas mieszając, przez(...)minut. Po tym czasie przekładamy ugotowaną kaszę do miski i pozostawiamy do ostygnięcia. W tym czasie kroimy w drobną kostkę ogórki, ser oraz szynkę. Do kaszy dodajemy kukurydzę i pozostałe składniki. Całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku. Kasza jaglana jest źródłem witamin z grupy B (B1, B2, B6) oraz niacyny, składników mineralnych: magnezu, żelaza, fosforu, cynku oraz

Emcia Pichci
Sałatka gyros 88

Udostępnij Sałatka gyros – składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki przyprawy do gyrosa 1 / 2 białej cebuli 1 / 2 czerwonej cebuli 1 puszka kukurydzy 5 średnich ogórków konserwowych 1 czerwona papryka 1 mała kapusta pekińska lub sałata lodowa 5 łyżek ketchupu 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Dodatkowo: olej(...)smażyć za długo, aby pierś nie zrobiła się sucha. Gorące mięso przełożyć do naczynia z cebulą. Pozostawić do wystygnięcia. Na zimnym mięsie rozsmarować ketchup, na nim rozsypać odcedzoną kukurydzę. Ogórki pokroić w kostkę, wyłożyć na kukurydzy. W osobnej miseczce wymieszać majonez, śmietanę, oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Sos doprawić do smaku solą oraz pieprzem, następnie wylać

niecodziennikpary
Pita z kurczakiem i warzywami 195

ochotę, u mnie jako nadzienie wykorzystałem kurczaka i warzywa :)   Składniki :  filet z piersi kurczaka  1/2 papryki czerwonej 1/2 cebuli żółtej  1 pieczarka  2 ogórki konserwowe  kilka pomidorków cherry  mix sałata batawia  3 bułki pita z czosnkiem i kolendrą  sok z 1/2 cytryny  3 łyżki jogurtu greckiego naturalnego(...)końcem na drugim poziom na folii układamy kawałki pieczarki i papryki.  Cebulę żółtą siekamy w drobną kostkę, i parzymy wrzątkiem. Pomidorki cherry również parzymy i przekrajemy na pół. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Sałatę myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem. Pity podgrzewamy w piekarniku tak jak podaję instrukcja na opakowaniu. Sałatę batawia, pomidorki, cebulę i ogórki polewamy

Parowar Faceta
Zrazy z mięsa mielonego. Oszukane zrazy. 1919

czosnku 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka majeranku 1 małe jajko sól i pieprz do smaku 2 czubate łyżki bułki tartej 1 mała czerwona cebula 2 średnie ogórki konserwowe 1 mała czerwona papryka 6 łyżeczek musztardy chrzanowej 6 plasterków boczku wędzonego (ok. 100g) mąka pszenna do otoczenia zrazów olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zrazy z mięsa(...)części a z każdej uformować kulkę, którą następnie należy bardzo spłaszczyć (jak na płat zrazu). Każdy płat mięsa (zraz) posmarować łyżeczką musztardy, nałożyć plaster boczku, paseczek papryki, paseczek ogórka oraz kilka kawałków cebuli pokrojonej w piórka. Następnie zwinąć boki zrazów do środka i uformować zamknięty, podłużny klopsik z nadzieniem. Kolejno każdy zraz otoczyć w mące pszennej. Na patelni rozgrzać olej

Kulinarne Przeboje
Jajka faszerowane – grzybki na szczypiorkowej polanie 237

gustu. Można zaskoczyć domowników. Grzyby wiosną i to jeszcze na polanie. Polecam na śniadanie i oczywiście na Święta. Składniki: 6 jajek ( oczywiście można więcej ) Kawałek papryki konserwowej 1 ogórek konserwowy + jeden 6 pieczarek marynowanych 2 gałązki natki pietruszki Sól Pieprz Majonez szczypiorek Dodatkowo Mocna herbata Koncentrat barszczu czerwonego Wykonanie: W kubku zaparzamy bardzo mocną herbatę ( najlepiej zwykłą granulowaną ). Po zaparzeniu(...)zależności od wielkości jajka, żółtka wyjmujemy ) z szerszej strony. Czapeczki umieszczamy w przygotowanych płynach ( herbacie i barszczu ). Pozostawiamy do zafarbowania. Z pozostałych części wyjmujemy żółtka. Paprykę, ogórka, pieczarki i natkę pietruszki bardzo drobno kroimy. Łączymy wszystko z żółtkami. Mieszamy. Dodajemy majonez, przyprawiamy solą i pieprzem. Farszem napełniamy jajka. Ogórka korniszona kroimy na plasterki ( posłużą nam jako podstawa faszerowanego jajka ). Ogórkiem

Smaki Ewy