mięso mielone - 22854 przepisów (strona:413/1524)

PIECZONY PASZTET DROBIOWY Z JAJKIEM (BEZ WĄTRÓBKI) 155

Tradismak) * 2 łyżeczki mieszanki przypraw  Pasztet wielkanocny (od Tradismak) * 2 foremki aluminiowe o pojemności 500 ml Wykonanie: Mięso drobiowe z rosołu wraz z marchewką przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Następnie dodać 2 surowe jajka, namoczoną w mleku czerstwą bułkę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Do foremki aluminiowej wyłożyć około 1 cm masy na pasztet, na to ułożyć wzdłuż

Zrób to smacznie
Klopsiki z cukinią i pomidorkami 164

pewnością każdy głód. Jeśli nie jadasz mięsa, zrezygnuj z niego w tym daniu. Zobaczysz, że celowe pominięcie tego składnika nie ujmie daniu nic. SMACZNEGO;-) Składniki: 250 g mięsa mielonego indyczego 1 cukinia 1 cebula 6 pomidorków koktajlowych przyprawy do mięsa: sól, pieprz, papryka ostra, łyżeczka kolendry w ziarenkach, pół łyżeczki kminku 1/4 szklanki wody przyprawy do warzyw: majeranek, suszone

Zasmakuj Kuchni
Burrito z wołowiną i guacamole 147

żółtego sera tłuszcz do smażenia przyprawy: po pół łyżeczki soli, cząbru, oregano, 1/3 łyżeczki utartego kminu rzymskiego i nasion kolendry, około 1/3 łyżeczki płatków chili lub chili w proszku. Mięso mielimy wraz z cebula i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Gdy mięso będzie już usmażone dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie przecier pomidorowy. Dusimy kilka minut, dodajemy przyprawy, fasolę

Pichceniomania
Pasztet wieprzowo-drobiowy z żurawiną 152

zielem angielskim, liśćmi laurowymi i obranymi cebulami przekrojonymi na połowę. • Ugotowane mięso wystudzić, mięso kurczaka oddzielić od kości i wszystko przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, razem z cebulą. • Na koniec włożyć do maszynki kawałki bułki. Pomoże ona wydostać się resztkom mięsa i wchłonie płyny. • Do masy mięsnej dodać jajka

To co kocham
Klops - najprostszy 170

Składniki ; około 80 dag mięsa mielonego z łopatki, ale może być pół na pół z boczkiem ( wieprzowe) 3 jajka 2 cebule, kilka ząbków czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostra papryka mielona smalec do smażenia  kilka pieczarek kilka łyżek kaszy manny Przygotowanie : Mięso zmielić, pieczarki pokroić bardzo drobno i przesmażyć na smalcu razem z pokrojoną drobno cebulą

Proste Potrawy
Polski pasztet z królika 137

minut. Po tym czasie dodajemy cebulę i wszystko razem smażymy do zeszklenia cebuli. Mięso z królika, wątróbkę, boczek ze słoniną oraz bułkę i cebulę mielimy trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Dwa całe jajka i żółtko roztrzepujemy widelcem i dodajemy do masy mięsnej. Doprawiamy solą i pieprzem – masa musi być pikantna i słona, ponieważ po upieczeniu pasztet złagodnieje. Wszystkie składniki

Trzeci talerz
Shish kebab 233

dzisiejszym, a w sumie wczorajszym, wynikiem mojego kombinatorskiego umysły był sish kebab! szybkie, dobre i ciekawe danie. SHISH KEBAB ok 30 minut łatwe 2 osoby Składniki: * 150 g mięsa mielonego * cebula * papryka ostra * przyprawa kebab/gyros * łyżeczka musztardy ostrej Do dzieła! Mięso mieszamy z przyprawami, musztardą i drobniutko posiekaną cebulą. Formujemy z niego wałeczki długości ok 8 cm i smażymy

sierotka maRysia w kuchni
Krokiety z mięsem 178

bułka tarta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Usmażyć naleśniki. Przygotować farsz - mięsa i gotowane warzywa przepuścić przez maszynkę do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać do mielonego mięsa. Wszystko wymieszać, doprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Gotowy farsz ułożyć na naleśniku, naleśnik zwinąć zawijając brzegi do środka. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Spaghetti z kurczakiem w pomidorach z rozmarynem 196

pomidorach z rozmarynem Składniki: - makaron spaghetti - mięso mielone z łopatki wieprzowej - pomidory bez skórki (świeże) - mała cebula - mały koncentrat pomidorowy - 2 łyżki śmietanki 30% - sól, pieprz czarny mielony - 1/2 łyżeczki rozmarynu - bazylia, pieprz ziołowy - papryka ostra mielona dodatki: - olej rzepakowy do smażenia   - sos czosnkowy domowy Przygotowanie: Podsmażam mięso na oleju. Kroję cebulę w kostkę

Kuchnia co dnia
nafaszeruj cukinię. 142

łyżeczka oleju rzepakowego ~3 łyżeczki keczupu ~sól ~pieprz ~miąższ wydrążony ze środka jednej połówki cukinii ~2-3 pieczarki Mięso zmielić (lub, jeśli tak jak ja nie macie maszynki do mielenia mięsa - bardzo drobno je pokroić). Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i doprawić do smaku solą i pieprzem, można dodać też inne ulubione przyprawy. Smażyć ok. 3-4 minuty

chili & sugar
Kotleciki wołowe. 166

SKŁADNIKI: 800 g mięsa mielonego (wołowina) 2 szalotki [posiekać] por (kawałek około 5 cm) [posiekać] 2 ząbki czosnku [przecisnąć przez praskę] 1 łyżka przyprawy (suszone pomidory z bazylią i czosnkiem) szczypta soli himalajskiej świeżo mielony pieprz 1 łyżka otrąb pszennych 1 łyżka oleju kokosowego PRZYGOTOWANIE: Mięso wymieszać z wyżej wymienionymi składnikami. Na patelni roztopić olej kokosowy. Z mięsa

ClauditteMissCooking
Pasztet z kaczki z suszoną śliwką 138

mięso będzie bardzo miękkie, rozpadające się. Wątróbkę podusić z cebulką na oleju - krótko.  Bułkę namoczyć w mleku. Mięso, wątróbkę, warzywa i bułkę przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka i starannie wyrobić, aż masa będzie gładka i lśniąca. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Dodać wyciśnięty czosnek. Napełnić połówkę foremki , ułożyć suszoną śliwkę. nakryć pozostałym

W kuchennym oknie Ewy
Pyszny pasztet domowy 141

mięso będzie bardzo miękkie, rozpadające się.Wątróbkę podusić z cebulka na oleju - krótko.  Bułkę namoczyć w mleku. Mięso, wątróbkę, warzywa i bułkę przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka i starannie wyrobić, aż masa będzie gładka i lśniąca. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Dodać wyciśnięty czosnek. Napełnić  foremki. Piec ok. 1,5 godz

W kuchennym oknie Ewy
Domowy hamburger 171

czerwona cebula 2 ogórki konserwowe liście sałaty lodowej 4 bułki do hamburgerów sól, pieprz majonez ketchup musztarda Wykonanie: Mięso mielimy, dodajemy nieco zimnej wody, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. W międzyczasie kroimy warzywa. Rozgrzewamy patelnię grillową lub elektrycznego grilla. Z mielonego formujemy 4 płaskie hamurgery. Wygodnie jest natłuścić sobie ręcę olejem, mięso nie będzie się wtedy kleiło do rąk

Kulinarne przygody Gatity
Sajgonki 203

mięsa mielonego 1 mała cukinia lub pół dużej 2 marchewki kapusta pekińska makaron ryżowy nitki (200g) papier ryżowy puszka pędów bambusa świeża bazylia sos sojowy, tabasco curry, papryka słodka, papryka ostra, oregano olej sos chilli słodko-pikantny Na początek myjemy wszystkie warzywa obieramy i drobno kroimy. Dodajemy poszatkowane pędy bambusa. Na rozgrzany olej wykładamy mielone i smażymy(...)Doprawiamy słodką papryką, żeby nabrało koloru. Do usmażonego mięsa dodajemy pokrojone warzywa i podsmażamy, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, curry, papryką, oregano, tabasco i na koniec dodajemy świeżej poszatkowanej bazylii. Przygotowujemy makaron wg przepisu na opakowaniu kroimy na 5 cm odcinki i dodajemy do farszu.Szykujemy miskę z chłodną wodą, w której zmieszczą się arkusze papieru ryżowego namaczamy

Pudełko rozmaitości