mięso mielone - 22854 przepisów (strona:416/1524)

WIELKANOCNA PIECZEŃ RZYMSKA Z JAJKIEM + FILMIK 161

PRZYGOTOWANIE : Mięso mielimy. Cebulę i czosnek drobno kroimy, podpiekamy na oleju kilka minut. Do mięsa dodajemy jajko, namoczone, wyciśnięte pieczywo i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, przekładamy część mięsa i wyrównujemy, następnie układamy jajka ugotowane na twardo i przykrywamy resztą mięsa. Pieczeń dekorujemy marchewką, ziarnkami pieprzu i ziela oraz liśćmi laurowymi. Pieczeń nakrywamy folią aluminiową i pieczemy około

Kulinarne Fantazje Marioli
Zapiekanka pasterska - Shepherd's Pie 191

ustach puree ziemniaczanym. W tradycyjnej zapiekance pasterskiej używało się mięsa jagnięcego. Ja natomiast zawsze przygotowuję wersję z mięsem wołowym lub mieszanym wołowo-wieprzowym. Składniki (6 porcji) -600 g mielonego mięsa wołowego -1 kg ziemniaków -2 duże cebule -3/4 szkl. mleka -2 ząbki czosnku -2 łyżki masła -1 łyżka oleju rzepakowego -1 łyżka koncentratu pomidorowego -1 jajko -tymianek -gałka

Zielona Kuchnia
Jesienna lasagne z dynią 174

cukinie to  jesienne prezenty od natury, dlatego ja wyczarowałam dla Was jesienną lasagne, bo kto powiedział,  że zawsze musi to danie kojarzyć się z mięsem mielonym  i sosem pomidorowym ? Spróbujcie mojej warzywnej wersji i zobaczcie, że bez mięsa może być równie smacznie i szybko. Korzystajmy z tego co dała nam jesień……Jest tyle kulinarnych możliwości! #lubelloveinspiracje

Wanilia i Kardamon
Kebabki nie tylko na grilla 167

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 600g mięsa mielonego u mnie z łopatki wieprzowej ale może też być mieszane 2-3 płaskie łyżki czerwonej papryki w proszku 1 spora łyżeczka kuminu czy inaczej kminu rzymskiego mielonego Czosnek(...)granulowany lub 2 ząbki drobno posiekanego wg uznania Pieprz czarny świeżo mielony, sól do smaku ok 50-60 ml bardzo zimnej wody Wykonanie: Mięso dokładnie wyrabiamy z przyprawami dolewając ok 50-60ml zimnej wody.   Najlepiej gdy zostawimy je na noc w lodówce wtedy   przejdzie ładnie smakami oraz też będzie je łatwiej formować. Po tym czasie jeszcze

W garach u Gosi
Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym 110

pomidorowym podawane z makaronem to kolejny klasyczny włoski pomysł na paste. Smaczne i łatwe danie, które polubią zarówno dorośli jak i dzieci. Składniki: 300 g makaronu 500 g mielonego mięsa cebula 2 ząbki czosnku 3 lyżki bułki tartej 1 jajko łyżeczka mielonej papryki łyżeczka suszonego oregano sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek na sos: 500 g passaty

wyzwania kuchenne
Rafex - naturalne przyprawy - test 143

Zioła Ojca Mateusza Pieprz cytrynowy  Pieprz pomarańczowy Czubryca biała Czubryca czerwona Czubryca zielona  Kozieradka mielona Przyprawa cygańska Przyprawa mexykańska Przyprawa gosposi Przyprawa do pierogów Przyprawa do mięsa mielonego Przyprawa do boczku Przyprawa do schabowych Przyprawa pieczysta do mięs  Uwielbiam dobrze doprawione dania i od zawsze miałam sporo rozmaitych rzeczy do ich przyprawiania. Produkty firmy Rafex

Di gotuje
Pierogi z farszem mięsno-gryczanym 85

może spokojnie czekać na wspólny posiłek. Przygotowuję je na wywarze mięsno – warzywnym. Po ugotowaniu odlewam wywar, oddzielam mięso od kości i przepuszczam je wraz z warzywami przez maszynkę do mielenia mięsa. Jeżeli akurat nie mam czasu na wykorzystanie tego surowca to po prostu go zamrażam. Czytaj więcej

Wiem co jem
Najlepszy pasztet domowy 131

minimum( mięso musi być lekko przykryte). Odcedzić wywar i namoczyć w nim bułki,które dodajemy do mięsa. Wątróbkę sparzyć i dodać do reszty.Całość zemleć podwójnie maszynką do mielenia mięsa (drobne sito). Dodać jajka,gałkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić na gładką masę i przełożyć do wysmarowanej smalcem i wysypanej bułką formy. Ilość na 3 formy keksowe

Wielki apetyt
Śniadanko wielkanocne 161

minimum( mięso musi być lekko przykryte). Odcedzić wywar i namoczyć w nim bułki,które dodajemy do mięsa. Wątróbkę sparzyć i dodać do reszty.Całość zemleć podwójnie maszynką do mielenia mięsa (drobne sito). Dodać jajka,gałkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić na gładką masę i przełożyć do wysmarowanej smalcem i wysypanej bułką formy. Ilość na 3 formy keksowe

Wielki apetyt
Kotlety mielone 172

tylko z buraczkami! Składniki: 500g mięsa mielonego 2 czerstwe bułki 1 jajko 1 cebula 1 ząbek czosnku Sól, pieprz, bazylia, oregano 100 g bułki tartej Olej do smażenia Buraczki tarte firmy Krokus Przepis: Czerstwe bułki namaczamy w wodzie aż do całkowitego rozmięknięcia. Następnie porządnie odsączamy. Do miski dodajemy mięso mielone, odsączone bułki, jajko, cebulę pokrojoną w drobną

Emcia Pichci
Cukinia faszerowana i zapiekana z mozzarellą 202

nacieszyć.  Składniki: 2 cukinie 250 g mielonego mięsa mała cebula woreczek ugotowanego ryżu parboiled łyżka koncentratu pomidorowego 1 duży pomidor sól, pieprz szczypta chili kulka sera mozzarella Wykonanie: Cukinie przeciąć wzdłuż, wydrążyć miąższ i odłożyć, bo nie będzie już potrzebny. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone i smażyć do czasu, gdy mięso

Pasja Smaku
Krem z kalafiora i ciecierzycy 108

soli 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 240 g ciecierzycy, z puszki, wraz z zalewą 100 g mleka kokosowego Klopsiki: 400 g mięsa mielonego z kurczaka 1 ząbek czosnku 1/2 cebuli 1 łyżka natki pietruszki, posiekanej 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki garam masala Kalafiora podzielić na różyczki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę(...)około 10 minut. Dodać ciecierzycę wraz z zalewą. Gotować kolejne ok. 5 minut. Gdy kalafior zmięknie, zmiksować zupę na krem. Dolać mleko kokosowe. Cebulę posiekać z czosnkiem. Wymieszać z mięsem i natką pietruszki. Doprawić do smaku. Uformować kuleczki. W garnku zagotować ok. litr wody. Puplpeciki wrzucać na wrzątek, gotować ok. 5-7 minut. Następnie przełożyć do zupy. Podawać. Klopski można

Kucharzyca
KOTLECIKI MIELONE Z FETĄ. 172

zawadiacko, prezentując się w całej krasie. Ach, zimo, coraz bliższa, już Cię czuć wokoło ... KOTLECIKI MIELONE Z FETĄ.  / współpraca z Winiary;/ 500g mięsa mielonego (nie doprawionego) Winiary. Pomysł na... kotlety mielone 1/2 szklanka letniej wody drobno posiekana natka pietruszki ok. 150-200g sera typu feta w kawałku olej do smażenia Pomysł na... wymieszałam(...)letnią wodą i odstawiam na 3 minuty. Powstanie  papkowata masą, którą mieszam z posiekaną natką, a następnie z mięsem mielonym. Ser feta kroję w małe prostokąty. Z masy formuję okrągłe placki, na każdym układam ser feta, zawijam i formuję kotleciki. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron, aż będę pięknie zrumienione. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Kotlety mielone z serem i pieczarkami 159

Kotlety mielone z serem i pieczarkami  Zamiast zwykłych mielonych, możemy przygotować je w ulepszonej wersji, czyli nadziane pieczarkami z serem i pietruszką. Składniki: mięso mielone wieprzowo-wołowe - 500 g cebula - 1 szt jajko - 1 szt bułka czerstwa kajzerka - 1 szt sól i pieprz Farsz : pieczarki - 250 g cebula - 1 szt ser w kawałku(...)pęczka sól i pieprz Panierka: bułka tarta Dodatkowo tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Cebulę obrać, drobno posiekać, przesmażyć na tłuszczu. Bułkę kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do mięsa z jajkiem i cebulą. Doprawić mięso solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Farsz: Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu, następnie dodać pieczarki, przesmażyć, doprawić do smaku solą

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania