Składniki: 200g majonezu, 200g jogurtu naturalnego, sól, pieprz cytrynowy, 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, 5 mniejszych ogórków konserwowych, 1/2 cytryny. Przygotowanie: Ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać do nich majonez, jogurt, musztardę, wyciśnięty sok z cytryny, sól, pieprz i wymieszać. Smacznego
W kuchni u MonikiOgórki konserwowe, czy kiszone, świeży ogórek na kanapkę, czy mizeria- owszem, ale zupa? Nigdy. Aż trafiłam na przepis pochodzący z "Oliwii" i sprawdziła w internecie, czy takie przepisy znajdę. A owszem, znalazłam i postanowiłam, że też wypróbuję taką wersję zupy. I jest! Świeża, kremowa po prostu pyszna:) Składniki: 1 litr wywaru mięsno-jarzynowego 1/2 kg świeżych ogórków
Bea(u)ty kitchenszklanki mąki szczypta soli 2-3 łyżki oleju Farsz: 0,5 kg piersi z kurczaka przyprawa gyros lub inna do kurczaka kawałek świeżej lub konserwowej papryki 5 małych ogórków konserwowych 5 łyżek tartego żółtego sera szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Panierka: jajko + mleko bułka tarta Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki. 2. Piersi pokroić
Kuchnia domowa Aniszczególnie dla dzieci. Składniki: 6 jajek 100g szynki łyżka majonezu łyżeczka chrzanu 12 goździków (ja dałam ziele angielskie, dlatego trudno było moim oczom utrzymać się ) 3 rzodkiewki kilka plasterków ogórka konserwowego 6 plasterków zielonego ogórka sól, pieprz Wykonanie: Jaja gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy, z każdego ścinamy wierzchołek, tak aby widać było żółtko.Łyżeczka wydrążamy żółtko, siekamy je wraz
Walijskie PichcenieOgórki z papryką idealnie pasują do kanapę, pięknie się prezentują na półmiskach z wędlinami, a słodko kwaśnym smakiem podkreślą nie jedną potrawę. Bardzo dobra alternatywa dla ogórków konserwowych. Składniki: 2 kg. ogórków 1/4 kg. cebuli 1 czerwona papryka 1 żółta papryka gorczyca liść laurowy ziele angielskie pieprz w ziarenkach Zalewa: 1,5 szklanki octu 5 szklanek
RAROSSAsól do smaku kawałek kapusty pekińskiej sos do hamburgerów – kupny lub domowy (przepis poniżej) szczypiorek olej do podsmażenia Na domowy sos hamburgerowy: 6 łyżek majonezu 2 małe ogórki konserwowe 1 duża cebula 2 płaskie łyżeczki musztardy 3-4 spore szczypty czosnku granulowanego 3-4 spore szczypty słodkiej papryki 1 łyżeczki octu winnego 1 płaska łyżeczki cukru Przygotowanie(...)naczynia, w którym podamy sałatkę. Cebulę kroimy w kosteczkę lub piórka i wykładamy na warstwę mięsa. Na to nakładamy warstwę ketchupu (nie za grubą). Zielonego ogórka (obranego) i kiszone ogórki kroimy w kostkę i wykładamy na warstwę ketchupu. Na to wykładamy warstwę kukurydzy. Następnie dajemy warstwę majonezu (grubszą niż warstwa ketchupu). Na to warstwa sosu do hamburgerów (ilość
Słodkie okruszkiproduktami.Wszystko bardzo smaczne i szczerze polecam . Dzisiaj wypróbowałam jeden z produktów . Oto co przygotowałam . Składniki: tuńczyk w oleju kawałki 1 puszka groszek konserwowy z puszki 3 łyżki ogórek konserwowy 2 szt majonez 1 łyżka kiełki z lucerny i rzodkiewki zielona cebulka Przygotowanie: Z tuńczyka odsączyć olej . Przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem . Dodać ogórek obrany z skórki
Ala piecze i gotujedodałam) ogórek kiszony ugotowane jajka jabłko majonez/jogurt musztarda dijon sól pieprz Ilość składników zależy od ilości sałatki. Dodawałam kolejno,drobno pokrojone: pietruszkę i seler marchewkę pora kukurydzę konserwową ogórek kiszony (obrany ze skórki) jajka jabłko Składniki wymieszałam. Dodałam sól,pieprz,łyżkę musztardy dijon, łyżkę majonezu i łyżkę jogurtu bałkańskiego. Sałatka gotowa, idealnie pasująca do kanapek. Nie tylko od od święta
potrawyregionalnepropozycja na te święta to sałatka brokułowo - jajeczna. Składniki: - 2 brokuły - 10 pieczarek marynowanych - 6 jajek ugotowanych na twardo - 200 g szynki konserwowej - 1 puszka kukurydzy - 4 ogórki konserwowe sos - 6 łyżki majonezu - 6 łyżki jogurtu naturalnego - 5 ząbki czosnku - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Brokuły obgotowujemy w osolonej wodzie. Pieczarki, jajka, szynkę i ogórki kroimy
Zainspirowana w kuchnilubimy. Ja lubię je jeść "solo" a także jako dodatek do kotleta lub podgrzanej frankfurterki. Składniki: 200 g makaronu w kształcie ryżu orzo 200 g szynki konserwowej 1 ogórek sałatkowy 4 łyżki groszku konserwowego 2 łyżki koperku 1 ząbek czosnku 2 łyżki śmietany gęstej18% 3-4 łyżki majonezu sól himalajska pieprz kolorowy Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie(...)dente. Ogórek obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki czyli makaron, szynka, ogórek, groszek konserwowy, koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać. Dodać śmietanę, majonez i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku i odłożyć na 2-3 godziny do lodówki by smaki się przegryzły. Po wyjęciu z lodówki spróbować i ewentualnie
Ala piecze i gotujeogórki konserwowe lub kiszone 3 czubate łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Jajka ugotować na twardo i również ostudzić. Następnie pokroić je w kosteczkę. Kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy. Odmierzyć połowę puszki. Ogórki odsączyć i pokroić w kostkę. Tuńczyka
W kuchni bez szafekwspaniałą zbitą strukturę, dzięki czemu świetnie się kroi w kosteczkę. Składniki: 250 g szynki tradycyjnej Hańderek 1 puszka konserwowej kokurydzy 1 puszka konserwowego groszku 4 jajka 3 ogórki konserwowe 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 4 łyżki majonezu szczypta kurkumy sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w niedużą kosteczkę, podobnie szynkę
Gosia gotujewidth:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z serkiem wiejskim i groszkiem konserwowym – Składniki: 1 kawałek ogórka zielonego – ok. 11 cm 1 opakowanie serka wiejskiego – 200g 3 łyżki(...)groszku konserwowego – ok. 45g 8 pomidorków koktajlowych kilka gałązek koperku kilka gałązek szczypiorku sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z serkiem wiejskim i groszkiem konserwowym – Wykonanie: Ogórka umyć, osuszyć, pokroić na półplasterki. Pomidorki koktajlowe umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki. Groszek konserwowy odsączyć z zalewy. Serek wiejski odsączyć z nadmiaru śmietanki. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać
Kulinarne Przebojeokoło 1 l) 30 dag sera morskiego 30 dag szynki drobiowej puszka kukurydzy konserwowej puszka czerwonej fasoli konserwowej słoiczek 0,5 l papryki konserwowej słoiczek 0,5 l ogórków konserwowych 5 jajek słoiczek majonezu - 0,5 l sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ryg ugotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem soli, zostawić do przestygnięcia. Jajka ugotować na twardo
Poezja Smaków - blog kulinarnyjajka kukurydza konserwowa groszek konserwowy ogórek zielony marchewka cebula papryka konserwowa lub świeża majonez jogurt naturalny sól, pieprz Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować .Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić.Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy.Marchewkę ugotować i pokroić w kostkę.Cebulę, paprykę i ogórki też pokroić w kostkę Wszystko
Moje domowe kucharzenie