choć raz, to na zawsze zagości w Waszej kuchni. Składniki (2 porcje): tuńczyk w sosie własnym (konserwowy), 180g po odsączeniu, 200g czerwonej fasoli z puszki (masa netto), 4 ogórki konserwowe, 1/2 pęczka szczypiorku, 1/2 białej cebuli, 150g jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, szczypta soli i pieprzu. Sposób przygotowania Najpierw fasolę przepłucz na sitku, a tuńczyka odsącz. Następnie cebulkę
Natka PietruszkiSzybka, pyszna i idealna na Wielkanoc pasta z buraków. Jeśli do buraków dodamy ogórka konserwowego i chrzanu to pasta jest znakomita, polecam. Pasta, ogórek i buraki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebyłby doskonały nawet na świąteczny stół, czy inne uroczystości. Spróbujcie sami, polecam :) Składniki - 7 pałek z kurczaka ( lub inne dowolne części ) - 25 dag pieczarek - 3 duże ogórki konserwowe po żydowsku od ORZECH - 3 łyżki zalewy z ogórków j/w - 3 łyżki keczupu premium od Folwark - 2 łyżeczki czosnku mielonego - 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej - łyżeczka papryki ostrej mielonej
Kuchnia z widokiem na ogródulubiony szef kuchni robił taki szybki niezwykle prosty i pyszny sos z 1/2 małej cebulki lub dwie szalotki. posiekana natka pietruszki w ilości według uznania 2 lub 3 ogórki konserwowe przyprawy według uznania majonez Drobniutko posiekać cebulkę, natkę, ogórek, wymieszać z majonezem i przyprawami .:) Smacznego
Piekarz-Kucharz-Garkotłuktutaj ) tym razem na słono. Sałatka ta ma podobny minus co poprzednia również szybko znika ze stołu :) Składniki: 1 średni por, 1 słoik selera, 1 puszka kukurydza, kilka ogórków konserwowych, ok 400 g szynki, majonez. Przygotowanie: pora, szynkę, ogórki, pokroić. Dodać odcedzoną kukurydzę i selera. Dołożyć majonez i wymieszać
Państwo Wojtczuk gotująjogurtem naturalnym z musztardą, by sałatka była lżejsza) Składniki na 1 porcję: 2 jajka ugotowane na twardo ½ awokado ½ łyżeczki musztardy 1 łyżka jogurtu naturalnego ¼ małej czerwonej cebuli 1 mały ogórek konserwowy sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Cebulę i ogórka pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół oraz obrać, a następnie pokroić w kostkę. Obrane jajka również pokroić
Fabryka pomysłówNajlepsze, jakie kiedykolwiek jadłam. Ogórki konserwowe czy marynowane niektórzy nazywają korniszonami, a korniszon to ogórek w zalewie octowej ale uprzednio zakiszony. Ponieważ posiadam w spiżarce trochę przetworów, to w najbliższym czasie zagoszczą na blogu. W końcu lato to czas wekowania! Składniki: • ogórki gruntowe małe • kilka małych marchewek • koper
To co kochamStary,sprawdzony i niezawodny mój przepis na ogórki konserwowe słodko-kwaśne ok. 2,5 kg średnich ogórków 2 marchewki 2 ząbki czosnku kawałek korzenia chrzanu kilka baldachów kopru 2 łyżki gorczycy zalewa: 8 szkl. wody 2 szkl. octu 10% 1 szkl. cukru 2 łyżki soli kamiennej do przetworów 1 łyżka ziaren ziela angielskiego 5-6 liści
Kolorowa kuchnia ElkiWitam Kochani tego letniego pogodnego dnia :-) Dziś chciałabym wam przedstawić jeden z moich ukochanych przepisów, a mianowicie przepis na ogórki konserwowe. Korzystam z niego od zawsze, nigdy nie robiłam ogórków według innego przepisu, a nawet jeśli robiłam to nie smakowały tak jak te. Przepis jest prosty, a ogórki są rewelacyjnie chrupkie, nie miękną -są idealne. Wykorzystuję
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukonserwowych ser feta ok 150 g 1 por 1 ogórek świeży 2 ząbki czosnku 250 ml jogurtu naturalnego sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filety z kurczaka kroję na małe części przyprawiam i dodaję sos sojowy następnie smażę. Do dużej miski wkładam jarmuż. Następnie ser feta drobno rwę albo kroję. Następnie drobno kroję pora. Dodaję rukolę. Ogórki
Gotowanie PatkiSałatka "na ostro". Szybka. Składniki 1 słoiczek tartego chrzanu 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 200 g sera żółtego / ulubionego/ 6 jajek kilka średnich ogórków konserwowych majonez musztarda sól pieprz Przygotowanie Jajka ugotowałem na twardo. Pokroiłem w drobna kostkę. Ser natomiast w słupki. Jajka ugotowałem na twardo. Pokroiłem w drobna kostkę. Ser natomiast w słupki. Ogórki
R'n'G Kitchenśrednie ogórki konserwowe* 1 pęczek natki pietruszki* inne dowolne składniki np kukurydza konserwowa* bagietki, bułki lub chleb* sól, pieprz ziołowy* ketchupSposób wykonaniaPieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na oleju, pod koniec dodać nieco soli i pieprzu. Wędlinę pokroić dość drobno i osobno podsmażyć. Pokroić cebulkę na piórka, paprykę w paseczki, posiekać natkę pietruszki, ogórki pokroić w półplasterki .(Można jeszcze(...)jeszcze innych dodatków np: kukurydza, groszek konserwowy, oliwki i co jeszcze komuś wpadnie na na myśl, dlatego własnie śmieciuchy, że bazę stanowią pieczarki i ser, a reszta to już pełna dowolność)Wszystkie składniki dodać do gorących pieczarek.Dodać również wędlinę. Ser zetrzeć na tarce.Część można dodać do letniego farszu.Farsz można nakładać na połówki bułek, bagietki lub kromeczki chleba.Na bułki
Mix smaku