mięso mielone - 22854 przepisów (strona:423/1524)

Roladki z tortilli z pastą z kurczaka 4434

oraz mieloną papryką. Obsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni. Przekładamy na kratkę i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20-30 minut. Studzimy. Zimne mięso mielimy w rozdrabniaczu lub drobniutko siekamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Zieloną część dymki drobno siekamy. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, środek rozdrabniamy widelcem. W misce łączymy zmielone mięso

Smaki Na Talerzu
Pierożki won ton z kurczakiem i selerem, gotowane na parze. 75

ściereczką.  Składniki na farsz; 40 dag mięsa mielonego z kurczaka 2 łyżki posiekanej dymki razem ze szczypiorkiem 1 łyżka sosu sojowego pół łyżeczki mielonego imbiru 2 ząbki czosnku pieprz do smaku pół łyżeczki mielonej kolendry lub 2 łyżeczki świeżej 2 łodygi selera naciowego Przygotowanie; Do miski przełożyć mięso, dodać starty czosnek, pokrojoną dymkę wraz ze szczypiorkiem

Radość kipiąca uśmiechem.
Gołąbki bez zawijania 65

Gołąbki przygotowane jako kotlety mielone z ryżem i kapustą. Jest to szybsza wersja tradycyjnych gołąbków. Składniki: 1 kg mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) 1 i 1/2 szklanki ryżu (suchego) mała główka kapusty (u mnie szpiczasta) drobno poszatkować Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wymieszać, dobrze przyprawić według własnego uznania, lepiej smakują jak są pikantne. Formować kotlety mielone, obtoczyć

Wasze Przepisy
Zaplanuj obiady na cały tydzień 126

gotowe. My właśnie robimy to w taki sposób. Zobacz: Poniedziałek , czyli dzisiaj na obiad były zdrowe „dewolaje”: z kaszy gryczanej niepalonej z mielonym indyka z pure ziemniaczano-kalafiorowym. Wykorzystaliśmy połowę główki kalafiora i 250 g mięsa z półkilogramowej paczki – drugą połowę zamrozimy – będzie do wykorzystania za kilka dni. Ugotowaliśmy trochę więcej kaszy i więcej pure niż potrzeba. Wtorek : wegetariańska(...)boczniakami. Przy okazji robienia spaghetti w środę nastawimy garnek ze szklanką ryżu, ugotujemy i odstawimy do lodówki. Czwartek : W czwartek zrobimy meksykańską zapiekankę z ryżu, kukurydzy, fasoli i mięsa mielonego – tu wykorzystamy zamrożonego w poniedziałek indyka i gotowy ryż Piątek : Smażony, czosnkowy ryż z warzywami (rzodkiewka i szpinak) z sadzonym jajkiem. Tu wystarczy tylko przesmażyć wyciągnięty z lodówki ryż

Niedzielny kucharz
Pierogi z mięsem z drobiowym (z rosołu) 104

udek oddzielić od kości, najlepiej jak jest świeżo wyjęte z rosołu wtedy będzie wilgotne. Mięso wraz ze skórkami z udek zmielić w malakserze lub przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulkę obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle, dodać do zmielonego mięsa. Do mięsa dodać również natkę pietruszki i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Jeżeli farsz wydaje nam się za suchy można

Krylowa Kuchnia
Pasztet z kaczki 90

błonek, wrzucić do gotującej się wody, zaparzać przez 5 minut. Odcedzić, pozostawić do przestygnięcia. Kawałki mięsa oddzielić od kości, trzykrotnie wraz z wątróbką i bułką zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Dodać majeranek, gałkę muszkatołową, imbir w proszku, doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę na pasztet włożyć do dwóch keksówek wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą, wyrównać ich powierzchnię

niecodziennikpary
Paszteciki z mięsa z rosołu 95

minut. Nadzienie: Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę, wrzucić na patelnię z olejem, zeszklić. Mięso z rosołu, marchewki, seler, pietruszkę oraz podsmażoną cebulę jednokrotnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodać gałkę muszkatołową, paprykę słodką, sól, pieprz oraz pieprz cayenne. Wyrobić na gładką masę, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Wykonanie >Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 części

niecodziennikpary
Krokiety z mięsem i kapustą 113

szklanki mąki - 2 jajka - 2 łyżki oleju - ok. szklanki wody - sól PANIERKA: - 2 jajka - 2 łyżki wody - bułka tarta - przyprawy - sól, pieprz - olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: FARSZ: Mięso mielimy, kapustę płukamy i drobno szatkujemy, cebulę kroimy w drobną kostkę. Cebulę podsmażamy, dodajemy mięso i po kilku minutach kapustę. Dusimy do miękkości kapusty, doprawiamy do smaku. CIASTO NALEŚNIKOWE: Mleko wlewamy

Kulinarne blogowanie
DOMOWA BIAŁA KIEŁBASA - NAJLEPSZA, SPRAWDZONA RECEPTURA 206

łopatki, chrzęści- od boczku, pokroić na mniejsze kawałki. Waga mięs jest już po ewentualnym okrawaniu. Mięso I gatunku (karkówkę, łopatkę i golonkę) zmielić na dużych oczkach sitka maszynki do mielenia. Mięso II gatunku (podgardle i boczek) zmielić dwukrotnie: raz na dużych oczkach i drugi raz na średnich (kiełbasa lepiej wiąże).  Do zmielonego mięsa dodajemy pieprz, sól, zmiażdżone (przeciśnięte przez

Smaczne Zdrowe
Roladki z kurczaka z sosem cytrynowo-imbirowym 165

łyżka koperku (opcjonalnie) Przygotowanie: roladki: Filet z kurczaka mielimy z pomidorami suszonymi (muszą być dobrej jakości żeby uniknąć "rdzawego" posmaku) Do zmielonego mięsa dodajemy śmietanę i odrobinę soli i pieprzu do smaku. Wszystko mieszamy.  Mięso z udek kurczaka (bez kości!) rozkładamy na kawałku folii spożywczej, nakładamy porcję mięsa mielonego i zawijamy w roladkę. Następnie roladki zawijamy szczelnie

Bon appetit mon amie
własna wędzona kiełbasa paprykowa 227

cukrem, te ostatnie dodajemy całe (wg wagi poszczególnych rodzajów mięsa). Misy z mięsem przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny Następnego dnia w maszynce do mięsa mielimy kolejno poszczególne rodzaje mięs -wołowe na sicie  2 mm pasztetowym ( lub dwukrotnie na  4 mm) -wieprzowe podgardle na sicie 4 mm -wieprzową łopatkę na sicie 9 mm -szynkę wieprzową(...)mielimy na szarpaku lub kroimy nożem w kwadraty o doku 1,5 cm Zmielone mięso wyrabiamy, przez 20 minut dodając do niego wszystkie przyprawy, (pamiętając przy tym, że gotowy wyrób  będzie miał o wiele wyraźniejszy smak niż doprawiane mięso) oraz wodę, nadając mięsnej masie nie za "sztywną" konsystencję umożliwiającą nabicie jelit (ja dodałem przy wyrobie 0,5 l wody

Miód i pieprz
wiejska podsuszana kiełbasa 163

cukrem, te ostatnie dodajemy całe (wg wagi poszczególnych rodzajów mięsa). Misy z mięsem przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny Następnego dnia w maszynce do mięsa mielimy kolejno poszczególne rodzaje mięs -wołowe na sicie  2 mm pasztetowym ( lub dwukrotnie na  4 mm) -wieprzowe podgardle na sicie 4 mm -wieprzową łopatkę na sicie 9 mm -szynkę wieprzową(...)mielimy na szarpaku lub kroimy nożem w kwadraty o doku 1,5 cm Zmielone mięso wyrabiamy, przez 20 minut dodając do niego wszystkie przyprawy, (pamiętając przy tym, że gotowy wyrób  będzie miał o wiele wyraźniejszy smak niż doprawiane mięso) oraz wodę, nadając mięsnej masie nie za "sztywną" konsystencję umożliwiającą nabicie jelit (ja dodałem przy wyrobie 0,5 l wody

Miód i pieprz
Szynka wieprzowo-drobiowa z szynkowaru 236

łopatki wieprzowej zmielonej 1,5 łyżeczki soli peklowej 1 łyżeczka żelatyny, łyżeczka pieprzu, łyżka majeranku, łyżeczka suszonej cebuli Przygotowanie: Mięso z indyka kroimy na paski,dodajemy mięso mielone z łopatki i wszystkie przyprawy , dokładnie mieszamy przez kilka minut,(dobrze jest odstawić mięso na kilka godzin żeby dobrze przeszło przyprawami ,ale nie jest to konieczne). Mięso wkładamy do naszego

Swojskie jedzonko
Wytrawne naleśniki z nadzieniem mięsnym 184

naleśniki wytrawne Nadzienie – na patelni z odrobiną oleju obsmażyć drobno pokrojoną cebulkę na złoty kolor. Dodać posiekane ząbki czosnku i znowu chwilkę smażyć. Teraz już kolej na mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, bazylią suszoną. Smażyć tak długo, aż mięso straci kolor surowizny. Na patelnię wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki, papryki oczyszczone i pokrojone

Kuchnia Pokoleń
Kotlety mielone z koperkiem. 131

Składniki: 250 g mięsa mielonego 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 pęczek koperku 1 cebula pieprz, sól Mięso i wszystkie składniki mieszamy dokładnie w misce, formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego

Moje-pitraszenie