mięso mielone - 23354 przepisów (strona:408/1557)

Mielone z rabarbarem 193

dodatek świeżego koperku. Mielone z rabarbarem SKŁADNIKI : 300 g mielonego z łopatki  1 jajko 1 czerstwa bułka  2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki  1 pęd rabarbaru bułka tarta sól i pieprz świeżo mielony do smaku   olej kokosowy do smażenia PRZYGOTOWANIE : Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy odciśniętą (wcześniej namoczoną

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Żółwiki z mięsa i parówek na Dzień Dziecka 251

dzieci specjalnego obiadku. Proponujemy kotlety mielone z parówkami podane w formie żółwia. Na dzieciach, którym je serwowałam żółwiki zrobiły duże wrażenie. Żółwiki z mięsa i parówek     SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 5 parówek 1 czerwona cebula 6 ziarenek pieprzu łyżka oliwy sól, pieprz suszona natka pietruszki 1 jajko bułka tarta plaster sera żółtego(...)kawałek ciasta francuskiego  PRZYGOTOWANIE: Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Gdy zmięknie dodajemy natkę pietruszki, odrobinę pieprzu i mieszamy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy do niego cebulę z patelni, jajko i dosypujemy tyle bułki tartej aby zagęścić masę i łatwo formować kotlety. Masę doprawiamy solą. Z masy fomujemy spore kotlety. Trzy parówki przekrajemy wzdłuż

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gulasz po meksykańsku 191

Gulasz po meksykańsku z fasolą czerwoną, kukurydzą i papryką w towarzystwie mięsa wieprzowego. Wariancja na temat chilli con carne, które zazwyczaj przygotowuje się z mielonym mięsem wołowym. Tej wersji dodatkowego smaku dodają przyprawy: kim rzymski, kolendra i cynamon. Gulasz podałam z ryżem. Gorąco polecam! Składniki na 2-3 porcje: 500 g łopatki lub szynki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki(...)rzymskiego 1/2 łyżeczki kolendry mielonej 1 mała łyżeczka cynamonu sól, pieprz 1 listek laurowy natka pietruszki masło klarowane lub oliwa 1. Łopatkę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. 2. Na patelni roztopić masło klarowane. Zeszklić cebulę z czosnkiem. Wsypać przyprawy: kim rzymski, kolendrę i cynamon. Dodać mięso, obsmażyć z każdej

Moja Galeria Smaku
NACHOSY Z CHILI CON CARNE I SOSEM SEROWYM – idealna przekąska na mecz! 238

ostro i ulubionym serem to strzał w 10! Gwarantuję, że każdy będzie zachwycony! Polecam! SKŁADNIKI: * ser Szwajcar Serenada 200 g * ser Bursztyn Skarby Serowara – 200 g * mielone mięso wieprzowe – 500 g * śmietana 30% – 130 ml * kiełbasa chorizo – 200 g * czosnek – 4 ząbki * czarne oliwki – 1 duża garść * nachosy ( najlepiej domowe, ale mogą(...)posiekany czosnek oraz pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo. Smażymy ok. 3-4 minuty. Formę do zapiekania lekko natłuszczamy, układamy warstwę nachos, przykrywamy połową mięsa i połową startego sera (wymieszanego wcześniej ze śmietaną, doprawionego delikatnie świeżo mielonym pieprzem ). Dorzucamy czarne oliwki. Powtarzamy z tymi samymi składnikami, posypujemy dodatkowo posiekaną chili i resztą sera. Zapiekamy ok.10 minut, aż ser się roztopi

Ostra na Słodko
Pulpeciki w sosie pomidorowym 903

window.adsbygoogle || []).push({}); Takie domowe pulpeciki drobiowe są uwielbiane szczególnie przez dzieciaki. Chociażby ze względu na to, że mięso jest delikatne i soczyste. Zazwyczaj wybieram mięso z kurczaka, ale możecie również użyć mięsa z indyka. Ponadto całe danie jest bardzo lekkie, ponieważ mięso drobiowe jest delikatne a sos na bazie pomidorów również. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu na pyszne kotleciki(...)fileta z kurczaka 2 łyżki bułki tartej 1 jajko sól pieprz papryka słodka szczypta chilli mąka do obtoczenia mięsa sos 1 łyżka oliwy 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 200 ml bulionu 1 łyżka mąki ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką oraz szczypta chilli. Dodajemy jajko oraz bułkę tartą. Całość mieszamy

Przepiski.pl
klopsiki z mięsa kapusty i ryżu 156

Gołąbki w wersji dla leniwych. Składniki : na kotlety: 1/2 kg mięsa mielonego 1 kg kapusty świeżej 10 łyżek ryżu suchego 6 łyżek kaszy manny 6 jajek sól, pieprz, wegeta na sos: 2 litry i szklanka wody 1 mały kethup kotlin w słoiku 1 mały przecier pomidorowy (190 g) w słoiku 2 kostki rosołowe   Sposób wykonania: Mięso włożyć

Darcia w kuchni
Pasztet z kaczki z konfiturą z orzechów włoskich 141

mięsa gotowanego z kaczki, 400 g wątróbki drobiowej, 4 jajka, 1 bułka typu kajzerka, gałka muszkatołowa, imbir mielony, sól, 10 orzechów z konfitury(...)porto, 100 ml tłuszczu (najlepiej z kaczki), Bułkę namoczyć w tłuszczu. Wątróbkę podsmażyć na różowo w środku. Zemleć mięso razem z wątróbką, i bułką dodając cały tłuszcz. Mięso mielimy trzykrotnie. Orzechy pokroić na 8 – 10 części. Do masy mięsnej dodać orzechy i dokładnie wymieszać dodając porto, doprawić do smaku solą, gałkę muszkatołową i imbirem. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy

królestwo garów
Klops inaczej 183

meksykańską w razie gdy podczas gotowania mięso miałoby się rozpaść na kawałki :) Ale jak widać jest całe. Można podać klopsa na obiad (zob. ostatnie zdjęcie) lub na kolację jako wędlinę na kanapki (idealnie smakuje z majonezem ;)) Przepis znalazłam w internecie jednak go nie zapisałam i nie mogę podać źródła. Składniki: pół kilograma mięsa mielonego (u mnie wieprzowe) cebula ząbek(...)czosnku sól, pieprz, łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego,  vegeta, papryka ostra/słodka (mała łyżeczka) ziele angielskie, liść laurowy (2-3) *robiłam wersję z jajkiem i łyżką bułki tartej, w smaku i w konstystencji nie zauważyłam różnicy dlatego nie podaję tych składników, mięso podczas gotowania nie rozpada się, musi być dobrze wyrobione i ładnie uformowane w klops 1. Cebulę, czosnek

Na moim talerzu
Klops inaczej 183

meksykańską w razie gdy podczas gotowania mięso miałoby się rozpaść na kawałki :) Ale jak widać jest całe. Można podać klopsa na obiad (zob. ostatnie zdjęcie) lub na kolację jako wędlinę na kanapki (idealnie smakuje z majonezem ;)) Przepis znalazłam w internecie jednak go nie zapisałam i nie mogę podać źródła. Składniki: pół kilograma mięsa mielonego (u mnie wieprzowe) cebula ząbek(...)czosnku sól, pieprz, łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego,  vegeta, papryka ostra/słodka (mała łyżeczka) ziele angielskie, liść laurowy (2-3) *robiłam wersję z jajkiem i łyżką bułki tartej, w smaku i w konstystencji nie zauważyłam różnicy dlatego nie podaję tych składników, mięso podczas gotowania nie rozpada się, musi być dobrze wyrobione i ładnie uformowane w klops 1. Cebulę, czosnek

NA MOIM TALERZU
Kotlety mielone w sosie musztardowym 236

jednej z grup na fb podpatrzyłam przepis na kotlety mielone w sosie musztardowym, postanowiłam spróbować jak smakują. Składniki: 500 g mięsa mielonego ( ja użyłam z indyka) 1 cebula otręby ( dla osób nie na diecie – bułka tarta) 1 jajo 0,5 litra bulionu warzywnego 3 łyżki śmietany 12% do zup 3 łyżki musztardy olej do smażenia sól(...)pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki orkiszowej ( możesz użyć pszennej) Przygotowanie: mięso przełóż do miski, wbij do niej jajo, dodaj otręby ( bułkę tartą), wyrób mięso dłońmi tak, żeby nie było zbyt rzadkie, dodaj sól, pieprz do smaku cebulę pokrój z kostkę, czosnek posiekaj na patelni rozgrzej olej i podsmaż na niej cebulę z czosnkiem, dodaj ją do mięsa

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Domowa biała kiełbasa 493

mielenia z sitkiem nr 13, karkówkę przepuszczamy przez sitko nr 10, a łatę wołową przez 4. Czosnek rozcieramy z solą, pieprz mielimy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i bardzo dokładnie wyrabiamy, aż mięso będzie  kleiste. Pomagam sobie robotem z końcówką do wyrabiania chleba, czyli hakiem. Masę przykrywamy i odstawiamy(...)godzin w chłodne miejsce. Jelita zalewamy letnią wodą i moczymy je przez 2 godziny, wymieniając wodę dwukrotnie. Następnie napełniamy masą oczyszczone i wymoczone jelita przy użyciu maszynki do mielenia mięsa z końcówką typu lejek. Formujemy kiełbaski o długości 16 -18 cm., a później wieszamy je na kijach, żeby obeschła przez 12 godzin w chłodnym miejscu. Kiełbasę

Kulinarne przygody Gatity
Mielone inaczej ;) 205

wyniku kolejnego eksperymentu powstał przepis na oryginalne kotleciki, dla tych którzy mają już dość zwykłych mielonych ;) wyszły pyszne ;) Składniki (na około 20 kotlecików): około 500g mięsa mielonego z indyka/kurczaka 3 jajka 3 łyżki serka wiejskiego (gęstej części) 3 łyżki mielonych otrębów garść świeżego szpinaku 0,5 czerwonej papryki kilka sztuk oliwek (dałam około 5 sztuk) 1 cebula(...)łyżki formujemy kotleciki teraz możemy wybrać jedną z dwóch dróg działania, możemy upiec kotlety w piekarniku lub też usmażyć je na teflonowej patelni na małym ogniu (pod przykrywką, żeby mięso ładnie się dosmażyło) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pieczeń rzymska z mięsa indyczego. 190

mielonego pieprzu 2 cebule pokrojone w kostkę i zeszklone na oleju 1 duża ugotowana marchewka 5 jajek ugotowanych na twardo 100 g startego, żółtego sera      Mięso mielimy w maszynce na grubych oczkach, dodajemy jajko, odciśniętą bułkę, sól, zmiażdżony ząbek czosnku, majeranek, pieprz, zeszklone cebule i dokładnie wyrabiamy (sekret zwartej pieczeni to właśnie dokładne wyrobienie mięsa

Rozpustne gotowanie
Ślimaczki z ciasta francuskiego z mięsem z rosołu 147

ślimaczki z ciasta francuskiego z mięsem z rosołu , czyli szybkie, proste i sycące danie. Sprawdzą się one zarówno jako przekąska na ciepło lub zimno, a także jako danie obiadowe podane np. z barszczem czerwonym . Udostępnij Ślimaczki z ciasta francuskiego z mięsem z rosołu – składniki 2 opakowania ciasta francuskiego (po 300 g) 500 g mięsa z rosołu 2 marchewki(...)suszony rozmaryn i tymianek, wlać sos Worcester. Smażyć na małym ogniu, aż woda odparuje. Odstawić do wystygnięcia. W tym czasie mięso z rosołu oraz marchewki zmielić w maszynce do mielenia mięsa, używając sitka z dużymi oczkami. Do mięsa dodać zimne, podsmażone pieczarki, wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem – nadzienie powinno być wyraziste w smaku. Na 20 minut przed

niecodziennikpary
Biszkopt makowy, bardzo wilgotny. 135

maku mielonego 8 szt jajek 240 g cukru 1 szklanka 240ml = 240g cukru 200 g masła 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej drobno zmielonej 3 łyżki miodu 5 łyżek bułki tartej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szt aromat migdałowy Instructions Mak sparzyć zalać wodą i gotować przez 15min, odcedzić i zmielić w maszynce do mielenia mięsa na sitku o małych

SmartBake.pl