Babka serowa – wytrawna babka z twarogu

Babka serowa – wytrawna babka z twarogu

Babka serowa – wytrawna babka z twarogu

Wytrawna babka serowa z twarogu z papryką i ogórkami, korzeniami sięgająca czasów PRLu. W oryginalnym przepisie był dodatek cebuli, ja ją pominęłam. Oczywiście można ją dodać. Na tę ilość produktów należy wziąć 1/2 cebuli. 250 g chudego twarogu, 50 g sera żółtego, 120 ml jogurtu typu greckiego, 1/2 czerwonej papryki, 1 ogórek konserwowy (u mnie ogórki z curry ), 15 g żelatyny, mielona papryka słodka i ostra, sól, Paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Oba sery zemleć w maszynce do mielenia. Następnie utrzeć z j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję