ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:82/331)

Sałatka z kaszą bulgur i wędzonym kurczakiem 585

swoje uwagi czy zdjęcia. Składniki 200 g kaszy bulgur 2 wędzone udka z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoik papryki konserwowej (500 g) 5 ogórków konserwowych 1 cebula 1/2 pęczka koperku 3-4 łyżki majonezu sól pieprz Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokroić w drobne kawałki. Kukurydzę oraz fasolkę odcedzić na sicie. Ogórki

O kuchni z uczuciem
Sałatka warzywna z fasolką i ryżem 130

fasolka czerwona konserwowa- 1 puszka por -kawałek ogórki konserwowe- 4 szt wędlina- 10 dag papryka konserwowa - kawałek zioła do sałatek czosnek -1 ząbek posiekany sól ocet winny- 1 łyżeczka pieprz kolorowy płatki suszonej cebuli Ryż wystudzony  wsypać do miski,  następnie dodać odcedzoną i przepłukaną fasolkę czerwoną. Ogórki i por pokroić w półplasterki, rzodkiewkę oczyścić, opłukać(...)pokroić także w  półplasterki. Wsypać do miski. Czosnek, obrać i posiekać drobno, wędlinę i paprykę konserwową w kostkę, połączyć z sałatką,  dodać zioła do sałatek sól, ocet winny, pieprz kolorowy , razem wymieszać, odstawić na co najmniej  pół godziny. Posypać płatkami cebuli

przepisy- Milki
Sałatka warzywna z fasolką i ryżem 155

fasolka czerwona konserwowa- 1 puszka por -kawałek ogórki konserwowe- 4 szt wędlina- 10 dag papryka konserwowa - kawałek zioła do sałatek czosnek -1 ząbek posiekany sól ocet winny- 1 łyżeczka pieprz kolorowy płatki suszonej cebuli Ryż wystudzony  wsypać do miski,  następnie dodać odcedzoną i przepłukaną fasolkę czerwoną. Ogórki i por pokroić w półplasterki, rzodkiewkę oczyścić, opłukać(...)pokroić także w  półplasterki. Wsypać do miski. Czosnek, obrać i posiekać drobno, wędlinę i paprykę konserwową w kostkę, połączyć z sałatką,  dodać zioła do sałatek sól,ocet winny, pieprz kolorowy , razem wymieszać, odstawić na co najmniej  pół godziny. Posypać płatkami cebuli

Camilla w kuchni
Sałatka z kapustą pekińską i kurczakiem 226

konserwowe - 3 szt jajka - 4 szt kapusta pekińska - 1/2 szt kukurydza konserwowa - 1 puszka sól i pieprz por - kawałek natka pietruszki majonez   kielecki Przygotowanie : Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, przerzucić na patelnię, obsypać dobrze przyprawą do gyrosa, usmażyć. Kapustę pekińską drobno pokroić, lekko posolić, odstawić na godzinę. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Paprykę, ogórki

Kuchnia Danusi
Sałatka z uszek 383

barszczu czerwonego, teraz postanowiłam użyć go do sałatki :) Składniki: - 1 opakowanie uszek z mięsem (tortelini)  - 1 puszka kukurydzy - 1 słoiczek selera konserwowego - 1 pęczek pietruszki - 3 ogórki konserwowe - 2 małe ząbki czosnku - majonez Przygotowanie: Tortelini gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy. Ogórki kroimy w kosteczkę a czosnek przepuszczamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy solą

Zainspirowana w kuchni
HIT ! SAŁATKA KEBAB 803

można wykorzystać w kuchni, ale i do pięknych zdjęć znajdziecie TUTAJ . Serdecznie zapraszam na stronę sklepu 💗 ~~PRZEPIS~~ kapusta pekińska 1 duża szt.  papryka konserwowa 4 duże połówki ogórki konserwowe 4-5 szt.  filety 2 szt.  przyprawa do gyrosa 2 łyżki olej do smażenia cebula czerwona 1/2 szt.  Sos majonez 3 łyżki jogurt grecki

Kuchnia Paulettes
Sałatka z kuskusu z serem feta 348

kuskusu z serem feta Składniki: 1 szklanka kuskusu 1 szklanka bardzo gorącej wody 1 mała papryka: czerwona, zielona, żółta 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 mały słoiczek ogórków konserwowych 1 spora garść fety w kostkach* sól, pieprz 1 mała łyżeczka curry 1 łyżeczka papryki ostrej pół szklanki jogurtu naturalnego 1 duża łyżka ostrej musztardy odrobina wasabi (opcjonalnie) *wedle upodobania

Tagebuch po polsku
Ogórki konserwowe, receptura z lat 70. 361

ogórków małosolnych, zwolenników kiszonych i zwolenników konserwowych. My osobiście kiszone stawiamy na samym końcu. Jesteśmy fanami małosolnych i konserwowych. Małosolne wybieramy wtedy, gdy jest na nie sezon. Przez resztę roku zajadamy się konserwowymi. A od czasu do czasu, gdy nas zachcianka najdzie, sięgamy po kiszone. Dzisiaj mamy dla Was prawdziwy rarytas. Ogórki konserwowe według receptury sprzed dobrych

Marder&Marder Manufacture
Sałatka z chińskich zupek wersja II 274

Składniki: 2 opakowania zupki chińskiej ostrej puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli pół litrowy słoik papryki konserwowej pół litrowy słoik ogórków konserwowych 4 - 5 jajek podwójna pierś drobiowa przyprawy: papryka ostra , przyprawa do gyrosa lub do czerwonego mięsa majonez Sposób wykonania: Makaron z zupek chińskich pokruszyłam na drobno, dodałam przyprawy ( znajdujące się w środku wraz z olejem ) wsypałam kukurydzę razem(...)kosteczkę, podsmażyłam  z przyprawą do czerwonego mięsa ( można też użyć przyprawy do grilla, lub gyros ), przestudziłam, włożyłam do makaronu. Jajka ugotowałam obrałam, pokroiłam w kostkę wraz z ogórkami i papryką, dodałam do makaronu. Wszystko razem dokładnie wymieszałam z dodatkiem majonezu. Ja do swojej sałatki wlewałam także troszkę wody z papryki a do smaku dodałam paprykę ostrą

Darcia w kuchni
Sałatka kalafiorowo-jajeczna 197

Sałatka szybka do przygotowania, a smaczna i pożywna. Składniki: 1 kalafior (może być mrożony) 5 jajek 1 puszka groszku konserwowego 20 dag sera żółtego ogórki konserwowe (dałam cały słoik) pęczek szczypiorku majonez sól, pieprz Kalafiora ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Ogórki i ser żółty pokroić w kostkę. Groszek odcedzić od zalewy i dodać do ogórków

talerz przyjemności
Ryba po japońsku 130

łyżki octu 4 łyżki cukru 1 i 1/3 szklanki wody 7 czubatych łyżeczek koncentratu pomidorowego sól i pieprz Składniki dodatkowe: 1 słoik papryki konserwowej ( duży ) 1 słoik ogórków konserwowych ( około 300 g bez zalewy ) olej 3 średnie cebule (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ryba po japońsku sposób wykonania: Filety zamrożone trzeba dobrze odmrozić. Rybkę kroimy na kawałki ok. 5 cm. Rybkę(...)złoty kolor. Rybkę wykładać na papier, aby odsączyć ją z nadmiaru tłuszczu. Następnie cebulkę kroimy w piórka. Przygotować drugą patelnię i usmażyć cebulę na małym ogniu do zeszklenia. Ogórki z papryką należy pokroić w cienkie paski takie około 4 cm. Przygotować garnek do zalewy. Wkładamy do niego wszystkie składniki na zalewę i zagotowujemy. Doprawić solą i pieprzem. Gotujemy przez

Olcia gotuje!
Wakacje :) 155

mówią "ile zabierze") pieprz sól zioła (my dodaliśmy tymianek) Sos  Tzatziki : 1 duży jogurt naturalny typu greckiego (my preferujemy z Biedronki) 2 średnie ogórki gruntowe 1 średni ogórek konserwowy 2 duże ząbki czosnku 1 łyżka majonezu pieprz sól Grecka sałatka : 1 sałata lodowa  2 średniej wielkości pomidory 1 większy ogórek gruntowy 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1/2 czerwonej(...)tworzymy z nich placuszki średnicy ok. 8 cm.  Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy na złoty kolor. Sos : Do miseczki na większych oczkach tarki ścieramy ogórki ze skórką (wcześniej dobrze umyte pod ciepłą wodą). Dodajemy zmiażdżony czosnek i łyżkę majonezu, doprawiamy pieprzem i solą. Wszystko mieszamy i gotowe :) w innej wersji możemy dodać posiekany koperek. Sałatka

vegetanie
Ryba po japońsku 180

ryby jest idealne do panierowania i smażenia. Składniki: co najmniej 0,5 kg świeżych filetów, np. z dorsza 1 duży słoik papryki konserwowej pół duże słoika ogórków konserwowych 2-3 małe cebule olej do smażenia  ciasto  3/4 szklanki mąki 1 jajko 1/2 szklanki wody sól, pieprz zalewa 2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju 4 łyżki octu(...)naczynia żaroodpornego. W międzyczasie przygotować zalewę: do małego rondelka wlać olej, wodę, ocet, ketchup i koncentrat pomidorowy. Przyprawić solą oraz pieprzem. Gdy zalewa zacznie wrzeć - gotować ją kilka minut. Ogórki, paprykę oraz cebulę pokroić w drobną kostkę. Jeśli nie lubicie surowej cebuli to po pokrojeniu radzę ją przesmażyć na patelni. Na upieczone filety z dorsza układać cebulę, paprykę oraz

Ugotować
Sałatka z porem, ogórkami, groszkiem i kiełbasą szynkową 1179

SKŁADNIKI: 1 por, 4 ogórki konserwowe, 1/2 puszki groszku konserwowego, 250g Kiełbasy Szynkowej Wieprzowej  Hańderek, 4 jajka, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Następnie pora odcedzam i studzę.  2. Kiełbasę szynkową oraz ogórki kroję w małą kostkę. Groszek konserwowy odsączam

Tradycyjna kuchnia Kasi