Zapiekanka pasterska - Shepherd's Pie

Zapiekanka pasterska - Shepherd's Pie

Zapiekanka pasterska - Shepherd's Pie

Bardzo syta i tania zapiekanka z rozpływającym się w ustach puree ziemniaczanym. W tradycyjnej zapiekance pasterskiej używało się mięsa jagnięcego. Ja natomiast zawsze przygotowuję wersję z mięsem wołowym lub mieszanym wołowo-wieprzowym. Składniki (6 porcji) -600 g mielonego mięsa wołowego -1 kg ziemniaków -2 duże cebule -3/4 szkl. mleka -2 ząbki czosnku -2 łyżki masła -1 łyżka oleju rzepakowego -1 łyżka koncentratu pomidorowego -1 jajko -tymianek -gałka muszkatołowa -sól i pieprz Przygotowanie Na patelni roz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Autor

ZuzaZuza

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, ziemniaki, zapiekanki, zapiekanka, mielone, zupa pomidorowa, mięso mielone, puree ziemniaczane, zapiekanka ziemniaczana, zapiekanka z mięsem , zapiekanka z ziemniakami, pieczone ziemniaki, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.