mięso mielone - 23354 przepisów (strona:416/1557)

Gołąbki w papierze ryżowym 344

pieczarki, przykrywamy pokrywką i dusimy razem około 10 min. Jeśli sos nie odparuje dodajemy łyżkę bułki tartej i mieszamy do połączenia składników Po przestudzeniu masy pieczarkowej dodajemy do niej mięso mielone, sól, pieprz, majeranek i pół łyżeczki sosu sojowego ,jajko - wyrabiamy tak jak na kotlety mielone Płat papieru ryżowego moczymy chwilę w letniej wodzie, wyjmujemy(...)gotujemy około 10 -15 min. Uważać, by nie przypalić sosu. Jeśli do masy pieczarkowej dodamy ugotowane, zmielone mięso, to farsz po zawinięciu w papier ryżowy możemy gotować w sosie około 10 min. Ja właśnie takiego mięsa użyłam. Ale smaczniejsze będzie surowe mielone

Proste Potrawy
Klasyczny cheesburger 175

dajemy do środka nic: żadnych jajek, żadnej wody, ani nic innego. To nie kotlety mielone. Ważne też jest, żeby podczas smażenia nie naciskać na burgery, żeby to co w nich jest nie wypłynęło. Bo wtedy faktycznie mogą być suche. Po prostu rzucamy mięso na gorącą patelnię/grilla i czekamy aż się zrobi. I właśnie ważne: na dobrze rozgrzaną(...)pasterki sera cheddar na osobę sałata lodowa cebula keczup (z TEGO przepisu) majonez (z TEGO przepisu) sól, świeżo zmielony pieprz Sałatę kroimy w cienkie paski. Cebulę drobno siekamy. Mielone mięso solimy i pieprzymy. Formujemy burgery nieco większe od bułki. Tak w średnicy ze 2 cm większe. Podczas smażenia się skurczą i wtedy będą idealnie wielkości bułki. W środku

Marder&Marder Manufacture
Pulpety w sosie pieczarkowym. 174

mielone smażone na tłuszczu, ale raczej tak nie jest ;-) to tylko złudzenie. Mimo to od czasu do czasu kaloryczne dania również są w cenie ;-) Składniki; 50 dag mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 1 jajko 1 mała czerstwa bułka sól, pieprz 2 łyżki suszonych pomidorów ( przyprawa) 1 łyżka mąki olej 1 cebula   sos; 20 dag pieczarek przyprawa uniwersalna(...)łyżka maki pszennej sól, pieprz   Bułkę namoczyć w wodzie a kiedy będzie miekka odcisnąć. Cebule pokroić w drobną kostke i zrumienić na oleju. Mięso wymieszać dokładnie z przyprawami, jajkiem, cebulą i odciśniętą bułka. Formować małe pulpety i obtaczać w mące, a następnie zrumienić z każdej strony na rozgrzanej patelni. Następnie przełożyc do garnka i zalać ciepłą wodą

Radość kipiąca uśmiechem.
Pulpety z szynki wołowej z pomidorowo bazyliowym sosem 255

zwykłego sosu nie dodała czegoś ekstra. Jedni do mięsa dodają podsmażona cebulę inni surową jeszcze inni wogóle nie dodają a dodają ją do sosu. Ja z racji tego że mi się spieszyło postawiłam na najszybszą wersję z minimalną ilością zabrudzonych naczyń :) Składniki Na pulpety 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej (Lidl) 1 jajko 1 czerstwa bułka i mleko(...)puszki, przecier pomidorowy i koncentrat. Dodajemy zioła, curry, odrobinę cynamonu i doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu żeby smaki się przegryzły Bułkę odsączamy, do mięsa dodajemy odciśniętą bułkę jedno całe jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli mięso się nie klei dodajemy bułki tartej i wyrabiamy. Przy pomocy dużej łyżki nabieramy mięso i formujemy kulki. Użycie łyżki

Piekielna Kuchnia Pati
Pieczone kotlety mielone 321

Tradycyjne kotlety mielone, które nie wymagają smażenia. Nie trzeba stać długo przy patelni, bo pieką się w piekarniku. W smaku są bardzo podobne do tych smażonych, z tym że nie są takie tłuste. 2 kg mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1 czerstwa bułka kajzerka mleko do namoczenia bułki 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy

https:KKuchniaMniam
Roladki z cukinii i bakłażana 207

Przygotowanie mięsa – piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Zmielić przez maszynkę do mięsa z dużymi oczkami. Pieczarki umyć i również zmielić przez maszynkę. Do miski wrzucić mielone drobiowe mięso, dodać zmielone pieczarki, paprykę słodką i ostrą w proszku, chilli w proszku, oregano. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Powinno być pikantne.   Formowanie roladek – na blacie

Kuchnia Pokoleń
MIELONE NADZIANE ZIELONYM GROSZKIEM 154

Lubię urozmaicać smak mielonych tak bardzo lubianych w moim domu. Dziś proponuję nadziane zielonym groszkiem Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 1 jajko 1/4 szkla bułki tartej-do kotletów 1/3 szklanki bułki tartej do panierki sól pieprz-ok po łyżeczce 2 łyzki majeranku Kamis 1/3 puszki groszku konserwowego  olej do smażenia Wykonanie: Do mięsa wbijamy jajka,dodajemy bułke

Z Majeczką w kuchni
Klopsiki z jelenia bożonarodzeniowe 173

tymianek. Na święta przyrządzam małe klopsiki. Goście i rodzina będą mieli do wyboru jeszcze inne potrawy. Koniecznie muszą spróbować wszystko co znajdzie się na świątecznym stole. Nie na darmo gotuję przez cały tydzień. Potem aż do Nowego Roku świętuję! Klopsiki z jelenia Składniki: 1,5 kg mięsa mielonego z jelenia 2 cebule 300 ml śmietanki, 36% tłuszczu 3 żółtka(...)łyżeczki białego pieprzu 100 g masła do smażenia Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Ostudź, obierz i przepuść przez maszynkę do mielenia. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na łyżce masła. Goździki, nasiona angielskiego ziela i jałowca zgnieć w moździerzu. Wyjmij mięso i śmietanę z lodówki na godzinę przed przyrządzeniem. Drobno pokrój rozmaryn i tymianek. Wymieszaj wszystkie składniki na farsz. Formuj

codojedzenia
Cukinia pod migdałowym beszamelem 219

miałam ich pod ręką, ale i bez nich sos świetnie zastępuje tradycyjny beszamel.  Przepis przygotowałam dla Magazynu Aromat. Składniki (na 6 sztuk): Cukinia: - 3 cukinie - 25 dag mielonego mięsa z indyka - 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej - 1 cebula - 2 marchewki - 2 łyżki masła klarowanego - 2 łyżeczki soli himalajskiej - 2 łyżeczki przyprawy naturalnej Sos beszamelowy: - 5 łyżek mielonych migdałów - 10 łyżek wody - 2 łyżki soku z cytryny - 1 łyżka masła klarowanego - ½ łyżeczki soli himalajskiej Mięso wrzucamy na patelnię i dusimy pod przykryciem przez 30 minut z dodatkiem masła, posiekanej cebuli, soli i przyprawy naturalnej. Z cukinii wydrążamy miąższ i kroimy go na mniejsze kawałki. Marchewkę ścieramy na tarce. Dodajemy wraz z kaszą jaglaną do mięsa i dusimy

Smakuje zdrowo
Środa: Pulpety Jessicy Alby dla dzieci 198

Delikatne pulpety, świetne dla dzieci, ponieważ składają się z mięsa i tartych warzyw. Sprytny sposób na przemycenie witamin do menu maluchów. Czas: 50 min Poziom trudność: łatwe Liczb porcji: 2 Kilka razy była w czołówce rankingów najpiękniejszych aktorek Hollywood i najbardziej seksownych gwiazd kina. Tak było jeszcze 10 lat temu. Teraz Jessica Alba bryluje w innych rankingach: „Forbes” umieścił(...)love, love, love to cook”. I rzeczywiście jej to wychodzi, sądząc po pulpetach jakie zrobiliśmy według jej przepisu: są smaczne, lekkie i delikatne. To zasługa warzyw dodanych do mielonego mięsa i sposobu przyrządzenia. Alba zrobiła danie w programie telewizyjnym Marthy Stewart. Składniki: 0,5 kg mielonego indyka 1/2 szklanki startej cukini 1/2 szklanki startej marchewki 1/2 szklanki bułki

Niedzielny kucharz
Kotlety mielone-mięsne z jabłkiem 167

mielonych u mnie na blogu pod dostatkiem..ile razy je robię , tyle razy coś zmieniam, żeby urozmaicić je..tym razem do mięsa dodałam obrane i starte jabłko..kotleciki wyszły bardzo smaczne..soczyste... 50 dkg mięsa mielonego  1 cebula 2 jaja 1-2 jabłka 1 czerstwa bułka sól, pieprz, wegeta, majeranek Bułkę namoczyć w wodzie, następnie odcisnąć(...)mięsa dodać pokrojoną cebulę, starte jabłka, bułkę , jaja i przyprawy.Dokładnie wymieszać i formować kotlety. Smażyć z każdej ze stron

Moje domowe kucharzenie
Tata, tata jest frittata!!! 135

Cóż, frittata jest po prostu zbyt smaczna, aby się jej oprzeć. Spróbujcie sami. Bierzemy: - 5-6 niezbyt dużych ugotowanych w mundurkach ziemniaków - 1 średnia cebula - 0,5 kg mielonego mięsa - kawałek cukinii - 0,5 czerwonej papryki - 0,5 żółtej papryki - 5 dużych jajek - trochę oliwy z oliwek - 2 łyżki sosu sojowego - sól, pieprz - tymianek - zielona pietruszka Ugotowanie ziemniaków(...)patelni rozgrzewam oliwę. Dorzucam cebulę. Do lekko zeszklonej cebuli dorzucam ziemniaki. Ziemniaki lekko powinny się zezłocić, teraz dodaję mielone i mieszam aby się równomiernie przesmażyło. Wszystko to na mocnym ogniu i pilnujemy. Po ok. 8, 10 minutach mięso jest gotowe, dodaję paprykę z cukinią i mieszając całość przesmażam na   średnim   ogniu ok. 4 minut. Posypuję tymiankiem

I tu będę miała takie te
Kotlety z indyka z pieczarkami 190

mleko do namoczenia kajzerki (około 1/2 szklanki) 3 ząbki czosnku 1 łyżka tymianku sól, pieprz czarny bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Sposób wykonania: Umyte i osuszone mięso mielimy. Kajzerkę zalewamy mlekiem i moczymy około 15 minut aby namiękła. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Dodajemy cebulę z pieczarkami i smażymy

Qchnia po prostu