mięso mielone - 22854 przepisów (strona:417/1524)

Ciasto z mięsnym nadzieniem 830

jajko 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju 250 ml ciepłej wody 21 g drożdży (ukroiło mi się 23 g więc tyle dałam;) Nadzienie: 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1/2 papryki czerwonej 1/2 cukinii 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 szkl. passaty pomidorowej 250 g pieczarek kilka dużych ogórków konserwowych 1-2 łyżki musztardy około(...)plasterki. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę oraz cukinię wraz ze skórką kroimy w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę. Smażymy, aż do zeszklenia. Dodajemy mięso, mieszamy. Gdy mięso straci różowy kolor dodajemy czosnek oraz paprykę. Smażymy kilka minut, po czym dodajemy cukinię i pomidory z puszki wraz z zalewą (można też podlać całość około 1/4 szkl

Smaki Na Talerzu
Ale Meksyk! #1 Enchiladas con carne 263

Można w niej znaleźć mięso wołowe, kurczaka, mnóstwo warzyw i bezsprzecznie paprykę chili. W końcu nazwa do czegoś zobowiązuje, bo enchilar  oznacza dodać paprykę chili .  Mnie się jakoś nie chciało bawić w ruloniki, postanowiłam przygotować enchiladę w formie tortu z tortilli. No i nie miałam też papryczki chili, zamiennikiem było mielone chili i to w zalewie(...)400g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów w zalewie z chili 1 mała puszka pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy starty żółty ser przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, chili, oregano, Warstwa mięsna Cebulę podsmażyłam na patelni na oliwie, po chwili dodałam starty czosnek. Następnie wrzuciłam mięso mielone

bastalena
Kofty z jagnięciny 114

bliskowschodniej, bałkańskiej czy środkowoazjatyckiej. W najprostszej postaci kofty to po prostu kulki mielonego mięsa - wołowego, drobiowego, jagnięcego, baraniego, wieprzowego lub mieszanego - zmieszanego z przyprawami i cebulą. Rodzaj mięsa może zależeć od regionu - w krajach muzułmańskich nie spożywa się wieprzowiny, z kolei w Indiach - wołowiny. Mięso często mieszane jest z innymi składnikami, takimi jak ryż, kasza, warzywa czy jajka(...)chwilę. O tym, jak ją przygotować możecie przeczytać tutaj . Kofty z jagnięciny - przepis na 4 sztuki Do przygotowania koft będziesz potrzebować: 500g mielonej jagnięciny, przyprawę baharat , 2-3 łyżki zimnej wody, łyżkę oleju rzepakowego. 1. Mięso wymieszaj z przyprawą i wyrób na jednolitą masę. 2. Kotleciki uformuj na patyczkach do szaszłyków. 3. Na patelni rozgrzej olej i usmaż kofty

Z notatnika dietetyka
Kotlety mięsno - kalafiorowe 136

Tradycyjne mielone można urozmaicić na rożne sposoby. Bardzo lubię kalafior, więc jego dodatek jest wszędzie mile widziany. Dzisiaj proponuję połączenia kalafiora z mięsem mielonym, co zaowocuje wspaniałymi kotlecikami, które można upiec lub usmażyć. U mnie były w dwóch wersjach i przyznam, że  smakują doskonale. Podane z sosem jogurtowo koperkowym. SKŁADNIKI: 80 dag mięsa zmielonego wieprzowego

W kuchennym oknie Ewy
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym 187

Składniki: 1 kg mięsa z udźca indyka 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżka oregano 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka mielonego pieprzu ziołowego 2 łyżki sosu sojowego 2 jajka 6 łyżek bułki tartej 500 ml bulionu warzywnego 500 ml przecieru pomidorowego(...)mały koncentrat pomidorowy olej do smażenia cebuli 1/2 łyżeczki cukru sól Sposób wykonania: Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Pod koniec smażenia dodajemy zmiażdżony czosnek. Mięso mielimy a następnie dodajemy do niego przesmażoną cebulę, jajka, bułkę tartą, sos sojowy, oregano, paprykę w proszku, pieprz i sól. Wszystko razem wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Zmoczonymi w zimnej wodzie

Qchnia po prostu
Faszerowane pomidory 116

około 8 pomidorów): 8 średniej wielkości pomidorów malinowych pół szklanki ryżu 400g mielonego mięsa z kurczaka – u mnie z mięso z podudzia 2 cebule szalotki 2 łyżki siekanej natki pietruszki 100g drobno tartego sera żółtego 2 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sól i pieprz do smaku łyżka oleju   Zaczynamy od przygotowania farszu – ryż(...)czasu mieszając, aż się zeszkli. Następnie dodajemy na patelnię przeciśnięty przez praskę czosnek oraz kmin rzymski i smażymy jeszcze kolejną minute, cały czas mieszając.   Na patelnie dodajemy mięso i smażymy, rozdrabniając drewnianą łopatką, aż delikatnie się zrumieni i będzie w drobnych, podsmażonych kawałkach, po czym ściągamy z ognia do ostygnięcia.   Do mięsa na patelni dodajemy ugotowany ryż, posiekaną

Smaczna Strona
Mielone gryzaczki z grilla 185

Mięso mielone z grilla nie jest ani wykwintne ani ekskluzywne natomiast jest bardzo smaczne i banalnie proste w wykonaniu. Polecam z sałatką z sałaty(...)lodowej. Ps. Pamiętacie Charliego z Masterchef'a - te mielone biorą udział w jego konkursie. Proszę kliknij TUTAJ i zagłosuj na mój przepis. Dziękuję. Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego Czosnek - duży ząbek natka pietruszki - pół pęczka siekanych samych listków 1 cebula - średnia 1 jajko bułka tarta - 2-3 łyżki cynamon - pół łyżeczki kumin rzymski - do smaku sól

Mechanik grilluje
Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków 113

plastrach bekon sałata pomidor czerwona cebula ogórki piklowane musztarda ketchup Sos kaparowy: 100 g majonezu skórka z 1 cytryny 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki kaparów świeżo mielony pieprz Chipsy z fioletowych ziemniaków: 1 kg fioletowych ziemniaków kilka gałązek świeżego tymianku 3 łyżki oliwy z oliwek gruboziarnista sól morska * PRZYGOTOWANIE Chipsy z fioletowych ziemniaków Ziemniaki umyj, osusz(...)przypraw pieprzem do smaku. Sos kaparowy wykorzystaj do burgerów oraz chipsów ziemniaczanych. Burgery Mięso oczyść i pokrój w dużą kostkę. Następnie zmiel na grubych oczkach przez maszynkę do mielenia mięsa. Wołowinę przypraw musztardą, sosem sojowym oraz solą i pieprzem do smaku. Wbij żółtko i dokładnie wymieszaj. Kolejno uformuj kotlety. Posmaruj je oliwą i przed samym podaniem grilluj z obu stron

Food Square
Kotlety mielone 196

mięsa mielonego z indyka 1 bułka 1cebula 1 jajko Garść bułki tartej 50g margaryny Sól, świeżo mielony pieprz Bułkę umieszczamy w miseczce z wodą lub mlekiem i czekamy aż namięknie. W misce umieszczamy mięso mielone, dodajemy jajko oraz bardzo drobno pokrojoną cebulkę. Bułkę odciskamy w rękach i dorzucamy do mięsa. Solimy oraz posypujemy pieprzem. Całość dokładnie

Kolizje Smaków
Klopsy z kaszą 99

porcje: 500 g mięsa mielonego z piersi indyka 200 g kaszy kuskus 50 sera parmezan, tartego drobno 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego lub mielonej kolendry 1 łyżeczka tymianku 400 g przecieru pomidorowego lub pomidorów w kawałkach Kaszę mieszamy z solą i pieprzem. Zalewamy ją wrzątkiem tak, by woda sięgała ok. 1 cm powyżej kaszy. Gdy kasza(...)nasiąknie i lekko ostygnie dodajemy ją do mięsa. Dodajemy pieprz i parmezan. Mieszamy dokładnie. Sos pomidorowy mieszamy z tymiankiem, podgrzewamy na głębokiej patelni. Z mięsa lepimy większe kulki, które wykładamy na sos pomidorowy. Zmniejszamy temperaturę gotowania, przykrywamy patelnię i dusimy przez ok. 15-20 minut. Dodatkowo można posypać wierzch parmezanem i ziołami

Kucharzyca
Placki ziemniaczane z mięsem i pieczarkami 158

mączystą - będzie więcej skrobi. No i jest jeszcze jedno: znikają z talerza błyskawicznie :-) No to dzieła... SKŁADNIKI 1,5 kg ziemniaków 2 jajka  sól Sos: 400 g mielonego mięsa wołowego 250 g pieczarek zielona część pora 2 łyżki oleju rzepakowego 700 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz, mielona papryka (słodka i ostra) suszony majeranek(...)rozgrzanym oleju - po obu stronach, na złoto - brązowy kolor.  Pieczarki i pora kroimy w plasterki, a następnie wrzucamy na rozgrzany na patelni olej i przez chwilę smażymy. Dodajemy mięso, przyprawy i smażymy, od czasu do czasu mieszając. Przecier mieszamy dokładnie z mąką, dolewamy do mięsa z pieczarkami, całość dokładnie mieszamy i podgrzewamy do chwili aż sos zacznie gęstnieć

Czary - gary w kuchni
Spaghetti bolognese 160

uważają że sekretem tej potrawy jest długie gotowanie, nawet do 4 godzin. :) Moje bolognese  jest trochę zmodyfikowane I dostosowane do mojej kuchni. Zaczynamy  Składniki: 350 gr mięsa mielonego wołowego 1 cebula 1 marchew 400 ml pomidorów posiekanych 2 łyżki oregano 125 ml czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek ok 100 gr pieczarek(...)czosnku  Wykonanie: Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę. Smażymy ok 3 min. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek  I pokrojoną w półtalarki marchew. Smazymy ok 2 min. Dodajemy mięso mielone I oregano. Smażymy do momentu aż mięso nie będzie już różowe .  Dodajemy puszkę pomidorów I czerwone wino. Dusimy na małym gazie pod przykryciem około

Smaki Edyty
domowy pasztet... 195

wątróbki kurczaka 35 dag, mielone wieprzowo-drobiowe 50 dag, cebula 2 sztuki, włoszczyzna z rosołu, przyprawa do pasztetu 1 opakowanie, kucharek 1 łyżka, bułka grahamka większa 1 sztuka, jajka 4 sztuki "L", tarta bułka 1 szklanka kurę wiejską z rosołu wystudzoną obrać z kości, chrząstek usunąć skórę, samo mięso wkładać do większej miski dodać bułkę grahamkę dużą namoczoną(...)dobrze z wody odciśniętą wątróbki z kurczaka, indyka oczyścić i usmażyć na rumiano na smalcu (wątróbki muszą być mocno przyrumienione, jest lepszy smak pasztetu), do usmażonej wątróbki dodać mielone mięso , cebulę pokrojoną i smażyć co jakiś czas zamieszać, wystudzone wszystko z patelni dodać do kury wbić jajka, przyprawy, kucharka, wlać rosół i blenderem wszystko zmiksować na gładką masę

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpeciki wołowo-wieprzowe z warzywami w sosie pomidorowym 156

Dzisiejszy przepis to nasza propozycja jak zrobić coś z niczego. Mając do dyspozycji trochę mielonego mięsa, pęczek włoszczyzny i znalezioną w otchłani kuchennej szafki puszkę pomidorów wyczarowaliśmy naprawdę smaczne danie. Takie trochę polskie, trochę włoskie - jednym słowem pyszne. Bo przecież nikt nie powiedział, że nie można łączyć na jednym talerzu różnych kuchni :) SKŁADNIKI: Obiad dla 2 osób(...)miesa mielonego wołowo-wieprzowego 2 łyżki oleju do smażenia 1 cebula kawałek pora zielone łodygi selera 1 marchewka 1 pietruszka 3 ząbki czosnku 1 jajko 1 puszka pomidorów (400 g) 1 łyżeczka ziół prowansalskich kilka listków świeżej bazylii sól, pieprz do smaku makaron, np. pełnoziarniste penne (200 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Cebulę, marchewkę, pietruszkę, pora, zielone części selera

W kuchni Katie
Pieczone kotlety mielone z indyka i cukinii 161

mięsa z udźca indyka 2 małe cukinie 1 marchewka 1/2 pora (jasna część) 2 jajka 5 łyżek kaszy manny 1 łyżka oleju sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Mięso mielimy. Pora kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju. Studzimy. Cukinię (ze skórką) oraz obraną marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Warzywa solimy, mieszamy i odstawiamy na 10 minut aby puściły

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania